fbpx

Nordlige Portugal. Fly Ålborg Porto, Dourodalen, bjerglandet, lokalbesøg

Oplev hele Minho provinsen. Køretur langs Douro-floden og Portos Unesco bydel. Smag og oplev portvinen samt den lokale friske vinho verde, bjergene i baglandet, småbyer fuld af kakkelklædte huse, lokal grøntsagsbonde, kork fabrik, imponerende rigdomme skabt i kolonierne, søfarerne mm. Det grønne Nordportugal har så meget at byde på. Alt inkluderet under opholdet i Portugal: udflugter, entréer, rejseleder, helpension, vin, hotel helt ud til Atlanterhavet. Fly fra Ålborg. Spændende rejse for livsnydere.

Portugals areal er ca dobbelt så stort som Danmark og indbyggerantallet ca 10 mio – inkl Madeira og Azorerne. Landets storhedstid opstod med søfarerne, der i 1400 og 1500 tallet koloniserede lande verden over: Angola og Mozambique, Brasilien, Macao i Kina, fiskestationer ved New Foundland, kystbyer i Kina osv osv. En stor del af verdenshandlen lå i Portugals hænder. Indtægterne var enorme og udgifterne ligeså. Da kolonierne faldt, overtog diktator og fascist Salazar styret med en forarmet økonomi til følge. Demokrati opnåedes i 1974 og 1986 kom landet med i EF. Landet var ligesom Grækenland i stor krise efter 2008 og modtog en stor hjælpepakke af EU. Immigrationen blandt unge er pt meget stor – portugisisk tales fortsat i de gamle kolonier og mange har familie i landene, så det er fristende at finde en fremtid i det fremmede.
Fremtiden tegner dog lys for landet: venlige mennesker tager imod overalt, naturen står frodig, byerne er smukke med deres mange kolonibygninger, Atlanterhavet leverer friske fisk i store mængder og det gode stille liv leves. Portugal er et dejligt turistmål. Denne rejse går til det nordligste Portugal omkring Porto, også kaldt Minho regionen – Portugals arbejdsomme hjørne og nationens vugge.

Hjørring landboSenior har forhåndsreserveret en del af rejsens pladser – alle velkommen til øvrige pladser.

