fbpx

Bach Festival i Leipzig 2020 Med hele fem koncerter og en ballet inkluderet og fuldt program

Enestående musikrejse til den årlige Bach Festival i Leipzig.

Tag med os på oplevelsesrejse ind i musikkens verden i Tysklands musikalske centrum. Med flere unikke koncerter er der lagt op til ekstraordinære kulturoplevelser i vidunderlige omgivelser og i historiske rammer.

Den store internationale Bach Festival, der hvert år afvikles over 10 dage med et righoldigt koncert- og korprogram, bliver rejsens omdrejningspunkt. I dette spektakulære forum vil vi opleve værker af J. S. Bach og Peter Tschaikowski. Vi oplever nogle af tidens store Bach-fortolkere både som solister og som dirigenter samt berømte drengekor.

Mellem de musiske indslag har vi byvandring i Leipzig, besøg på Bach Museet og i Mendelsohnhaus samt heldagsudflugt til byen Weimar med lokalguide og byvandring i den Unesco-fredede bymidte.  Vi besøger også med rundvisning den verdensberømte pianofabrik Blüthner Piano.

Gennem hele forløbet ledsages vi af Aksel Krogslund Olesen, der er konservatorieuddannet musiker, komponist og tidligere højskolelærer. Flere gange indbyder Aksel til oplæg og musikfortælling på hotellet, hvor vi vil høre historien og høre om musikværkerne.

Hotellet er 4-stjernet og attraktivt beliggende i inderste centrum, så vi er i gåafstand til det hele.

Busrejsen udgår fra Vejle banegård, Kolding Banegård, Hammelev og Rødekro pendlerplads.

