fbpx

Californien, Arizona, Utah og Nevada - rundrejse i det vestlige USA Store og meget varierede oplevelser i "Det forjættede land"

Vi har over 15 års erfaring i rejser til vest USA, og vi har udvalgt det absolut bedste til vore gæster. Programmet indeholder alle de  kendte og berømte seværdigheder samt en række mindre kendte, men dog højst interessante steder, der samlet giver et fint bredt indtryk af Californien.

Vi tilbyder en veltilrettelagt rejse med et tæt program fyldt med forskelligartede gode indtryk. En rejse med stort indhold.

Udrejse med fly fra Billund til San Francisco, hjemrejse Los Angeles til Billund. På denne måde spares rigtig meget kørsel og der bliver mere tid til oplevelser.

Californien er blevet symbolet på drømmenes og frihedens land — på mulighedernes land. Her fandt man guld i 1849, her voksede filmindustrien i Hollywood, her gjorde man store oliefund, og i San Francisco udvikledes verdens første computer, forfinet og forædlet af Bill Gates og hans microchips i Silicon Valley.

Vi besøger de store vestlige byer San Francisco, Los Angeles med Hollywood samt Las Vegas - guidede byture i bus. Vi kører på de berømte veje Route 66, dele af Highway 1 samt den kendte 17 mile Drive på kanten af Stillehavet - en af verdens smukkeste strækninger.
Vi oplever verdenskunst i Gettycentret, missionærstationen ved Carmel, de kæmpestore fyrretræer Redwoods og bevæger os derefter ind i landet gennem øde ørkener frem mod et af verdens vidundere, Grand Canyon. Endvidere kommer vi på vores tur gennem en stor del af de berømte nationalparker: Grand Canyon, Zion og Bryce. Naturens overdådighed kan næppe beskrives med ord. Vi vil gang på gang bjergtages af den store, vilde, uspolerede natur.

Den store centrale San Joaquin dal mellem Sierra Nevada bjergene og Stillehavet er USA´s spisekammer. Californien leverer 95% af alle grønsager i USA og 50 % af al frugt. Selv i Danmark kender vi udmærket de californiske grønsager og frugt fra dagligvarebutikkernes hylder.
Derfor har vi i rejsens program indlagt nogle meget interessante og enestående besøg hos private landbrug og hos nogle af landbrugets pakkeri- og distributionsvirksomheder. I grøntsagsmarkerne oplever vi de mange mexicanere i færd med at høste og pakke bladselleri og salat mv. Et unikt møde med den almindelige amerikaner.

