fbpx

Skotland, Orkneyøerne, Isle of Skye. Fly Kbh. FÅ PLADSER Den store rå natur - krydret med historiske og kulturelle indslag

Tag med Mols Rejser på en helt speciel rejse til det nordvestligste Skotland. En rejse med vægt på de storslåede mennesketomme landskaber med åbne vidder, grønne dale og rå klippekyster.

Længslen efter uspoleret natur så langt øjet rækker og højt til himlen indfries i højlandet, hvor den helt særegne storhed blandt bløde bakker opleves. Her er virkelig plads til sjælen.  Langs klippekysten med utallige fjorde ligger de små landsbysamfund, der synes at leve et liv på trods. Orkneyøerne byder bl.a.på helt unikke førhistoriske seværdigheder bl.a. stenalderlandsbyen Skara Brae og stencirklen (henge) Ring of Brogar – UNESCO seværdigheder. Under både 1. og 2. verdenskrig lå den britiske flåde gemt mellem øerne i den naturlige havn Scapa Flow.
Længere sydpå er naturen ganske vist barsk – men takket være golfstrømmens varme temperaturer kan man opleve en  imponerende engelsk park med eksotiske planter som palmer beliggende helt ud til Atlanterhavet.
Isle of Skye byder på betagende landskaber med kig til bjerge og fjorde overalt – for ikke at nævne den meget smukke Glencoedal, der var kulisse for en af Skotlands mest gemene massakre i 1692. Ad smalle veje besøges en lokal fårebonde, hvor det fantastisk tætte samarbejde mellem hunde og bonde opleves. Også besøg hos et af Skotlands mange whiskydestillerier samt på Stirling Castle. Rejselederen vil undervejs komme ind på Skotlands rige historie, kulturen, nutiden, faunaen, fuglelivet og geologien.

Men først og sidst er det en naturrejse – krydret med gåture, historiske fortællinger og kulturindslag. 3***hoteller og halvpension.

Tidspunkt08. jun - 15. jun 2019
Pris 11.775 kr
Enkeltvær.+ 2.130 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse fra Kastrup til Edinburgh. Grantown-on-Spey
Afrejse med fly fra Kastrup til Edinburgh. Kørsel nordpå forbi byen Perth, hvor den skotske reformator John Knox holdt sin flammende prædiken, der udløste den skotske reformation. Nu begynder det skotske højland, og vi kører ad gode veje i kanten af Cairngorm Nationalparken, der er uberørt højland og attraktivt jagtområde med fuglevildt og storvildt. Desuden titusindvis af får. Indkvartering og middag påå hotel i Grantown-on-Spey.
Dag 2
Fårehunde, Inverness, whisky og Thurso

