fbpx

Sicilien - Antikken og siciliansk charme Segesta, Selinunte, Palermo, Monreale, Agrigento

Spændende og interessant historisk-kulturel rejse med fokus på Siciliens uvurderlige antikke historie, på siciliansk madkultur og naturen. Stort udflugtsprogram med medrivende rejseleder, der formidling på højt niveau. 

Sicilien er en mosaik af historie, myter og forskellige kulturer, varierede landskaber og dejligt klima. Vi besøger steder, der rummer nogle af verdens smukkeste og mest enestående kultur- og bygningshistoriske perler, hvoraf flere er på UNESCO´s Verdensarvsliste. Med sin beliggenhed midt i Middelhavet har Sicilien indtaget en vigtig rolle i historiens udvikling. Mange forskellige folkeslag (bl.a. normannere, etruskere, fønikere, arabere, grækere og romere) har til forskellige tider sat deres præg på øen, og på denne rejse passerer vi brikker fra 3.000 års historie.
I programmet ligger besøg ved de uvurderlige antikke bysamfund og religiøse steder: Segesta, Selinunte og Agrigento. Siciliansk madkultur opleves ved besøg på olivenfarm og vingård, der producerer den lokale marsalavin. Og især i forbindelse med et besøg på en agriturismo, hvor slowfood og ærlig mad, tilberedt af helt lokale råvarer er i det absolutte højsæde. Samtidig er der god tid at nyde livet i det gode vejr samt nyde den smukke natur.

Rejseleder er Claus Rosenberg, forfatter af ”Rejsen går til Sicilien”. Hans kærlighed til øen og dens befolkning løber som en tråd gennem hans fortællinger og introduktioner til seværdighederne. Juni er en vidunderlig rejsemåned på Sicilien. Dagtemperaturerne ligger omkring 25-30 grader og Middelhavet lokker med lune temperaturer.

Meget dejligt hotel lige ud til Middelhavet i den charmerende lille havneby Castellammare del Golfo på nordkysten samt 4* hotel i strandbyen Selinunte på vestkysten. Inklusiv halvpension, alle udflugter, alle entréer og lokalguider, direkte fly fra Billund.