Tidspunkt30. sep - 14. okt 2023
Pris37.500,00 DKK
Enkeltvær.+6.500,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse Billund - San Francisco
Afrejse fra Billund til San Francisco. Hotel i San Francisco. San Francisco regnes af mange for USA´s smukkeste by, kendt og elsket for sin smukke beliggenhed ved Stillehavet, for de stejle gader, kabelsporvognene, Fishermanns Warf, Pier 39 med søløverne, China Town, Golden Gate, fængselsøen Alcatraz samt de mange kulturtilbud, som der lokkes med. Byen er en sand smeltedigel af forskellige etniske nationaliteter og forskellige kulturelle og familiemæssige tilhørsforhold. Overnatning i San Francisco (2 nætter) Dagens kørsel 30 km.
Dag 2
San Francisco
Dagens oplevelser begynder med bus til de største seværdigheder i San Francisco. Vi passerer finansdistriktet og Civic Center med City Hall, Operaen, koncerthallen, Vor Frue Kirke, kører til udsigtshøjene Twin Peaks, Castro og forbi Nob Hill og passerer Lombard Street. Herefter køres med bus en tur over Golden Gate til fiskerbyen Sauselito. Retur i San Francisco besøger vi China Town, der er den ældste kinesiske by i Amerika og den største kinesiske by uden for Kina. Der bor ca. 200.000 kinesere. Herefter spadserer vi over Union Square til Powel Street, hvorfra vi tager en tur med kabelsporvognene gennem de stejle gader til Fiskermanns Warf og til Pier 39 med søløverne og de mange butikker og cafeer. Der kan blive mulighed for at tage en tur med båd ud i San Francisco Bugten eller en tur til den berygtede fængselsø Alcatraz i bugten. Der kan også lejes cykler og på cykel kan man krydse Golden Gate. Besøg i Kunstmuseet og/eller de store indkøbscentre kunne ligeledes være en mulighed. O/N i San Francisco
Dag 3
Landbrug i den store dal San Joaquin
Vi forlader San Francisco og kører mod øst ind i den store landbrugsdal, San Joaquin dalen eller Den Store Dal, som den også kaldes. Dalen strækker sig fra Sacramento i nord til Bakersfield i syd, i alt mere end 600 km i længden og ca. 100 km i bredden. San Joaquin dalen er Amerikas spisekammer. Hvor der før var ørken, kan man nu kunstvande markerne. I dag dyrkes mange slags grøntsager og frugter, vindruer, blommer, æbler, mandler, nødder, jordnødder og bomuld. Hovedparten af alle de fødevarer, som den amerikanske befolkning er så begunstiget af, produceres i Californiens San Joaquin dal. I dag fordeles dalens livgivende vand til alle landbrug efter nøje beregnede kvoter og til en høj pris. Mandelproduktion er blevet en meget stor erhvervsgren i Californien, og hovedparten af Nordamerikas forbrug af mandler kommer fra Californien. Vi besøger en stor mandelfarm, og vi ser de høstede mandler komme fra markerne i lastbiler med anhængere og til sorteringsanlægget og pakkeriet. Vi besøger Amerikas største ostemejeri. Her ser vi de store tankanlæg og de mange kølevogne, ligesom vi bliver orienteret om fremstilling af oste. Smagsprøver af flere oste. Vi besøger også et stort landbrug med mælkeproduktion og flere tusinde køer. Der informeres grundigt om det californiske landbrugs forhold og landbrugets udfordringer. Overnatning nær Salinas. Overnatning nær Salinas (2 nætter) Dagens kørsel 280 km
Dag 4
Landbrug, Monterey, 17 mile drive
