fbpx

Portugal - Fra Porto op til Spaniens grænse Porto, Dourodalen, bjergene, kakkelhusene

Fuldendt rejse til området omkring Porto, Minho regionen – Portugals arbejdsomme hjørne og nationens vugge. Her møder man venlige mennesker, naturen står frodig, byerne er smukke med deres mange kolonibygninger, Atlanterhavet leverer friske fisk i store mængder og det gode stille liv leves.

Rejsen har fokus på oplevelser i lokalområdet samt gode introduktioner fra den danske rejseleder. Alle nætter bor man på et godt mindre hotel lige ud til Atlanterhavet med et dygtigt og hjerteligt personale. Alt inkluderet: udflugter, entréer, rejseleder, helpension, vin til aftensmaden.

Programmet byder på daglige udflugter til bl.a. det smukke landskab langs Douro-floden med vinstokke på stejle terrasse-marker (Unesco). Portos gamle bydel (UNESCO), bjergene i baglandet op mod Spanien, småbyer med den særprægede men smukke byggeskik med kakkelklædte huse, besøg hos en lokal grøntsagsbonde og på en kork-fabrik, historiske besøg ved Portugals vugge i Guimares, San Francisco Katedralen, rokokotrappen Bom Jesus, Børsen i Porto, Mateus Herregården. Smagsprøver og fortælling om portvinen og den lokale friske vinho verde. Søfarernes imponerende mod og de store rigdomme, de hentede hjem til landet.

Portugals areal er ca dobbelt så stort som Danmark og indbyggerantallet ca 10 mio – inkl Madeira og Azorerne. Portugals historie er fuld af kontaster - fra ludfattig provins til stenrig kolonimagt med utallige besiddelser over hele verden. Fra diktatur til demokrati.
Landets storhedstid opstod med søfarerne, der i 1400 og 1500 tallet koloniserede lande verden over: Angola og Mozambique, Brasilien, Macao i Kina, fiskestationer ved New Foundland, kystbyer i Kina osv osv. En stor del af verdenshandlen lå i Portugals hænder. Indtægterne var enorme og udgifterne ligeså. Da kolonierne faldt, overtog diktator og fascist Salazar styret med en forarmet økonomi til følge. Demokrati opnåedes i 1974 og i 1986 kom landet med i EF. Landet var ligesom Grækenland i stor krise efter 2008 og modtog en stor hjælpepakke af EU. Immigrationen blandt unge er pt meget stor – portugisisk tales fortsat i de gamle kolonier og mange har familie i landene, så det er fristende at finde en fremtid i det fremmede.

