fbpx

Vandrerejse på Gotland sep 2020 Fossiler, rauker og fantastiske naturscenerier

Book nu. Fuld returret og pengene tilbage indtil d. 2 august 2020.

Vandrerejse til den store svenske ø, Gotland, der ligger midt i Østersøen. Åbne vidder langs kysterne med bølgende landskaber, lav vegetation og store engarealer. Gotland rummer en unik og varieret rigdom af naturscenarier, der også tæller fritstående meterhøje kalkformationer (rauker), fuglekolonier, mange fossiler og talrige fund fra vikingetiden. Vi bor på et dejligt hotel helt centralt i Visby ved bymuren. De danske rejseledere følger gruppen hele vejen fra Danmark. Den danske bus står til fri rådighed for gruppen og kører hver dag til nye egne af Gotland, så vandreoplevelserne bliver så varierede som muligt. 4 vandredage og 1 hel dag med kulturoplevelser i Unesco-fredede Visby.

Vandringerne (8-15 km) foregår i almindeligt tempo over forholdsvis flade strækninger i øens varierede landskab. Underlaget varierer mellem sand og sten ved kysterne, småveje og naturstier. Undervejs indgår både historiske seværdigheder, mindes-mærker, dejlige naturoplevelser samt afstikkere til gamle fiskerlejer. På vandreturene vil der i mindre omfang blive fortalt om Gotlands historie, botanik og geologi – vandreoplevelsen er altid i højsædet. Målgruppen er seniorer. Alle velkommen.

For at tilgodese alle tilbydes vandringer i 2 grupper: Gruppe 1 går lidt hurtigere og længere, mens gruppe 2 går lidt kortere. Nogle gange starter grupperne fælles, og så henter bussen gruppen 2 et sted på ruten – eller der skydes en genvej. Der holdes passende pauser. Vandreleder og rejseleder er Benny Kastrup Hansen samt hans kone Elna Østergaard. De har et stort lokalkendskab.

I starten af september er der gennemsnitlig 17 grader på Gotland. Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Alle er velkommen.