Nobelpristageren John Steinbeck blev født i Salinas og han gjorde området og dens befolkning kendt gennem romanerne ”Vredens Druer”, ”Øst for Paradis”, ”Dagdriverbanden”, ”På rejse med Charley” m.fl. Et John Steinbeck informationscenter findes i byen Salinas. Omkring Salinas dyrkes over halvdelen af USA´s samlede produktion af jordbær, artiskokker, selleri, broccoli, blomkål, spinat og salat. Ligesom i John Steinbecks tid er landbruget stadig afhængigt af mexicanske landarbejdere. Besøg på et landbrug i Salinas-dalen. Vi kommer på markvandring og ser, hvordan de mexicanske landarbejdere høster salat, jordbær, kål, selleri og andre afgrøder. Også landbrugets gårdbutik med friske produkter besøges. Landbruget beskæftiger næsten alle i og omkring Salinas, og mange følgeindustrier ligger her. Besøg på en af disse virksomheder. Frokost på gården. Vi kører til kystbyen Monterey. John Steinbeck udødeliggjorde byen, de mange fiskefabrikker og fabriksarbejderne samt især byens skæve eksistenser. I dag er fiskefabrikkerne lukkede og turister har indtaget byen. Pause på Cannery Row til shopping og en forfriskning. På denne gade ligger Monterey Bay Aquarium, der er et akvarium i verdensklasse, indrettet i en tidligere fiskefabrik. Dernæst kører vi ud langs Stillehavets kyst, ad ruten 17 Mile Drive. Vejen går helt tæt på havet, og vore sanser mættes af de smukkeste indtryk og fascinerende udsigter langs den forrevne klippekyst med et enestående dyreliv. Vi kan se sæler, havoddere og søløver, der soler sig på klippesiderne, og i luften ses store havfugle bl.a. pelikaner. Denne rute fører os helt tæt på Stillehavets kyst og igennem millionærernes paradis med eksklusive, kostbare villaer og med flere private og berømte golfbaner, bl.a. Pebble Beach banen. Evt. en lille soppetur i Stillehavet. Retur til hotellet ved Salinas. Dagens kørsel 80 km
Dag 5
Red Woods – kæmpefyrretræer – Highway 1
Vi kører ad ruten Highway 1 til nationalparken Henry Cowell Red Wood. Her vokser Red Woods, kæmpe fyrretræer der her i parken er op til 85 meter i højden, 5 meter i diameter og 1500 år gamle. Det er jordens største og ældste levende organismer. Imponerende og smukke træer. I området er der registreret over 50 forskellige fuglearter samt over 50 forskellige plantearter. Vi spadserer en dejlig tur i parken. Herfra sydpå gennem Salinasdalen med de uendelige grøntsagsmarker og kæmpe grøntsagsproduktion. Overalt ser vi arbejderne i markerne, hovedsagelig mexicanere. Længere sydpå kører vi gennem et område med stor olieproduktion, vi passerer flere missionsstationer og kommer sidst på dagen til Santa Maria til middag og overnatning. Dagens kørsel 280 km
Dag 6
Solvang – Santa Barbara – Missionsstation
Turen fortsætter langs kystbjergene og gennem vinmarker. Snart dukker et lille stykke Danmark op, og vi hilses velkommen i Solvang af Dannebrog på alle lygtemaster samt af danske stednavne. Solvang blev grundlagt af danske udvandrere for godt 100 år siden, og efterkommere af danske udvandrere samles stadig hvert år i september i Solvang til en dansk festival. Husene i byen ligner danske huse i bindingsværk og stråtag, her findes Rundetårn, Den Lille Havfrue, en landsbykirke, Dybbøl Mølle, restaurant Kronborg og der tales endnu lidt dansk i byen. Hos bageren køber vi dansk wienerbrød til kaffen, og i restauranterne kan nydes flæskesteg med rødkål og brun sovs og dansk smørrebrød. Vi nyder stemningen i byen, nyder måske også en kop kaffe hos bageren før vi fortsætter mod millionærernes foretrukne kystby Santa Barbara. Byen ligger helt ud til Stillehavet, og byen er meget spansk inspireret med hvidkalkede huse og røde tegltage. Frokostpause ved havet. Langs Californiens kyst anlagde katolske mexicanere i 1800 tallet 21 missions-stationer, kaldet ”Perlerækken”. Målet var at kristne de mange indianere og tilbyde dem arbejde. Få af de smukke missionsstationer er endnu tilbage, og de sidste er alle totalfredet. Vi besøger Mission Santa Barbara, der er meget velbevaret og autentisk. Overnatning i Los Angeles (2 nætter)