Tidspunkt16. jun - 22. jun 2020
Pris 11.200 kr
Enkeltvær.+ 1.900 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse fra Jylland til Leipzig, indkvartering og velkomst
Busrejsen udgår fra Vejle banegård kl. 07:30, Kolding busstation kl. 08:00, Hammelev pendlerplads kl. 8:30, Rødekro pendlerplads kl. 09:15. Tiderne er afstemt med togenes ankomst fra hhv. København/Århus samt Esbjerg. Den samlede dagskørsel Kolding-Leipzig er 650 km. Kørsel mod Leipzig. Undervejs i bussen bliver der givet introduktioner til de kommende dages program og musikoplevelser. Frokostpause og nødvendige stop undervejs gennem Tyskland. Ankomst til kultur- og musikbyen Leipzig først på aftenen. I Leipzig indkvarteres vi på det meget centralt beliggende Seaside Park Hotel****, hvorfra vi er i gåafstand til byens koncerter. Aftensmad kan købes på hotellet eller på restaurant i byen.
Dag 2
Oplæg, byvandring, orgelmusik i Michaelis kirken, koncert i Nikolai kirche
Morgenmad på hotellet. Morgensamling på hotellet 8:30 – 10:00. Aksel Krogslund gennemgår dele af ugens musikprogram. Herefter tilbyder vi om formiddagen en guidet byvandring i Leipzigs historiske bykerne med lokalguide. Herefter koncertoplevelse - præcis hvilken offentliggøres i løbet af nov 2019. Følgende koncertbeskrivelse er fra rejsen i 2019: Kl. 17:00 er der Orgelmusik i Michaelis kirken med flere værker af J.S. Bach: bl.a. Fantasi i c-mol, Toccata i c-mol, Smyk dig, oh kære sjæl, Fuga i d-mol m.fl. Organist Christoph Schoener. Efter en middagspause går vi til Nikolai kirken, hvor vi kl. 20:00 skal nyde J.S.Bach: Johannes-Passion, BWV 245 under ledelse af dirigent Jonathan Sells.
Dag 3
Bach museet, Mendelsohn Haus, Leipzig opera: Svanesøen
Gewandhaus i Leipzig, © Gert Mothes
Morgenmad på hotellet. Morgensamling på hotellet 8:30 – 10:00. Aksel Krogslund gennemgår dele af ugens musikprogram. Herefter besøger vi Johan Sebastian Bach Museet. Aksel Krogslund guider gruppen rundt i museet. Frokostpause. Efter frokost går vi samlet til Mendelsohn Haus, hvor vi guides rundt og bringes ind i Mendelsohns liv og musik. Eftermiddagspause til afslapning og aftensmad, herefter apdserer vi til en koncertoplevelse - præcis hvilken offentliggøres i løbet af nov 2019. Følgende koncertbeskrivelse er fra rejsen i 2019: Koncert i Leipzig Opera. Her opfører Leipziger Balletten kl. 19:30 den verdenskendte ballet Svanesøen af Mario Schröder med Peter Tschaikowski´s vidunderlige musik. Retur til hotellet til fods.
Dag 4
Blüthner pianofabrik, Markus-Passionen i Paulinum St. Pauli 
I dag kører vi uden for Leipzig til den lille by Grosspäsna. Her besøger vi Blüthner Pianofabrikken. Fabrikken, der blev grundlagt i 1853 af Julius Blüthner, blev Europas største pianofabrik. Blüthners instrumenter er kendetegnet ved godt håndværk og materialer af højeste kvalitet. Siden starten har Blüthners fabrikker solgt over 150.000 instrumenter over hele verden. Fabrikken er familieejet på 5. generation. Vi får rundvisning på fabrikken og fortælling om instrumenterne, og Aksel Krogslund giver en lille pianokoncert. Herefter køres retur mod Leipzig. Vi passerer Völkerschlachtdenkmal, Europas største krigsmonument, der beretter om Napoleons nederlag ved Leipzig 13.10.1813. Fra 20 nationer deltog 600.000 soldater i slaget og mere end 100.000 soldater omkom. Det blev det blodigste slag, der har fundet sted på Europas jord. Efterfølgende blev Leipzig ramt af en alvorlig tyfusepidemi, der kostede 10 % af byens befolkning livet. Pause i Leipzig midt eftermiddag. Herefter en koncertoplevelse - præcis hvilken offentliggøres i løbet af nov 2019. Følgende koncertbeskrivelse er fra rejsen i 2019: Sent eftermiddag går vi til Aula og Universitetskirken St. Pauli - Paulinum. Den oprindelige kirke fra 1200-tallet blev i 1968 sprængt bort af DDR regimet. I 2007 besluttede det genforenede Tyskland at opføre en ny Paulinum kirke i Leipzig, og den store, lyse og smukke kirke blev påbegyndt i 2009 og stod færdigbygget i 2017. Kl. 17:00 overværer vi i Paulinum J.S.Bach: Markus-Passionen under ledelse af Philippe Pierlot. Efter koncerten går vi ud og spiser aftensmad.
Dag 5
Heldagstur til Weimar, Nikolai Kirche: J.S. Bach: Weimarer Kantaten III
I dag har vi heldagstur til Weimar, der ligger ca. 120 km. Syd for Leipzig. Vi kører gennem delstaten Thüringen til den gamle kulturby, der er (UNESCO kulturarv. Byen var brændpunktet i den tyske oplysningstid omkring år 1800. Dengang mødtes i Weimar tidens største kulturpersonligheder, bl.a. Goethe og Schiller, Friedrich Nietzsche, Franz Liszt, Wieland og vor egen H. C. Andersen. Bauhaus bevægelsen blev stiftet i Weimar. Tysklands første demokratiske forfatning blev efter 1. verdenskrig underskrevet i Weimar, og byen lagde navn til Weimar-republikken. Vi får guidet bytur i centrum forbi de smukke og historiske bygninger, bl.a. Slottet, Skt. Peter og Paul kirken, markedspladsen med det gamle rådhus, Schiller museet, Nationalteateret med statuen af Goethe og Schiller mv. Byvandringen krydres med info og historier, der knytter sig til det højeste og ædleste af tysk åndsliv. Lidt tid på egen hånd før vi sidst på eftermiddagen kører retur til Leipzig og til aftensmad. Herefter en koncertoplevelse - præcis hvilken offentliggøres i løbet af nov 2019. Følgende koncertbeskrivelse er fra rejsen i 2019: Efter aftensmad går vi til Nikolai Kirche. Her opføres Weimarer Kantaten III af J.S.Bach: Nun komm der Heiden Heiland BWV 61, Wachet! betet! BWV 70 a, Herz und Mund und Tat und Leben BWV 147a. Solister: RIAS Kammerkor og Akademie für Alte Musik Berlin under ledelse af Rinaldo Alessandri.
Dag 6
Musikhøjmesse, afslutningskoncert i Thomaskirche
Efter morgenmaden deltager vi i søndagens musikhøjmesse. Programmet for gudstjenerne kendes i skrivende stund ikke, men der vil være mulighed for at vælge mellem forskellige musikgudstjenester i byen. Eftermiddagen er til fri disposition, til afslapning, museumsbesøg eller til deltagelse i andre af Bach-festivalens mange musikarrangementer. Rejselederen vil hjælpe med oplysninger om mulighederne. Kl. 18:00 har vi billetter til den store afslutningskoncert i Thomaskirche. Her opføres J.S.Bach: Messe i h-Moll, BWV 232 under ledelse af David Stern. Solister er Theodora Raftis (sopran), Juliette Allen (sopran), Andreas Scholl (alt), Andrés Agudelo (tenor), Markus Werba (bas), Tölzer Drengekor, Opera Fuoco. Efter koncerten går vi ud i byen og finder en restaurant og aftensmaden.
Dag 7
Hjemrejse til Danmark
Morgenmad og hjemrejsedag. Vi pakker bagagen på bussen og kører hjemad mod Danmark med pauser undervejs gennem Tyskland. Hjemkomst til Jylland først på aftenen.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

