fbpx

Portugal - Fra Porto op mod Spanien 2023 Porto, Dourodalen, Guimares, Braga

Fuldendt rejse til området omkring Porto, Minho regionen – nationens vugge. Her møder man venlige mennesker, naturen står frodig, byerne er smukke med deres mange kolonibygninger, Atlanterhavet leverer friske fisk i store mængder og det gode stille liv leves.

Rejsen har fokus på oplevelser i lokalområdet og indholder flere unikke besøg, man ikke kan besøge som almindelig turist - bla. besøg på en korkfabrik (vinpropper) og lokale bønder fortæller om grøntsagsdyrkning op ad Atlanterhavet med tang som gødning. Den danske rejseleder har stort lokalkendskab og højt fagligt niveau. Alle nætter bor man på et godt mindre hotel lige ud til Atlanterhavet med et dygtigt og hjerteligt personale. Alt inkluderet: alle udflugter, entréer, rejseleder, mere end halvpension.

Daglige udflugter til bla. Douro-floden med vinstokke på stejle terrasse-marker (Unesco). Til Portos gamle bydel (UNESCO), til småbyer med den særprægede portugisiske byggeskik med kakkelfacader, historiske besøg ved Portugals vugge i Guimares, San Francisco Katedralen, rokokotrappen Bom Jesus, Børsen i Porto, Mateus Herregården. Smagsprøver og fortælling om portvinen og den lokale friske vinho verde. Fortælling om søfarernes imponerende mod og de store rigdomme, de hentede hjem til landet.

Portugals areal er ca dobbelt så stort som Danmark og indbyggerantallet ca 10 mio – inkl Madeira og Azorerne. Portugals historie er fuld af kontaster - fra ludfattig provins til stenrig kolonimagt med utallige besiddelser over hele verden. Fra diktatur til demokrati.
Landets storhedstid opstod med søfarerne, der i 1400 og 1500 tallet koloniserede lande verden over: Angola og Mozambique, Brasilien, Macao i Kina, fiskestationer ved New Foundland, kystbyer i Kina osv osv. En stor del af verdenshandlen lå i Portugals hænder. Indtægterne var enorme og udgifterne ligeså. Da kolonierne faldt, overtog diktator og fascist Salazar styret med en forarmet økonomi til følge. Demokrati opnåedes i 1974 og i 1986 kom landet med i EF. Landet var ligesom Grækenland i stor krise efter 2008 og modtog en stor hjælpepakke af EU. Immigrationen blandt unge er pt meget stor – portugisisk tales fortsat i de gamle kolonier og mange har familie i landene, så det er fristende at finde en fremtid i det fremmede.

Velkommen!