Dag 7
Los Angeles og Hollywood
Los Angeles er et sammenbygget område bestående af 88 større og mindre byer. Her bor 16 mill. ”engle” på et område som Sjælland. Byen er vokset op omkring oliefundene og filmindustrien. I dag er LA et af verdens største kulturcentre og filmindustriens Mekka. Vi tilbringer hele dagen i denne store smeltedigel af mennesker, berømte steder, bygninger og megen trafik. Besøgene begynder i den charmerende gamle mexicanske bydel med El Pueblo Historiske Park og Olvera Street. Senere besøger vi de berømte steder: Hollywood, Sunset Boulevard, Rodeo Drive, Beverly Hills, Walk of Fame, Mann´s Chinese Theater, den nye Maria Domkirke, Walt Disney Concert Hall og Financial Distrikt. Overnatning i Los Angeles.
Dag 8
Gennem ørkenen og langs Joshua Tree Nationalpark
Joshua træer
Vor rejse fortsætter mod øst ud i en af de mest særprægede ørkenområder. Ørkenen præges af sand, store klippeformationer og joshua træet, der har givet navn til nationalparken. Joshua træet fik navn af mormonerne, der som de første hvide kom til området. Joshua træet eller Yucca træet er af liljefamilien. Træerne kan blive op til 15 meter høje, og de tåler det tørre, varme ørkenklima. Joshua Nationalparkområdet er kendetegnet ved de smukke træer og de mageløse klippeformat ioner i rødlige farver. Byen Palm Springs har markedsført sig som millionærernes og de berømte skuespilleres ferieby. Byen har 330 solskinsdage om året, 600 tennisbaner og 10.000 svømmebassiner (byen ligger midt i en varm sandørken!) Med 90 golfbaner og 100 golfturneringer om året kaldes Palm Springs også for ”verdens golfhovedstad” Vi kører videre til overnatning i Kingman, der ligger på Route 66. Dagens kørsel 415 km
Dag 9
Route 66 og Grand Canyon
I dag køres på den gamle verdensberømte hovedvej Route 66 eller US 66. Vejen blev anlagt i 1920erne som hovedfærdselsåren øst-vest, og den gik fra Chicago, krydsede prærien og ørkenen og til slut over bjergene til Los Angeles. Vejen US 66 blev for mangen en nybygger ”Vejen til mulighederne” eller som John Steinbeck skrev ”The Mother Road”. Det meste af vejen er i dag en moderne flersporet motorvej, men stemningen fra vore forfædres drømme og trængsler hænger endnu over US 66. Fotostop i den autentiske by Seligman. Staten Arizona rummer nogle af USA´s største naturoplevelser, og vi er nu på vej mod et af verdens største naturvidundere: Grand Canyon. Vi kører op mod Grand Canyon, og lige pludselig - som en åbenbaring åbner kløften Grand Canyon sig for os. En ufattelig ophøjet storhed i alle rødlige, brunlige, grålige og sorte farver ligger foran os. Colorado-floden har skåret sig dybt ned i jorden, og floden har skabt et helt utroligt landskab, der hele tiden ændrer farve efter solens lys. Vi tilbringer eftermiddagen ved Grand Canyon og spadserer ad de gode befæstede stier langs kanten. Gratis shuttlebusser tilbyder ture langs Grand Canyons kant til udsigtspunkterne Bright Angel Point, Hopi Point, Hermit Point og Yaki Point. Nogle har sikkert mod på at gå lidt ned ad stien mod kløftens bund. Men husk, du skal samme vej op igen. For de eventyrlystne er der mulighed for at tilkøbe en tur med helikopter over Grand Canyon. Helikopterturen skal bestilles sammen med køb af rejsen. Hotel i Tusayan ved Grand Canyon. Sidst på dagen indbydes alle til en flot I-max film om Grand Canyon. Biograf lige ved hotellet. Dagens kørsel 270 km
Dag 10
Lake Powel og Kanab