·  Kørsel i moderne turistbus t/r og inkl. tyske vejskatter og moms.
·  6 nætter i db på 4* Seaside Park Hotel Leipzig
·  6 x morgenmadsbuffet
·  Heldagsudflugt til Weimar med guidet byvandring
·  Guidet byvandring i Leipzig.
·  Entre til J. S. Bach museet og til Mendelsohnhaus
·  Musikoplæg/foredrag om Bach m. fl.
·  Guidet besøg på Blüthner Pianofabrik
·  Lokaleleje til musikforedragene
·  Musikalsk turleder konservatorieuddannet musiker, komponist og højskolelærer Aksel Krogslund Olesen.
·  Bidrag til Rejsegarantifonden, udvidet EU-ansvarsforsikring samt dansk og tysk moms.

Nedenstående koncerter og musikalske oplevelser var i programmet i 2019 – lignende program bookes til 2020. (offentliggøres i nov 2019)
·  Orgelmusik af J.S.Bach i Michaeliskirche 19. juni
·  Johannes-Passion i Nikolaikirche 19. juni
·  Balletten Svanesøen. Musik af Peter Tschaikowski 20. juni
·  Markus-Passion i Paulinum St. Pauli 21. juni
·  J.S. Bach: Weimarer Kantaten III i Nikolai Kirken  22. juni
·  Musikgudstjeneste 23. juni
·  J.S.Bach: Messe i h-Moll i Thomas Kirche 23. juni

Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige måltider, private forsikringer, drikkevarer, evt. selvvalgte entréer, drikkepenge.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Musikprogrammet for Bach Festival 2020 offentliggøres i okt/nov 2019. Derfor er alle nævnte koncerter og musikalske oplevelser fra rejsen i 2019. Samme antal koncerter og lignende  musikoplevelser vil blive booket til rejsen i 2020. Nuværende pris på rejsen er derfor også vejledende.

Hotel: Vi bor på 4* Seaside Park Hotel i det historiske centrum af Leipzig. Alle værelser er superior og har toilet/bad, telefon, TV, fri Wi-Fi og 24 timers reception. Både Gewandhaus, Paulinum, Thomaskirche og Nikolajkirken er i gåafstand fra hotellet.

Fysiske krav: Byvandringerne og gøremål i centrum er baseret på færden til fods. Ønskes taxaer er det for egen regning.

Busrejse: Dansk moderne turistbus følger os på hele rejsen. Afgang fra Vejle, Kolding, Hammelev og Rødekro. Andre steder i Sønderjylland nær motorvejen efter nærmere aftale.

Varighed: 7 dage

Valuta: Euro

Der tages forbehold for ændringer i skatter, afgifter, valutakurser og programrokeringer. Rejsen er udarbejdet og beregnet 20. juni 2019.

Mols Rejser tager forbehold for mulige ændringer/justeringer i koncertprogrammerne, i de medvirkende kunstneres navne og ændringer i vore pladser i koncertsalene.

Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

MUSIKBYEN LEIPZIG

Med sine ca. 600.000 indbyggere er Leipzig den største by i den tyske delstat Sachsen, anlagt i 1100-tallet ved floden Weisse Elster. Byen har gennem historien haft et righoldigt musikliv særligt knyttet til de to hovedkirker Nikolaikirken og Thomaskirken samt det tilstødende klosteranlæg. Her har fremtrædende musikere og komponister sat sig varige spor, bl.a. Schein, Kuhnau, J. S. Bach, Mendelsohn og Robert og Clara Schumann.

Mendelsohn har dirigeret byens berømte Gewandhausorkester med navn efter dets oprindelige spillested, tekstilkøbmændenes markedshal i Leipzig, hvor de offentlige koncerter blev afholdt fra 1781. Navnet blev bevaret, efter at koncerterne i 1884 flyttede ind i Neues Gewandhaus, en særligt indrettet koncertbygning med separate sale til orkester- og kammermusik.

Leipzig er også byen, hvor Richard Wagner og Hans Eisler er født og opvokset, og her har Furtwängler og Kurt Mazur været dirigenter. Byens musikalske ry understreges yderligere af det berømmede Thomaner-drengekor og oprettelsen af store kendte musikforlag.