fbpx

Grækenland, natur- og kulturoplevelser 7 dage, fly fra Kastrup

Det varierede program bringer os til både uforstyrrede småbyer og pulserende storbyliv, billedskønne bjerglandsbyer med pastelfarvede huse og kørsel gennem smukke olivenlunde og appelsinmarker så langt øjet rækker. Rejsen er et godt miks af kvalitetsoplevelser – heriblandt flere Unesco besøg – god græsk mad, indkvartering på et virkelig dejligt og hyggeligt familie hotel i Tolo og lune Middelhavs temperaturer.

Rejsen slutter med et 2-dages ophold i Athen.

I Grækenlands tidligere hovedstad, Nafplio, besøger vi den imponerende borg Palamidi og et ouzodestilleri. Af andre oplevelser kan nævnes besøg på et kloster, i en appelsinplantage og Mykene (Unesco). Desuden indgår der en hyggelig sejltur med picnic til en lillebitte ø.

I Athen besøger vi bl.a. Akropolis (Unesco), det nye Akropolis museum og Plaka.

Vi bor i den lille hyggelige kystby Tolo, hvor man fra det 3*** hotel kan nyde en smuk solopgang over Middelhavet.
I Athen bor vi centralt på et 4**** hotel i gåafstand fra Akropolis og den gamle bydel Plaka.

Dagtemperaturer i første halvdel af oktober måned er ca. 22 - 26 grader.

Rejsen er inklusiv helpension på nær 1 middag samt frokost på ud- og hjemrejse, dansk ekspert rejseleder, alle entréer og udflugter.

Rejsen slutter med to overnatninger i nærheden af Athens ældste bydel ”Plaka” hvor der er tid til at opleve lidt af storby-stemningen.

