fbpx

Skotland med Edinburgh tattoo 7 dages rundrejse. Tattoo på Edinburgh Castle.

Gode 3* hoteller og god forplejning. 3 hotelskift. 5 middage og alle udflugter inkluderet, dansk rejseleder med på hele rejsen fra Danmark. Fly Kastrup-Edinburgh. Mulighed for tattoo på Edinburgh Castle.

Tryghed – fri fortrydelsesret: Man kan frit afbestille og få alle pengene retur frem til 12 uger før afrejse. Afbud sendes skriftligt til info [snabelA]molsrejser.dk. Desuden følger Mols Rejser selvfølgelig rejsevejledningerne fra Det danske Udenrigsministerium. Hvis Udenrigsministeriet melder Skotland orange eller rød i rejseperioden, så aflyser vi rejsen og refunderer alle gæster 100%.

Rundrejsen til Skotland byder på utrolige smukke landskabelige scenerier, en venlig befolkning, gammel kultur og en særdeles spændende historie. Besøg på slotte, slagmarker og ved mindesmærker, som fortæller om landets dramatiske historie. Det skotske højland har sin helt særegne storhed og charme: vilde, mennesketomme vidder så langt øjet rækker, dybe dale og stejle fjelde. Her færdes man i nogle af de sidste uspolerede og uberørte naturområder i Europa.
I programmet indgår også besøg i pragtfulde parker, kulturelle og historiske seværdigheder, den smukke sø Loch Lomond, Glenfinnan Viadukt og The Whisky Trail med ca halvdelen af Skotlands 80 destillerier. Stemningen på de skotske pubber, hvor skotterne udlever deres sociale liv, er selvfølgelig også en mulighed.
Tidspunkt06. aug - 12. aug 2021
Pris10.690,00 DKK
Enkeltvær.+1.310,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse fra Kastrup. Hotel ved Edinburgh
Afrejse med fly fra Kastrup - Edinburgh. Vi kører direkte til vores hotel (2 nætter) og nyder en fælles middag.
Dag 2
Dunfirmline Abbey, sightseeing i Edinburgh. Mulighed for tattoo
Morgenmad på hotellet. Vi starter dagen med kort at besøge den store Dunfermline Abbey. Her ligger Robert Bruce, en af Skotlands store selvstændighedskæmpere, begravet. Vi kører en bytur i Edinburgh, der regnes blandt verdens smukkeste byer, og både den gamle bydel fra middelalderen og den nye bydel fra det 18. årh. er på UNESCOs liste. Vi besøger St. Giles Katedralen, passerer Holyrood Palace og Skotlands nye parlamentsbygning. Vi kører gennem den smukke New Town med Charlotte Square og til Grass Market og Greyfriars Church. Rejselederen guider undervejs. Ruten og oplevelserne i Edinburgh afhænger af lokale forhold. Efter en grundig busrundtur kører vi ind på Royal Mile, som ligger mellem Edinburgh Castle og Parlamentet - en livlige gade med museer, pubber, butikker. Lidt tid på egen hånd. Anbefales kan besøg som Museum on the Mound (Pengemuseum), butikken ved The Scotch Whisky Experience, Edinburgh Castle. Rejselederen er behjælpelig med gode råd. Middag købes i området – man kan følges med rejselederen, eller selv finde et godt sted. Kl 21.00 er der mulighed for at overvære det verdensberømte militære tattoo på Edinburgh Castle (tilkøb). En stor oplevelse venter. Bussen kører os tilbage til vores hotel efter tattoo.
Dag 3
Falkirk, Loch Lomond og Glencoedalen
Vi kører mod vest til byen Falkirk. Her troner 2 imponerende skulpturer af heste ved floden – skotterne har en lang tradition for sagn om ”søuhyrer” i hesteskikkelse og her er et af de nyeste bud fra 2013. I byens anden ende ligger Falkirk Wheel, som ved hjælpe af en vippearm og 2 store ”badekar” løfter skibe op/ned fra 2 floder. Videre til den smukke sø Loch Lomond og til byen Inveraray ved Loch Fyne. Byen med de hvidkalkede huse har været hjemsted for Argyll-hertugerne fra Campbell-klanen. Videre mod nord langs den dybe fjord Loch Awe og ind i Skotlands mest berømte dal Glencoe, indskrevet med blod i landets historie. Området er en storslået naturoplevelse. Til hotel og middag i Fort William, her bor vi 2 nætter.
Dag 4
Neptun Staircases, Glenfinnan Viadukt, Mallaig, Fort William
Dagen starter med at se monumentet ”Commandor Memorial” for den britiske specialstyrke under 2. verdenskrig i Spean Bridge. Lille museum på det lokale hotel besøges. Derfra passerer vi sluserne ved Neptun Staircases, og videre ud til den lille havneby Mallaig på kanten af Atlanterhavet – en spytklat fra Isle of Skye. En køretur med meget smukke landskabelige oplevelser. Stop ved Anders Lassens bænk og den berømte Glenfinnan Viadukt. Frokost købes i Mallaig. Tilbage i Fort William er der tid på egen hånd. Mulighederne er mange – man kan sejler vi en tur på den meget dybe fjord Loch Linnhe, der opstod i forbindelse med kontinenternes vandring for mere end 400 mil. år siden. Loch Linnhe ligger på stribe med Loch Lochy, Loch Ness og Loch Oich. Man kan nyde en velskænket pint øl på en pub, lade sig friste af de mange butikker med lækre uldvarer og klantern, besøge West Highland Museum eller spadserer en tur. Middag på hotellet.
