fbpx

Vin og vandring i Rhindalen. Rejse 2 Hildegard von Bingen, Gutenberg, Loreley

Frisk luft i lungerne, kultur input til hjernen og motion til benene.

Tryghed – fri fortrydelsesret: Man kan afbestille uden årsag og få alle pengene retur frem til d. 14. marts 2021. Afbud sendes skriftligt til info@molsrejser.dk og vi skal bekræfte. Mols Rejser følger rejsevejledningerne fra Det danske Udenrigsministerium. Hvis Udenrigsministeriet melder rejsemålet orange eller rød i rejseperioden, så aflyser vi rejsen og refunderer alle gæster 100%.

Øvre Mellem-Rhindal betegner en 65 km lang strækning langs Rhinen mellem Rüdesheim og Koblenz – en strækning, som kom på UNESCOS verdensarvsliste i 2002 på grund af en sjælden kombination af geologiske, historiske, kulturelle og industrielle mindesmærker. Fremhæves kan også områdets fremragende vin (vindistrikt Rheingau) og betagende natur. Denne rejses vandreture snor sig gennem området med borge for hver 5-8 km, med utallige vinmarker, grøn skov og smukke kig til floden. Vandreturene er tilrettelagt så både krop og sjæl bliver rørt – rejselederne vil fortælle om Rhinen, der gennem årtusinder har været en vandbåren motorvej, om vinen, om nonnen Hildegard von Bingen, der levede her og bla. er kendt fra Anne Lise Marstrand-Jørgensens roste roman, om Gutenberg, der revolutionerede kommunikation i den vestlige verden med bogtrykkerkunsten, sagnet om Lorelei, om idyllisk bindingsværk og modernistisk byggeri af Arne Jacobsen. I april står naturen helt frisk og grøn. Pragtfuldt vandrevejr 14-20 grader.

Vandringer: For at tilgodese alle tilbyder rejsens 2 rejseledere vandringer i 2 grupper: Gruppe 1 følges med Poul Erik og går mellem 14 og 20 km om dagen afhængig af rutens højdemeter. Tempoet tilpasses gruppens kunnen med passende drikke - og spisepauser. Gruppe 2 følges med Mette og går mellem 8 og 12 km om dagen. Nogle dage starter begge grupper fælles og bussen henter gruppe 2 et sted på ruten. Eller der vandres 2 forskellige ruter. Vandringerne går på anlagte stier og veje af forskellig kvalitet og på forskelligt underlag i bakket terræn. Fornødne pauser indlægges. 2 dage medbringes madpakke. Øvrige dage købes frokost i terrænet.

