fbpx

New York, Washington & Amish Fra verdens førende metropoler til 1700-tals landbrug hos Amish folket på få 100 kilometer

New York og Washington er 2 af verdens mest indflydelsesrige metropoler – oplev ved selvsyn de ikoniske bygninger og skulpturer, de kendte gader og mindesmærker. Fornem magtens vibrationer fra Det hvide Hus og Capitol, frihedens sus ved synet af Frihedsgudinden og New Yorks skyline, finansverdens gennemgribende indflydelse ved Wall Street, se FN indefra – en institution under pres, så længe Trump er ved roret, Lincoln monumentet, Arlington Kirkegården med Kennedys grav, Central Park osv osv. Snak med den almindelige new yorker i kirke
I Lancaster, blot ca 2½ times kørsel fra New York bor en stor gruppe af Amish folket – dette folk, som udvandrede fra Tyskland og på mange måder lever et liv, der hører til det forrige århundrede. De er fantastisk dygtige med deres hænder indenfor alt håndværk og håndarbejde – og har temmelig store landbrug med imponerende køkkenhaver. Samtidig arbejder mange Amish folk i moderne firmaer som håndværkere og stuepiger, de køber ind i supermarkedet og skal forholde sig til omverden. Stort interessant besøg her.
Alt er inkluderet i denne rejse: visum, helpension (på nær 1 frokost), gode hoteller, udflugter og entréer, lokalguider, transport, dansk rejseleder som oversætter alt.

Frihedsgudinden blev et symbol på frihed for over 35 mio. europæere, og Empire State Building blev symbolet på et land med grænseløse muligheder. Terrorangrebet nine-eleven blev bevis på, at verdens militærmagt nr. 1 ikke var så urørlig, som det lod til. De ældste stater i Amerikas nordøstlige hjørne er en imponerende indgang til dette mægtige land, der i dag er verdens stormagt nr. 1. Som danskere er vi tæt knyttet til USA på godt og ondt: økonomisk, politisk og militært. Mols Rejser har tilrettelagt en spændende 10 dages rejse med minimal kørsel gennem 3 stater med natur, landbrugsland, verdens vigtigste metropoler. Fra 1700-tals landbrug hos Amish folket til verdens førende metropoler på få 100 kilometer.
Rejsen er arrangeret i samarbejde med Haderslev LandboSenior – alle er velkommen.