Dag 5
Atlanterhavskysten, Inverewe Garden, Nethybridge
Turen går mod nordvest igennem noget af Skotlands mest storslåede og vilde højland. Vi passerer dale og fjeldsider af utrolig naturskønhed. Måske Europas smukkeste og mest uberørte landskaber. Ved Loch Ewe ved Atlanterhavskysten besøger vi den 20 ha store Inverewe Park og Have, anlagt for ca. 100 år siden. Takket være den lune Golfstrøm vokser her mange subtropiske og tropiske planter. Kortere kørsel langs Atlanterhavskysten og vi drejer mod øst ind i landet. Stop ved kløften Corrieshalloch Gorge med det 60 meter høje Measach vandfald. En dag med enestående naturindtryk. I Carrbridge venter hotel og middag. Her bor vi 2 nætter.
Dag 6
Culloden Battlefield, whisky ruten
Dagsprogrammet starter med besøg ved den historiske slagmark Culloden Battlefield, hvor det sidste afgørende slag mellem skotterne og englændere faldt sted i 1746. Tidlig frokost her på egen hånd. Vi kører nu videre ad mindre veje til ”whiskyruten”, et område langs lakse- og whisky floden Spey med ca. halvdelen af Skotlands 80 whisky destillerier. Besøg og rundvisning på et af de gamle whiskydestillerier. Smagsprøver. Vi kører videre til Craigellachie, hvor vi besøger Speyside Cooperage. Her fremstilles efter gamle håndværkstraditioner de mange trætønder, der er nødvendige til lagring af Skotlands whisky. Til hotellet til middag.
Dag 7
Det skotske højland og Scone Palace. Hjemrejse
Turen går ind over Cairngorm-bjergene og er utrolig smuk: et uberørt lyngklædt højland med fugle- og storvildt. Besøg i Grathie kirke, hvor medlemmer af den engelske kongefamilie er blevet viet. Ad mindre veje kommer vi forbi den engelske dronnings skotske sommerslot Balmoral (lukket for besøgende i august). Nord for byen Perth besøger vi Scone Palace, måske Skotlands vigtigste historiske sted, hvor 42 skotske konger er kronet. Slottet er omgivet af en smuk herregårdspark. Vi passerer Perth, hvor den skotske reformator John Knox holdt sin flammende prædiken, der udløste den skotske reformation. Med aftenfly tilbage til Kastrup – mange oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Fly Kastrup – Edinburgh t/rt
 • Rundrejse i skotsk bus
 • Alle udflugter inkluderet
 • 6 overnatninger på gode 3* og 4* hoteller
 • 6 x skotsk morgenmad
 • 5 x skotsk middag
 • 1 x frokost ”soup and sandwich”
 • Erfaren dansk rejseleder på hele rejsen fra DK
 • Fortællinger om div. programpunkter
 • Bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU ansvarsforsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Tilkøb - bestilles ved køb af rejsen:
 • Tattoo billet på middel pladser, inkl. buskørsel t/rt til hotellet kr. 600,-
 • (Vi køber billetterne når den fri fortrydelsesret er udløbet)
 • Entrépakke kr. 455,- (Scone Palace, Culloden Battlefield, Speyside Cooperage inkl rundvisning, whiskydestilleri inkl smagsprøver, Inverewe Garden, Dunfirmline Abbey)
Ikke inkluderet: entréer, tattoobillet, drikkevarer, øvrige måltider, drikkepenge og private forsikringer.
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotellerne er gode turisthoteller, alle værelser med privat bad/toilet. Værelser med dobbeltsenge eller to adskilte senge. Dobbeltsenge er ofte udstyret med dobbeltdyne. Værelserne er af uens indretning og størrelse. Alexandra Hotel, Fort William Carrbridge Hotel, Aviemore Keavil House, Dunfirmline, Edinburgh.

Øvrigt: Prisen er beregnet efter kendte skatter, afgifter, valutakurser d. 6.10.2020 (GBP 819). Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626. Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes. Turen gennemføres med max 35 gæster.

Fysik: almindeligt godt gående og helt selvhjulpen.

Tryghed – fri fortrydelsesret: Man kan frit afbestille og få alle pengene retur frem til 12 uger før afrejse. Afbud sendes skriftligt til info@molsrejser.dk. Desuden følger Mols Rejser selvfølgelig rejsevejledningerne fra Det danske Udenrigsministerium. Hvis Udenrigsministeriet melder Skotland orange eller rød i rejseperioden, så aflyser vi rejsen og refunderer alle gæster 100%.
Se kort over rejsen her