fbpx

Apulien - Italiens ukendte støvlehæl Lecce, Brindisi, Ostuni, Matera, Alberobello, Bari

Oplev Italiens bagerste hjørne, det ukendte Apulien i Støvlehælen. Godt afledt af alle de berømte byer højere oppe i landet, er det kun et fåtal af besøgende, der finder vejen herned. 
Programmet er en bred vifte af regionens særkender, hvoraf 2 spektakulære besøgsmål er optaget på Unesco’s liste over verdens arv: Byen Alberobello med runde kegleformede trullihuse, der er typiske for området. Samt det nu forladte klippehulesamfund i Matera, som var beboet helt indtil 1950erne. Vi besøger også regionshovedstaden Bari med den stemningsfulde bymidte og normannerkirken. Vi ser barokkens dominans og overdådighed i  Lecce, der kaldes ”barokkens Firenze”. De ældgamle hvidkalkede byer med stærkt arkitektonisk præg fra Orienten. Vi smager på egnens gode olivenolie, den lokale flettede mozzerellaost og spiser en stemningsfuld middag på en Masseria (gård). 

Apuliens fortid er et kompliceret spind af fejder og erobringer. Romerne, grækerne, den byzantinske periode, korsfarere og normannere har sat tydelige aftryk i kulturen og samfundet. Her i Støvlehælen varede stridigheder længe, udvikling gik langsomt, og befolkningen indrettede sig derefter ofte under sparsomme kår. Disse betingelser har vi som gæster glæde af i dag i form af unikke besøgsmål, bygnings-konstruktioner, specielle dyrkningsmetoder osv.

Rejsen ledes af Italienseksperten Bo Rosasco, der er flydende på sproget og har stor erfaring med grupperejser i området. Bo vil formidle egnens særkender, ligesom han vil indføre deltagerne i landets samfundsstruktur, politik, mentalitet, traditioner mv.

Direkte fly fra Billund, mange måltider, skønt lille og roligt 4* hotel med et meget venligt personale. Hotellet ligger kun 300 meter fra Adriaterhavet, hvis kyst i dette område skifter mellem klippelaguner og små strande - lige til at bade i. Forvent dagstemperaturerne på 24-27 grader.
Læserrejse Kristeligt Dagblad. Alle velkommen.

VELKOMMEN TIL APULIEN !

