fbpx

Harzen - Naturvandringer (Udsolgt) For aktive seniorer

Rejsen er fuldtegnet. Man er meget velkommen til at blive skrevet på venteliste.

Fem dage med dejlige vandringer i den forvandlede natur i Harzen. Hvor mørke nåleskove førhen dækkede de bløde bjerge, er der nu mange store lysninger med imponerende panoramaudsigter og varieret løvskov i opvækst. Vandreturene går ikke til de almindelige highlights i Harzen, men derimod på højderygge, i dybe kløfter og langs rislende vandløb i delstaten Sachsen-Anhalt, det tidligere østtyske område af Harzen - til klippeblokken Ottofelsen, de store dæmninger, floderne Ilse og Bode, og på hjemrejsen på Lüneburger Heide. 

Her ligger også middelalderbyerne Quedlinburg (UNESCO), Wernigerode og Ilsenburg, der forunderligt nok både har undgået de altødelæggende ildebrande gennem tiderne og bombninger under 2. verdenskrig – og derfor har utrolig flotte oprindelige historiske bykerner med brosten, farverige smalle bindingsværkshuse, masser af blomster og hyggelige torve. Vi bor på et dejligt 4* hotel i de gamle middelaldergader i Wernigerode.

 I juni står naturen frodig og grøn. Dagstemperaturer omkring 20-22 grader. Pragtfuldt vandrevejr.

Vandringer: For at tilgodese alle tilbyder rejsens 2 rejseledere vandringer i 2 grupper: Gruppe 1 går mellem 12 og 17 km om dagen. Tempoet tilpasses efter gruppens kunnen med passende drikke- og spisepauser. Gruppe 2 går ca 6-12 km om dagen. Nogle dage starter grupperne fælles, og bussen henter gruppe 2 et sted på ruten, eller man går forskellige ruter i samme område. Vandringerne går ad anlagte stier og veje – enkelte passager med sten og rødder. Turene er tilrettet med lempelige stigninger, især for gruppe 2. Maksimal stigning er ca 300 højdemeter. Medbring gerne vandrestave; de kan altid klappes sammen og stoppes i ryksækken. Madpakke medbringes alle dage.