Tidspunkt05. okt - 12. okt 2020
Pris 11.550 kr
Enkeltvær.+ 1.075 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse fra Ålborg. Guimares
Med morgenfly fra Ålborg Lufthavn, mødetid i Ålborg Lufthavn kl 5:00, afgang kl 6:30 med KLM, mellemlanding i Amsterdam og ankomst i Porto kl 10:40. Vores bus samler os op og vi kører den korte vej til middelalderbyen Guimaraes, også kaldt Portugals vugge (Unesco). Let frokost på restaurant. Grev Alfonso Henriques blev født i Guimares og det var på slagmarken uden for byen, han gjorde sig fri af sin spanske lensherrer. Herefter gik han i starten af 1100-tallet godt hjulpet af tempelriddere i kamp mod de muslimske mauere syd for Douro floden – og vandt. De næste 20 år kæmpede han sig sydpå. Grev Afonso Henriques navngav landet Portugal efter hans oprindelige grevskab og Guimares blev landets første hovedstad. Vi får et indtryk af den historiske bydel. Herefter kørsel til hotellet, ankomst ca kl 16.00. Hotellet ligger med panoramaudsigt til det store og kraftfulde Atlanterhav. Det eneste, der adskiller hotellet fra stranden er en træbeklædt strandpromenade (en del af pilgrimsruten til Santiago de Compostela i Spanien), der lokker til spadsereture i den friske luft. Hotellet ligger dejligt ugenert mellem grøntsagsmarker og natur. Afstand til små caféer er ca 500 m. Hotellet har pool og gode fællesområder. Aftenbuffet på hotellet.
Dag 2
Korkproduktion, Vila Nova da Gaia med portvinshusene
Portugal sidder på ca 70% af verdenshandlen af kork. De store plantager med korkeg ligger i det sydlige Portugal, men en stor del af forarbejdningen foregår på de mange kork-forædlingsfabrikkerne lige syd for Porto. Vi besøger en produktion – en spændende oplevelse. Frokost i Vila Nova da Gaia, Porto-bydelen på den sydlige brink af Douro floden. Her ligger den smukke Dom Luis 1 bro og de mange kendte portvinshuse. Mulighed for at spadsere på broen, besøge et portvinshus eller blot nyde den pittoreske udsigt med gamle portvinsbåde, UNESCO havnefronten og floden. Hjemkørsel til hotellet og fælles middag.
Dag 3
Bjergene, vingård med vinho verde
I grænselandet op mod Spanien ligger nationalparken Penada-Geres. Denne dags køretur bringer os gennem meget natursmukke områder med høje bjerge, dybe dale, små byer med stenhuse og utallige vinpergolaer. Og måske er vi heldige at se de brune køer med store horn, som går mere eller mindre frit rundt i området. I bjergbyen Soajo gør vi stop og ser flere af de traditionelle majskamre bygget af granit – et ejendommeligt syn. Frokost på restaurant. Sidst på dagen besøger vi en vingård, der producerer vinho verde, den lokale friske og boblende vintype, der drikkes allerede første år og kun produceres i dette område. Rundvisning og smagsprøver. Middag på hotellet.
Dag 4
Stort marked, Bom Jesus
Morgenmad på hotellet. Gennem frodige grøntsagmarker og små marker med vin kører vi til det store ugentlige marked i Barcelos, hvor grønsager, brød, frugt, stiklinger til køkkenhaverne, delikatesser, tøj, værktøj mv handles hver uge – her gør portugiserne en stor del af ugens indkøb, og det hele har en uventet høj standard. Frokost i Barcelos. Ved Bom Jesus nær Braga tager vi den stejle tandhjulsbane op til kirken med den utrolig smukke trappe i barokstil med kapeller, fontæner, fantasifulde skulpturer og stram symmetri – en fremstilling af Via Dolorosa. Herefter hjemkørsel til hotellet og tid til afslapning før middagen.
Dag 5
Grøntsagsbonde, tanghøst. Viana do Castello
Denne formiddag skal vi besøge et af de små grønsagslandbrug, der ligger lige omkring hotellet. Et dejligt møde med den lokale befolkning, som lykkes med at dyrke grønsager klods op ad Atlanterhavet i små drivhuse og på friland. Grønsagerne gødes bl.a. med tang fra havet – og en anden lokal landmand demonstrerer hvordan tangen indsamles og håndteres. Herefter udflugt nordpå til kystbyen Viana do Castello; en by ved Lima flodens udmunding med både gamle kvarterer og helt moderne arkitektur. Over byen ligger kirken Santa Luzia, bygget for kun 80 år. Herfra er der en fantastisk udsigt. God frokostbuffet på et arkitektonisk moderne business hotel. Hjemkomst til hotellet midt på efterniddagen. Rejselederen vil tilbyde en spadseretur eller man kan nyde hotellet og omgivelserne i eget tempo. Middag på hotellet.
Dag 6
Heldagstur til Douro-dalen. Portvinssmagning
I dag skal den smukke brede Douro-dal opleves. Portvinen afskibes fra Porto, men druerne til produktionen dyrkes langt oppe ad Douro-floden omkring byen Régua. Her står vinstokkene på smalle terrasser med rødderne i skifer. Og det er netop skiferen, der giver druerne den unikke smag til portvinen. Portvinen opstod ved en tilfældighed, da man gerne ville fragte god vin til bla. England. For at vinen ikke skulle overgæres forsøgte man at stoppe gæringen ved at tilsætte druesprit – og hermed var portvinen en realitet. Vi kører langs Douro-flodens bredder til Peso da Régua og Pinhao. Let frokost i Pinhao. Med vores bus kører vi ad en smuk vej gennem bjergene og vinmarkerne til herregården Mateus – kendt fra de dråbeformede vinflasker. Vi oplever den smukke barokhave. Lige overfor får vi en introduktion til portvin inkl smagsprøver. Hjemkørsel og middag.
Dag 7
Porto
Portugals næststørste by Porto (ca 1,3 mio indb) er en livlig by med store smukke bygninger, kakkelbeklædte huse i fantastiske mønstre og farver og smalle gyder. Citytur i bus og især til fods til en række seværdigheder i den historiske bymidte (Unesco), bl.a. San Francisco-kirken, Rådhuset, de karakteristiske azulejos (kakkelbilleder) på bygningerne, de smalle gader i Ribeira kvarteret ved Dourofloden mv. Porto har altid haft en stærk og dygtig borgerstand, der begav sig af med handel – nu til dags tekstil-, sko- og fiskekonserves. I søfarertiden var Porto stærkt involveret i skibsbygning og proviantering og frem mod omkring 1900 byggede storkøbmændene den imponerende børs ”Palacio da Bolsa”, som vi besøger med lokalguide. Let fælles frokost i byen midt på dagen. Afslutningsmiddag på hotellet og levende musik.
Dag 8
Hjemrejse til Ålborg
Morgenmad og udtjek. Med fly Porto-Ålborg (1 mellemlanding), ankomst i Ålborg kl 17.50. Mange oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

– Fly Ålborg–Porto (KLM) inkl. 20 kg bagage pr person
– 7 nætter på Hotel Estalgem Santo André
– Helpension. Middagsbuffet alle aftener, inkl ¼ vin
– 7 frokoster
– Musik til afslutningsmiddag
– Dansk rejseleder på hele rejsen DK t/rt
– Alle udflugter og besøg
– Alle entréer: tandhjulsbane Bom Jesus, Børsen,   Katedral San Francisco, portvinssmagning, haven ved   Mateus Herregården, vinho verde besøg inkl smagning, korkproduktion, lokale besøg: tang, grøntsager
– Lokalguider: Børsen, portvinssmagning, vinho verde, kork, lokale besøg
– Bus i Portugal inkl. vejafgifter og parkering
– Skatter, afgifter og bidrag til Rejsegaranti fonden samt EU Ansvarsforsikring

Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige drikkevarer og måltider, drikkepenge og private forsikringer.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Hotel Estalgem Santo André ligger nord for badebyen Povoa de Varzim helt ud til stranden ved Atlanterhavet. God træbeklædt gangbro til spadsereture lige uden for døren. Pool. Alle værelser med eget bad, toilet, tv, safetybox. Værelser af uens indretning. Gode fællesarealer både ude og inde. Restaurant med panoramaudsigt til havet.

Øvrigt: Rejsen er beregnet pr 12.11.2019 ved minimum 25 gæster, max 38. Ret til mindre ændringer forbeholdes. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626.
30 pladser er forhåndsreserveret til Hjørring LandboSenior. Øvrige pladser sælges til private. Alle velkommen.

Ikke inkluderet: Øvrige drikkevarer og måltider, drikkepenge og private forsikringer.

Fysik: De historiske bykerner har ujævn flisebelægning og kan være bakkede. Helt selvhjulpen.

Se kort over rejsen her