fbpx

Skotlands højland og Atlanterhavskyst Whisky, kilte og klaner

Denne 7 dages rundrejse til Skotland byder på utrolige smukke landskabelige scenerier, en venlig befolkning, gammel kultur og en særdeles spændende historie. Besøg ved slagmarker og ved mindesmærker, som fortæller om landets dramatiske historie. Det skotske højland har sin helt særegne storhed og charme: vilde, mennesketomme vidder så langt øjet rækker, dybe dale og stejle fjelde. Her færdes man i nogle af de sidste uspolerede og uberørte naturområder i Europa. Atlanterhavskysten er rå og søerne fantastisk smukke.
I programmet indgår også besøg i pragtfulde parker, kulturelle og historiske seværdigheder, Falkirk Wheel, Glenfinnan Viadukt og The Whisky Trail med ca. halvdelen af Skotlands 80 destillerier. Stemningen på de skotske pubber, hvor skotterne udlever deres sociale liv, er selvfølgelig også en mulighed. Gode 3* og 4* hoteller og god forplejning. 2 hotelskift.

Næsten alt inkluderet: Alle entréer, alle udflugter, mere end halvpension, dansk rejseleder med på hele rejsen fra Danmark. Fly Billund-Edinburgh (Kastrup-Edinburgh på forespørgsel).

Tryghed – fri fortrydelsesret: Man kan frit afbestille og få alle indbetalte penge retur frem til den 6. juni 2021. Afbud sendes skriftligt til info [snabelA]molsrejser.dk. Desuden følger Mols Rejser selvfølgelig rejsevejledningerne fra Det danske Udenrigsministerium. Hvis Udenrigsministeriet melder Skotland orange eller rød i rejseperioden, så aflyser vi rejsen og refunderer alle gæster 100%.

Tidspunkt06. aug - 12. aug 2021
Pris10.625,00 DKK
Enkeltvær.+1.310,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse fra Billund
Afrejse med fly fra Billund - Edinburgh. (Vi forespørger gerne fly fra Kastrup ved interesse). Ankommet til Edinburgh kører vi til vores hotel (2 nætter) og nyder en fælles middag.
Dag 2
Dunfirmline Abbey, sightseeing i Edinburgh
Morgenmad på hotellet. Vi starter dagen med kort at besøge den store Dunfermline Abbey. Her ligger Robert Bruce, en af Skotlands store selvstændighedskæmpere, begravet. Vi kører en bytur i Edinburgh, der regnes blandt verdens smukkeste byer, og både den gamle bydel fra middelalderen og den nye bydel fra det 18. årh. er på UNESCOs liste. Vi besøger St. Giles Katedralen, passerer Holyrood Palace og Skotlands nye parlamentsbygning. Vi kører gennem den smukke New Town med Charlotte Square og til Grass Market og Greyfriars Church. Rejselederen guider undervejs. Ruten og oplevelserne i Edinburgh afhænger af lokale forhold. Efter en grundig busrundtur kører vi ind på Royal Mile, som ligger mellem Edinburgh Castle og Parlamentet - en livlige gade med museer, pubber, butikker. Lidt tid på egen hånd. Anbefales kan besøg som Museum on the Mound (Pengemuseum), butikken ved The Scotch Whisky Experience, Edinburgh Castle. Rejselederen er behjælpelig med gode råd. Middag på hotellet. Hvis det senere bliver muligt at købe gruppebilletter til det verdensberømte militære tattoo på Edinburgh Castle, tilbyder vi det senere. Pt (15.12.20) er det ikke muligt.
Dag 3
Falkirk, Loch Lomond og Glencoedalen
Vi kører mod vest til byen Falkirk. Her troner 2 imponerende skulpturer af heste ved floden – skotterne har en lang tradition for sagn om ”søuhyrer” i hesteskikkelse og her er et af de nyeste bud fra 2013. I byens anden ende ligger Falkirk Wheel, som ved hjælpe af en vippearm og 2 store ”badekar” løfter skibe op/ned fra 2 floder. Videre til den smukke sø Loch Lomond og til byen Inveraray ved Loch Fyne. Byen med de hvidkalkede huse har været hjemsted for Argyll-hertugerne fra Campbell-klanen. Videre mod nord langs den dybe fjord Loch Awe og ind i Skotlands mest berømte dal Glencoe, indskrevet med blod i landets historie. Området er en storslået naturoplevelse. Til hotel og middag i Fort William, her bor vi 2 nætter.
Dag 4
Neptun Staircases, Glenfinnan Viadukt, Mallaig, Fort William
Dagen starter med at se monumentet ”Commandor Memorial” for den britiske specialstyrke under 2. verdenskrig i Spean Bridge. Lille museum på det lokale hotel besøges. Derfra passerer vi sluserne ved Neptun Staircases, og videre ud til den lille havneby Mallaig på kanten af Atlanterhavet – en spytklat fra Isle of Skye. En køretur med meget smukke landskabelige oplevelser. Stop ved Anders Lassens bænk og den berømte Glenfinnan Viadukt. Frokost købes i Mallaig. Tilbage i Fort William er der tid på egen hånd. Mulighederne er mange – man kan sejler vi en tur på den meget dybe fjord Loch Linnhe, der opstod i forbindelse med kontinenternes vandring for mere end 400 mil. år siden. Loch Linnhe ligger på stribe med Loch Lochy, Loch Ness og Loch Oich. Man kan nyde en velskænket pint øl på en pub, lade sig friste af de mange butikker med lækre uldvarer og klantern, besøge West Highland Museum eller spadserer en tur. Middag på hotellet.
Dag 5
Atlanterhavskysten, Inverewe Garden, Carrbridge
Turen går mod nordvest igennem noget af Skotlands mest storslåede og vilde højland. Vi passerer dale og fjeldsider af utrolig naturskønhed. Måske Europas smukkeste og mest uberørte landskaber. Ved Loch Ewe ved Atlanterhavskysten besøger vi den 20 ha store Inverewe Park og Have, anlagt for ca. 100 år siden. Takket være den lune Golfstrøm vokser her mange subtropiske og tropiske planter. Kortere kørsel langs Atlanterhavskysten og vi drejer mod øst ind i landet. Stop ved kløften Corrieshalloch Gorge med det 60 meter høje Measach vandfald. En dag med enestående naturindtryk. I Carrbridge venter hotel og middag. Her bor vi 2 nætter.
Dag 6
Culloden Battlefield, whisky ruten
Dagsprogrammet starter besøg ved den historiske slagmark Culloden Battlefield, hvor det sidste afgørende slag mellem skotterne og englændere faldt sted i 1746. Tidlig frokost her på egen hånd. Vi kører nu videre ad mindre veje til ”whiskyruten”, et område langs lakse- og whisky floden Spey med ca. halvdelen af Skotlands 80 whisky destillerier. Besøg og rundvisning på et af de gamle whiskydestillerier. Smagsprøver. Vi kører videre til Craigellachie, hvor vi besøger Speyside Cooperage. Her fremstilles efter gamle håndværkstraditioner de mange trætønder, der er nødvendige til lagring af Skotlands whisky. Til hotellet til middag.
Dag 7
Det skotske højland. Hjemrejse til Billund
Turen går ind over Cairngorm-bjergene; uberørt lyngklædt højland med fugle- og storvildt. Vi passerer Perth, hvor den skotske reformator John Knox holdt sin flammende prædiken, der udløste den skotske reformation. Med fly midt på dagen tilbage til Billund – mange oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

