fbpx

Grækenland, natur- og kulturoplevelser (Udsolgt) 7 dage, fly fra Kastrup

Rejsen er fuldtegnet. Man er meget velkommen til at blive skrevet på venteliste.

Det varierede program bringer os til både uforstyrrede småbyer og pulserende storbyliv, billedskønne bjerglandsbyer med pastelfarvede huse og kørsel gennem smukke olivenlunde og appelsinmarker så langt øjet rækker. Rejsen er et godt miks af kvalitetsoplevelser – heriblandt flere Unesco besøg – god græsk mad, indkvartering på et virkelig dejligt og hyggeligt hotel i Tolo og lune Middelhavs temperaturer.

Rejsen slutter med et 2-dages ophold i Athen.

I Grækenlands tidligere hovedstad, Nafplio, besøger vi den imponerende borg Palamidi og et ouzodestilleri. Af andre oplevelser kan nævnes besøg på et kloster, i en appelsinplantage og Mykene (Unesco). Desuden indgår der en hyggelig sejltur med picnic til en lillebitte ø.

I Athen besøger vi bl.a. Akropolis (Unesco), det nye Akropolis museum og Plaka.

Vi bor i den lille hyggelige kystby Tolo, hvor man fra det 4* hotel kan nyde en smuk solopgang over Middelhavet.
I Athen bor vi centralt på et 4* hotel i gåafstand fra Akropolis og den gamle bydel Plaka.

Dagtemperaturer i første halvdel af oktober måned er ca. 22 - 26 grader.

Rejsen er inklusiv helpension, dansk ekspert rejseleder, alle entréer og udflugter.

Rejsen slutter med to overnatninger i nærheden af Athens ældste bydel ”Plaka” hvor der er tid til at opleve lidt af storby-stemningen.

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Alle er velkommen.

 

