fbpx

Tjekkiet - Vandringer i Sudeterbjergene, 2023 Tjekkiet, Sudeterne, Nordøstlige Böhmen

En rigtig god vandrerejse til et forholdvist ukendt naturområde for mange danskere. Store naturoplevelser, gode stier og god mad på det 4* hotel i den hyggelige bjergby Pec pod Snezkou. Rejseledere Aksel og Ruth Goth er særdeles stedkendt i området. Aksel har ligeledes en meget stor og bred viden om Tyskland - busrejsen vil derfor bliver krydret med relevante interessante fortællinger om vores store naboland.
Riesengebirge eller på tjekkisk Krkonoše er en del af bjergkæden Sudeterne, som ligger på grænsen mellem Polen og Tjekkiet – også kendt som det nordøstlige Bøhmen. Nationalparken Krkonoše blev oprettet i 1959 og størsteparten ligger over trægrænsen. Her findes smukke tundraområder, grønne græsgange, moser, højfjeldsfauna, stenformationer og bløde bjerge. Det ene storslåede natursceneri efter det andet møder øjet på de mange og velafmærkede vandreture. Floden Elben udspringer her, og Tjekkiets højeste bjerg Sněžka på 1602 m bliver en af turens udfordringer.

Vandringer: For at tilgodese alle tilbyder rejsens 2 rejseledere vandringer i 2 grupper: Gruppe 1 følges med Aksel og går mellem 12 og 20 km om dagen. Tempoet tilpasses efter gruppens kunnen med passende drikke- og spisepauser. Gruppe 2 følges med Ruth og går 8-12 km om dagen. Som regel starter begge grupper fælles, og bussen henter gruppe 2 et sted på ruten, eller ruten kortes af, mens gruppe 1 vandrer hele vejen.
Vandringerne går på anlagte stier og veje af forskellig kvalitet og på forskelligt underlag. For begge gruppers vedkommende er der en del lange op- og nedstigninger i de runde bjerge. Hvis man er fortrolig med brug af vandrestave, kan disse anbefales. Fornødende pauser på små lokale serveringssteder. 2 dage medbringes madpakke.

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Alle er velkommen.

Læs om vore øvrige vandrerejser - alle tilrettelagt for det modne publikum med to vandregrupper og samme hotel alle nætter:
- Naturvandringer på Gotland, program
- Vin og vandring i Rhindalen, program
- Telemarken i Norge, program