Morgenkøretur langs Grand Canyon og fotostop ved udsigtspunktet Desert View. Herfra videre gennem Little River Gorge mod Cameron med ophold ved indianerbutikken. Her sælges smukt navajo indianer kunsthåndværk. Vor rejse fortsætter mod Page gennem indianerstammen navajo´s reservat. Hele dagen kører vi gennem et landskab, der overalt fremtryller de mest fantasifulde former og farver. Vi gør stop ved Horse Shoe Bend, hvor der er en fabelagtig udsigt over Colorado floden. USA er et meget religiøst land, og mange forskellige kirkesamfund præger livet og bybilledet. I Page kører vi gennem gaden, hvor mindst 10 forskellige trossamfund har bygget deres kirker ganske tæt side om side. Til broen over Colorado og stop ved kraftværket Glen Canyon Dam og USA´s næststørste indsø Lake Powel. Dæmningen blev færdiggjort i 1964 og er en arkitektonisk og ingenørmæssig bedrift. Dæmningen er 216 meter høj og 475 meter lang, og den skabte den kunstige sø Lake Powell. Vi forlader staten Arizona og kører ind i mormonstaten Utah. Kører en fantastisk tur langs The White Cliefs med bjergformationer i rødlige og grålige toner og i figurer, der må nære fantasien. Ind under aften ankommer vi byen Kanab, der er grundlagt af navajo indianere, og stadig lever mange indianere i byen og området. Overnatning i Kanab (2 nætter) Dagens kørsel 330 km
Dag 11
Bryce Canyon
Køretur langs floden Virgin River, og landsbyer, landbrug, grønne græsmarker med flokke af heste og kvæg pryder dalen. I Bryce Canyon mødes vi af et eventyrligt smukt landskab af røde, eroderede kalkstensklipper, der former de utroligste figurer, ja, et landskab så overdådigt og fantasifuldt, at man næppe troede det fandtes på vor klode. Vi kører til flere udkigspunkter, og vi spadserer en uforglemmelig tur langs kanten af dette helt fortryllende landskab. Der bliver mulighed for vandretur i bunden af kløften i Bryce Canyon, på stierne mellem de eventyrlige ”hoodoes”. I parken gror mere end 400 forskellige plantearter, og dyrelivet er også ret specielt. Her lever bjergløver, sortbjørne, vilde muldyr, elg, antilope og mange flere arter. Godt besøgscenter med film om parken og dens dyreliv. Retur til Kanab til overnatning. Dagens kørsel 260 km
Dag 12
Zion Nationalpark og Las Vegas
Dagen byder igen på store naturoplevelser. Ved indkørslen til Zion nationalpark passerer vi det skakternede bjerg Checkerboard Mesa og den 1,8 km lange Mt. Carmel tunnel. Zion Nationalpark rummer utrolig naturskønhed med klipper i enestående formationer og farver. Vi skifter til shuttlebus og kører det sidste stykke helt ind i bunden af Zionkløften. Her får vi mulighed for en spadseretur langs Virgin River, og igen må vi betages af naturens ufattelige storhed og skønhed og områdets specielle flora og fauna. Vi forlader Zion via Springdale og kører ind i staten Nevada. Vi kommer gennem åbne ørkenområder med store militæranlæg og kommer gennem kløften Valley of Fire frem mod ”fatamorganaet” Las Vegas. Her sætter kun fantasien grænser: Lysreklamer, arkitektur, kasinoer, hoteller, shows i verdensklasse. Her findes kopier af Eiffeltårnet, Cæsars Palads, Frihedsgudinden, Keops Pyramide, Tutankhamons grav, New York, Venedig, London og meget, meget mere. Aften og nat i denne fantasiverden er fantastisk, når byens millioner af lys er tændte. Vi indkvarteres på hotel nær hovedgaden ”The Strip”. Hele aftenen tilbringes i Las Vegas, og vi tilbyder en guidet aftenlystur med bus gennem byen og ad hovedgaden The Strip. Vi ser musiklysshowet ved Bellagio, går tur gennem kasinoerne Cæsars Palace og Venetian samt til Freemont Street og til Las Vegas symbolet. Derefter bliver der mulighed for at spille på kasino (eller se på!), og således får vi et godt indtryk af ”Drømmenes By”. Hvis der er ønske om at overvære et af de store underholdningsshows, er Mols Rejser behjælpelig med at skaffe billetter. Dagens kørsel 320 km