Tidspunkt02. sep - 08. sep 2020
Pris 9.975 kr
Enkeltvær.+ 1.725 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Busrejse. Visby
Opsamling gennem Danmark. Første opsamling ca kl 7.30 i Århus og sidste opsamling ca kl 13.00 ved Ørestad Station. Derefter kører vi over Øresundsbroen op gennem Sverige. Passende pauser til måltider gennem Sverige og afgang ca kl 21.00 med færgen fra Oskarshamn til Visby. Ankomst til Visby omkring midnat. Vi kører straks til indkvartering på hotellet i Visby.
Dag 2
Vandring: Det østlige Gotland, rauker
Morgenmad på hotellet. Afgang med bus til området stik øst på Gotlands kyst. Dagens første vandretur går langs kysten fra Katthammarsvik til Herrvik. Området er afvekslende og varieret med lav bevoksning og fugleliv. Vi spiser madpakken undervejs. Fra Herrvik kører bussen os lidt længere ned ad østkysten, og der er mulighed for en forlængelse på 5 km langs sandstranden fra Sjauster til Folhammar. De, der ikke har lyst til dette, fortsætter med bussen til Folhammar og holder pause, indtil de andre kommer. Folhammar er et kendt raukaområde med meterhøje kalkstensætninger i forunderlige formationer. Aftensmad på hotellet. Rejselederne tilbyder en lille aftengåtur, hvis vejret tillader det.
Dag 3
Oplevelser i Visby: Fornsalen, bymuren
Visby er kåret til Nordens bedst bevarede middelalderby af Unesco, og den flotte næsten 4 km lange bymur står stadig intakt omkring byens stemningsfulde gamle bykerne. Vi starter dagen med at gå til National Museet Gotlands Fornsal. Undervejs opleves historiske mindesmærker. Besøg og rundvisning med lokalguide på Fornsalen, der bl.a. rummer mange gotlandske billedsten og helt utrolige fund af vikingesmykker. Frokost i museets café (inkl). Med rejselederen som byguide vandrer vi til det historiske centrum. Vi går ad de brolagte gader og kommer forbi Almedalen, den Botaniske Have, udvalgte kirkeruiner, Stora Torget og Domkirken. Resten af dagen er på egen hånd. Mulighederne er mange: nyde en kop kaffe på en hyggelig café, gåtur på bymuren (ca 4 km) eller kigge på udvalget i butikkerne. Middag på egen hånd i Visby. Rejselederne er behjælpelige med tips og råd.
Dag 4
Vandring ved Torsburgen: indlandsklit og fornborg. Gotlandske får
I dag skal vi på vandring i det midtøstlige område inde i landet. Ruten starter ved Ardre Kirke, hvorfra vi går gennem skovområder i et kuperet og til tider dramatisk naturterræn. Vi spiser madpakke undervejs. Ruten leder os videre til Torsburgen, der er en indlandsklint og et af øens højeste punkter. Her blev i vikingetiden anlagt en fornborg på plateauet, der er mere end 1 km bredt og fra naturens side afgrænset af stejle klinter på 3 sider. Fornborgen var Nordens største fra 200-tallet og indgik i et større forsvarssystem i Østersøområdet. Vi går langs resterne af en vold og siden tværs over borgområdet. Bussen henter os nord for borgen. Midt på eftermiddagen besøger vi en mindre fårefarm med gotlandske får. Vi nyder eftermiddagskaffen (inkl) på gården. Hjemkørsel og middag på hotellet.
Dag 5
Vandring på Fårö helt i nord
Vi skal i dag vandre på Gotlands nordligste kyster på øen Fårö – ca 2 timers kørsel fra Hemse. Fårö var i mange år lukket for offentligheden pga. store militære anlæg og er tyndt befolket. Dagens vandretur går langs kysten på den vestlige side af Fårö fra Sct Olofs Havn via Lauters og Helgumannen til Langhammer – én vandretur i 3 etaper, hvor man kan tage 1, 2 eller alle 3 etaper. Vandringen bringer os til Gotlands mest golde, nøgne og barske natur med de smukke ejendommelige rauker formet af vind og vejr. Små fiskerlejer og åbne vidder. Underlaget er en blanding af strand og vej. Hjemkørsel og middag på hotellet.
Dag 6
Vandring ved sydspidsen af Gotland
Afgang på udflugt til Gotlands sydligste spids. Kort stop ved Grötlingbo Kirke, hvor kunstneren Asger Jorn ligger begravet. Ved Hoburgen stopper vi ved præsteengene i Fide, hvor der findes mange smukke vilde blomster og orkideer. Dagens vandringer er inddelt i to etaper. Vi indleder ved Skvalpviken og vandrer langs stenkysten til Holmhollar med udsigt over vandet til Heligholmen. Herefter fortsætter vi med bus over til Hoburgen raukaer og vandrer videre op langs kysten. Området er åbne arealer med flotte udsigter og vidt udsyn over enge og hav. Vandringen ender ved Kettelvik, hvor det bugner det med flade sandsten. Frokosten har vi spist undervejs på ruten. Derpå kører vi lidt ind i landet til Vämlingbo Prästgård. Her kan man købe kaffe og vi besøger museet for den gotlandske maler Lars Jonsson, der anerkendes som en af verdens bedste fuglemalere. Tilbagekørsel til Visby. Middag og afsluttende aftenkaffe.
Dag 7
Hjemkørsel
Tidlig afgang til morgenfærgen Visby-Oskarshamn. Morgenmad købes på færgen. Hjemkørsel gennem Sverige og ankomst til opsamlingsstederne.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • 6 nætter på 3* hotel i Visby
 • 5 x morgenmad
 • 4 x madpakke til vandredagene + 1 x caféfrokost
 • 4 x 2 retters middag
 • 1 x aftenkaffe, 1 x eftermiddagskaffe
 • Differentierede vandringer i 2 grupper
 • 2 danske rejseledere/vandreledere på hele rejsen fra Danmark.
 • Alle udflugter og besøg: fuglemaleren Lars Jonssons museum, Asger Jorns grav, besøg hos opdrætter af gotlandske får, entré og rundvisning med lokalguide på Gotlands Fornsal.
 • Busrejse i moderne 4* dansk bus
 • Færge Oskarshamn – Visby t/rt.
 • Broafgifter (Storebælt, Øresund)
 • Dansk moms, bidrag til Rejsegaranti-fonden og udvidet EU ansvarsforsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer, private forsikringer, øvrige måltider, øvrige entréer.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Book nu. Fuld returret og pengene tilbage indtil d. 2 august 2020.
Logi:
Hotellet i Visby er af god 3* kvalitet med pæne værelser i god hotelstandard. Central beliggenhed.
Klima: I starten af september er gennemsnitstemperatuen 17 grader på Gotland. I klart vejr er udsigten formidabel.
Vandringerne (8-15 km) foregår i almindeligt tempo over forholdsvis flade strækninger i øens varierede landskab. Underlaget varierer mellem sand og sten ved kysterne, småveje og naturstier. Undervejs indgår både historiske seværdigheder, mindes-mærker, dejlige naturoplevelser samt afstikkere til gamle fiskerlejer. På vandreturene vil der i mindre omfang blive fortalt om Gotlands historie, botanik og geologi – vandreoplevelsen er altid i højsædet. Målgruppen er seniorer. Alle velkommen.
For at tilgodese alle tilbydes vandringer i 2 grupper: Gruppe 1 går lidt hurtigere og længere, mens gruppe 2 går lidt kortere. Nogle gange starter grupperne fælles, og så henter bussen gruppen 2 et sted på ruten – eller der skydes en genvej. Der holdes passende pauser. Vandreleder og rejseleder er Benny Kastrup Hansen samt hans kone Elna Østergaard. De har et stort lokalkendskab.
Opsamling: Århus Banegård, langs motorvejen ved Århus, Skanderborg, Horsens, Vejle, Fredericia Banegård, Odense, Nyborg, Slagelse, Ørestaden Station.
Øvrigt: Rejsen gennemføres ved min. 24 og max. 36 deltagere. Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes. Mols Rejser er medlem af Rejsegaranti-fond reg. nr. 1626. Prisen er beregnet efter kendte skatter og afgifter d. 08.06.2020. Der tages forbehold for ændringer skatter, valuta, moms og afgifter. Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Alle velkommen.

Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

Gotland er på størrelse med Fyn, men kun få steder i verden findes en så koncentreret rigdom af historiske minder, spændende kulturmiljøer og særegen natur. Fra Fårö i nord til Hoburgen i syd spænder landskabet fra gold stenørken til milde bugtende agre. Fra øst til vest findes flade sandstrande og dramatiske lodrette klippekyster.

Visby er af Unesco kåret til Nordens bedst bevarede middelalderby med fuldstændig intakt bymur, brolagte gader og en historisk bykerne, der vidner om de mere end 300 år på danske hænder.