Tidspunkt18. jun - 22. jun 2023
Pris5.975,00 DKK
Enkeltvær.+475,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Busrejse. Skibselevator. Vandretur: Ottofels
Busopsamling ved Fredericia Station kl. 8.00 og turen går sydpå. Der serveres et smurt rundstykke og kaffe ved en rasteplads. Til frokost gøres der stop ved Schiffshebewerk Scharnebeck ved Lüneburg. Her kan man spise sin medbragte madpakke eller købe frokost samt besigtige den utrolige skibselevator. Midt på eftermiddagen når vi frem til Steinerne Renne i Harzen, hvor vi i de 2 vandregrupper (8 eller 10 km) vil vandre til den kæmpestore granitklippe Ottofelsen, der ligger majestætisk alene i et område, hvor den gamle skov er væltet. Måske er vi heldige at møde damptoget, der er på vej mod Brocken. Herefter til vores hotel i Wernigerode og fælles middag. Vi bor her alle nætter.
Dag 2
Vandretur: De store dæmninger og søer. Wernigerode
Dagens vandrerute har fokus på regulering af vand og udnyttelsen af naturens ressourcer (træ, malm, vand) i Harzen. Vi kører til Rappbodetalsperre, der stemmer vand op til en 320 ha stor sø, dels til vandkraft, dels til drikkevand. Man kan vælge at starte vandreturen med at gå over verdens længste fodgængerhængebro (458 meter lang, tilkøb 6€). Alternativt går man over den 106 meter høje dæmning. Herefter fordeler man sig på den lange rute (14 km) eller den korte rute (8 km) og vandrer ad den kendte vandrerute Harzer Hexen-Stieg på en højderyg gennem løvskov, langs søbredder og Bodefloden. Begge grupper slutter i den idylliske landsby Neuwerk med en interessant industrihistorie om jernudvinding. Efter en pause tilbage på hotellet i Wernigerode tilbyder rejselederen en byvandring gennem middelaldergaderne til slottet og dyreparken bagved. Herefter middag og aften på egen hånd.
Dag 3
Vandretur: Ilsetal og Plessenburg, den nye natur. Ilsenburg
I dag skal vi til området syd for Ilsenburg. Man kan vælge mellem 8 (stort set kun nedad) eller 13 km i kuperet terræn med 300 højdemeter. Naturen er spændende her – den naturlige flora er i udvikling. Efter 2. verdenskrig tilplantede man hele Harzen med nåleskov uden at skele til nåletræernes store krav til især vand. Tørre somre har svækket træerne gennem tiden og skadedyr fik dermed frit spillerum. Nåletræer under 500 meters højde døde op gennem 90’erne og væltede i store storme i 00’erne. Så det er et skaldet landskab med bare bjergsider vandreturene går gennem - men absolut med sin egen særegne skønhed. Nu spirer birk livskraftigt og bøg bliver plantet. Sidst på vandreturen gås gennem bøgeskov. Begge vandregrupper ender i den charmerende kurby Ilsenburg, som i sin storhedstid havde ikke færre end 40 vandmøller langs floden Ilse. Nu er her konditorier, caféer og hyggelige udskænkningssteder i de gamle huse. Fælles middag på hotellet.
Dag 4
Vandretur: Bodetal. Quedlinburg (UNESCO)
Vi kører til Bodetal – Harzens store kløft. Begge grupper (10 og 14 km) følger Bodefloden, der har skåret sig ned i landskabet på en god lang formiddagstur. Gennem grøn underskov snor man sig gennem landskabet, mens kløften og bjergsiderne bliver stejlere og stejlere. Herefter kører bussen til den helt utrolig smukke middelalderby Quedlinburg med over 2000 intakte bindingsværkshuse, der i typisk lokal byggestil er bredere på 1. og 2. sal end i stueplan. Quedlinburg er på UNESCOS verdensarvsliste og var bl.a. residensby for kejser Otto den 1., der menes at have indvirket stærkt på Harald Blåtands beslutning om at kristne Danmark. Rejselederen viser rundt i byen. Herefter et par timer på egen hånd til at nyde byen. Fælles middag på hotellet.
Dag 5
Vandretur: Lüneburger Heide. Hjemkørsel
Efter morgenmad påbegyndes hjemturen kl. 08:00. Ca 3 timer senere stopper vi i det store hedeområde ved Lüneburg. Vandreture (13 eller 7 km) hen over de store bakkede lyngarealer fra Niederhavebeck til Wilseder Berg. Den korte rute kan nå at drikke en kop kaffe på en lokal café, før bussen kører til Döhle og samler den lange rute op. Videre hjemkørsel og forventet ankomst til Fredericia Banegård kl. 19.00.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

  • Busrejse i 4* dansk turistbus
  • 4 overnatninger på centralt 4* hotel
  • 4 x morgenmad
  • 3 x middag på hotellet
  • 4 x madpakke
  • Smurt rundstykke og buskaffe på udrejsen
  • 2 danske lokalkendte vandre- og rejseledere: Søren Germann og Anna-Grethe Najbjerg
  • Differentierede vandringer i 2 grupper
  • Relevante fortællinger om de områder, der vandres i samt køres igennem på ud- og hjemrejse.
  • Dansk moms, bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU-ansvarsforsikring.
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer, øvrige måltider, drikkepenge, private forsikringer, tysk kurskat ca. 3€ person/nat betales direkte på hotellet.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

Hotel: HKK Hotel Wernigerode er et rigtig dejligt 4* turisthotel beliggende midt i den gamle charmerende bydel med skæve bindingsværkshuse i Wernigerode. Moderne værelser med privat brusebad/toilet. Bar, restaurant og hygge-terrasse på hotellet. Fri wifi. Værelser med dobbeltsenge eller to adskilte senge. Sauna, dampbad og boblebad på hotellet.

Vejret: Forvent dagstemperaturer omkring 20-22 i Harzen midt i juni måned. Naturen står frisk,  blomstrende og frodig

Øvrigt: Prisen er beregnet efter kendte skatter, afgifter, valutakurser den 22.11.22. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter.
Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626.
Turen gennemføres ved min 25 deltagere, max 36.

Det er den rejsendes ansvar at opfylde indrejse- og opholdskrav på rejsemålet. Mols Rejser følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger.
I tilfælde af aflysning returneres det indbetalte beløb.