fbpx

Bach Festival i Leipzig Med hele syv Bach koncerter inkluderet og fuldt program

Enestående musikrejse til den årlige Bach Festival i Leipzig.

Tag med os på oplevelsesrejse ind i musikkens verden i Tysklands musikalske centrum. Med flere unikke koncerter er der lagt op til ekstraordinære kulturoplevelser i vidunderlige omgivelser og i historiske rammer. Den store internationale Bach Festival, der hvert år afvikles over 10 dage med et righoldigt koncert- og korprogram, bliver rejsens omdrejningspunkt. I dette spektakulære forum vil vi opleve store værker af J. S. Bach og hans fire sønner. Vi oplever nogle af tidens store Bach-fortolkere både som solister og som dirigenter. Der vil under turen blive lagt vægt på Bach-sønnerne, hvis musikhistoriske betydning næppe kan overvurderes.

Mellem de musiske indslag har vi byvandring i Leipzig, besøg på Bach Museet og i Mendelssohnhaus. Gennem hele forløbet ledsages vi af Aksel Krogslund Olesen, der er konservatorieuddannet musiker, komponist og tidligere højskolelærer. Flere gange indbyder Aksel til oplæg og musikfortælling på hotellet, hvor vi vil høre historien og høre om komponisterne og musikværkerne.

Hotellet er 4-stjernet og attraktivt beliggende i inderste centrum, så vi er i gåafstand til det hele. Busrejsen udgår fra Vejle banegård, Kolding Banegård, Hammelev og Rødekro pendlerplads.