Tidspunkt23. aug - 01. sep 2019
Pris 23.500 kr
Enkeltvær.+ 3.400 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Afrejse fra Billund/Kastrup
Mulighed for busopsamling i Haderslev kl. 10.30 til Billund Lufthavn. Afrejse kl. 14.40. Ankomst New York om aftenen lokal tid. Indkvartering på hotel i New York.
Dag 2
New York: Byrundtur m. bus, FN’s hovedkvarter
Centrum af New York kaldes ”The Big Apple”, og er en multikulturel smeltedigel. Livet leves i højt gear 24 timer i døgnet. Byens silhuet med skyskraberne er kendt, og med en guidet bustur kommer vi tæt på New Yorks monumentale bygninger og farverige pladser på halvøen Manhattan. Vi starter med at tage op i toppen af en af de høje skyskrabere – det giver et godt indtryk af byen og dens omfang, når man ser det hele ovenfra. Byrundturen fortsætter med bussen og vi skal opleve så meget så mulig, men det afhænger naturligvis af trafikken. Nævnes kan: Fifth Avenue med Times Square, Broadway, Empire State Building, Rockefeller Centre, China Town, Ground Zero, hvor World Trade Centers 2 tårne engang stod, Brooklyn Bridge, Metropolitan Museet, kunstmuseet Guggenheim formet som et sneglehus, Museum of Modern Art og det Naturhistoriske Museum med bl.a. flere dinosaurusser. Hovedkvarteret for verdens forenede nationer, FN, ligger i New York. Vi besøger den flotte bygning og med rundviser inde i huset får vi et godt indtryk af dette magtfulde sted. Vi ser blandt andet salen som FN’s forvaltningsråd benytter - salen er den mest brugte i huset og den blev skænket af Danmark i 1952. Møbler og indretning er tegnet af den danske arkitekt Finn Juhl (1912-1989). Salen blev restaureret og moderniseret med støtte fra Realdania og genåbnet af Ban Ki-moon og H.K.H. Kronprinsesse Mary i 2013. I Central Park ses H.C. Andersen statuen og Strawberry Fields, John Lennons mindeplads. Frokost og middag på restauranter på Manhattan. OBS. Dagens program: ret til ændringer i forhold til trafik, lukketider osv.
Dag 3
New York: Besøg i lokal kirke, Long Island
I dag kører vi over i bydelen Levittown, hvor kirken, ”Den Gode Hyrde” ligger. Kirkens præst taler dansk, og vi starter vort besøg ved at deltage i gudstjenesten Efterfølgende får vi interessante fortællinger om kirken. Vi vil få en masse at vide om kirkens betydning i USA, de mange forskellige trossamfund og hele virket omkring kirkelivet, der på mange måder ligner den danske folkekirke, men alligevel er helt anderledes. Kirken anretter en let frokost til os, som vi spiser sammen med de lokale kirkegængere. Efterfølgende kører vi en bytur i området på Long Island, hvor mange store, private huse ligger ud til vandet. Filmen ”Den Store Gatsby” er optaget i området (se gerne filmen inden rejsen) Sidst på eftermiddag kører vi tilbage til hotellet. Middag og overnatning.
Dag 4
New York: Sejltur. Pensylvabia: Amish-land
Fra morgenstunden sejler vi ud i det smukke havneområde med Manhattans karakteristiske skyskrabere som baggrund, hvor vi ser Frihedsgudinden og Ellis Island, der var modtagecentralen for ca. 12 mio. europæiske indvandrere, der rejste til USA. Efter frokost forlader vi New York og kører sydvest mod Lancaster og kommer ud til langt mere landlige omgivelser. Området er præget af de mange Amish-familier hvoraf langt de fleste ernærer sig ved landbruget (læs mere om Amish herunder) Vi indkvarteres på et dejligt hotel der drives af Amish-folk. Hotellet ligger i udkanten af en lille by ud til åbne marker. En lille spadseretur kan anbefales eller man kan nyde poolen inde eller ude. Middag på hotellet hvor vi skal nyde deres skønne mad der er god, velsmagende og rigelig.
Dag 5
Amish folket og landbrugsbesøg
I 1800 tallet valgte mange forfulgte religiøse mindretal at emigrere til USA, og staten Pennsylvania tog godt imod de nye borgere. Amish-folket, der især kom fra Tyskland, var bønder, og de slog sig ned på den gode muldjord omkring Lancaster. De lever den dag i dag et enkelt liv som bønder uden brug af elektricitet, telefoner, tv, computer, biler, traktorer og andet nymodens pjank. De driver deres gårde ved hjælp af hestetrukne markredskaber, og de færdes på vejene i hestetrukne køretøjer. Alle går ens klædt: mændene i sorte bukser, vest og stråhat, og kvinderne i lange mørke kjoler og hvide kyser. Vi kører med bussen ind i amish området og ser de velholdte gårde, marker og køkkenhaver, der pryder landskabet. Vi får beretninger om amish folkenes levemåder, deres traditioner, religion og kultur. Frokost på en restaurant i området. Vi besøger en Amish gård og får mulighed for se stalde, dyr, maskiner osv. tæt på. Landmanden plejer er være flink til at ville fortælle om livet som Amish-landmand. Senere besøger vi et museum hvor vi kan se hvordan et Amish-hus ser ud og hvordan de lever med deres skikke, traditioner og tro. Desuden er der udstillet forskellige redskaber og husgeråd. Amish-kvindernes patchworktæpper er verdenskendte, og der er mulighed for at se eksempler på dette smukke håndarbejde. USA er kontrasternes land – og også tolerancens land. Lancaster-området er især et eksempel på udstrakt tolerance, hvor hestetrukne køretøjer kører side om side med moderne biler, hjemmesyet sort vadmel klæder side om side med den nyeste mode. Retur til middag på hotel.
Dag 6
Amish marked, Gettysburg, Washington