Tidspunkt04. okt - 10. okt 2023
Pris10.485,00 DKK
Enkeltvær.+1.300,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejsedag. Direkte fly Kastrup-Athen
Mykene
Afrejse fra Kastrup sidst på eftermiddagen med ankomst til Athen midt på aftenen. Vi kører ad omfartsvejen uden om den store by med ca. 5 mio. indbyggere, forbi det olympiske stadium og videre sydpå mod Peloponnes. Vel ankommet til hotellet i Tolo omkring midnat, sørger personalet for at bringe bagagen til værelserne. Der står en sandwich samt vand på værelset.
Dag 2
Nafplio, Palamidi borgen og ouzodestilleri
Rejsens første udflugt går til den nærliggende by Nafplio. Nafplio var landets første hovedstad, da staten Grækenland blev dannet i 1823. Vi kører direkte til Palmidi borgen. Den venetianske fæstning Palamidi byder på velbevarede fæstningsværker, en spændende historie samt en storslået udsigt ud over den uberørte skønhed, der præger kysten omkring Nafplio. Herfra kører vi til ouzo-destilleriet ”Karoni", der er et gammelt familiefirma gennem 5 generationer (fra bussens p-plads skal man gå de sidste ca. 500 meter). Vi hører om fremstillingsprocessen og slutter besøget med smagsprøver på både ouzo, likør og ziperro (snaps/raki). Efter dette besøg køres til havnen i Tolo for at parkere bussen. Vi spadserer til byens centrum, hvor vi skal spise frokost. Bagefter er der tid til på egen hånd at opleve byens afslappede stemning. Man kan også vælge at gå en tur sammen med guiden i de gamle gader, og måske en rundt om ”Akro-Nafplio” - en gåtur langs vandet på ca. 1 km på en asfalteret sti. Der er også tid til at købe en kop kaffe på en af de mange caféer ved byens smukke marmortorv, inden vi returnerer til Tolo. Middag på hotellet.
Dag 3
Besøg på kloster. Mykene med kongegravene og løveporten. Appelsinplantage
Efter morgenmaden er der afgang til et nærliggende kloster, hvor får en rundvisning med et lille indblik i deres hverdag. Bagefter kører vi oldtidsbyen Mykene (UNESCO) med den imponerende løveport og de gamle ruiner af kongegrave – Agamemnons borg. Mykene er et sagnomspundet sted, hvor grænsen mellem mytologi og faktisk historie udviskes. Den græske digter Homers fortællinger om den trojanske krig danner rammen for historien, og det var i disse omgivelser, at den græske sagnkonge Agamemnon samlede folket i krigen mod Troja. Byen er fundet af arkæologer og udgravet af Heinrich Schliemann, der mente han havde fundet Agamemnons dødsmaske. Dette blev senere afvist, da graven er anlagt flere hundrede år før Agamemnons tid. Vi fortsætter til hotelfamiliens appelsinplantage, hvor man får fornemmelsen af livet som græsk citrusbonde. Vi hører om, hvordan appelsinerne dyrkes og vandes og om deres muligheder for eksport. Frokost undervejs på dagens udflugt. Herefter kører vi tilbage til hotellet. Resten af eftermiddagen er til fri disposition. Middag på hotellet.
Dag 4
Bådtur med picnic
Foto: Keld Horne Nielsen
Daskalio, på vej mod øens top
Formiddagen er uden program, så der er tid til at kigge nærmere på byens butikker i deres åbningstid – eller man f.eks. nyde en kop formiddagskaffe på en af fortovscaféerne. Er man vant til at gå lidt længere ture, kan en tur op til byens udsigtspunkt varmt anbefales. Sidst på formiddagen mødes vi ved hotellet, for at spadsere ned til byens lille havn, hvor vi går vi om bord på hotelværternes turbåd og sejler ud og ser byen fra vandsiden. Vi sejler forbi et par små øer, hvorefter vi lægger til ved øen Daskalio og går i land. Sejlturen dertil tager mindre end en ½ time. Ad næsten tilgroede stier, går vi til toppen af øen, hvor der er et lille kapel, en god historie og en fantastisk udsigt. Imens startes grillen op og picnicfrokosten gøres klar. Den indtages siddende på de store sten eller klapstole. Der serveres lækre græske specialiteter, vand, øl, vin og ouzo ad libitum. Det kan anbefales at tage badetøjet med. Middag på hotellet.
Dag 5
Bus sightseeingtur i Athen, Akropolis & Akropolis museet
Karyatider på Akropolis
Efter morgenmad er der afgang mod Athen, hvor der begyndes med en sightseeingtur i bus. Rejselederen tager jer herefter med på en gåtur i den gamle bydel i Plaka, i hvilken vi også skal have frokost. Efter frokost gælder det Akropolis. Akropolis er med sine 21 antikke bygninger byens største attraktion - det store Parthenon Tempel viet til Athena, og Erechtheion templet med karyatiderne er de mest kendte bygninger. Rejseleder Athina (også certificeret lokalguide på Akropolis) leder en meget interessant rundvisning til både de kendte og de mere ukendte bygninger, hvorefter der er tid til selv at gå rundt heroppe - der er meget at se. Herefter rundvisning på det nye Akropolis museum, med den verdensberømte samling. Det nye museum har et samlet areal på ikke mindre end 30.000 m2. I forbindelse med udgravningen til museets fundament, fandt man ruiner fra det antikke Athen. De er blevet til en del af museet, idet man lagde et glasgulv, så man som besøgende kan se ruinerne. Rejselederen viser rundt på museet og fortæller om de vigtigste ting. Middag på hotellet.
Dag 6
”Athen rundt” med herboende dansker.
Denne dag hedder jeres rejseleder Kenneth Hansen. Han tager jer med på en informativ formiddagsspadseretur med lokalvinkel til nogle af de steder, I ikke kom til i går. Efter frokost er resten af eftermiddagen til fri disposition. Der er tilbud om at udforske Athen yderligere sammen med rejselederen. Middag på hotellet.
Dag 7
Hjemrejse. Direkte fly Athen-Kastrup
Foto: Keld Horne Nielsen
Morgenmaden består af en morgenmads-madpakke pga. tidlig afrejse fra hotellet til Athens lufthavn. Med morgenfly til Kastrup hvortil der er ankomst midt på formiddagen.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Direkte fly fra Kastrup til Athen tur/retur (Aegean), inkl. 23 kg bagage & håndbagage
 • 4 overnatninger på 4-stjernet hotel ved Middelhavet
 • 2 overnatninger i Athen på 4-stjernet hotel
 • Helpension i Grækenland
 • Danske lokalguider og rejseledere på hele rejsen i Grækenland
 • Alle udflugter og entreer jf. programmet:
  • - Bytur til Nafplio
  • - Entré til borgen Palamidi
  • - Besøg på ouzo-destilleri
  • - Besøg på kloster
  • - Entré til Mykene
  • - Sejltur med barbecue på nærliggende ø
  • - Guidede byture i Athen i bus og til fods
  • - Entré og guidet rundvisning på Akropolis
  • - Entré til Akropolis museet
 • Gode introduktioner til seværdigheder samt interessante fortællinger om Grækenland før og nu
 • Dansk og græsk moms
 • Bidrag til rejsegarantifonden samt udvidet ansvarsforsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