Tidspunkt17. jun - 22. jun 2020
Pris 10.850 kr
Enkeltvær.+ 1.500 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse til Leipzig, indkvartering og velkomst
Busrejsen udgår fra Vejle banegård kl. 07:30, Kolding busstation kl. 08:00, Hammelev pendlerplads kl. 8:30, Rødekro pendlerplads kl. 09:15. Tiderne er afstemt med togenes ankomst fra hhv. København/Århus samt Esbjerg. Den samlede dagskørsel Kolding-Leipzig er 650 km. Kørsel mod Leipzig. Midt på formiddagen holdes der en kort pause, hvor der serveres en kop kaffe og et rundstykke (inkl.). Undervejs i bussen bliver der givet introduktioner til de kommende dages program og musikoplevelser. Frokostpause og nødvendige stop undervejs gennem Tyskland. Ankomst til kultur- og musikbyen Leipzig først på aftenen. I Leipzig indkvarteres vi på det meget centralt beliggende Seaside Park Hotel****, hvorfra vi er i gåafstand til byens koncerter. Hotellet har dejlig restaurant.
Dag 2
Oplæg, byvandring, Bach Haus, Früchte III af J.S.Bach og Früchte IV af Bach-sønnerne
Morgenmad på hotellet. Morgensamling på hotellet 8:30 – 10:00. Vi har lejet et lokale med klaver, og Aksel Krogslund gennemgår dele af rejsens musikprogram. Herefter tilbyder vi om formiddagen en guidet byvandring i Leipzigs historiske bykerne med lokalguide. Efter frokost spadserer vi gennem den gamle bydel til Johan Sebastian Bach-Museet, hvor vi får guidet rundvisning og god fortælling. Kl. 17:00 opføres i Kupfersaal ”Früchte III: Gambensonaten”: J.S.Bach: Sonate G-Dur, BWV 1027, Sonate D-Dur, BWV 1028, Sonate g-Moll, BWV 1029, Solo a-Moll, BWV 1013, W.F.Bach: Sonate D-Dur, Fk 3. Pieter Wispelwey på violincello og Mahan Esfahani på cembalo. Efter koncerten pause og aftensmad. Få hundrede meter fra hotellet ligger Den Gamle Børs. Alte Börse er en af Leipzigs ældste barokbygninger, bygget af arkitekt J.G.Starke 1678-1687. Vi spadserer til Alte Börse og deltager i aftenkoncerten ”Früchte IV: Cembalo Certato É Violino Solo”. Koncerten består af klaversonater og polonaiser af familien Bach, faderen J.S.Bach og hans fire sønner W.F.Bach, J.C.Bach, J.E.Bach og C.P.E.Bach. Aftenens solister er Leila Schayegh på violin og Jörg-Andreas Bötticher på cembalo. Retur til hotellet til overnatning.
Dag 3
Oplæg, Mendelssohn Haus, Früchte V af Bach-sønnerne og Cellosuiter I af J.S.Bach
Gewandhaus i Leipzig, © Gert Mothes
Morgenmad og morgensamling på hotellet med gennemgang af dele af ugens koncerter. Vi spadserer til Mendelssohn Haus, hvor vi guides rundt og bringes ind i Mendelssohns liv og musik. Frokost og nogle timer til hvile. Kl. 17:00 i Kupfersaal ”Früchte V: Er ist original”. Koncerten består af symfonier skrevet af Bach sønnerne W.F.Bach: Sinfonie i d-Moll, C.P.E.Bach: Sinfonie i G-Dur, J.C.Bach: S infonie i g-Moll. Solist Machael Rische på klaver og MDR´s Kammersymphonie orkester. Pause til aftensmad. Aftenkoncert i Evangelisch Reformierte Kirche, hvor programmet består af Cellosuiter I af J.S.Bach: Suite G-Dur, BWV 1007, Suite d-Moll, BWV 1008, Suite C-Dur, BWV 1009 med Jean-Guihen Queyras på violincello.
Dag 4
Bustur, Goldberg-Variationen og Choralkantaten af J.S.Bach
Efter sen morgenmad mødes vi med bussen og en lokalguide og ser på Leipzig uden for den gamle bykerne. Leipzig lever med en rig historisk fortid, som foruden musik omfatter smukke bygninger, universitetet fra 1409, mindesmærker fra flere krige. I Leipzig begyndte mandags-demonstrationerne, der ledte til Tysklands samling i 1990, i 1989 under det fælles motto: Wir sind ein Volk. Vi ser også Völkerschlachtdenkmal, Europas største krigsmonument fra Napoleons nederlag ved Leipzig i 1813. 600.000 soldater deltog i slaget og mere end 100.000 omkom. Det blev det blodigste slag, der har fundet sted på Europas jord. Kl. 14:00 Haus Leipzig. Her fremføres J.S.Bach: Goldberg-Variationen, BWV 988 med klaversolist Angela Hewitt. Kl. 20:00 fremføres i Nikolaikirche J.S.Bach´s Choralkantaten: Ein feste Burg ist unser Gott, BWV 80, In allen meinen Taten, BWV 97, Sei Lob und Ehr dem höchsten Gut, BWV 117, Nun danket alle Gott, BWV 192. Sopran: Isabel Schcketanz, alt Franz Vitzthum, tenor Thomas Hobbs, bas Felix Schwandtke og Nederlandske Bachvereniging under ledelse af Shunske Sato.¨
Dag 5
Musikgudstjeneste og afslutningskoncerten: Messe i h-Moll af J.S.Bach
Morgenmad og mulighed for at deltage i en af byens musikgudstjenester. Pause til frokost og tid på egen hånd. Kl. 18:00 deltager vi i Bach-Festivalens store afslutningskoncert i Thomaskirche: J.S.Bach: Messe i h-Moll, BWV 232 under ledelse af Andris Nelsons. Solister er Christina Landshamer (sopran), Anke Vondun (mezzosopran) Sebastian Kohlhepp (tenor) Kresimir Strazanac (bas), MDR Radiokor og Leipzig Gewandthaus Orkester Efter koncerten aftensmad på en restaurant i byen.
Dag 6
Hjemrejse
Morgenmad og hjemrejsedag. Vi pakker bagagen på bussen og kører hjemad mod Danmark med pauser undervejs gennem Tyskland. Hjemkomst til Jylland først på aftenen.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

Kørsel i moderne turistbus t/r og inkl. tyske vejskatter og moms.
5 nætter i db på 4* Seaside Park Hotel Leipzig
5 x morgenmadsbuffet
Buskaffe og rundstykke på udrejsen
Buskaffe på hjemrejsen
Koncertprogrammet:

  • Früchte III: Gambensonaten i Kupfersaal 18.06
  • Früchte IV: Cembalo Certato Violino È Solo, Alte Börse 18.6
  • Früchte V: Er ist Original, Kupfersaal 19.06
  • Cellosuiten i Evangelisch Reformierte Kircke 19.06
  • Goldberg-Variationen i Haus Leipzig 20.06.
  • Choralkantaten i Nikolaikirche 20.06.
  • Afslutningskoncert: Messe i h-Moll, Thomaskirche 21.06.
  • Musikgudstjeneste 21.06.

