I dag skal den smukke brede Douro-dal opleves på en heldagstur. Portvinen produceres i portvinshusene i Porto, men druerne til produktionen dyrkes langt oppe ad Douro-floden. Her står vinstokkene på smalle terrasser med rødderne i skifer. Og det er netop skiferen, der giver druerne den unikke smag til portvinen. Portvinen opstod ved en tilfældighed, da man gerne ville fragte god vin til bla. England. For at vinen ikke skulle overgære stoppede man gæringen ved at tilsætte druesprit – og portvinen var en realitet. Vi kører langs Douro-flodens bredder til Pinhao. Frokost i Pinhao. Vi kører herefter en smuk vej gennem bjergene og vinmarkerne til herregården Mateus – kendt fra de dråbeformede vinflasker. Vi oplever den fine barokhave. Fortælling om portvinen, og vi smager på de delikate dråber, der findes i både hvide, rosa og mørke udgaver, og hører om hvad begreberne tawny, vintage, ruby og colheita betyder. Hjemkørsel gennem smukke bjergområder. Middag på hotellet.