Efter morgenmad og check ud fra hotellet, går vi over til det lokale marked, der har åbent i dag. På markedet sælger mange af de lokale Amish forskellige varer inden for håndarbejde, kunsthåndværk og sløjd samt masser af friske fødevarer og hjemmebag. Det er her man kan købe lidt sødt til formiddagskaffen og måske få en autentisk souvenir med hjem. USA er kendt for sine store shoppingcentre, de såkaldte outlets med utallige butikker, der sælger deres varer ekstra billigt. Her er mulighed for at købe billigt tøj med hjem (f.eks. til sig selv eller børnebørn). Vi afstemmer besøgets længde efter interessen. Herefter går turen mod byen Gettysburg, hvor det afgørende slag i juli 1863 i Den Amerikanske Borgerkrig blev udkæmpet. Krigen var meget blodig, og alene i Gettysburg omkom 51.000 soldater på få dage. Nordstaterne vandt slaget, hvilket blev udslagsgivende for krigen mellem Nord og Syd. Vi kører forbi slagmarkerne og besøger et center, hvor man kan se billeder og effekter fra krigen. Vi forsætter sydpå til USA´s hovedstad, Washington, én af de smukkeste byer i Amerika. Her er ingen højhuse, men åbne, grønne områder med fantastiske monumenter og bygninger. Vi indkvarteres på et hotel i Washington. Middag.
Dag 7
Washington: Magtens bygninger og monumenter, Arlington Kirkegård
Vi tager på byrundtur med bussen og passerer bl.a. Det Hvide Hus, regeringsbygningen US Capitol. Vi ser Washington Monumentet, Jefferson Monumentet og besøger Iwo Jima Monumentet. Vi kører til Arlington Kirkegård med endeløse rækker af hvide gravsten. 300.000 soldater fra mange af USA’s krige ligger begravet på den mest ærefulde kirkegård, sammen med bl.a. J.F. Kennedy. Desuden ser vi Højesteret og Kongres-biblioteket. Efter frokost fortsætter byturen hvor vi blandt andet skal se Abraham Lincoln monumentet. Abraham Lincoln var præsident under borgerkrigen og anses i dag for at være den største af alle præsidenter. Stedet er også kendt fra filmen ”Forrest Gump” hvor skuespilleren Tom Hanks holdt tale for titusinder af tilhører ved spejl-søen (billede). Vi går en tur langs ”Vietnam muren” der er et monument over de 58.000 faldne, amerikanske soldater under Vietnamkrigen 1955-1975. Flere interessante besøg om eftermiddagen. Retur til hotellet til middag.
Dag 8
Washington: Smithsonian museer, fritid
Washington, D.C., udstråler magt og atter magt. Uanset hvor man vender blikket, er der monumentale bygningsværker som Det Hvide Hus og Capitol Hill og statuer af magtens mænd, men den amerikanske forbundshovedstad har også et overflødighedshorn af fremragende museer og gallerier. Hovedparten er placeret omkring the National Mall, som er den park eller akse, der forbinder Lincolnmindesmærket med Capitol Hill og er omkranset af museer, mindesmærker og monumenter. I dag bruger vi tid på nogle af de mange store og imponerende museer i The Smithsonian Institute som de mange museer kaldes efter stifteren James Smithson. Der ligger bl.a. National Air and Space museum, et fremragende fly- og rumfartsmuseum, der bl.a. udstiller Charles Lindbergs Spirit of St. Louis, Apollos månelandingsfartøj, sten fra månen, Concorden og meget andet. Museet for de amerikanske indianere er aldeles fremragende, især udstillingerne der handler om nutidens indianeres levevis og muligheder i det moderne USA. Det naturhistoriske museum kan også varmt anbefales. Der bliver i dag mulighed for enten at følges med rejselederen eller gå på egen hånd. Det er nemt at finde rundt, alle museer ligger inden for gå afstand og der er gratis adgang. Hvis man ikke vil besøge museer, kan en spadseretur ned mod Capitol og Det Hvide Hus anbefales (man kan også tage en cykeltaxi). Frokost i dag på egen hånd. Retur til hotel. Afslutningsmiddag på restaurant i byen.
Dag 9
Philadelphia og hjemrejse
Efter morgenmad checker vi ud fra vores hotel og kører mod Philadelphia. Byen har stor historisk betydning for USA, da Uafhængighedserklæringen blev underskrevet her i 1776. Der findes et stort antal mindesmærker og offentlige bygninger, der vidner om byens betydning for nationens uafhængighed og statsdannelse i slutningen af 1700-tallet. Den kompakte bymidte har siden 1950'erne undergået store forandringer og fremstår som en blanding af moderne højhusbyggeri og velbevarede historiske kvarterer med et rudeformet gadenet fra grundlæggelsen 1682. Vi går en lille bytur blandt de historiske minder og får et godt indtryk af den smukke by inden vi spiser frokost. Dernæst går turen til lufthavnen.
Dag 10
Hjemkomst
Vi ankommer til Billund kl. 13.40, hvor vi bliver hentet af bussen, der bringer os tilbage til opsamlingsstedet i Haderslev. Tak for denne gang.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Flyrejse: Billund – New York. Hjemrejse: New York – Billund
 • Pension: 8 x morgenmad, 8 x aftensmad, 6 x frokost (værdi kr. 2800,-)
 • 8 overnatninger på gode hoteller
 • Turistbus til alle programsatte udflugter
 • Opsamlingsbus fra Haderslev til lufthavn t/rt
 • Lokale byguider i New York City og Washington
 • Entré og rundvisning i FN’s hovedkvarter (værdi kr. 200,-)
 • Entré til udsigtsplatform på toppen af skyskraber (værdi kr. 260,-)
 • Besøg i lokal kirke m. dansktalende præst
 • Entreer i Amish området (værdi kr. 120,-)
 • Sejltur ved Frihedsgudinden og Ellis Island (værdi kr. 170,-)
 • Dansk rejseleder på hele turen til/fra Danmark
 • Dragerservice for 1 kuffert pr. person.
 • Drikkepenge til buschauffør og lokale guider (værdi kr. 370,-)
 • Udarbejdelse af obligatorisk indrejseansøgning til USA (værdi kr. 400,-)
 • Lufthavnstransfer, lufthavnsskatter og afgifter pr. 9.11.2018 kurs 652, udvidet EU ansvarsforsikring for rejsebureauer.
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Private forsikringer, én frokost, drikkevarer, private lommepenge, evt. øvrige entreer.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

