fbpx

Provence og Rhônedalen Fokus på kultur, historie og natur

Denne rejse til Provence og Rhônedalen taler til både hjerne og hjerte.

Hjernen får næring ved de store historiske besøg: den romerske akvædukt Pont du Grad fra år 18 f.Kr, der over 50 km kun falder 33 cm /km - hvilken overlegen ingeniørkunst. Ved hulemalerier i Chauvet 2 hulen, der er tankevækkende 38.000 år gamle. Samt i pavebyen Avignon, hvor paverne havde sæde 1307-1377. Alle på UNESCOs verdensarvsliste.

Hjertet fyldes, når der køres gennem de postkortsmukke bakkede landskaber med utallige (fremragnede) vinmarker afbrudt af slanke cypresser og okkerfarvede middelalderlandsbyer. Når man ser Ardechefloden, der gennem årtusinder har slidt sig ned gennem bjergmassiverne og skabt en meget smuk kløft med den berømte naturskabte klippebue Pont D'Arc. Eller når bussen kravler over det skallede bjerg Mont Ventoux, som Tour de France utallige gange har cyklet sig hen over.
Områdets vine hører til på den absolutte øverste hylde - på rejsen er indlagt vinsmagning i Chateauneuf-du-Pape og hos en minde lokal vinbonde.
Desuden besøg på kloster, i Okkerdalen og på lokalt marked med de franske delikatesser og fantastiske råvarer.

Sidst med ikke mindst kan man se frem til den sydfranske livsstil med hyggelige caféer på torvet, hvor man nyder et glas god vin eller en kop kaffe, mens man betragter livet. Halvpension, dansk rejseleder og 3* hotel helt centralt i byen Orange. Dejligt sommervejr i staren af september.
Tidspunkt01. sep - 07. sep 2022
Pris11.200,00 DKK
Enkeltvær.+1.500,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse Kastrup-Nice. Orange
Direkte fly fra Kastrup til Nice. I Nice lufthavn møder I rejselederen og kører ca 3½ times i bus til jeres 3* hotel, hvor I bor alle nætter. Hotellet ligger helt centralt i byen Orange med kun 300 meter til den gamle charmerende bydel med små butikker, smalle gader og torve omkranset af caféer. 100 meter til den romerske Orange Triumfbue og amfiteatret. Gode værelser samt restaurant med terrasse. Middag på hotellets restaurant. Aftenspadseretur i byen.
Dag 2
Det skallede bjerg ”Mont Ventoux”, besøg på lokal vingård
Vi starter dagen med at køre gennem det postkort-smukke landskab øst for Orange med utallige vinmarker afbrudt af ranke cypresser, okkerfarvede bjerglandsbyer og vingårde. Bjergkæden Dentelles de Montmirail danner et virkeligt smukt landskab med forrevne klipper, der titter op mellem den grønne vegetation. Vi kører op over områdets højeste bjerg: Mont Ventoux (1.912 m.o.h), også kaldet ”Det skaldede Bjerg” på grund af den kalkstensørken, der dækker bjergets øverste del. Tour de France har 16 gange haft en etape over bjerget, og vi møder sikkert flere amatørcykelryttere, der kæmper sig op ad bjergsiden. Fælles frokost i en hyggelig middelalderby. For foden af Mont Ventoux dyrkes de fine AOC vine. Vi besøger en lokal mindre vinavler og håber at få en spændende og helt jordnær fortælling om markarbejdet (plantning, sorter, alder, beskæring, høst), ser maskinerne, om salgskanaler, medarbejdere, fremtiden som vinbonde, muligheder og udfordringer. Og selvfølgelig om hele processen fra vinmost til årgangsvin, hvor så meget kan gå galt i de store metaltanke. Smagsprøver. Hjemkørsel og tid til at slappe af og nyde hotellets omgivelser. Middag på egen hånd. Der er mange muligheder i byen ganske tæt på hotellet.
Dag 3
Pont du Gard (UNESCO). Avignon (UNESCO)
Romernes eminente viden om byggeri demonstreres overlegent når man kigger på akvædukten Pont du Gard. Akvædukten stod færdig år 18 f.Kr. og bragte frisk vand til byen Nîmes – en 50 km lang vandføring med et gennemsnitligt fald på kun 33 cm/km. Et helt fantastisk ingeniørarbejde, som illustreres spændende på det tilhørende museum. Romerne fråsede i rindende vand inde i husene med både toiletter og springvand og anlagde store badeanstalter med plads til op mod 1000 badegæster – man kan kun imponeres. Frokost købes på egen hånd. Den gamle paveby Avignon ligger godt beskyttet bag fem km fæstningsmur med 39 tårne og syv porte. Bag murene findes en kulturelt rig by med egen opera, universitetet, udenlandske skoler og flere teaterkompagnier. Byens historiske centrum har siden 1995 været på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi kører langs bymuren og passerer bl.a. den halve bro Pont Saint Bénézet over Rhonefloden (byens vartegn). Herefter lidt tid på egen hånd. Mulighed for at besøge byens største seværdighed: det mægtige pavepalads, hvor paverne tog sæde i årene 1307 – 1377. Eller man kan spadsere i de smalle, hyggelige gader, drikke kaffe på en café og kigge på butikker. Middag på hotellet.
Dag 4
Lokalt marked. Vinsmagning Chateauneuf-du-Pape
Alle byer i Provence har et ugentligt marked, hvor omegnens bønder, slagter, ostehandler, svampesamler, olivenbonde osv sælger de lækre fødevarer fra små boder. Vi oplever et marked – og kan bla. glædes over udvalget af oste i Frankrig. Det siges, der produceres over 1200 forskellige oste. Fælles frokost. Herefter kører vi til landsbyen Chateaneuf-du-Pape, der ligger midt på en slette omgivet af de 3.000 ha vinmarker fordelt på 55 vingårde. Chateaneuf-du-Pape er kendt for sine mørke kraftige rødvine af virkelig høj klasse. Vinsmagning i én af byens mange vingårde. Hjemkomst til hotellet midt på eftermiddagen. God tid til en spadseretur i Orange eller afslapning. Middag på egen hånd.
Dag 5
Hulemalerier Chauvet 2 (UNESCO), Ardeche kløften
Heldagstur til kløften ved Ardeche-floden. Vi kører gennem landbrugs - og industriområder tværs over den store Rhôneflod, hvor mistralvinden ofte suser - op på et plateau, hvor lavendelplanten har gode kår. I 1994 gjorde franske huleforskere store øjne, da de fandt en grotte, hvor klippevæg efter klippevæg var dekoreret med fantastisk livagtige hulemalerier af løver, bisoner og næsehorn. Det viste sig, at de ældste af disse malerier er 36.000 år gamle – og dermed Frankrigs ældste hulemalerier. Vi besøger med lokalguide Chauvet 2, som er en næsten 100% gengivelse af den originale hule (man undgår blot de dårlige adgangsforhold). Et meget interessant besøg. Frokost købes på egen hånd i museets café. Ardeche-floden har gennem årtusinder boret sig ned gennem landskabet – og skabt en dyb kløft, kaldet mini Grand Canyon. Vi nyder synet af klippebuen Pont d’Arc, hvor floden har boret sig gennem klippen. Hjemkørsel langs den dybe kløft med mange udsigtspunkter. Middag på hotellet.
Dag 6
Fontaine-de-Vaucluse, kloster, Okkerdalen
Vi kører til Fontaine-de-Vaucluse, hvor floden Sorgue udspringer. I foråret springer kilden med 200.000 liter vand i sekundet – et af naturens undere. Kaffepause ved byens torv. Herefter kører vi til landsbyen Gordes, hvis huse klæber sig til en 350 meter høj klippevæg. Vi nyder den fantastiske udsigt, før vi kører videre mod cistercienser-klosteret Sénanques. Besøg og rundvisning i det smukke gamle klosterkompleks, der ligger omgivet af lavendelmarker (desværre ikke i blomst i august). Frokost på egen hånd. Vi kører til et naturområde med særligt meget okker i jorden; hvor jordens farvepaletten varierer fra varm mørkerød over stærk orange til gyldengul. Vejr og vind blotlægger klippe- og jordsøjler i fantastiske farver afbrudt af grønne træer. Vi spadserer en tur i området – der er en del trapper. Middag på hotellet.
Dag 7
Dag 7 Hjemrejse. Nice-Kastrup
Efter morgenmad checkes ud fra hotellet, og vi kører med bus til lufthavnen i Nice. Fly til Kastrup – mange store og smukke oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