Portugal er et fantastisk dejligt turistmål.
Tidspunkt11. sep - 18. sep 2021
Pris11.230,00 DKK
Enkeltvær.+1.075,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse
Hotel Santo Andre
Opsamlingsbus til lufthavnen. Herfra med fly til Porto Lufthavn. Kørsel til hotellet, der ligger ca 40 minutters kørsel nord for Porto. Middag på hotellet. Hotellet ligger med panoramaudsigt til det store og kraftfulde Atlanterhav. Det eneste, der adskiller hotellet fra stranden er en træbeklædt strandpromenade (en del af pilgrimsruten til Santiago de Compostela i Spanien), der lokker til spadsereture i den friske luft. Hotellet ligger dejligt ugeneret mellem grøntsagsmarker og natur. Afstand til små caféer er ca 500 m. Hotellet har uopvarmet poolområde og gode fællesområder både ude og inde.
Dag 2
Guimares og Bom Jesus
Bom Jesus
Morgenmad på hotellet. Gennem frodige grøntsagmarker og små marker med vin kører vi den korte vej til middelalderbyen Guimaraes, også kaldt Portugals vugge (Unesco). Her blev grev Afonso Henriques født og det var på slagmarken uden for byen, han gjorde sig fri af sine spanske lensherrer. Herefter gik han i starten af 1100-tallet godt hjulpet af tempelriddere i kamp mod de muslimske maurere. De næste 20 år kæmpede han sig sydpå. Grev Afonso Henriques navngav landet Portugal efter hans oprindelige grevskab og Guimares blev landets første hovedstad. Vi får et indtryk af den historiske bydel efterfulgt af en let frokost. Ved Bom Jesus nær Braga tager vi den stejle tandhjulsbane op til kirken med den utrolig smukke trappe i barokstil med kapeller, fontæner, fantasifulde skulpturer og stram symmetri – en fremstilling af Via Dolorosa. Herefter hjemkørsel til hotellet og tid til afslapning før middagen.
Dag 3
Porto
Porto kirke, fantastisk smuk
Portugals næststørste by Porto (ca 1,3 mio indb) er en livlig by med store smukke bygninger, kakkelbeklædte huse i fantastiske mønstre og farver og smalle gyder. Citytur i bus og især til fods til en række seværdigheder i den historiske bymidte (Unesco), bl.a. San Francisco-kirken, Rådhuset, de karakteristiske azulejos (kakkelbilleder) på bygningerne, de smalle gader i Ribeira kvarteret ved Dourofloden mv. Porto har altid haft en stærk og dygtig borgerstand, der begav sig af med handel – nu til dags tekstil-, sko- og fiskekonserves. I søfarertiden var Porto stærkt involveret i skibsbygning og proviantering og frem mod omkring 1900 byggede storkøbmændene den imponerende børs ”Palacio da Bolsa”, som vi besøger med lokalguide. Let fælles frokost i byen midt på dagen. Fælles middag på hotellet.
Dag 4
Heldagstur til Douro-dalen. Portvinssmagning
Dourofloden med vinmarker
I dag skal den smukke brede Douro-dal opleves. Portvinen afskibes fra Porto, men druerne til produktionen dyrkes langt oppe ad Douro-floden omkring byen Régua. Her står vinstokkene på smalle terrasser med rødderne i skifer. Og det er netop skiferen, der giver druerne den unikke smag til portvinen. Portvinen opstod ved en tilfældighed, da man gerne ville fragte god vin til bla. England. For at vinen ikke skulle overgæres forsøgte man at stoppe gæringen ved at tilsætte druesprit – og hermed var portvinen en realitet. Vi kører langs Douro-flodens bredder til Peso da Régua og Pinhao. Let frokost i Pinhao. Med vores bus kører vi ad en smuk vej gennem bjergene og vinmarkerne til herregården Mateus – kendt fra de dråbeformede vinflasker. Vi oplever den smukke barokhave. Lige overfor får vi en introduktion til portvin inkl smagsprøver. Hjemkørsel og middag.
Dag 5
Grøntsagsbonde, tanghøst. Viana do Castello
Besøg ved grøntsagsbonde
Denne formiddag skal vi besøge et af de små grønsagslandbrug, der ligger lige omkring hotellet. Et dejligt møde med den lokale befolkning, som lykkes med at dyrke grønsager klods op ad Atlanterhavet i små drivhuse og på friland. Grønsagerne gødes bl.a. med tang fra havet – og en anden lokal landmand demonstrerer hvordan tangen indsamles og håndteres. Herefter udflugt nordpå til kystbyen Viana do Castello; en by ved Lima flodens udmunding med både gamle kvarterer og helt moderne arkitektur. Over byen ligger kirken Santa Luzia, bygget for kun 80 år. Herfra er der en fantastisk udsigt. God frokostbuffet på et arkitektonisk moderne business hotel. Hjemkomst til hotellet midt på efterniddagen. Rejselederen vil tilbyde en spadseretur eller man kan nyde hotellet og omgivelserne i eget tempo. Middag på hotellet.
Dag 6
Bjergene, vingård med vinho verde
Korn-kirste
I grænselandet op mod Spanien ligger nationalparken Penada-Geres. Denne dags køretur bringer os gennem meget natursmukke områder med høje bjerge, dybe dale, små byer med stenhuse og utallige vinpergolaer. Vi fordeles i minibusser, så vi kan køre på de mindre veje og nyde det fantastiske landskab. Og måske er vi heldige at se de brune køer med store horn, som går mere eller mindre frit rundt i området. I bjergbyen Soajo gør vi stop og ser flere af de traditionelle majskamre bygget af granit – et ejendommeligt syn. Frokost på restaurant. Sidst på dagen besøger vi en vingård, der producerer vinho verde, den lokale friske og boblende vintype, der drikkes allerede første år og kun produceres i dette område. Rundvisning og smagsprøver. Middag på hotellet.
Dag 7
Korkproduktion, Vila Nova da Gaia med portvinshusene
Portvin
Portugal sidder på ca 70% af verdenshandlen af kork. De store plantager med korkeg ligger i det sydlige Portugal, men en stor del af forarbejdningen foregår på de mange kork-forædlingsfabrikkerne lige syd for Porto. Vi besøger en produktion – en spændende oplevelse. Frokost i Vila Nova da Gaia, Porto-bydelen på den sydlige brink af Douro floden. Her ligger den smukke Dom Luis 1 bro og de mange kendte portvinshuse. Mulighed for at spadsere på broen, besøge et portvinshus eller blot nyde den pittoreske udsigt med gamle portvinsbåde, UNESCO havnefronten og floden. Hjemkørsel til hotellet. Afslutningsmiddag på hotellet og levende musik.
Dag 8
Hjemrejse
Udsigt fra hotellet
Morgenmad og udtjek. Med fly retur til Danmark. Herefter kørsel til opsamlingsstederne. Mange oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

- Opsamlingsbus fra Sønderborg
- Fly Hamborg–Porto(1 mellemlanding)
- 7 nætter på Hotel Estalgem Santo André
- 7 middagsbuffet inkl ¼ vin
- 7 gode frokoster på café
- 7 morgenbuffet
- Musik til afslutningsmiddag
- Dansk rejseleder og tolk på hele rejsen DK t/rt
- Alle udflugter og besøg
- Alle entréer: tandhjulsbane Bom Jesus, Børsen, Katedral San Francisco, portvinssmagning, haven ved Mateus Herregården, vinho verde besøg inkl smagning, korkproduktion, lokale besøg: tang, grøntsager
- Lokalguider: Børsen, portvinssmagning, vinho verde, kork, lokale besøg
- Bus i Portugal inkl. vejafgifter og parkering
- Skatter, afgifter og bidrag til Rejsegaranti fonden samt EU Ansvarsforsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige drikkevarer og måltider, drikkepenge og private forsikringer.
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Hotel Estalgem Santo André ligger nord for badebyen Povoa de Varzim helt ud til Atlanterhavet. Pool. Alle værelser med eget bad, toilet, tv, safetybox. Værelser af uens indretning. Gode fællesarealer både ude og inde. Restaurant med panoramaudsigt til havet. Bar.

Øvrigt: Tilbud er beregnet pr 12.11.2020 ved minimum 25 gæster, max 40. Ret til mindre ændringer forbeholdes. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626. LandboSenior Sønderborg optager ca 18 af rejsens pladser. Alle er meget velkommen.

Corona: Mols Rejser følger rejsevejledningerne fra Det danske Udenrigsministerium. Hvis vi må aflyse rejsen tilbagebetaler vi alle indbetalte penge.

Fysik: De historiske bykerner har ujævn flisebelægning og kan være bakkede. Derfor skal man være godt til bens og kunne følge med i almindeligt gruppetempo.
Se kort over rejsen her