Dag 13
Mojave ørkenen og Union Pacific jernbanen
Turen fortsætter ud i Mojave ørkenen med klipper, sand og fremmedartede planter. Den store jernbane, Union Pacific Railroad blev ført igennem USA fra øst til Los Angeles i vest i 1860erne. Jernbanen fremmede bosætningen i de vestlige landområder, og landbrugsvarer og andet gods kunne med toget hurtigt og bekvemt fragtes over store afstande. Hvor jernbanen og Route 66 krydser, opstod der byer, bl.a. Barstow. Utallige nybyggere, der rejste mod Californien har gjort stop i Barstow, og derfor er det helt naturligt, at vi i Barstow besøger det fremragende Route 66 Mother Road Museum. Her fører udstillingerne os tilbage til de slidsomme år i 1800 tallets sidste halvdel og 1900 tallets første halvdel. Med besøget på dette museum forstår man de trængsler, som romanfigurerne i John Steinbecks nobelprisbelønnede roman ”Vredens Druer” måtte lide. I museets samling indgår også et par af de gamle damplokomotiver, der utallige gange har krydset det store kontinent. Vi nærmer os Los Angeles og kører til Griffith Observatory, hvorfra vi får et enestående kig ud over byen. Hotel og afslutningsmiddag i Los Angeles. Dagens kørsel 440 km
Dag 14
Getty Center og hjemrejse
Vi besøger Getty Centret, der ligger smukt højt hævet over byen, og vi oplever, hvad stor kunst, en dygtig arkitekt, perfekt beliggenhed og mange, mange dollars kan opnå i fællesskab. En af verdens rigeste mænd Poul Getty står bag dette smukke sted. Derfra til den verdensberømte strand Venice Beach, før vi kører mod den internationale lufthavn i Los Angeles til in-check og afrejse mod Europa.
Dag 15
Hjemkomst til Billund
Ankomst Billund – en stor, stor rejseoplevelse rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Fly til San Francisco, retur fra Los Angeles
 • Lufthavnsafgifter, skatter
 • Forplejning ombord på flyene over Atlanten
 • 13 overnatninger på gode hoteller inkl. hotelskat.
 • Halvpension – 2 daglige måltider i gennemsnit
 • Morgenmad dagligt, amerikansk eller continental morgenmad
 • 6 aftensmåltider inkl. skat og service og evt. bustransfer
 • 6 frokoster: mix mellem picnic og restaurant inkl. skat og service
 • Busrundrejse jvf. programmet
 • Bustransfer til og fra lufthavnene i San Francisco og Los Angeles
 • Dansk rejseleder på hele turen fra Billund - gode informationer
 • Køretur over Golden Gate inkl. vejafgift
 • Køretur langs Stillehavet på 17 mile Drive
 • Besøg grøntsagsproducent og forarbejdningsindustri ved Salinas
 • Besøg mandelfarm med rundvisning
 • Besøg Claus` Dairy mælkeproduktionsfarm
 • Besøg på USA´s største ostemejeri – rundvisning
 • Nationalparkerne: Grand Canyon, Zion, Bryce, Henry Cowell Redwoods
 • Naturoplevelser og guidet vandretur i Bryce Canyon
 • Naturoplevelser og vandreture ved Grand Canyon
 • Naturoplevelser gennem ørkenområderne
 • Shuttlebus og vandretur i Zion National Park
 • Besøg ved Santa Barbara Mission og kirke
 • Besøg på Route 66 Historic Museum inkl. entre
 • Guidede byture i San Francisco, Los Angeles, Las Vegas inkl. P
 • Aftenlystur med bus og guide i Las Vegas
 • Køretur ad Route 66
 • Bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU ansvarsforsikring (værdi kr. 150,-)
 • Fakturering (værdi kr. 150,-)
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge og skatter på øvrige tilkøb
 • Private forsikringer
 • ESTA pt. ca. $ 21,00
 • Drikkepenge til chaufføren
 • Afrejse Kastrup efter forespørgsel
Se bemærkninger her

