fbpx

Dejlige forårsdage i Rom En kirke- og kulturrejse

Det bedste af Rom står i kø på denne tur, hvor byens rige kultur og den store historie er i fokus. Vi har fundet både det kendte og det knap så besøgte frem til gæsterne.

Vi bliver klogere på de rige spor fra antikken i hele Roms centrum, de store og tidlige kirker med Pantheon og San Clemente som de største historiefortællere, og frem til renæssancens kunst med Caravaggio, hvor det moderne begynder.

Vi bor helt centralt og skal opleve byens atmosfære, pladser og torve. Restauranterne er udvalgte for deres italienske køkken og særlige romerske stemning.

Et spændende møde med en økumenisk menighed med et stort socialt engagement er også lagt ind i programmet.
Tidspunkt14. mar - 19. mar 2024
Pris12.990,00 DKK
Enkeltvær.+1.165,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse og mødet med Rom
Afrejse fra Kastrup Lufthavn og ankomst til Rom. Vi bliver i lufthavnen afhentet med bus og kørt direkte til Hotel Pace Helvezia 4*, som ligger midt i Roms herligheder – i kort gåafstand til fx Trevi Fontænen (500 m), Forum Romanum, Pantheon mv. Nu er det tid til at indsnuse byens atmosfære og få de første indtryk af Rom på en gåtur med rejselederen som byguide. Også tid til en espresso og en pause på en café. Ved aftenstide går vi ud og spiser aftensmad på en restaurant i nærheden af hotellet.
Dag 2
Det antikke Rom: Capitol, Forum Romanum, Colosseum med lokalguide
Fra Hotel Helvezia er der udsigt over det antikke Rom, og vi skal på andendagen tilbage i tiden sammen med en dansktalende guide. Vi begynder dagen på Piazza Venezia, hvor det enorme Viktor Emmanuel-monument ligger - det markerer Italiens samling til ét land. Herfra skal vi til Capitol, én af Roms 7 høje, som vi bestiger ad den smukke trappe til Roms Rådhus. Vi spadserer ned til Forum Romanum, som var centrum for det politiske, juridiske og kommercielle liv i det gamle Rom. Ad Via Sacra, Den hellige Vej, passerer vi ruiner af basilikaer, templer og senatet. Romulus og Remus diede hunulven på Palatinerhøjen, så her stod den romerske civilisations vugge, og byens ældste bebyggelser er fundet her. Vi gør stop ved Roms ældste bevarede triumfbue, Titusbuen, rejst som en hyldest til Kejser Titus for indtagelse af Jerusalem, og ved Konstantins Triumfbue fra 315 e.Kr. Kejser Konstantin huskes for at ændre kristendommens status fra forfulgt mindretalsreligion til fuldt anerkendt rigskirke. Vi skal have en velsmagende romersk frokost, og derefter besøger vi det mægtige amfiteater Colosseum. I forlængelse af turen i arenaen kan vi besøge klostret San Bonaventura, der ligger på Palatinerhøjen. Her boede bl.a. maleren Albert Küchler efter han var konverteret og blevet munk. Resten af dagen og aften på egen hånd.
Dag 3
Galleria Colonna. Marsmarken: Pantheon, Roms pladser, kirker og bygninger. Aften: San Egidio Menigheden
Lørdage i Rom er altid præget af glad stemning på de mange pladser i byens centrum. Det skal vi opleve i løbet af dagen, og vi starter lige overfor vores hotel med et besøg i en af Roms knap så kendte skatte. Museet Galleria Colonna ligger i et af Roms ældste private barok-palæer, og har en enestående kunstsamling i lige så enestående lokaler - en af Roms mange skjulte perler. Efter en frokost på egen hånd begiver vi os ud på en interessant byvandring i Marsmarken. Vi vandrer forbi Trevi Fontænen til Pantheon, det mest intakte og autentiske monument fra romertiden. Ad den middelalderlige vej Via Recta når vi Tiberen, og slentrer forbi Senatet og St Ivo Universitetet. Nu kommer vi til den smukke aflange og altid livlige Piazza Navona (også kærligt kaldet Roms dagligstue), der er en pragtfuld plads anlagt på resterne af en antik væddeløbsbane. Slutteligt når vi renæssancepladsen ved Palazzo Farnese (nu Frankrigs ambassade), blandt andet kendt fra 2. akt af operaen Tosca. Der bliver tid til at nyde lørdagslivet, inden vi besøger St. Egidio menigheden, som er et kirkeligt, socialt fællesskab, drevet af lægfolk med udgangspunkt i den romersk-katolske kirke, men med økumenisk grundlag. En person fra menigheden fortæller om St. Egidios kirkelige og diakonale arbejde. Vi synger aftensang i den stemningsfulde kirke St. Maria in Trastevere, og der vil være mulighed for at spise sen aftensmad på en restaurant drevet af St. Egidio-menigheden.