Tidspunkt18. sep - 25. sep 2023
Pris12.940,00 DKK
Enkeltvær.+1.400,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Direkte fly Billund - Bari, ankomst og intro
Direkte fly Billund – Bari med Ryanair. I Bari Lufthavn tager den danske rejseleder imod jer og sammen kører I ca 1½ time i bus til jeres dejlige mindre 4* hotel med kun 300 meter til det azurblå Adriaterhav. Kysten skifter her mellem sand og klipper og skaber mange naturlige badelaguner – badesko kan derfor være en god idé. Hotellet har lille bar, udendørs loungemiljø og god restaurant. Venligt personale. Hotellet ligger i den lille by Torre Santa Sabina med små strandcaféer, lille marina og restauranter. På dette hotel bor vi alle nætter. Middag.
Dag 2
Alberobello (UNESCO) med trullihuse, olivenmølle
Apulien er især kendt for de såkaldte trulli-huse; de runde, hvide huse med kegleformet tag. Byen Alberobello (UNESCO) er særlig rig på de historiske huse, hvoraf flere kan dateres helt tilbage til 1600-tallet. By vandring og besøg i et trulli-hus. Frokost købes i den lille by Cisternino, som er kendt for sine slagtere, der griller kødet til sine kunder. Oliven er en af regionen Puglias absolut vigtigste afgrøder og enorme arealer spredt ud over hele støvlehælen er udlagt til olivendyrkning. Vi besøger en ejendom, der producerer fremragende olivenolie. Efter ankomst bydes vi velkommen og hører nærmere om olivendyrkning og presning af olie. Smagsprøver. Hjem til hotellet til middag.
Dag 3
Grottebyen Matera (UNESCO)
I dag går turen mod grottebyen Sassi di Matera. Her ses en af Europas mest fascinerende bystrukturer, hvor vejen man færdes på, samtidig er taget på hulerne i niveauet nedenunder. Her ligger boliger, mondæne hoteller og hulekirker gravet ind i klippesiderne. Førhen hørte området til Italiens absolut fattigste og beboerne blev for ca. 50 år siden evakueret fra stedet pga. forfald. Derefter lå byen i mange år spøgelsesagtig hen. I dag er byen restaureret. Byvandring samt besøg i en hulekirke og en af de autentiske grotteboliger. Frokost købes i byen. Midt på eftermiddagen kører vi hjemad. Hjemkomst ca kl 17. Middag på egen hånd på hotellet eller nærliggende små restauranter.
Dag 4
De hvide byer Locorontondo og Ostuni (tilkøb). Middag på Masseria
I dag kan man vælge at tage med på dagens udflugt kl 9-15 (tilkøb) eller blive på hotellet og slappe af med god tid til at nyde hotellets faciliteter, gå tur osv. Locorontondo og Ostuni er pragteksemplarer på Apuliens gamle runde hvidkalkede byer. På en bakketop ligger disse mindre byer, anlagt cirkulært med kirkerne i midten, og lyser kridhvidt i solen. I den gamle bydel, hvis indre nærmest ikke har ændret sig i 1000 år, snor de meget smalle gyder, stræder og trapper sig rundt blandt husene. Petunia, pelargonier og bougainvillea blomstrer overdådigt i potter og skaber den charmerende middelhavsstemning, vi nordboer så nemt er til falds for. Rejselederen viser rundt i Locorontondo og sørger for en formiddagspause på en hyggelig café på byens piazza – evt med kaffe og spritz. Videre til Ostuni. Her finder man selv en god pizza til frokosten på en af byens mange små spisesteder. Hjemkørsel med stop ved en af de store marker med mandeltræer og oliven. Hjemkomst til hotellet til ca kl 15.00. Denne aften kører hele gruppen til en lokal gård – en Masseria – hvor vi nyder en middag i rustikke omgivelser.
Dag 5
Støvlehælen: Otranto og barokbyen Lecce
billedetekst
Heldagstur ud på støvlehælen, til provinsen Salento. Vi starter i Otranto, der er spektakulær med sin placering helt ud til havet med lodrette klippefald ned til vandspejlet. Flere steder ser det næsten ud som om, husene er ved at falde ud over kanten. Byen er oprindelig grundlagt af grækerne, men også romerne og senere osmannerne har været her. Vi går en tur i byen og ser bl.a. byens katedral med det enestående mosaikgulv af ”Livets træ”. Frokost på egen hånd – anbefales kan pizza eller den lokale delikatesse: en sandwich med grillet blæksprutte. Rejselederen er behjælpelig. Herefter kører vi nordpå til Lecce, som kaldes ”barokkens Firenze”. Vi går en tur gennem byen og fornemmer stemningen af storhed, når vi ser de overdådige bygninger, paladser og facader. Eftermiddagspause, hvor man bør bestille en lokal svalende caffé leccese, der er en iskaffe med mandelmælk. Og evt. smage en af de berømte pasticciotto, en cremelinse med fyld af kirsebær eller pistacienødder. Middag på egen hånd på hotellet eller nærliggende små restauranter.
Dag 6
Brindisi, frokost på gård, mozzarellaost
I havnebyen Brindisi, som nogen måske kender for dets mange færgeruter til diverse græske øer, hersker en dejlig provinsiel stemning. Brindisi spreder sig rundt om bugten, og den store havn ligger i flere afdelinger: industrihavn, færgehavn, marina, fiskerihavn, flådens område. Ved frokosttid kører vi til en lokal gård, hvor vi smager deres vinen sammen med typiske snacks fra det sydlige Italien – dette udgør vores frokost i dag. Apulien har en stor vinproduktion, og de mest kendte er rødvine baseret på Primitivo og Negroamaro. I forlængelse af frokosten demonstreres hvordan mozzarellaost tillaves. I Apulien formes ostene traditionelt som små fletninger eller i større dråbeformede klumper. Hjemkørsel og middag på egen hånd.
Dag 7
Apulien-regionens hovedstad Bari
Efter morgenmaden kører vi med bus til Apulien-regionens hovedstad Bari. Her skal vi rundt i den ældste bydel med bla. San Nicola-basilikaen fra det 11. århundrede, der er et yndet pilgrimsmål. Bari strækker sig ud på en halvø i Adriaterhavet og var en af normannernes vigtigste handelsbyer og udskibningsby for korsfarerne på vej mod Det Hellige Land. God tid denne dag til at kigge på butikkernes udvalg og nyde folkelivet fra en syditaliensk café. Hjemkørsel midt på eftermiddagen. Middag på hotellet og hyggeligt samvær.
Dag 8
Hjemrejse, direkte fly Bari - Billund
Efter morgenmaden på hotellet kører vi til lufthavnen. Rejselederen følges med gruppen hjem i flyveren. Dirkete fly, RyanAir, Bari – Billund. Tak for denne gang.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Flybillet Billund – Bari. Direkte med RyanAir
 • 7 nætter på hotel
 • 7 x morgenmad
 • 3 x middag på hotellet.
 • 1 middag på Masseria inkl transport
 • 1 x frokost, italienske snacks. Inkl. vin.
 • Dansk rejseleder, Italiensekspert
 • Dagsudflugter dag 2,3,5,6,7
 • Italiensk bus
 • Entré til grottebyen Matera, kirker, Alberobello
 • Mozzarella-demonstration
 • Besøg på olivenmølle, smagsprøver
 • Vejskatter og p-afgifter for bussen.
 • Drikkepenge hvor gruppen optræder samlet
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige måltider, forsikringer, øvrige entréer, drikkevarer, drikkepenge til hotel (beregn ca. 8-10€), city-skat (pt. €1 pr. pers. pr. nat).