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Alle er velkommen.
Tidspunkt26. apr - 02. maj 2021
Pris8.700,00 DKK
Enkeltvær.+750,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Busrejse. Assmannshausen
Busopsamling ved Fredericia Station kl. 7:30 og turen går sydpå. Det tager ca 13 timer (inkl nødvendige pauser) at nå til Assmannshausen, der ligge på brinken af Rhinen i yderkanten af UNESCO-området – få km fra Rüdesheim. Der serveres et smurt rundstykke og kaffe om formiddagen. Til frokost kan man selv medbringe en madpakke eller man kan købe sin frokost ved et motorvejscafeteria. Ved ankomst til vores dejlige 3* hotel venter et enkelt aftensmåltid. Hotellet ligger med en dejlig udsigt til Rhinen fra restaurant og den store overdækkede terrasse.
Dag 2
Vandretur: Rødvinsruten, Bacharach
Morgenmad på hotellet. Med bussen kører vi over på den anden side af Rhinen, vestsiden, hvor vi går på en del af rødvinsruten. Gruppe 1 går oppe på kanten af floddalen og nyder udsigten over Rhinen og borgene fra højderne, mens gruppe 2 følger Rhinens bred og kan følge livets gang på Rhinen på nært hold. Begge ture mødes i den idylliske by Bacharach, hvor de, der vælger den kortere rute har nogle timer ekstra til at nyde denne historiske by. Her er masser af romantisk bindingsværk, historiske huse og hyggelige butikker. Før vi kører hjem, mødes vi alle på Burg Stahlecks terasse, og mulighed for at nyde et glas vin sammen med udsigt over Rhinen. Bussen kører alle retur til hotellet. Fælles middag på hotellet.
Dag 3
Vandretur: Rheinsteig mod Lorch
Denne dag starter vi vores vandring direkte fra hotellet på den østlige Rhinbred. Vi følger den kendte vandresti Rheinsteig mod Lorch. Vi går op gennem sirlige etage-vinmarker ved Asmannshausen - senere veksler naturen mellem skov, åbne strækninger og marker, og vi passerer gamle stenbrud og smukke dale. En dag med virkelig fine naturoplevelser. Undervejs har vi udsigt til flere idyllisk beliggende og pittoreske borge. Begge grupper hentes af bussen – gruppe 2 før gruppe 1. Fælles aftensmad på hotellet.
Dag 4
Vandretur: Germania, Hildegard. Fri eftermiddag: Rüdesheim eller Mainz
Morgenmad på hotellet. På vores midterste vandredag følges vi alle ad på en 10 km lang formiddagstur, der går gennem skoven og forbi jagtslottet Niederwald. Derfra forbi monumentet Germania, der fejrer Stortysklands dannelse efter sejren over Frankrig. Vi går langs vinmarker videre til Klosteret Abtei St. Hildegard. Der henter bussen os og kører os til Rüdesheim am Rhein. Eftermiddagens aktiviteter er valgfri. Man kan bruge eftermiddagen i Rüdesheim og fx opleve Musikkabinettet eller en af de gode vinbutikker. Man kan gå en tur på egen hånd eller man kan tage med bussen og rejselederen til kulturbyen Mainz med mulighed for at besøge Gutenberg Museum, Mainz Domkirke, samt se Mainz Rådhus, som er tegnet af Arne Jacobsen. Aftensmad på hotellet.
Dag 5
Vandretur: Loreley og Dreiburgenblick. Vingård
Dagens vandretur går til Loreley udsigstpunktet. Sagnet om Loreley fortæller, at hendes smukke sang distraherede sømændene på netop dette sted af floden, hvor den stærke strøm og flodens kurver ellers krævede ekstra opmærksomhed. Loreleys sang har derfor mange skibsforlis på samvittigheden. Den smukke udsigt nydes ved Dreiburgenblick. Ved Loreley udsigtspunktet helt oppe på kanten er der ligeledes en fantastisk udsigt. I det hele taget er der mange skønne udsigter, der venter os denne dag. Fælles middag på hotellet. Efter aftensmaden kører vi til en lokal vingård og smager på områdets gode vin.
Dag 6
Vandretur: Hildegard von Bingens pilgrimsvej
Hildegard af Bingen var en bemærkelsesværdig og mystisk kvinde fra middelalderen. Denne dag skal vi syd for Rhinen og går en dagsvandring på vandreruten ”Hildegard af Bingens Pilgrimsvej” gennem en afvekslende natur. Dagens vandring ender ved Disibodenberg, klosteret hvor Hildegard blev optaget som 8-årig. Klosteret ligger i dag i ruiner, men har en særlig atmosfære over sig, som det ligger på en bakketop lidt udenfor alting. Middag på hotellet.
Dag 7
Hjemkørsel
Efter morgenmad tages afsked med hotellet og hjemturen påbegyndes kl. 07:00. Forventet køretid før ankomst til Fredericia Banegård: ca. 13 timer inkl. nødvendige pauser. Rejseleder Poul Erik vil undervejs give relevante oplysninger om områderne, der køres igennem.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

  • Busrejse i 4* dansk turistbus
  • 6 overnatninger på 3* hotel
  • 6 x morgenmad
  • 6 x middag
  • 2 x madpakke
  • Smurt rundstykke og buskaffe på udrejsen
  • Entré Klosterruin Disibodenberg
  • Besøg vingård inkl smagsprøver
  • 2 danske lokalkendte vandre- og rejseledere: Poul Erik Jespersen og Birtemarie Sørensen
  • Differentierede vandringer i 2 grupper
  • Relevante fortællinger om de områder, der køres igennem på ud- og hjemrejse
  • Busfærge over Rhinen
  • Dansk moms, bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU ansvarsforsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer, øvrige måltider og entréer,drikkepenge og private forsikringer, turistskat 2€ pr person pr nat.
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Tryghed – fri fortrydelsesret: Man kan afbestille uden årsag og få alle pengene retur frem til d. 14. marts 2021. Afbud sendes skriftligt til info@molsrejser.dk og vi skal bekræfte. Mols Rejser følger rejsevejledningerne fra Det danske Udenrigsministerium. Hvis Udenrigsministeriet melder rejsemålet orange eller rød i rejseperioden, så aflyser vi rejsen og refunderer alle gæster 100%.

Hotel: Hotellet er et godt 3* turisthotel beliggende i Assmannshausen. Alle værelser med privat brusebad/toilet. Værelser med dobbeltsenge eller to adskilte senge. Værelserne er af uens indretning og størrelse. Dejlig stor overdækket terrasse med udsigt til Rhinen.

Vejret: Ca. 14-20 grader. Naturen står vårgrøn.

Rejseleder: Poul Erik Jespersen, foredragsholder, professionel guide og vandreleder. Samt Mette Henriksen.

Fysik: Tempoet tilpasses gruppernes kunnen med passende drikke- og spisepauser. Den danske bus står til gruppens rådighed hele ugen, og gør det muligt at vandre i nye områder hver dag. Vandringerne går på anlagte stier og veje af forskellig kvalitet og på forskelligt underlag i bakket terræn. 2 dage medbringes madpakke. Øvrige dage købes frokost i terrænet. Rejselederen vil løbende give gode informationer om de områder, der vandres i.

Øvrigt: Prisen er beregnet efter kendte skatter, afgifter, valutakurser d. 2.11.2020. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626. Turen gennemføres ved min 22 deltagere, max 34. Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Alle er velkommen.