Guidet ½ dags bustur uden for Leipzig gamle bydel
Guidet byvandring i Leipzig
Entre til J. S. Bach museet og til Mendelssohnhaus
Musikoplæg/foredrag om Bach m. fl.
Lokaleleje og skriftligt materiale til musikforedragene.
Hotel-kurskat 3 € per person pr. nat = 15 €
Musikalsk turleder konservatorieuddannet musiker, komponist og højskolelærer Aksel Krogslund Olesen.
Bidrag til Rejsegarantifonden, udvidet EU-ansvarsforsikring samt dansk og tysk moms.

Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige måltider, private forsikringer, drikkevarer, evt. selvvalgte entréer, drikkepenge.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Vi bor på 4* Seaside Park Hotel i det historiske centrum af Leipzig. Alle værelser er superior og har toilet/bad, telefon, TV, fri Wi-Fi og 24 timers reception.

Fysiske krav: Byvandringerne og gøremål i centrum er baseret på færden til fods. Ønskes taxaer er dette for egen regning.

Bach Festivalens program kan ses på www.bachfestleipzig.de og gå ind på BACH – We Are Family, Bachfest Leipzig 11. – 21. juni 2020

Koncertprogrammet
er udarbejdet og bestilt efter Bach Festival programmet pr. 1. aug. 2019 og med forventning om, at alle koncerter bekræftes, hvilket sker midt november. Alle koncerter er bestilt i prisgruppe 2, alternativt prisgruppe 1. Mols Rejser tager forbehold for mulige ændringer/justeringer i koncertprogrammerne, i de medvirkende kunstneres navne og ændringer i vore pladser i koncertsalene/kirkerne.
Bemærk at kirker ikke er bygget som koncertsale, hvorfor udsyn til musikerne kan være begrænset.

Busrejse: Dansk moderne turistbus følger os på hele rejsen. Afgang fra Vejle, Kolding, Hammelev og Rødekro. Andre steder i Sønderjylland nær motorvejen efter nærmere aftale.

Varighed: 6 dage.

Valuta: Euro. Medbring kontanter til toiletbesøg og lommepenge. Kreditkort kan almindeligvis anvendes på restauranter.

Øvrigt: Der tages forbehold for ændringer i skatter, afgifter, valutakurser . Rejsen er udarbejdet og prisberegnet 15. aug. 2019. Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes.

Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

MUSIKBYEN LEIPZIG

Med sine ca. 600.000 indbyggere er Leipzig den største by i den tyske delstat Sachsen, anlagt i 1100-tallet ved floden Weisse Elster. Byen har gennem historien haft et righoldigt musikliv særligt knyttet til de to hovedkirker Nikolaikirken og Thomaskirken samt det tilstødende klosteranlæg. Her har fremtrædende musikere og komponister sat sig varige spor, bl.a. Schein, Kuhnau, J. S. Bach, Mendelsohn og Robert og Clara Schumann.

Mendelsohn har dirigeret byens berømte Gewandhausorkester med navn efter dets oprindelige spillested, tekstilkøbmændenes markedshal i Leipzig, hvor de offentlige koncerter blev afholdt fra 1781. Navnet blev bevaret, efter at koncerterne i 1884 flyttede ind i Neues Gewandhaus, en særligt indrettet koncertbygning med separate sale til orkester- og kammermusik.

Leipzig er også byen, hvor Richard Wagner og Hans Eisler er født og opvokset, og her har Furtwängler og Kurt Mazur været dirigenter. Byens musikalske ry understreges yderligere af det berømmede Thomaner-drengekor og oprettelsen af store kendte musikforlag.