Tidspunkt04. okt - 10. okt 2023
Pris10.525,00 DKK
Enkeltvær.+1.300,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejsedag
Mykene
Afrejse fra Kastrup sidst på eftermiddagen med ankomst til Athen midt på aftenen. Vi kører ad omfartsvejen uden om den store by med ca. 5 mio. indbyggere, forbi det olympiske stadium og videre sydpå mod Peloponnes. Vel ankommet til hotellet i Tolo omkring midnat, sørger personalet for at bringe bagagen til værelserne. Der står en sandwich samt vand på værelset.
Dag 2
Nafplio, Palamidi borgen og ouzodestilleri
Rejsens første udflugt går til den nærliggende by Nafplio. Nafplio var landets første hovedstad, da staten Græken-land blev dannet i 1823. Vi kører direkte til Palmidi borgen. Den venetianske fæstning Palamidi byder på velbevarede fæstningsværker, en spændende historie samt en storslået udsigt ud over den uberørte skønhed, der præger kysten omkring Nafplio. Herfra kører vi til ouzo-destilleriet ”Karoni", der er et gammelt familiefirma gennem 5 generationer (fra bussens p-plads skal man gå de sidste ca. 500 meter). Vi hører om fremstillingsprocessen og slutter besøget med smagsprøver på både ouzo, likør og ziperro (snaps/raki). Efter dette besøg køres til havnen i Tolo for at parkere bussen. Vi spadserer til byens centrum, hvor vi skal spise frokost. Bagefter er der tid til på egen hånd at opleve byens afslappede stemning. Man kan også vælge at gå en tur sammen med guiden i de gamle gader, og måske en rundt om ”Akro-Nafplio” - en gåtur langs vandet på ca. 1 km på en asfalteret sti. Der er også tid til at købe en kop kaffe på en af de mange caféer ved byens smukke marmortorv, inden vi returnerer til Tolo. Middag på hotellet.
Dag 3
Besøg på kloster, Mykene og appelsinplantage
Efter morgenmaden er der afgang til et nærliggende kloster, hvor får en rundvisning med et lille indblik i deres hverdag. Bagefter kører vi oldtidsbyen Mykene (UNESCO) med den imponerende løveport og de gamle ruiner af kongegrave – Agamemnons borg. Mykene er et sagnomspundet sted, hvor grænsen mellem mytologi og faktisk historie udviskes. Den græske digter Homers fortællinger om den trojanske krig danner rammen for historien, og det var i disse omgivelser, at den græske sagnkonge Agamemnon samlede folket i krigen mod Troja. Byen er fundet af arkæologer og udgravet af Heinrich Schliemann, der mente han havde fundet Agamemnons dødsmaske. Dette blev senere afvist, da graven er anlagt flere hundrede år før Agamemnons tid. Vi fortsætter til hotelfamiliens appelsinplantage, hvor man får fornemmelsen af livet som græsk citrusbonde. Vi hører om, hvordan appelsinerne dyrkes og vandes og om deres muligheder for eksport. Frokost undervejs på dagens udflugt. Herefter kører vi tilbage til hotellet. Resten af eftermiddagen er til fri disposition. Middag på hotellet.
Dag 4
Bådtur med picnic
Foto: Keld Horne Nielsen
Daskalio, på vej mod øens top
Formiddagen er uden program, så der er tid til at kigge nærmere på byens butikker i deres åbningstid – eller man f.eks. nyde en kop formiddagskaffe på en af fortovscaféerne. Er man vant til at gå lidt længere ture, kan en tur op til byens udsigtspunkt varmt anbefales. Sidst på formiddagen mødes vi ved hotellet, for at spadsere ned til byens lille havn, hvor vi går vi om bord på hotelværternes turbåd og sejler ud og ser byen fra vandsiden. Vi sejler forbi et par små øer, hvorefter vi lægger til ved øen Daskalio og går i land. Sejlturen dertil tager mindre end en ½ time. Ad næsten tilgroede stier, går vi til toppen af øen, hvor der er et lille kapel, en god historie og en fantastisk udsigt. Imens startes grillen op og picnicfrokosten gøres klar. Den indtages siddende på de store sten eller klapstole. Der serveres lækre græske specialiteter, vand, øl, vin og ouzo ad libitum. Det kan anbefales at tage badetøjet med. Middag på hotellet.
Dag 5
Bus sightseeingtur i Athen, Akropolis & Akropolis museet
Karyatider på Akropolis
Efter morgenmad er der afgang mod Athen, hvor der begyndes med en sightseeingtur i bus. Guiden tager jer herefter med på en gåtur i den gamle bydel i Plaka, i hvilken vi også skal have frokost. Efter frokost gælder det Akropolis. Den er med sine 21 bygninger vel nok byens største attraktion. Det, der som oftest bliver nævnt i forbindelse med Akropolis, er det store Parthenon- tempel, viet til Athena, og Erechtheion templet med karyatiderne. Vi får en guidet rundvisning, hvorefter der er tid til selv at gå rundt heroppe - der er meget at se. Vi mødes ved indgangen til Akropolis og følges herfra til Akropolis museet. Det nye museum har et samlet gulvareal på ikke mindre end 30.000 m2. I forbindelse med udgravningen til museets fundament, fandt man nogle ruiner fra det antikke Athen. De er blevet til en del af museet, idet man lagde et glasgulv, så man som besøgende kan se ruinerne. Vores græske guide viser os rundt på museet og fortæller om de vigtigste ting. Middag på hotellet.
Dag 6
”Athen rundt” med herboende dansker.
Efter morgenmad er det Kenneth Hansen som tager jer med på en formiddags spadseretur til nogle af de steder I ikke kom til i går. Efter frokost er resten af eftermiddagen til fri disposition. Der er tilbud om at udforske Athen yderligere sammen med Kenneth. Middag på hotellet.
Dag 7
Hjemrejse
Foto: Keld Horne Nielsen
Morgenmaden består af en morgenmads-madpakke pga. tidlig afrejse fra hotellet til Athens lufthavn. Med morgenfly til Kastrup hvortil der er ankomst midt på formiddagen.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Fly fra Kastrup til Athen tur/retur (Aegean), inkl. 23 kg bagage & håndbagage
 • 5 overnatninger på 3-stjernet familieejet hotel ved Middelhavet
 • 2 overnatninger i Athen på 4-stjernet hotel
 • Helpension på nær 1 middag og frokost på ud- og hjemrejsen
 • Danske lokalguider på hele rejsen i Grækenland
 • Alle udflugter og entreer jf. programmet:
  • - Bytur til Nafplio
  • - Entré til borgen Palamido
  • - Besøg på ouzo-destilleri
  • - Besøg på kloster
  • - Entré til Mykene
  • - Sejltur med barbecue på nærliggende ø
  • - Guidede byture i Athen i bus og til fods
  • - Entré til Akropolis
  • - Entré til Akropolis museet
 • Gode introduktioner til seværdigheder samt interessante fortællinger om Grækenland før og nu
 • Dansk og græsk moms
 • Bidrag til rejsegarantifonden samt udvidet ansvarsforsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

 • 2 frokoster (på ud- og hjemrejse)
 • Middag på udrejsedagen
 • City-tax (3 € pr. værelse pr. nat = i alt 18 €)
 • Drikkevarer, drikkepenge (ca. i alt 40 € pp)
 • Forsikringer samt egne indkøb og selvvalgte entréer
Se bemærkninger her

Bemærkninger

- Rejsen gennemføres ved mindst 20 deltagere. 
- Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden   med registrerings nummer 1626.
- Prisen er beregnet efter kendte skatter og   afgifter pr. 15.11.22.
- Der tages forbehold for skatte-, valuta-,   moms- og afgiftsændringer.
- Ret til mindre ændringer forbeholdes og der kan ske rokeringer i programmets afvikling.

Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

Rejseleder: Under det meste af opholdet i Grækenland ledes udflugterne af vores græske guide, Athina. Hun er bosat i Grækenland og er certificeret guide. Hun er dansker, græsk gift og taler flydende både dansk og græsk. Athina og Mols Rejsers rejseleder sørger for at give jer et rigtig godt ophold fyldt med oplevelser og fortællinger om Grækenland før og nu.
Efter middagen den første dag i Athen forlader Athina os, hvorefter en lokal dansker tager over som guide.

Fysik: På borgen Palamidi, Mykene og Akropolis er der trapper og ujævnheder i terrænet.