Bemærkninger

En veltilrettelagt rejse til de største seværdigheder og med mange besøg indlagt i programmet. Bemærk: mange måltider, mange besøg og mange entreer er inkluderet og minimum kørsel i bus.

 • Tid til spadsereture.
 • Vi benytter hoteller af god kvalitet, en del hoteller har swimmingpool.
 • Prisen er beregnet efter kendte valutakurser, skatter og afgifter d. 20.11.2022
 • Forbehold for ændringer i fly-tiderne, samt ændringer i kurs, valuta, skatter, div. afgifter.
 • Almindelig god fysisk form er nødvendig til rejsen.
 • Rejseforsikring med dækning uden for Europa er nødvendig, sygeafbestillingsforsikring anbefales.
 • Tryghed: erfaren dansk rejseleder på hele turen.
 • Ret til mindre ændringer forbeholdes.
 • Medlem af Rejsegarantifonden reg. Nr. 1626
 • Bemærk: Det er den rejsendes eget ansvar at få søgt om visum på internettet før afrejsen. 
Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

Californien er blevet symbolet på drømmenes og frihedens land — ja på mulighedernes land. De vestligste landområder i USA blev relativt sent befolket. Frem til 1850 var områderne en del af Mexico, og den mexicanske indflydelse spores endnu i de sydligste landområder.

I 1849 spredtes rygtet om de store guldfund, og det startede den første store indvandringsvandringsbølge. Guldgravere og lykkejægere strømmede til i tusindvis. Mange fandt lykken derude, men endnu flere mistede alt. Da jernbanen i 1800 tallets slutning blev ført igennem fra kyst til kyst, kom den næste store indvandringsbølge. Mulighedernes landområder derude i vest lå åbne for enhver, og nybyggerne strømmede til og købte jord.  Californien er fra naturens side hovedsagelig ørkenområde, men begunstiget af et stabilt varmt, tørt og solrigt klima.

I dag kunstvander man store dele af den frugtbare jord, hvor man via kanaler og rørledninger leder vandet frem. Den store centrale San Joaquin dal mellem Sierra Nevada bjergene og Stillehavet er USA´s spisekammer, hvor nogle af de største udbytter i en mangfoldighed af afgrøder hentes: rosiner, vin, bomuld, ris, majs, vindruer, mandler, jordnødder, jordbær, salater, ferskner, appelsiner, kiwi, artiskokker o.m.m.

I dette område besøger vi flere landmænd på deres gårde. De viser os rundt på landbrugsbedrifterne, og de vil berige vort besøg med fortællinger om livsvilkårene og fødevareproduktioner i det vestligste USA.  Vi besøger de store vestlige byer, vi bevæger os ind i landet gennem øde ørkner frem mod et af verdens vidundere, Grand Canyon. Endvidere kommer vi på vores tur gennem en stor del af de berømte nationalparker: Grand Canyon, Zion og Bryce. Naturens overdådighed kan næppe beskrives med ord. Vi besøger fire stater: Californien, Nevada, Utah og Arizona.

Vi transporteres rundt i en god amerikansk turistbus, og vi bor på gode hoteller, hvor alle værelser har eget bad og toilet.

Californien er kendt som mulighedernes land. Igennem tiderne er mange flyttet dertil i håbet om at realisere drømmen om rigdom eller berømmelse. Staten er berømt som stedet, hvor man fandt guld i 1849, den blev siden kendt for dens verdensomspændende filmindustri i bydelen Hollywood i Los Angeles. Den blev kendt for de store oliefund og den enestående og gavmilde natur. Tænk bare på de mange imponerende naturscener fra utallige westernfilm med John Wayne, Henry Fonda o.a.  De seneste år er Californien blevet berømt for sin teknologiske udvikling — Google, Facebook, Netflix osv. i Silicon Valley. 

På denne rejse vil vi gang på gang bjergtages af den store, vilde, uspolerede natur. Vi møder store vidder, utrolige bjergformationer, uendelige ørkenområder, indianersamfund, funklende lysreklamer og i det hele taget den amerikanske livsform på godt og ondt.