fbpx

Grækenland, natur- og kulturoplevelser 8 dage, fly fra Billund

Vi har sammensat en spændende og anderledes rejse med udgangspunkt i det nære miljø omkring den lille fiskerby Tolo ved Middelhavet. Ud over det varierede program der byder på udflugter hver dag sammen med vores ekspert-rejseleder, er der hver dag tilbud om morgenmotion kl. 7:30 – 8:00 på hotellets terrasse – en fantastisk måde at få kroppen i gang på, mens man ser solen stå op over den smukke Tolobugt. Derefter er der mulighed for en hurtig morgendukkert i det lune hav, inden morgenkaffe og morgenmad. Ren livseliksir.

Vi besøger nogle af antikkens største fundsteder: Gl. Korinth med bl.a. Paulus' talerstol samt Epidaurus med bl.a. det smukke gamle amfiteater. Udflugt til Poros - en af de mindre græske øer i den Saroniske bugt. Besøg på et lokalt ouzo-destilleri, sejltur på den udhuggede Korinthkanal, der allerede lå på tegnebrættet hos kejser Nero år 67 - men først blev færdiggjort i 1893. Endelig tager vi på en kort sejltur til en lille ubeboet ø i Tolo-bugten, og spiser barbecue på stranden mens vi nyder livet.

Indkvartering på et hyggeligt 3* hotel beliggende i byens ældste bydel – blot et par hundrede meter fra vandkanten. Hygge og service er i højsædet på dette familiedrevne hotel. Restaurant og terrasse vender ud mod vandet. Intet slår at drikke morgenkaffen mens solen står op over Tolo-bugten. Rig mulighed for at bade i det lune Middelhav. Hotellets køkken lægger vægt på gode og friske råvarer, som tilberedes efter gamle græske traditioner. På bjergskråningerne omkring Tolo står solvendte olivenlunde i grønne nuancer, og nærområdet er domineret af mange appelsin-, citron- og mandarintræer. Dagstemperaturer i første halvdel af oktober måned er ca. 22 - 26 grader.

Rejsen er inklusiv helpension på nær 4 frokoster, dansk ekspert rejseleder, alle entréer og udflugter.

Rejsen slutter med en enkelt overnatning ved Athens ældste bydel ”Plaka” hvor der er tid til at opleve lidt af storby-stemningen.