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/molsrejser.dk/public_html/wp-content/themes/molsrejser_/functions.php on line 345
Lige efter morgenmad besøger vi en fårebonde, der demonstrerer sine dygtige fårehundes evner i naturlige omgivelser. Et rigtigt godt besøg, hvor bonden har sjælen med i arbejdet med sine mange hunde. Derefter kort stop i højlandets hovedstad Inverness. Lige nord for Inverness besøger vi én af de mange whisky destillerier og smager på de gyldne dråber. Vi kører langs den østlige kyst, hvor stednavnene afslører vikingernes store indflydelse (Wick = vig, Dingwall = Thingvalla, Tain = ting). En smuk køretur med havet på den ene side og bløde bakker på den anden side. Overnatning på hotel i Thurso (2 nætter), der som de fleste andre byer i området er en gammel vikingeby. I middelalderen var havnen i Thurso Skotlands vigtigste for handel med Skandinavien. Middag på hotellet.
Dag 3
Heldagstur til Orkneyøerne
Morgenmad på hotellet. Fra Scrabster sejler gruppen til Orkneyøerne – en smuk sejltur forbi de klippefulde øer, når vejr og vind arter sig. Sæler og endda hvaler er ikke usædvanlige i området. Ankommet til Stromness stiger den lokale engelsktalende guide på bussen og giver introduktioner og rundvisninger under hele opholdet på Orkney øerne. Orkneyøerne består af 67 øer med 21.000 indbyggere fordelt på 21 af øerne. Øerne var fra år 800-1456 under dansk-norsk herredømme. Nu ernærer øens befolkning sig primært ved olieindustrien og turisme. Golfstrømmen giver øerne er fugtigt, blæsende og lunt klima med et græsdækket klippelandskab. Orkneyøerne er især kendt for sine enestående forhistoriske seværdigheder, som er på Unesco verdensarvslisten. I løbet af dagen besøges stenalderlandsbyen Skara Brae fra 3000 f.Kr., Standing Stones of Stenness (resterne af en henge, ca 5000 f.Kr.) og den store stencirkel Ring of Brogar (4000 f.Kr.). I hovedbyen Kirkwall besøges Magnuskatedralen fra 1137 bygget af den norske Jarl Rognvald. Køretur over dæmninger ”Churchill Barriers”, som blev bygget under 2. verdenskrig, for at beskytte den engelske flåde, der lå i bugten Skapa Flow. Forbi det italienske Kapel. Lokalguide med på hele Orkney. Hjemsejlads. Middag på hotellet i Thurso.
Dag 4
Den nordvestligste kyst, Assynt Mountains, Ullapool
En dag i det fjerneste hjørne af Skotland - en dag med absolut storslåede naturoplevelser. Vi kører stik vest langs kysten. Her er så øde som kun få steder i den vestlige verden. Få træer, få bebyggelser – og de, der er, putter sig for vinden fra vest. Højland, mosdækkede bjerge, bregner, lyngbakker og sandsynligvis et silkeblødt tågedis i totter. Besøg hos den danske keramiker Lotte Glob, hvis ateliér ligger så smukt med ”keramiske oplevelsesstier”. (Lotte Glob kan i perioder være bortrejst og så bortfalder besøget). Madpakken spises ved Balnakeil – en meget lille flække beliggende på det yderste af Skotland beboet af kunstneriske sjæle. Rejselederen vil vise vej på en mindre gåtur, eller man kan nyde en kop kaffe på en café og opleve naturen og fuglene på stranden (bl.a. alke, lomviger og forskellige mågearter) i eget tempo. Resten af eftermiddagen står i geologiens tegn med 2 interessante stop ved informationscentre om tilblivelsen af Det skotske Højland. I klart vejr er det også 2 meget smukke stop. Hotel og middag i Ullapool.
Dag 5
Inverewe Garden, lokalmuseum, sæltur i Plockton
Vi forlader Ullapool. Stop ved den dybe, imponerende slugt Corrieshalloch med vandfaldet Measach Falls. Kørsel langs kysten med fantastiske panoramaudsigter. Fra den rå og uspolerede natur, oplever vi dernæst den kultiverede og menneskeskabte engelske havekultur i Inverewe Garden, en storslået park på 20 ha og med over 2500 forskellige planter, der ligger ud til Atlanterhavet. Takket være Golfstrømmens lune temperaturer kan man opleve både palmer og andre subtropiske planter, selv om parken deler breddegrad med Sibirien. I Gairloch besøger vi det lille lokalhistoriske museum, fordi vi her kan få et fint lokalt indblik i århundredes liv i højlandet. I Plockton skal vi på sæltur til én af sælkolonierne i området. Tidevandsforskellene er voldsomme her og giver stor variation i udsigten. Hotel (indkvartering på flere mindre hoteller) og fælles middag i Plockton (2 nætter).
Dag 6
Heldagstur til Isle of Skye, gåtur
Dagsudflugt til Isle of Skye med ca 11.000 indb. og på størrelse med Lolland. Denne dags program er fuldstændig afhængig af, hvordan vejret arter sig. Turen bringer os igen til utrolig smukke naturscenerier. Isle of Skye har fået sit navn pga. tågen, der ofte indhyller øen. Vi håber solen skinner netop denne dag. Turen går helt nordpå, helt ude langs den nordøstligste kyst. Gåtur i det smukke landskab, hvis vejret tillader, ved stenformationerne Old Man of Star og på nordspidsen af Skye ved The Aird. Forbi Leat Falls. Sen frokost købes i hovedbyen Portree med den charmerende havnefront. Herefter til Sligachan, hvor der igen bliver mulighed for endnu en smuk gåtur i den dejlige natur. Hjemkørsel over Skye Bridge. Middag på egen hånd i Plockton.
Dag 7
Glencoe dalen, Stirling Castle
Turen går mod sydøst. Først 2 korte stop ved henholdsvis Commando Memorial, et mindesmærke for engelske soldater under 2. verdenskrig, en uldbutik og Neptun Staircase – et større sluseanlæg ved Forth William. Herefter køres ind i Skotlands mest berømte dal Glencoe, der er indskrevet med blod i landets historie da den engelske konge for 300 år siden dræbte hele landsbyer i dalen. Området er også en storslået naturoplevelse. Vejen går videre gennem Nationalparken The Trossachs til byen Stirling. Her besøger vi en af Skotlands mest kendte renæssance slotte: Stirling Castle, der ligger ovenfor byen på toppen af en udslukt vulkan. Stuart-kongerne beboede slottet gennem slægter. Hvis væggene kunne tale, ville de fortælle om utallige konspirationer, fejder og taktiske overvejelser mellem skotterne og englænderne. Hotel og middag i Stirling.
Dag 8
Hjemrejse
Morgenmad på hotellet og med fly retur til Kastrup - en stor oplevelse rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Fly Kastrup – Edinburgh
 • Rundrejse i skotsk bus
 • 7 overnatninger på 3*** hoteller
 • Fuldt udflugtsprogram som beskrevet
 • 7 x skotsk morgenmad
 • 6 x skotsk middag
 • 1 x madpakke
 • Flere gåture afhængig af vejret
 • Lokal engelsktalende guide på hele Orkney-besøget
 • Færge til Orkneyøerne
 • Kyndig dansk rejseleder DK t/rt
 • Informative fortællinger om diverse programpunkter
 • Dansk moms, bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU ansvarsforsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Tilkøb entrépakke kr. 660,-: Sæltur, whiskydestilleri, Skara Brae, Stirling Castle med lokalguide, fårehundeopvisning, Inverewe Garden, Gairloch Lokalmuseum

Drikkevarer, øvrige måltider, drikkepenge, evt. øvrige entréer og private forsikringer.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Entrépakke: Sæltur, whiskydestilleri, Skara Brae, Stirling Castle med lokalguide, fårehundeopvisning, Inverewe Garden, Gairloch Lokalmuseum kr. 660,-
Hotellerne er 3*** turisthoteller, alle værelser med privat bad/toilet. På værelser med dobbeltsenge må forventes dobbeltdyne. Værelserne er af uens indretning og størrelse. Ved Plockton spiser gruppen sammen, men indlogeres på flere meget små hoteller, der ligger lige i nærheden af hinanden.
Øvrigt: Prisen er beregnet efter kendte skatter, afgifter, valutakurser d. 5.7.2018. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626. Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes. Min. 20 pers på rejsen, max. 30 personer. Den danske rejseleder følger gruppen t/rt Danmark.
Fysik: Godt gående. Gode solide travesko til gåturene anbefales.

Se kort over rejsen her