fbpx

Vin og vandring i Rhindalen, oktober Hildegard von Bingen, Gutenberg, Loreley

Frisk luft i lungerne, kultur input til hjernen og motion til benene.

Tryghed – fri fortrydelsesret: Man kan afbestille uden årsag og få alle pengene retur frem til d. 1. august 2021. Afbud sendes skriftligt til info@molsrejser.dk og vi skal bekræfte. Mols Rejser følger rejsevejledningerne fra Det danske Udenrigsministerium. Hvis Udenrigsministeriet melder rejsemålet orange eller rød i rejseperioden, så aflyser vi rejsen og refunderer alle gæster 100%.

Øvre Mellem-Rhindal betegner en 65 km lang strækning langs Rhinen mellem Rüdesheim og Koblenz – en strækning, som kom på UNESCOS verdensarvsliste i 2002 på grund af en sjælden kombination af geologiske, historiske, kulturelle og industrielle mindesmærker. Fremhæves kan også områdets fremragende vin (vindistrikt Rheingau) og betagende natur. Denne rejses vandreture snor sig gennem området med borge for hver 5-8 km, med utallige vinmarker, grøn skov og smukke kig til floden. Vandreturene er tilrettelagt så både krop og sjæl bliver rørt – rejselederne vil fortælle om Rhinen, der gennem årtusinder har været en vandbåren motorvej, om vinen, om nonnen Hildegard von Bingen, der levede her og bla. er kendt fra Anne Lise Marstrand-Jørgensens roste roman, om Gutenberg, der revolutionerede kommunikation i den vestlige verden med bogtrykkerkunsten, sagnet om Lorelei, om idyllisk bindingsværk og modernistisk byggeri af Arne Jacobsen. I oktober står er luften klar og naturen er iklædt sin smukke efterårsdragt, 11-15 grader.