Tidspunkt04. okt - 11. okt 2022
Pris9.475,00 DKK
Enkeltvær.+1.460,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejsedag
Foto: Keld Nielsen
Aftensol, Tolo
Afrejse fra Billund sidst på formiddagen. Via Frankfurt med ankomst til Athen sidst på eftermiddagen. Vi kører ad omfartsvejen uden om den store by med ca. 5 mio. indbyggere, forbi det olympiske stadium og videre vest på mod Peloponnes. Vel ankommet til hotellet i Tolo sørger personalet for at bringe bagagen til værelserne, mens vi spiser aftensmad.
Dag 2
Marked i Nafplio, ouzodestilleri, Nafplio, frokost og tid på egen hånd
Besøg på Ouzo destilleri
Vi kører til Nafplio hvor vi besøger det lokale marked, før vi fortsætter til det lille ouzo-destilleri ”Karoni" - et gammelt familiefirma gennem 5 generationer. Vi hører om fremstillingen af ouzo, og slutter af med smagsprøver på både ouzo, likør og ziperro (raki). Herfra kører vi til havnen i Nafplio, hvor bussen parkerer. Fra havnen er der ikke er langt at gå ind til byens centrum. Vi spadserer en tur i de smalle og hyggelige gader inden frokost. Spadsereturen giver et indtryk af de mange muligheder der er for at finde et sted at spise frokost (ikke inkl.). Efter frokost går vi en tur langs vandet sammen med Athina. Man kan også vælge at gå på opdagelse på egen hånd eller nyde en kop kaffe på byens torv. Retur til Tolo midt på eftermiddagen. Middag på hotellet.
Dag 3
Gl. Korinth m/arkæologiske udgravninger, sejltur gennem Korinth-kanalen
Morgenstemning ved Middelhavet
Dagens udflugt går til Gl. Korinth, der i oldtiden var et vigtigt handelscentrum, strategisk placeret netop på Peloponnes-tangen. I tiden 650-550 f.Kr. blomstrede markante erhverv som keramikproduktion og skibsbygning. Korinth blev tilintetgjort af romerne, men genopført af Cæsar som romersk koloni. Vi ser de arkæologiske udgravninger og det nye museum. Efter dette besøg kører vi til havnen i Isthema, hvor vi går ombord på en turbåd, for at sejle gennem Korinth kanalen til Loutraki og tilbage til Isthmia. Det er en meget unik oplevelse, hvor vi får den fantastiske bygnings-konstruktion at se fra vand-siden. Kanalen er lidt over 6 km lang. Efter sejlturen spiser vi frokost i Isthmia, inden vi returnerer til Tolo. Middag på hotellet.
Dag 4
Epidauros
Epidauros
Der er lagt op til en afslappende dag i Tolo, hvor der er god tid til selv at gå rundt i byen og opleve hverdagslivet, nu hvor de fleste turister har forladt den. Midt på eftermiddagen er der udflugt til Epidauros, hvor der blandt andet er et smukt gammelt amfiteater med en helt unik akustik. Vi prøver det gamle trick, hvor vi lader en mønt falde til jorden i centrum af teatret - det kan høres helt tydeligt på 55. tyvende række. Sådan var det også dengang, da drakmer var gangbar mønt i Grækenland. Drakmer var lavet af bl.a. tung kobberlegering og når den ramte cementpladen så kunne det virkelig høres på øverste række. For euroen kniber det noget mere at finde genklang i det gamle teater. I området findes også et tilhørende museum for lægekunst, der har en spændende samling af diverse instrumenter, som datidens læger brugte på det dengang fashionable kursted. Middag på hotellet.
Dag 5
Poros
Foto: Keld Nielsen
Med færge til Poros
Turen i dag byder på et besøg på en af de mindre græske øer, der ligger i den Saroniske bugt. Med færge sejles den korte tur fra Galatas til Poros (bussen er ikke med på Poros). Poros By er havnebyen på øen, og ligger på øens sydlige del. Det er egentlig en lille ø for sig, men den er forbundet med den større ø med en bro, så det forekommer sammenhængende. Den charmerende havneby har en meget lang promenade langs vandet. Poros By er også øens største by. Den ligger smukt placeret i en bugt og den er både hyggelig og atmosfærefyldt at færdes i. Her er små, snævre gader og gamle huse med blomsterkrukker. Gåturen bringer os bl.a. til et fint lille klokketårn som ligger på en klippe i Poros By. Herfra er der en flot udsigt over dele af Poros, havet og Peloponnes. Frokost på Poros. Middag på hotellet og efterfølgende underholdning af græske musikere.
Dag 6
Formiddag til fri disposition, sejltur med picnic, oplæg om Grækenland i dag
Tilbud om morgenmotion
Efter morgenmaden kan de der har lyst, tage med på en lidt længere gåtur op til byens udsigtspunkt. Vil man hellere nyde stilheden i den lille by, er det oplagt med en spadseretur på ”hovedgaden”. Sidst på formiddagen sejler vi med familiens egen turbåd ud til den lille ø, Daskaleio. Vi går en tur op på øens top, hvorfra der er en smuk udsigt. Man kan også tage sit badetøj med på turen, og få sig en dukkert i det lune vand. Imens gøres der klar til vores picnic på strandkanten, som vi indtager siddende på klapstole eller store sten. Efter et par timer sejler vi tilbage. For de der har lyst, vil der før middagen blive lejlighed til at høre den ene af hotel-værterne fortælle om Grækenlands situation i dag. Han kommer bl.a. ind på landets økonomi og flygtningesituationen som den ser ud i dag - set med en grækers øjne. Middag på hotellet.
Dag 7
Afrejse fra Tolo til Athen
Foto: Keld Nielsen
I dag forlader vi Tolo og kører til Athen. Vores bagage sættes til opbevaring på hotellet, hvor vi skal bo den sidste nat før hjemrejsen. Vi tager afsked med Athina og siger goddag til Kenneth, som skal være med os resten af tiden. Vi går den korte vej til Plaka, som er Athens centrum og historiske bydel. Frokost på egen hånd på en af de mange små restauranter. Bagefter går vi en tur i det omkringliggende område, som vores guide har et indgående kendskab til. Middag på en nærliggende restaurant i Plaka området (10 minutters gang fra hotellet.
Dag 8
Bustur i Athen, hjemrejse
Morgenmad og afgang fra hotellet. Guidet bustur i Athen før vi kører til lufthavnen, hvor vi skal tjekke ind midt på dagen. På hjemturen er der også mellemlanding/flyskifte i Frankfurt. Ankomst til Billund ind under aften
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Fly fra Billund til Athen med mellemlanding i Frankfurt på ud- og hjemrejse (Lufthansa)
 • 6 overnatninger på 3-stjernet familieejet hotel ved Middelhavet
 • 1 overnatning i Athen på 4-stjernet hotel
 • Helpension på nær 4 frokoster
 • Dansk lokalguide på hele rejsen i Grækenland
 • Rejseleder fra Mols Rejser
 • Alle udflugter og entreer jf. programmet:
  • - Bytur til Nafplio
  • - Besøg på ouzo-destilleri
  • - Udflugt til Poros inkl. færgebillet
  • - Entré til Epidauros
  • - Entré til Gl. Korinth
  • - Sejltur på Korinthkanalen
  • - Sejltur med barbecue på nærliggende ø
  • - Aften med græsk musik
  • - Guidet bytur i Athen
 • Gode introduktioner til seværdigheder samt interessante fortællinger om Grækenland før og nu
 • Dansk og græsk moms
 • Bidrag til rejsegarantifonden samt udvidet ansvarsforsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

