fbpx

Forsommer på Sicilien Segesta, Selinunte, Palermo, Monreale, Templernes Dal i Agrigento mm

Historisk-kulturel rejse med fokus på Siciliens uvurderlige antikke historie, på siciliansk madkultur og naturen.
Sicilien er en mosaik af historie, myter og forskellige kulturer, varierede landskaber og dejligt klima. Vi besøger steder, der rummer nogle af verdens smukkeste og mest enestående kultur- og bygningshistoriske perler, hvoraf flere er på UNESCO´s Verdensarvsliste.

Med sin fantastiske beliggenhed midt i Middelhavet har Sicilien indtaget en vigtig rolle i historien. Mange forskellige folkeslag (bl.a. normannere, fønikere, arabere, grækere og romere) har til forskellige tider sat deres præg på øen, og på vores rejse passerer vi brikker fra 3.000 års historisk puslespil.

I programmet er der besøg ved de uvurderlige antikke bysamfund og religiøse steder: Segesta, Selinunte og Agrigento. Siciliansk madkultur opleves ved besøg på olivenfarm og vingård, der producerer den lokale marsalavin. Og især i forbindelse med et besøg på en agriturismo, hvor slowfood og ærlig mad, tilberedt af helt lokale råvarer er i det absolutte højsæde. Samtidig er der god tid at nyde livet i det gode vejr og nyde den smukke natur.

Rejseleder er Claus Rosenberg, forfatter af ”Rejsen går til Sicilien”. Hans kærlighed til øen og dens befolkning løber som en tråd gennem hans fortællinger og introduktioner til seværdighederne.
Juni er en vidunderlig rejsemåned på Sicilien. Dagtemperaturerne ligger omkring 25-30 grader, og Middelhavet lokker med lune temperaturer.  
Tidspunkt01. jun - 08. jun 2024
Pris13.830,00 DKK
Enkeltvær.+2.260,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse direkte Billund-Trapani. Castellammare del Golfo
Udrejse fra Billund Lufthavn. Direkte flyvning med Ryan Air til Trapani på Siciliens nordvestlige kyst. Med bus kører vi ca. 1 time til vores virkelig dejligt beliggende hotel i den lille charmerende havneby Castellammare del Golfo. Lige foran hotellet ligger et torv med en 180 grader udsigt over Middelhavet – her kan morgenmaden nydes. God mulighed for at bade. Caféer, små butikker og smalle gader lige bag hotellet. Middag på hotellet.
Dag 2
Antikkens Segesta, vandring i Castellamare del Golfo og tur i naturparken Lo Zingaro
I dag er første store oplevelse den fantastisk velbevarede antikke tempelruin samt det store amfiteater ved Segesta. En utrolig smuk udsigt over dalstrøg, bjerge og Middelhavet folder sig ud ved foden af templet og teatret. En lokalguide viser os rundt i dette historiske område og kvalificerer vores besøg. Byvandringen i Castellammare del Golfo introducerer vores hjemby for os, mens spadsereturen i naturparken giver et indblik i naturens skønhed på Sicilien. Fælles middag.
Dag 3
Bjergbyen Erice og vinsmagning hos lokalt vinhus
Morgenmaden nydes – måske i solen på torvet foran hotellet. Vi skal med bussen til bjergbyen Erice med gamle, smalle brostensbelagte gader fra middelalderen. I klart vejr kan man se helt til Nordafrika herfra. Byen har 3000 års historie at beskue, og der er også små butikker med mandelkager, keramik og smukke ting. Frokost i Erice. Vi kører en eftermiddagstur til et lokalt vinhus og bliver præsenteret for husets vine, og får smagsprøver og fortællinger fra vinens verden. Middag på egen hånd – mange hyggelige små restauranter nær hotellet.
Dag 4
Monreale Katedral (UNESCO), Palermo (UNESCO)
Vi kører gennem områder med grøntsager og vinmarker og op i bjergene bag hovedstaden Palermo til den lille hyggelige bjergby Monreale. Byen er berømt for sin kirke, der er et enestående bygningsværk fra normannertiden. Kirken (UNESCO) rummer indvendigt verdens største byzantinske mosaik-arbejder med motiver fra Det Gamle og Det Nye Testamente. Besøg i kirken. Herefter kører vi til Palermo, hvor der er frokost. I Siciliens største by leder Claus Rosenberg en byrundtur – hvor en del af de ikke færre end syv UNESCO-bygninger passeres. Også tid til en god espresso og en kage. Hjem til hotellet.
Dag 5
Besøg på saltmølle og cooking-class og delikatesse-frokost på agriturismo
Vi kører i dag ud til det store område med vandbassiner til saltudvinding. Besøg og rundvisning på det lille saltmuseum i saltmøllen, hvor vi får fortællingen om det hårde arbejde i de snehvide saltbassiner i 40o varme. Vi spiser frokost og får rundvisning på en lokal agriturismo, som er en del af slowfood-bevægelsen, og man vil kunne mærke deres kærlighed til naturen samt deres store passion for mad lavet af gode lokale råvarer. På gården dyrkes grøntsager, korn, oliven, vin, forskellige citrusfrugter mm. Desuden laver de 3 forskellige oste og honning. Kokken demonstrerer tillavning af en lokal ret, og vi nyder en hjemmelavet frokost lavet af rene gode lokale råvarer. Hjemme på hotellet er der god tid til at nyde sommervejret i en liggestol med tæerne i Middelhavet, nyd et koldt glas vin på en lokal café eller kigge på folkelivet ved havnen. Middag på egen hånd.
Dag 6
Selinunte med stenbrud, restaurant på stranden og besøg på olivenfarm
Vi pakker bussen og kører sydpå gennem landbrugslandet i bjergene midt på øens vestlige del. Dagens besøg går til det nærliggende arkæologiske område ved Selinunte – et fantastisk område, som er Europas største. Byen Selinunte blev grundlagt af grækere i år 628 f.Kr. Men allerede i år 409 f.Kr. blev kolonien knust af Kartago, og i år 205 f.Kr jævnede romerne byen med jorden. Vi får en rundvisning af lokalguide i dette enestående område med ruinrester fra den engang så pulserende by. Frokosten indtages på en strand-restaurant nær ved. Efter frokosten kører vi til en af egnens mange lokale oliven-gårde. Vi får en interessant rundvisning samt smagsprøver på den gyldengrønne olie med de mange gode egenskaber.
Dag 7
Templernes Dal i Agrigento (UNESCO) med tur til stranden
I dag kører vi mod sydøst til Agrigento, hvor vi med lokalguide besøger den berømte Templernes Dal, der er på UNESCO´s verdensarvsliste. Historiens vingesus kommer os nær, når vi spadserer mellem middelhavsområdets bedst bevarede tempelruiner fra omkring 500 år før vor tidsregning, og vi mærker storheden og religiøsiteten på dette fantastiske sted. Frokost købes ved stranden, og der bliver tid til at bade fra de smukke sandstrande. Vi kører hjem langs sydkysten til fælles middag på hotellet.
Dag 8
Gibellina land-art og Marsalavin. Hjemrejse
Vi pakker bussen og forlader vores base gennem ugen for at tage til Gibellina, der i januar 1968 blev jævnet med jorden ved et kraftigt jordskælv, der dræbte mange hundrede mennesker. Et stort land-art kunstværk skabt af Alberto Burri minder tragedien med store tavse betonklodser, der skaber byens geografi. På vejen til lufthavnen stopper vi i byen Marsala for at smage den søde Marsala-vin. Marsala er en portvinsagtig hedvin med en alkoholprocent på 16-20. Vinen laves kun i området omkring byen Marsala – og er altså en lokal specialitet. Vi får frokost til vinen. Videre til Trapani Lufthavn og med direkte fly til Billund Lufthavn – mange store oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse Billund - Trapani, Ryanair, direkte
 • Lokal siciliansk bus
 • Alle udflugter jf. programmet
 • 7 nætter på 3* hotel
 • Gode introduktioner til seværdigheder og interessante fortællinger om Sicilien før og nu ved engageret dansk rejseleder
 • Dansk moms og bidrag til Rejsegaranti-fonden samt udvidet EU-forsikring
 • Drikkepenge ved fælles måltider