– ALT er inkluderet i rejsens pris! Måltider, drikkepenge, entreer, visum osv.
– Flyveturen fra Europa til New York: ca. 6 timer og 30 min.
– Tidsforskel mellem Danmark og østlige USA = 6 timer
– Ingen vaccinationer er nødvendig
– Rejselederen oversætter engelsk til dansk på hele turen.
Om rejselederen: Christian Mols er indehaver af Mols Rejser og har tidligere boet og gået i skole i USA et helt år. Siden er det blevet til et utal af rejser til USA både de østlige- og vestlige egne. Alle steder som I kommer til at besøge på denne rejse, at han har besøgt med flere grupper. Christian vil oversætte alle steder, hvor der bliver talt til gruppen på engelsk.
– Udarbejdelse af indrejsepapirer er inkluderet i rejsens pris. Kopi af gyldigt pas skal sendes til Mols Rejser (til visumansøgning)
– Kun 3 forskellige hoteller på hele rejsen (2 skift).
– Krav til fysik: almindeligt godt gående og selvhjulpen

Rejsens pris er beregnet efter skatter, valutakurs og afgifter pr. 9.11.2018. Forbehold for ændringer i valutakurs, skatter og afgifter. Forbehold for mindre ændringer.
Rejsen gennemføres v. min. 20 gæster og max 35.
Rejsen er arrangeret i samarbejde med Haderslev LandboSenior – alle er velkommen.

Se kort over rejsen her