 • City-tax (3 € pr. værelse pr. nat = i alt 18 €)
 • Drikkevarer, drikkepenge 
 • Forsikringer samt egne indkøb og selvvalgte entréer
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotellet:
Hotel John & George (4*) er et hyggeligt hotel beliggende i den ældre bydel i den lille fiskerby Tolo. Fra hotellet er der en fantastisk udsigt over Tolo-bugten. Hotellet ligger tæt på stranden (ca. 150 meter) og den lille maleriske fiskehavn, som stadig er aktiv. Der er en god og jævn stigning fra stranden op til hotellet.
Hotellet er i 4 etager og der er elevator ved receptionen.  De 58 værelser er alle med tv, hårtørrer og aircondition. Værelserne har balkon, og fra nogle værelser er der havudsigt og andre har udsigt til byen og bjergene bag hotellet. Restaurant og dejlig opholdsterrasse vender mod bugten. Aftensmaden serveres som buffet.  Der er gratis Wi-Fi på hotellet.

Hotel Ilissos (4*) ligger ca. 1,5 km fra Akropolis og Plaka. Alle 91 værelser er røgfrie.  Fra hotellets tagterrasse, hvor der er god plads til at hygge efter middagen, er der en flot udsigt ud over byen og  Akropolis.

Rejseledere:

Vores græske guide hedder Athina. Hun står og tager imod ved ankomsten i Athen. Athina er bosat i Grækenland og er certificeret guide. Hun er fantastisk dygtig og vidende samt en spændende formidler. Hun er dansker, græsk gift og taler flydende dansk og græsk.

Den sidste dag i Athen er Kenneth Hansen jeres rejseleder. Han har boet i Athen i adskillige år, og er en rigtig god fortæller. Ved siden af sit daglige arbejde har han vist mange grupper rundt i Athen.

Fysik: Gåture i kuperet terræn. Enkelte af turene fordrer man kan gå 2 - 3 km. Flere steder er der trapper og ujævnt, især på borgen Palamidi og Akropolis.

Øvrigt:
- Rejsen gennemføres ved mindst 20 deltagere. 
- Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden med registrerings nummer 1626.
- Prisen er beregnet efter kendte skatter og afgifter pr. 15.11.22.
- Der tages forbehold for skatte-, valuta-, moms- og afgiftsændringer.
- Ret til mindre ændringer forbeholdes og der kan ske rokeringer i programmets afvikling.

Se kort over rejsen her