 

Halvpension på Sicilien inkluderet

 • 7 x morgenmad
 • 3 x middag på hotel
 • 5 x frokoster: En god 3 retters frokost på agriturismo + 1 på Marsalavingård + 1 på strandrestaurant + 2 lokale frokoster

 

Inkluderede entréer, smagsprøver, lokalguider

  • Entré Monreale Kirken
  • Entré Selinunte ruinområde og lokalguide
  • Entré Saltmuseum og lokalguide
  • Rundvisning og marsalavin, smagsprøver
  • Rundvisning og smagning på olivenfarm
  • Entré og lokalguide Templernes Dal, Agrigento og lokalguide
  • Entré og lokalguide Segesta arkæologiske område
  • Cooking-class med frokost på agriturismo
  • Entré Nationalpark Lo Zingaro
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige måltider, drikkevarer, drikkepenge (beregn ca. 25 €), hotelskat (ca. 2€ pr person pr nat) og private forsikringer.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: 7 nætter på 3* hotel i Castellamare del Golfo. Alle værelser med eget toilet, badekar eller bruser, TV, safetybox, hårtørrer. Bar og restaurant. Bademulighed i middelhavet lige ved hotellet.

Øvrigt: Rejsen gennemføres ved min. 25 gæster, max 35.
Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes.
Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden, reg. nr. 1626.
Prisen er beregnet efter kendte skatter, afgifter og andet den 09.11.2023. Der tages forbehold for skatte-, valuta- moms- og afgiftsændringer.
Det er den rejsendes ansvar at opfylde indrejse- og opholdskrav på rejsemålet. Mols Rejser følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger.
I tilfælde af aflysning returneres det indbetalte beløb.

Læserrejse for Kristeligt Dagblad – alle er velkommen.

Fysik: Godt gående og helt selvhjulpen

Vejret: I juni ligger dagstemperaturerne omkring 25-30 grader om dagen, fantastisk badevand og lune aftener, som kan nydes udendørs med en lille trøje over skulderen.

Se kort over rejsen her