• Fly Billund – Edinburgh t/rt, 1 mellemlanding. (Vi forespørger gerne fra Kastrup)
• Rundrejse i skotsk bus
• Alle udflugter
• 6 overnatninger på gode 3* og 4* hoteller
• Erfaren dansk rejseleder på hele rejsen fra DK
• Fortællinger om div. programpunkter
• Bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU ansvarsforsikring

Inkluderede måltider:
• 6 x skotsk morgenmad
• 6 x skotsk middag
• 1 x frokost ”soup and sandwich”

Inkluderede entréer, værdi 415 kr
• Culloden Battlefield
• Speyside Cooperage inkl rundvisning
• Whiskydestilleri inkl smagsprøver
• Inverewe Garden
• Dunfirmline Abbey
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige selvvalgte entréer, drikkevarer, øvrige måltider, drikkepenge og private forsikringer.
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotellerne er gode turisthoteller, alle værelser med privat bad/toilet. Værelser med dobbeltsenge eller to adskilte senge. Dobbeltsenge er ofte udstyret med dobbeltdyne. Værelserne er af uens indretning og størrelse. Alexandra Hotel, Fort William Carrbridge Hotel, Aviemore Keavil House, Dunfirmline, Edinburgh.

Øvrigt: Prisen er beregnet efter kendte skatter, afgifter, valutakurser d. 18.12.2020. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626. Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes. Hvis det senere bliver muligt at købe gruppebilletter til det verdensberømte militære tattoo på Edinburgh Castle, tilbyder vi det senere. Pt (15.12.20) er det ikke muligt. Turen gennemføres med max 36 gæster.

Fysik: almindeligt godt gående og helt selvhjulpen.

Tryghed – fri fortrydelsesret: Man kan frit afbestille og få alle pengene retur frem til den 6. juni 2021. Afbud sendes skriftligt til info@molsrejser.dk. Desuden følger Mols Rejser selvfølgelig rejsevejledningerne fra Det danske Udenrigsministerium. Hvis Udenrigsministeriet melder Skotland orange eller rød i rejseperioden, så aflyser vi rejsen og refunderer alle gæster 100%.
Se kort over rejsen her