Tidspunkt30. maj - 05. jun 2023
Pris9.250,00 DKK
Enkeltvær.+875,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse med bus
Busopsamling ved Fredericia Station kl. 7.30 og turen går sydpå. Det tager ca 14 timer at nå til den lille bjergby Pec pod Snezkou i Tjekkiet. Undervejs gøres passende stop. Der serveres et smurt rundstykke og kaffe om formiddagen. Til frokost kan man selv medbringe en madpakke eller man kan købe sin frokost ved et motorvejscafeteria. Rejseleder Aksel Goth vil undervejs fortælle om Tysklands historie og geografi, og informere om de politiske forhold i Tyskland. Han vil undervejs også give relevante oplysninger om områderne vi kører igennem. Ved ankomst til vores 4* hotel venter et enkelt aftenmåltid med pølse og ost mv. Pec pod Snezkou er en hyggelig lille by med et pulserende liv om vinteren, når skipisterne lokker folk til området. I sommerhalvåret er der roligt. Butikker og små beværtninger.
Dag 2
Vandretur: Cerna Hora
Morgenmad på hotellet og afsted ud i den spændende natur. Gr 1 går hele vejen rundt om Cerna Hora (Det sorte Bjerg) med nogle fine udsigtssteder mod syd og videre til Janske Lazne /Johannes Bad. I alt ca ca. 15 km. Madpakker nydes undervejs. Gruppe 2 kører med bussen til Janske Lazne og tager liften op ad bjerget til Cerna Hora, hvorfra de går ned til hotellet. Tid til afslapning før den fælles middag på hotellet.
Dag 3
Vandretur: Snezka
Fælles morgenmad på hotellet. Forhåbentlig skinner solen, når vi tager kabineliften op til Snezka, der som sagt er Tjekkiets højeste bjerg. Stierne bringer os til betagende udsigter, hen over en højmose (tundra) og et stykke af ruten går gennem Polen. En smuk tur gennem forskelligt landskab med fantastiske udsigter. Også på denne tur er der mulighed for at afkorte turen og tage en genvej til hotellet sammen med Ruth. Middag på hotellet. Efter middagen er der et interessant foredrag ved en lokal lærer Milada Burianova, som fortæller om livet i Tjekkiet – god mulighed for at stille spørgsmål. Denne aften møder vi også Miladas mand - Vladimir Burianov - som i ca. 30 år har været ansat ved den lokale bjergredningstjeneste. Han vil fortælle om sit arbejde og vise billeder derfra.
Dag 4
Vandretur: Klippeformationer i Adrspac. Tid på egen hånd i byen Trutnov
Vi starter dagen i byen Trutnov. Byen er grundlagt af Kong Wenceslaus, da han i 1200-tallet invitereder tyskere til at bosætte sig i byen, med henblik på at udvikle området. Her er vi et par timer og spiser frokost på en af de mange hyggelige restauranter. Øvrige muligheder: gåtur i den gamle bydel, slappe af på det store centrale torv, cafebesøg og lidt shopping. Området Adrspach er kendt for de spektakulære lodrette klippeformationer, der tårner sig op. Det er som at vandre i en forstenet storby med de lodrette klippevægge. Vi vandrer på smalle stier og i dybe kløfter. Friklatrere elsker udfordringerne i området, og måske er vi heldige at se disse adrenalinhungrende mennesker drikke deres kaffe på toppen af en umiddelbart ubestigelig klippe. Hjem til middag på hotellet.
Dag 5
Vandretur: I området ved Elbens udspring
Bussen kører os til Horni Misecki. Aksel går med sin gruppe en smuk tur op til plateauet, hvorfra Elben udspringer Ruths gruppe tager en lokal bus til toppen. Alle går en smuk rundtur ud til kilderne og en anden vej tilbage. Undervejs ser vi mange forskellige former for vegetation og fauna - og får en fantastisk flot oplevelse i varieret terræn på velanlagte stier. Middag på hotellet.
Dag 6
Vandretur: Horni Mala Upa
Efter morgenmad bliver vi kørt til Horni Mala Upa. Herfra går vi i to grupper op mod bjerget Snezka – fra den anden side end sidst – og færdes skiftevis i Polen og i Tjekkiet. Vi spiser frokost på en hyggelig bouda = restaurant i bjergene. Pauser undervejs efter behov. Herfra går en gruppe sammen med Ruth tilbage til bussen, og den anden gruppe går mod toppen sammen med Aksel. Her er der mulighed for at tage kabineliften direkte ned til Pec eller man kan gå hele vejen ned ad bjerget. Middag på hotellet.
Dag 7
Hjemkørsel
Efter morgenmad tages afsked med hotellet og hjemturen påbegyndes kl. 07.00. Forventet køretid før ankomst til Fredericia Banegård: ca. 14 timer inkl. nødvendige pauser.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Busrejse i 4* dansk turistbus
 • 6 overnatninger på 4* hotel
 • Tjekkisk hotelskat
 • 6 x morgenmad
 • 6 x middag
 • 2 x madpakke
 • Smurt rundstykke og buskaffe på udrejsen
 • 1 x billet (enkeltvej) til kabinelift
 • 2 danske lokalkendte vandre- og rejseledere
 • Differentierede vandringer i 2 grupper
 • Foredrag ved lokal lærer om livet i Tjekkiet
 • Entré Adrspach naturområde
 • Relevante fortællinger om de områder, der køres igennem på ud- og hjemrejse
 • Dansk moms, bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU ansvarsforsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer, øvrige måltider, drikkepenge og private forsikringer.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Hotellet er et godt 4* turisthotel beliggende midt i Pec pod Snezkou, alle værelser med privat brusebad/toilet. Værelser med dobbeltsenge eller to adskilte senge. Gratis adgang til sauna, boblebad, fitnessrum. Værelserne er af uens indretning og størrelse.
Vejret: Ca 17-22 grader.
Vandringer: Dagenes program kan ændre sig, da liftene er meget vejrafhængige.
Fysik: For at tilgodese alle tilbyder rejsens 2 rejseledere vandringer i 2 grupper: Gruppe 1 følges med Aksel og går mellem 12 og 20 km om dagen. Tempoet tilpasses efter gruppens kunnen med passende drikke- og spisepauser. Gruppe 2 følges med Ruth og går 8-12 km om dagen. Som regel starter begge grupper fælles, og bussen henter gruppe 2 et sted på ruten, eller ruten kortes af, mens gruppe 1 vandrer hele vejen.
Vandringerne går på anlagte stier og veje af forskellig kvalitet og på forskelligt underlag. For begge gruppers vedkommende er der en del lange op- og nedstigninger i de runde bjerge. Hvis man er fortrolig med brug af vandrestave, kan disse anbefales.
Øvrigt: Prisen er beregnet efter kendte skatter, afgifter, valutakurser d. 28.06.2022. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626. Det er den rejsendes ansvar at opfylde indrejse- og opholdskrav på rejsemålet. Mols Rejser følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. I tilfælde af aflysning returneres det indbetalte beløb. Turen gennemføres ved min 24 deltagere, max 36. Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Alle velkommen.

Se kort over rejsen her