fbpx

Nordlige Portugal Porto, Dourodalen, bjerglandet, lokalbesøg

Oplev hele Minho provinsen: togtur langs Douro-floden og Portos Unesco bydel. Smag og oplev portvinen samt den lokale friske vinho verde, bjergene i baglandet, småbyer fuld af kakkelklædte huse, lokal grøntsagsbonde, tanghøst, imponerende rigdomme skabt i kolonierne, søfarerne mm. Det grønne Nordportugal har så meget at byde på. Alt inkluderet under opholdet i Portugal: udflugter, entréer, rejseleder, helpension (på nær 2 frokoster), vin, hotel helt ud til Atlanterhavet. Fly fra København. Spændende rejse for livsnydere.

Portugals areal er ca dobbelt så stort som Danmark og indbyggerantallet ca 10 mio – inkl Madeira og Azorerne. Landets storhedstid opstod med søfarerne, der i 1400 og 1500 tallet koloniserede lande verden over: Angola og Mozambique, Brasilien, Macao i Kina, fiskestationer ved New Foundland, kystbyer i Kina osv osv. En stor del af verdenshandlen lå i Portugals hænder. Indtægterne var enorme og udgifterne ligeså. Da kolonierne faldt, overtog diktato og facist Salazar styret med en forarmet økonomi til følge. Demokrati opnåedes i 1974 og 1986 kom landet med i EF. Landet var ligesom Grækenkland i stor krise efter 2008 og modtog en stor hjælpepakke af EU. Immigrationen blandt unge er pt meget stor – portugisisk tales fortsat i de gamle kolonier og mange har familie i landene, så det er fristende at finde en fremtid i det fremmede.
Fremtiden tegner dog lys for landet: venlige mennesker tager imod overalt, naturen står frodig, byerne er smukke med deres mange kolonibygninger, Atlanterhavet leverer friske fisk i store mængder og det gode stille liv leves. Portugal er et dejligt turistmål. Denne rejse går til det nordligste Portugal omkring Porto, også kaldt Minho regionen – Portugals arbejdsomme hjørne og nationens vugge.