Vandringer: Hver dag vandres omkring 12 kilometer. Målgruppen er seniorer. Vandrelederen afpasser tempoet til gruppens kunnen med passende drikke- og spisepauser. Den danske bus står til gruppens rådighed hele ugen, og kører hver dag køres til nye områder. Vandringerne går på anlagte stier og veje af forskellig kvalitet og på forskelligt underlag i bakket terræn. 2 dage medbringes madpakke. Øvrige dage købes frokost i terrænet. Rejselederen vil løbende give gode informationer om de områder, der vandres gennem.
Tidspunkt11. okt - 17. okt 2021
Pris8.700,00 DKK
Enkeltvær.+750,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Busrejse. Assmannshausen
Busopsamling ved Fredericia Station kl. 7:30 og turen går sydpå. Det tager ca 13 timer (inkl. nødvendige pauser) at nå til Assmannshausen, der ligge på brinken af Rhinen i yderkanten af UNESCO-området – få km fra Rüdesheim. Der serveres et smurt rundstykke og kaffe om formiddagen. Til frokost kan man selv medbringe en madpakke eller man kan købe sin frokost ved et motorvejscafeteria. Rejseleder Poul Erik vil undervejs give relevante oplysninger om områderne, der køres igennem. Ved ankomst til vores dejlige 3* hotel venter et enkelt aftensmåltid. Hotellet ligger med en dejlig udsigt til Rhinen fra restaurant og terrasse.
Dag 2
Vandretur: Rheinsteig mod Lorch
Denne dag starter vi vores vandring direkte fra hotellet på den østlige Rhinbred. Vi følger den kendte vandresti Rheinsteig mod Lorch. Vi går op gennem sirlige etage-vinmarker ved Asmannshausen - senere veksler naturen mellem skov, åbne strækninger og marker, og vi passerer gamle stenbrud og smukke dale. En dag med virkelig fine naturoplevelser. Undervejs har vi udsigt til flere idyllisk beliggende og pittoreske borge. Bussen henter os ved Lorch. Inden vi kører tilbage til hotellet nyder vi dog Lorch, som er en dejlig by. Mulighed for at købe kaffe og kage. Senere fælles middag på hotellet. Vandring: 12-13 km.
Dag 3
Vandretur: Hildegard von Bingens pilgrimsvej
Hildegard af Bingen var en bemærkelsesværdig og mystisk kvinde fra middelalderen. Denne dag skal vi syd for Rhinen og går en dagsvandring på vandreruten ”Hildegard af Bingens Pilgrimsvej”. Vi starter med at gå langs floden Nahe og over den flotte sandstensbro fra 1889. Derfra går det over højderne til Odernheim am Glahn, en gammel frankisk by, hvor vi holder frokostpause. Vi ankommer til Disibodenberg, klosteret hvor Hildegard blev optaget som 8-årig. Klosteret ligger i dag i ruiner, men har en særlig atmosfære over sig, som det ligger på en bakketop lidt udenfor alting. Fra Disibodenberg har vi en lille, smuk vandring hen til bussen, der kører os tilbage til hotellet. Fælles aftensmad på hotellet. Vandring: ca. 12 km
Dag 4
Vandretur: Germania, Hildegard. Fri eftermiddag: Rüdesheim eller Mainz
Morgenmad på hotellet. På vores midterste vandredag vandrer vi også fra hotellet, op i højderne, gennem skoven og forbi jagtslottet Niederwald. Derfra forbi monumentet Germania, der fejrer Stortysklands dannelse efter sejren over Frankrig. Vi går langs vinmarker videre til Klosteret Abtei St. Hildegard. Her henter bussen os, og kører os ned til Rüdesheim am Rhein, hvor der er tid til at købe frokost. Eftermiddagens aktiviteter er valgfri. Man kan bruge eftermiddagen i Rüdesheim og fx opleve Musikkabinettet eller en af de gode vinbutikker. Man kan gå en tur på egen hånd eller man kan tage med bussen og rejselederen til kulturbyen Mainz med mulighed for at besøge Gutenberg Museum, Mainz Domkirke samt se Mainz Rådhus, som er tegnet af Arne Jacobsen. Aftensmad på hotellet. Vandring: 10 km.
Dag 5
Vandretur: Borg- og rødvinsruten, Bacharach
Morgenmad på hotellet. Med bussen kører vi over på den anden side af Rhinen, vestsiden, hvor de fleste borge ligger. Vi går forbi et par stykker af dem og får bl.a. en fantastisk udsigt fra 7-Burgen Blick, hvorfra man (i godt vejr) kan se 7 borge på en gang. På den sidste del af turen går vi langs Rhinens bred, før vi når den idylliske by Bacharach. Her er masser af romantisk bindingsværk, historiske huse og hyggelige butikker. For de, der har lyst går vi op ad trapperne til Burg Stahleck, der knejser over byen med mulighed for at nyde et glas vin og en flot udsigt. Derefter bliver der tid i Bacharach til selv at gå rundt, købe mad og kaffe mm, før bussen kører os retur til hotellet. Fælles middag på hotellet. Vandring: 12 km (eller 10 km, hvis man ikke går med op på Burg Stahleck)
Dag 6
Vandretur: Loreley, Burg Katz og udsigter. Vingård
Dagens vandretur går til skulpturen af Loreley. Sagnet om Loreley fortæller, at hendes smukke sang distraherede sømændene på netop dette sted af floden, hvor den stærke strøm og flodens kurve ellers krævede ekstra opmærksomhed. Loreleys sang har derfor mange skibsforlis på samvittigheden. På vejen op til Loreley passerer vi Burg Katz på tæt hold. Den smukke udsigt nydes ved Dreiburgenblick. Ved Loreley udsigtspunktet helt oppe på kanten er der ligeledes en fantastisk udsigt. I det hele taget er der mange skønne udsigter, der venter os denne dag. Fælles middag på hotellet. Aftentur til en lokal vingård, hvor vi smager på områdets gode vin. Vandring 12-14 km.
Dag 7
Hjemkørsel
Efter morgenmad tages afsked med hotellet og hjemturen påbegyndes kl. 07:00. Forventet køretid før ankomst til Fredericia Banegård: ca. 13 timer inkl. nødvendige pauser.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Busrejse i 4* dansk turistbus
 • 6 overnatninger på 3* hotel
 • 6 x morgenmad
 • 6 x middag, 3 retter
 • 2 x madpakke
 • Smurt rundstykke og buskaffe på udrejsen
 • Entré Klosterruin Disibodenberg
 • Besøg vingård inkl smagsprøver
 • Dansk lokalkendt vandre- og rejseleder: Poul Erik Jespersen
 • Relevante fortællinger om de områder, der køres igennem på ud- og hjemrejse
 • Busfærge over Rhinen
 • Dansk moms, bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU ansvarsforsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer, øvrige måltider og entréer, drikkepenge og private forsikringer, turistskat ca 3 € pr person pr nat.
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Hotellet er et godt 3* turisthotel beliggende i Assmannshausen. Alle værelser med privat brusebad/toilet. Værelser med dobbeltsenge eller to adskilte senge. Værelserne er af uens indretning og størrelse. Dejlig overdækket terrasse med udsigt til Rhinen.

Vejret: Ca. 11-15 grader. Efterårsfarverne spiller.

Vandringer Hver dag vandres omkring 12 kilometer. Målgruppen er seniorer. Vandrelederen afpasser tempoet til gruppens kunnen med passende drikke- og spisepauser. Den danske bus står til gruppens rådighed hele ugen, og kører hver dag køres til nye områder. Vandringerne går på anlagte stier og veje af forskellig kvalitet og på forskelligt underlag i bakket terræn. 2 dage medbringes madpakke. Øvrige dage købes frokost i terrænet. Rejselederen vil løbende give gode informationer om de områder, der vandres gennem.

Ikke inkluderet: Drikkevarer, øvrige måltider, drikkepenge og private forsikringer, turistskat 2€ pr person pr nat.

Øvrigt: Prisen er beregnet efter kendte skatter, afgifter, valutakurser d. 21.4.2021. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626. Turen gennemføres ved min 16 deltagere, max 20. Alle er velkommen.