Tidspunkt03. jun - 10. jun 2023
Pris13.530,00 DKK
Enkeltvær.+2.100,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse direkte Billund-Trapani. Castellammare del Golfo
Udrejse fra Billund Lufthavn. Direkte flyvning med Ryan Air til Trapani på Siciliens nordvestlige kyst. Med bus kører vi ca 1 time til vores virkelig dejligt beliggende hotel i den lille charmerende havneby Castellammare del Golfo. Lige foran hotellet ligger et torv med en 180 grader udsigt over Middelhavet – her kan morgenmaden nydes. God mulighed for at bade. Caféer, små butikker og smalle gader lige bag hotellet. Her bor vi 5 nætter.
Dag 2
Byvandring i Castellamare del Golfo, bjergbyen Erice og saltudvinding
Vi starter dagen med en byvandring i Castellammare del Golfo, hvor rejselederen har teten. Derefter køres med bussen op til bjergbyen Erice med gamle, smalle brostensbelagte gader fra middelalderen. I klart vejr kan man se helt til Nordafrika herfra. Små butikker med mandelkager, keramik og smukke ting. Frokost købes her. Vi kører ned ad den snoede bjergvej til det store område med vandbassiner til saltudvinding. Besøg og rundvisning på det lille saltmuseum, som fortæller om det hårde arbejde på bunden af i de snehvide saltbassiner i 40 graders varme. I museet lille café kan man købe kaffe og is. Retur til hotellet og fælles middag.
Dag 3
Antikkens Segesta, vandretur og bademulighed i Nationalpark Lo Zingaro
Morgenmaden nydes – måske i solen på torvet foran hotellet. I dag er første store oplevelse den fantastisk velbevarede antikke græske tempelruin samt det store amfiteater ved Segesta. En utrolig smuk udsigt over dalstrøg, bjerge og Middelhavet folder sig ud ved foden af templet. En lokalguide viser os rundt i dette fantastiske historiske område og kvalificerer vores besøg. I den lille by Scopello købes frokosten på egen hånd, inden vi spadserer ind i nationalpark Lo Zingaro. Mulighed for at gå en smuk tur i et bjergrigt område med helt spektakulære udsigter til små badelaguner, klippebugter og det blå Middelhav. Eller man kan vælge at nyde eftermiddagen på stranden. Middag på egen hånd – mange hyggelige små restauranter nær hotellet.
Dag 4
Monreale Katedral (UNESCO), Palermo (UNESCO)
Vi kører gennem områder med grøntsager og vinmarker og op i bjergene bag hovedstaden Palermo til den lille hyggelige bjergby Monreale. Byen er berømt for sin kirke, der er et enestående bygningsværk fra normannertiden. Kirken (UNESCO) rummer indvendigt verdens største byzantinske mosaik-arbejder med motiver fra Det Gamle og Det Nye Testamente. Besøg i kirken. Frokost på egen hånd. Herefter kører vi til Palermo, Siciliens største by. Rejselederen leder en byrundtur i bus og til fods – hvor en del af de ikke færre end syv Unesco bygninger passeres. Også tid til en god espresso og en kage på en hyggelig hjørnecafe. Hjem til hotellet og fælles middag.
Dag 5
Cooking-class og delikatesse-frokost på agriturismo
God tid til morgenmaden denne morgen – og evt en morgendukkert. Vi til en lokal agriturismo, der er en lille landejendom med hoteldrift. Ejerne fortæller om deres gård, hvor man vil kunne mærke deres kærlighed til naturen samt deres store passion for mad lavet af gode lokale råvarer. På gården dyrkes grønsager, korn, oliven, vin, forskellige citrus-frugter mm. Desuden laver de 3 forskellige oste og honning. Kokken demonstrerer tillavning af en lokal ret, hvorefter vi nyder en hjemmelavet frokost tillavet af rene gode lokale råvarer. Lidt tid til at slå mave og dase ved swimmingpoolen eller gå en tur i området, før vi kører mod hotellet. Hjemme på hotellet er der god tid til at nyde sommervejret i en liggestol med tæerne i Middelhavet, nyd et koldt glas vin på en lokal café eller kigge på folkelivet ved havnen. Middag på egen hånd.
Dag 6
Gibellina Land-art, olivenolie, Selinunte med stenbrud
Vi pakker bussen og kører sydpå gennem landbrugslandet i bjergene midt på øens vestlige del. Vi stopper i landsbyen Gibellina, der i januar 1968 blev jævnet med jorden ved et kraftigt jordskælv, der dræbte mange hundrede mennesker. Et stort land-art kunstværk skabt af Alberto Burris minder tragedien med store tavse betonklodser, der skaber byens geografi. Vi kører videre til en af egnens mange lokale oliven-gårde. Vi får en interessant rundvisning samt smagsprøver på den gyldengrønne olie med de mange gode egenskaber – samt en let frokost. Herefter besøg i det nærliggende arkæologiske område ved Selinunte – et fantastisk område. Byen Selinunte blev grundlagt af grækere i år 628 f.Kr. Men allerede i år 409 f.Kr. blev kolonien knust af Kartago, og i år 205 f.Kr jævnede romerne byen med jorden. Vi får en rundvisning af lokalguide i dette enestående område med ruinrester fra den engang så pulserede by. Indkvartering på hotel ved Selinunte, her bor vi 2 nætter. Middag på hotellet.
Dag 7
Templernes Dal i Agrigento (UNESCO), stranden Scala dei Turchi
I dag kører vi mod syd til Agrigento, hvor vi med lokalguide besøger den berømte Templernes Dal, der er på UNESCO´s verdensarvsliste. Historiens vingesus kommer os nær, når vi spadserer mellem middelhavsområdets bedst bevarede tempelruiner fra omkring 500 år før vor tidsregning, og vi mærker storheden og religiøsiteten på dette fantastiske sted. Frokost købes ved den ejendommelige strand ved Scala dei Turchi – hvor mergelklippen af vind og vand er formet til en bred hvid trappe, der fører ned i havet. Fælles middag på hotellet.
Dag 8
Marsalavin. Hjemrejse
På vejen til lufthaven stopper vi i byen Marsala, grundlagt år 397 før Kr. som punisk koloni. Her smager vi den søde Marsala-vin. Marsala er en portvinsagtig hedvin med en alkoholprocent på 16-20 og dyrkes typisk på hvide druer. Vinen laves kun i området omkring byen Marsala – og er altså en lokal specialitet. Vi får lokale kolde snacks til vinen – dette udgør vores frokost i dag. Videre til Trapani Lufthavn og med direkte fly til Billund Lufthavn – mange store oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse Billund - Trapani, Ryanair, direkte
 • Lokal siciliansk bus
 • Alle udflugter jf. programmet
 • 7 nætter på 2 gode 3* og 4* hoteller
 • Gode introduktioner til seværdigheder og interessante fortællinger om Sicilien før og nu ved engageret dansk rejseleder
 • Dansk moms og bidrag til Rejsegaranti-fonden samt udvidet EU forsikring
 • Drikkepenge ved fælles måltider

 

Halvpension på Sicilien inkluderet

 • 7 x morgenmad
 • 4 x middag på hotel
 • 3 x frokoster: En god 3 retters frokost på agriturismo + 1 på Marsalavingården + 1 på olivengård

 

Inkluderede entréer, smagsprøver, lokalguider

  • Entré Monreale Kirken
  • Entré Selinunte ruinområde og lokalguide og shuttlebus
  • Entré Saltmuseum og lokalguide
  • Entré Domkirke Palermo
  • Marsalavin, smagsprøver
  • Rundvisning og smagning på olivengård
  • Entré og lokalguide Templernes Dal Agrigento
  • Entré og lokalguide Segesta arkæologiske område
  • Cooking-class agriturismo
  • Entré Nationalpark Lo Zingaro
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige måltider, drikkevarer, drikkepenge (beregn ca 20 €), hotelskat (ca 2€ pr person pr nat) og private forsikringer.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: 5 nætter på Hotel Al Madarig i Castellamaredel Golfo  3*. Alle værelser med eget toilet, badekar eller bruser, TV, safetybox, hårtørrer. Alle værelser har balkon med udsigt til indre gårdhave med citrontræer og blomster. Bar og restaurant. Bademulighed i middelhavet lige ved hotellet www.almadarig.com
2 nætter på lignende hotel ved Selinunte.

Øvrigt: Rejsen gennemføres ved min. 25 gæster, max 35. Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifond reg. nr. 1626. Prisen er beregnet efter kendte skatter, afgifter d. 23.11.2022. Der tages forbehold for skatte-, valuta- moms- og afgiftsændringer.
Det er den rejsendes ansvar at opfylde indrejse- og opholdskrav på rejsemålet. Mols Rejser følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger.
I tilfælde af aflysning returneres det indbetalte beløb.
Læserrejse for Kristeligt Dagblad – alle er velkommen.

Fysik: Godt gående og helt selvhjulpen

Vejret: I juni ligger dagstempereraturerne omkring 25-30 grader om dagen, fantastisk badevand og lune aftener, som kan nydes udendørs med en lille trøje over skulderen.

Se kort over rejsen her