Tilkøb: Udflugt dag 4 til de hvide byer kl 9-15. Kr 210,- pr person. Gennemføres ved min 20 gæster. Ønske om tilkøb oplyses ved tilmelding.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Hotel Victoria i Torre Santa Sabrina er et dejligt roligt 4* hotel med pæne istandsatte værelser af uens størrelse og indretning samt forskellig udsigt. Venligt personale. Hotellet har lille bar, udendørs loungemiljø og god restaurant. Der er kun 300-500 meter til lagune og strand ved Adriaterhavet (badesko kan være en fordel). Spadseretur på ca 750 m til marina og hyggelig lille by med restauranter og strandcaféer.

Fysiske krav: Programmet indeholder mange byvandringer. Flere besøgsmål har skrånende veje/stræder og ujævn belægning. Man skal være helt selvhjulpen.

Rejseleder: Italiensekspert Bo Rosasco. Bo har boet i Italien, taler italiensk og elsker landet. Bo har en særdeles stor viden om landet og især dette område, han har rejst utallige gange med grupper. Han er en meget dygtig formidler. Bo tager imod gruppen ved ankomst til Bari Lufthavn og følges med gruppen hjem til Danmark på hjemrejsen.

Vejret: omkring 24-26 grader om dagen, fantastisk badevand og lune aftener, som kan nydes udendørs med en lille trøje over skulderen.

Tilkøb: Udflugt dag 4 til de hvide byer kl 9-15. Kr 210,- pr person. Gennemføres ved min 20 gæster. Ønske om tilkøb oplyses ved tilmelding.

Øvrigt: Prisen er beregnet 16.11.2022 ved minimum 22 gæster. Ret til mindre ændringer forbeholdes. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626.
Det er den rejsendes ansvar at opfylde indrejse- og opholdskrav på rejsemålet. Mols Rejser følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. I tilfælde af aflysning returneres det indbetalte beløb.
Rejsen er en læserrejse for Kristeligt Dagblad – alle velkommen.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Se kort over rejsen her