Tidspunkt19. sep - 26. sep 2019
Pris 11.775 kr
Enkeltvær.+ 1.075 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse fra Kastrup
Afgang med fly fra Kastrup kl 12:20, 1 mellemlanding, ankomst til Porto Lufthavn kl 17:00, hvor vores bus samler os op og kører til hotellet ca 40 minutters kørsel nord for Porto. Hotellet ligger med panoramaudsigt til det store og kraftfulde Atlanterhav. Det eneste, der adskiller hotellet fra stranden er en træbeklædt strandpromenade (en del af pilgrimsruten til Santiago de Compostela i Spanien), der lokker til spadsereture i den friske luft. Hotellet ligger dejligt ugenert mellem grøntsagsmarker og natur. Afstand til små caféer er ca 500-1000m. Hotellet har pool og gode fællesområder. Fælles middag.
Dag 2
Guimares og Bom Jesus
Morgenmad på hotellet. Gennem frodige grøntsagmarker og små marker med vin kører vi den korte vej til middelalderbyen Guimaraes, også kaldt Portugals vugge (Unesco). Her blev grev Afonso Henriques født og det var på slagmarken uden for byen, han gjorde sig fri af sin spanske lensherrer. Herefter gik han i starten af 1100-tallet godt hjulpet af tempelriddere i kamp mod de muslimske mauere syd for Douro floden – og vandt. De næste 20 år kæmpede han sig sydpå. Grev Afonso Henriques navngav landet Portugal efter hans oprindelige grevskab og Guimares blev landets første hovedstad. Vi får et indtryk af den historiske bydel efterfulgt af en let frokost. Ved Bom Jesus tager vi den stejle tandhjulsbane op til kirken med den utrolig smukke trappe i barokstil med kapeller, fontæner, fantasifulde skulpturer og stram symmetri – en fremstilling af Via Dolorosa. Herefter hjemkørsel til hotellet og tid til afslapning før middagen.
Dag 3
Porto
Portugals næststørste by Porto (ca 1,3 mio indb) er en livlig by med store smukke bygninger, kakkelbeklædte huse i fantastiske mønstre og farver og smalle gyder. Citytur i bus og til fods til en række seværdigheder i den historiske bymidte (Unesco), bl.a. San Francisco Domkirken, Rådhuset, de karakteristiske azulejos (kakkelbilleder) på bygningerne, de smalle gader i Ribeira kvarteret ved Dourofloden, Dom Luis 1 broen, kører forbi de mange kendte portvinshuse mv. Porto har altid haft en stærk og dygtig borgerstand, der begav sig af med handel – nu til dags tekstil-, sko- og fiskekonserves. I søfarertiden var Porto stærkt involveret i skibsbygning og proviantering og omkring 1900 byggede storkøbmændene den imponerende børs ”Palacio da Bolsa”, som vi besøger med lokalguide. Let fælles frokost i byen midt på dagen og mulighed for kaffe senere. Fælles middag på hotellet.
Dag 4
Lokalt besøg, evt mulighed for søndagsmesse
Efter morgenmaden på hotellet er der mulighed for at deltage i den lokale gudstjeneste (med forbehold for ændringer) – kirken ligger 100 m fra hotellet. Eller man kan nyde en langsom morgen med god tid og en gåtur ved havet. Frokost på egen hånd - lokal café eller evt på hotellet. De mange små landbrug omkring hotellet med struttende grønsager gødes bl.a. med tang fra havet, og vi håber, at en lokal landmand vil fortælle om både grønsagerne og tangen denne dag. God tid til at nyde hotellet og omgivelserne sidst på eftermiddagen. Middag på hotellet.
Dag 5
Heldagstur til Douro Dalen. Togtur, portvinssmagning
I dag skal den smukke brede Dourodal opleves. Portvinen afskibes fra Porto, men druerne til produktionen dyrkes langt oppe ad Douro-floden omkring byen Régua. Her står vinstokkene på smalle terrasser med rødderne i skifer. Og det er netop skiferen, der giver druerne den unikke smag til portvinen. Portvinen opstod ved en tilfældighed, da man gerne ville fragte god vin ud til kolonierne i Indien, Vestafrika og Brasilien. For at vinen ikke skulle overgæres forsøgte man at stoppe gæringen ved at tilsætte druesprit – og hermed var portvinen en realitet. Vi stiger på toget i Porto og kører langs Douro flodens bredder til Peso da Régua. Her får vi en rundvisning på Douro Museet med lokalguide og hører om portvinen i et historisk perspektiv samt nyder en lille smagsprøve. Let frokost. Med vores bus kører vi ad en smuk vej gennem bjergene og vinmarkerne til Herregården Mateus – kendt fra de dråbeformede vinflasker. Vi oplever den smukke barokhave. Senere får vi en introduktion til portvin inkl smagsprøver. Hjemkørsel og middag.
Dag 6
Bjergene, vingård med vinho verde
I grænselandet op mod Spanien ligger national parken Penada-Geres. Denne dags køretur bringer os gennem meget natursmukke områder med høje bjerge, dybe dale, små byer med stenhuse og utallige vinpergolaer - og måske er vi heldige at se de brune køer med store horn, som går mere eller mindre frit rundt i området, børn der bader i de mange floder mv. I Lindoso gør vi stop og ser flere af de traditionelle majskamre bygget af granit – et ejendommeligt syn. Vi kører over den store dæmning, hvor vandkraft udvindes af Lima-floden. Lokal frokost på restaurant. Sidst på dagen besøger vi en vingård, der producerer vinho verde – den lokale friske og boblende vintype, der drikkes allerede første år og kun produceres i dette område. Rundvisning og smagsprøver. Middag.
Dag 7
Viana do Castello, god tid om eftermiddagen
Udflugt nordpå til kystbyen Viana do Castello – en by ved Lima flodens udmunding med både gamle kvarterer og helt moderne arkitektur. Over byen ligger kirken Santa Luzia, bygget for kun 80 år siden af en mand i taknemmelighed. Herfra er der en fantastisk udsigt. Hvis bølgerne er gode, kan man imponeres over surfernes vovestykker på en af Portugals bedste surferstande lige syd for byen. God frokostbuffet på et arkitektonisk moderne business hotel. Hjemkørsel til hotellet og god tid til afslapning, gåtur, kaffe på en café mv. ved hotellet. Afslutningsmiddag på hotellet med portugisiske specialiteter og levende musik.
Dag 8
Stort lokalt marked Hjemrejse til Kastrup
Morgenmad på hotellet og udtjek. Så kører vi til det store ugentlige marked i Barcelos, hvor grønsager, brød, frugt, stiklinge til køkkenhaverne, delikatesser, tøj, værktøj mv handles hver uge – her gør portugiserne en stor del af ugens indkøb, og det hele har en uventet høj standard. Frokost på egen hånd. Herfra til Porto Lufthavn. Afrejse kl 16:00. 1 mellemlanding. Hjemkost til Kastrup kl 22:50 - mange oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

– Fly København – Porto inkl. bagage, 1 mellemlanding
– 7 nætter på Hotel Estalgem Santo André
– 7 morgenmad
– 6 middagsbuffet inkl ¼ vin.
– 1 afslutningsmiddag med portugisisk mad og levende musik
– 5 lettere frokoster
– Dansk rejseleder på hele rejsen DK t/rt
– Alle udflugter og besøg
– Alle entréer: tandhjulsbane Bom Jesus, Børsen, Domkirken Porto, portvinssmagning, Douro Museet, haven ved Mateus Herregården, vinho verde besøg inkl, smagning, lokalebesøg: tang, grøntsager.
– Lokalguider: Børsen, Douro Museet, portvinssmagning, vinho verde
– Togtur Porto-Régua
– Bus i Portugal inkl. vejafgifter og parkering
– Skatter, afgifter og bidrag til Rejsegaranti fonden samt EU Ansvarsforsikring

Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige drikkevarer og måltider, drikkepenge og private forsikringer.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Hotel Estalgem Santo André ligger nord for badebyen Povoa de Varzim helt ud til stranden ved Atlanterhavet. God træbeklædt gangbro til spadsereture lige uden for døren. Pool. Alle værelser med eget bad, toilet, tv, safetybox. Værelser af uens indretning. Gode fællesarealer både ude og inde. Restaurant med panoramaudsigt til havet.

Øvrigt: Tilbud er beregnet pr 26.11.2018 ved minimum 22 gæster, max 35. Ret til mindre ændringer forbeholdes – især de mindre lokale besøg. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626.

Ikke inkluderet: Øvrige drikkevarer og måltider, drikkepenge og private forsikringer.

Fysik: De historiske bykerner har ujævn flisebelægning og kan være bakkede. Helt selvhjulpen.

Se kort over rejsen her