Inkluderet:
- Fly Kastrup - Nice
- 6 nætter på 3* hotel
- Dansk rejseleder og tolk
- Alle udflugter og besøg
- Bus alle dage inkl. vejafgifter og parkering
- Skatter, afgifter og bidrag til Rejsegaranti Fonden samt EU Ansvarsforsikring

Inkluderet halvpension i Frankrig:
- 6 x morgenbuffet på hotellet
- 4 x middage på hotellet
- 2 x frokoster på caféer inkl. vand

Inkluderede entréer og rundvisninger:
- entré og lokalguide Chauvet 2 hulemaleri
- prøvesmagning Chateauneuf-du-Pape vinkælder
- rundvisning og prøvesmagning mindre vinbonde
- besøg og rundvisning Sénanques kloster
- entré Okkerdalen
- entré og lokalguide Pont du Gard Museum
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige drikkevarer og måltider, drikkepenge, turistskat ca 1,5 € pr person/nat samt private forsikringer.
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Hôtel Kyriad Orange i byen Orange med ca 30.000 indbyggere. Gode værelser med eget bad og toilet. Uens indretning. Dobbeltsenge er 160 cm brede og har dobbeltdyne. Hotellet har restaurant samt en god terrasse med parasoller, hvorfra men kan nyde byens liv. Kun 300m til byens gamle bydel med caféer, butikker og historiske monumenter.

Øvrigt: Rejsen er beregnet ved minimum 20 gæster. Ret til mindre ændringer forbeholdes. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626.
Rejselederen møder gruppen i Nice Lufthavn.
Vi anbefaler, at man er færdigvaccineret mod corona. Ikke-vaccinerede er velkommen på rejsen, men skal selv sørge for at indfri relaterede krav. I tilfælde af aflysning af rejsen returneres det indbetalte beløb.

Fysik: De historiske byer har ujævn flisebelægning og er bakkede. Man skal være helt selvhjulpen.