 • 4 frokoster (på ud- og hjemrejse samt dag 2 og 7)
 • City-tax (3 € pr. værelse pr. nat = i alt 21 €)
 • Drikkevarer, drikkepenge (ca. i alt 30 € pp)
 • Forsikringer samt egne indkøb og selvvalgte entréer
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Prøv noget nyt!

Hver dag tilbydes der morgenmotion kl. 7:30 – 8:00 på hotellets terrasse – en fantastisk måde at få kroppen i gang på, mens man ser solen stå op over den smukke Tolobugt. Derefter er der mulighed for en hurtig morgendukkert i det lune hav, inden morgenkaffe og morgenmad. Ren livseliksir.

Kl. 9:30 starter dagens udflugt. Efter udflugterne er vi tilbage i Tolo, hvor der er tid til at slappe af, gå en tur i byen eller tage sig en svømmetur i Middelhavet. Et par gange vil der sidst på eftermiddagen være tilbud om en gåtur i lokalområdet af ca. 1½ times varighed.

Al motion er selvfølgelig helt frivilligt at deltage i.
Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

Rejseleder: Under det meste af opholdet i Grækenland ledes udflugterne af vores græske guide, Athina. Hun er bosat i Grækenland og er certificeret guide. Hun er dansker, græsk gift og taler flydende både dansk og græsk. Athina og Mols Rejsers rejseleder sørger for at give jer et rigtig godt ophold fyldt med oplevelser, motion og fortællinger om Grækenland før og nu. Efter ankomsten til Athen forlader Athina os, hvorefter en lokal dansker tager over som guide, både på spadsereturen og på busturen.

Fysik: I Gl. Korinth og Epidauros er der trapper og ujævnheder i terrænet.

Øvrigt: - Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden med registrerings nummer 1626

- Prisen er beregnet efter kendte skatter og afgifter pr. 25.01.2022

- Der tages forbehold for skatte-, valuta-, moms- og afgiftsændringer

- Ret til mindre ændringer forbeholdes og der kan ske rokeringer i programmets afvikling