Tidspunkt07. sep - 14. sep 2023
Pris12.425,00 DKK
Enkeltvær.+1.090,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse fra Kastrup
Hotel Santo Andre
Udrejse med fly fra Kastrup til Porto. Kørsel til hotellet, der ligger ca 40 minutters kørsel nord for Porto. Hotellet ligger med panoramaudsigt til det store og kraftfulde Atlanterhav. Det eneste, der adskiller hotellet fra stranden er en træbeklædt strandpromenade (en del af pilgrimsruten til Santiago de Compostela i Spanien), der lokker til spadsereture i den friske luft. Hotellet ligger dejligt ugeneret mellem grøntsagsmarker og natur. Afstand til små caféer er ca 500 m. Hotellet har et uopvarmet poolområde og gode fællesområder både ude og inde.
Dag 2
Guimares og Bom Jesus
Bom Jesus
Morgenmad på hotellet. Gennem frodige grøntsagmarker og små marker med vin kører vi den korte vej til middelalderbyen Guimaraes (UNESCO), også kaldt Portugals vugge. Her gjorde grev Afonso Henriques starten af 1100-tallet sig fri af de spanske lensherrer. De næste 20 år kæmpede han mod muslimske maurere syd for Guimares – og som han vandt land opstod Portugal, navngivet efter hans oprindelige grevskab. Guimares blev dengang landets første hovedstad. Vi får et indtryk af den historiske bydel. Ved Bom Jesus nær Braga tager vi den stejle tandhjulsbane op til kirken med den utrolig smukke trappe i barokstil med kapeller, fontæner, fantasifulde skulpturer og stram symmetri – en fremstilling af Via Dolorosa. Herefter hjemkørsel til hotellet og tid til afslapning før middagen.
Dag 3
Grøntsagsbonde og tanghøst. Vinho verde
Porto kirke, fantastisk smuk
Denne formiddag skal vi besøge et af de små grønsagslandbrug, der ligger lige omkring hotellet. Et dejligt møde med den lokale befolkning, som lykkes med at dyrke grønsager klods op ad Atlanterhavet i små drivhuse og på friland. Grønsagerne gødes bl.a. med tang fra havet – en anden lokal landmand demonstrerer hvordan tangen indsamles og håndteres. Herefter besøger vi en lokal vingård, der producerer vinho verde, den lokale friske, boblende vintype, der drikkes allerede første år og kun produceres i dette område. Smagsprøver inkl snacks udgør en let frokost. Rundvisning og fortælling om produktionen. På vejen hjem gør vi stop i Vila do Conde, hvor en nybygget caravelle ligger ved molen – den type skib søfarerne opdagede verden i. Middag på hotellet.
Dag 4
Korkproduktion og portvin i Vila Nova da Gaia
Dourofloden med vinmarker
Portugal sidder på ca 70% af verdenshandlen af kork. De store plantager med korkeg ligger i det sydlige Portugal, men en stor del af forarbejdningen foregår på kork-forædlingsfabrikkerne lige syd for Porto. Vi besøger en produktion – en spændende oplevelse. I Vila Nova da Gaia på den sydlige brink af Douro floden ligger den smukke Dom Luis 1 bro og de mange kendte portvinshuse. Vi besøger et af portvinshusenehusene og smager på de delikate dråber, der findes i både hvide, rosa og mørke udgaver, og hører om hvad begreberne tawny, vintage, ruby og colheita betyder. Rejselederen vil tilbyde en spadseretur på den smukke jernbro Dom Luis 1 bro med 2 dæk. Eller man kan slå sig ned og nyde udsigten til gamle portvinsbåde, UNESCO havnefronten og floden Douro. Fælles middag.
Dag 5
Heldagstur til Douro-dalen
I dag skal den smukke brede Douro-dal opleves på en heldagstur. Portvinen produceres i portvinshusene i Porto, men druerne til produktionen dyrkes langt oppe ad Douro-floden. Her står vinstokkene på smalle terrasser med rødderne i skifer. Og det er netop skiferen, der giver druerne den unikke smag til portvinen. Portvinen opstod ved en tilfældighed, da man gerne ville fragte god vin til bla. England. For at vinen ikke skulle overgære stoppede man gæringen ved at tilsætte druesprit – og portvinen var en realitet. Vi kører langs Douro-flodens bredder til Pinhao. Frokost købes i Pinhao. Vi kører herefter en smuk vej gennem bjergene og vinmarkerne til herregården Mateus – kendt fra de dråbeformede vinflasker. Vi oplever den fine barokhave. Hjemkørsel gennem smukke bjergområder. Middag på hotellet.
Dag 6
Viana do Castello. Eftermiddag til gåture, dase og nyde livet
Udflugt nordpå til kystbyen Viana do Castello; en by ved Lima flodens udmunding med et spændende mix af gamle kvarterer og helt moderne arkitektur. Over byen ligger kirken Santa Luzia, bygget for kun 80 år siden. Herfra er der en fantastisk udsigt. Også lidt tid på egen hånd i byen – fx kan man besøg klædetøjsmuseet, kigge i butikker eller nyde en kop kaffe. Herefter en god frokostbuffet på et arkitektonisk moderne business hotel inkl 1 drikkevare. Hjemkomst til hotellet midt på eftermiddagen, så der er tid til at nyde hotellet, bade i poolen eller gå en tur på caminoen. Middag på hotellet
Dag 7
Porto
Portugals næststørste by Porto (ca 1,3 mio indb.) er en livlig by med store smukke bygninger, kakkelbeklædte huse i fantastiske mønstre og farver samt smalle gyder. Bytur i bus til seværdigheder i den historiske bymidte (UNESCO), bl.a. San Francisco-kirken og de smalle gader i Ribeira kvarteret ved Dourofloden. Porto har altid haft en stærk og dygtig borgerstand, der begav sig af med handel – nu til dags tekstil-, sko- og fiskekonserves. I søfarertiden var det skibsbygning og proviantering og frem mod omkring 1900 byggede storkøbmændene den imponerende børs ”Palacio da Bolsa”, som vi besøger med lokalguide. Frokost på egen hånd og tid på egen hånd, hvor vi bl.a. kan anbefale at se hovedbanegården med de store smukke azulejos (blå-hvide kakkelmalerier på husfacader), der er så typiske for Portugal. Rejselederen vil være behjælpelig. Afslutningsmiddag på hotellet med aperitif og musik.
Dag 8
Hjemrejse til Kastrup
Udsigt fra hotellet
Morgenmad og udtjek. Med fly retur til Kastrup. Mange gode oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

Inkluderet:
- Fly Kastrup – Porto t/rt
- 7 nætter på Hotel Estalagem Santo André
- Dansk rejseleder og tolk. Med hele vejen fra DK t/rt
- Alle udflugter og besøg
- Bus i Portugal inkl. vejafgifter og parkering alle dage
- Skatter, afgifter og bidrag til Rejsegaranti fonden samt EU Ansvarsforsikring

Inkluderede måltider i Portugal:
- 6 x middagsbuffet. Sidste aften: aperitif og musik
- 1 x frokostbuffet inkl 1 drik
- 1 x vin og snacks på vingård (let frokost)
- 7 x morgenbuffet på hotellet

Inkluderede entréer og rundvisninger:
- billet til tandhjulsbane Bom Jesus
- entré og rundvisning Børsen i Porto
- entré Katedral San Francisco
- besøg og prøvesmagning i Portvinshus
- entré til haven ved Mateus Herregården
- besøg hos lokal grøntsagsbonde inkl. tolk
- lokal bonde fortæller om tanghøst inkl. tolk
- besøg på korkfabrik
- vinsmagning og snack på gård med vinho verde. Fortælling og rundvisning.

Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige drikkevarer og måltider, drikkepenge (beregn ca 20€ pr person), turistskat ca 1€ pr person/nat og private forsikringer.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Hotel Estalagem Santo André ligger dejlig ugeneret helt ud til Atlanterhavet. Udendørs pool. Alle værelser med eget bad, toilet, tv, safetybox. Værelser af uens indretning. Gode fællesarealer både ude og inde. Restaurant med panoramaudsigt til havet. Bar.  
 
Øvrigt: Rejsen er beregnet d. 01.09.2022 ved minimum 20 gæster og max 30 gæster. Ret til mindre ændringer forbeholdes. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626.
Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Alle er velkommen.
Det er den rejsendes ansvar at opfylde indrejse- og opholdskrav på rejsemålet. Mols Rejser følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. I tilfælde af aflysning returneres det indbetalte beløb.

Fysik: De historiske bykerner har ujævn flisebelægning og er bakkede. Man skal være helt selvhjulpen.