Dag 4
Søndagsmesse i S. Maria Maggiore. Besøg i San Clemente Kirke og Laterankirken
TEST
Vi skal opleve højmesse i S. Maria Maggiore, som er en af Roms fire store basilikaer, og en af de vigtige kirker i den katolske verden. Efter den sjælelige føde skal vi have søndagsfrokost på en nærliggende restaurant, inden vi om eftermiddagen besøger San Clemente Kirken, der er en af Roms mest overraskende kirker. I gadeniveau oplever vi en middelalderbasilika fra 1100-tallet. Under denne ligger resterne af en tidligere basilika fra 300-tallet. Går man endnu en etage ned under jorden, ser man bygningsrester fra 1. århundrede, bl.a. et Mithra tempel. Fundene tydeliggør, at flere forskellige konkurrerende religioner var i spil i kejsertidens Rom. Roms domkirke, Laterankirken, er en af Roms fire vigtigste valfartskirker og byens hovedkatedral, som frem til 1870 var kirken, hvor alle paver blev kronet. Vi ser den hellige dør Porta Santa, som kun er åben i jubelår, og inde i kirken beundrer vi bl.a. det smukke cosmatiske marmorgulv, guldloftet og figurerne af de tolv apostle. Resten af dagen er til egne oplevelser og afslapning.
Dag 5
Byvandring med Den spanske Trappe, Piazza Barberini, i fodsporene af H.C. Andersen og Thorvaldsen - krydret med ”hemmelige” oplevelser i Rom. Den protestantiske kirkegård
Vi lægger ud med byvandringen ved at tage til Den spanske Trappe, nyde Piazza Barberini og besøge Café Greco, hvor H.C. Andersen, Bertel Thorvaldsen og mange andre danske berømtheder har nydt deres kaffe. Fokus på byvandringen ligger dog lige så meget på de ukendte små perler, som Rom er så rig på. Efter byvandringen kører vi på besøg på Den protestantiske kirkegård, hvor de gode historier står i kø. Frokost og eftermiddagen er til egne oplevelser. Vi samles før aftensmaden, og går samlet til en dejlig restaurant til fælles 4-retters afslutningsmiddag inkl. vin.
Dag 6
Den franske kirke og hjemrejse
Vi tager afsked med Rom ved at besøge San Luigi dei Francesi-kirken og blandt andet nyde malerierne af Caravaggio. Derefter kører vi i lufthavnen, og flyver hjem til Kastrup. Tak for denne gang.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • 4* hotel i hjertet af Rom (se kort)
 • Halvpension bestående af to daglige måltider:
  • 5 x morgenmad på hotellet
  • 3 x frokoster (2 retter)
  • 1 x middag (3 retter)
  • 1 x middag (4 retter) inkl ½ vin
 • Dansk rejseleder: Provst Leif Arffmann
 • Alle i programmet nævnte udflugter
 • 5 dages rejsekort til Roms busser og metro
 • Alle entreer: Galleria Colonna, San Clemente, VIP billetter til Forum Romanum og Colosseum
 • Dansktalende lokalguide i Colosseum og Forum Romanum, 6 timer
 • Besøg hos Egidio menigheden
 • Headphones alle dage i Rom
 • Flyrejse Kastrup-Rom
 • Lufthavnstransfer i Rom t/r
 • Drikkepenge ved fælles måltider
 • Lille gruppe
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige måltider, forsikringer, lommepenge, evt. øvrige entréer, drikkevarer, drikkepenge til hotelpersonale og transferchauffører.
Citytax 6€ pr person pr dag (betales direkte på hotellet)
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Prisen er beregnet 07.06.2023. Max 25 gæster på rejsen.
Ret til mindre ændringer forbeholdes. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter.
Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626. Det er den rejsendes ansvar at opfylde indrejse- og opholdskrav på rejsemålet.
Mols Rejser følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. I tilfælde af aflysning returneres det indbetalte beløb.
Rejsen er en læserrejse for Kristeligt Dagblad – alle velkommen.
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

Hotel: www.hotelpacehelveziaroma.it
Hotellet er 4-stjernet, indrettet stilfuldt og klassisk. Hotellet har morgenmadsrestaurant, elevator, tagterrasse, bar og døgnbetjent, engelsktalende reception med sikkerhedsboks. Alle værelser har private badeværelser med toilet og bruser, telefon, TV, minibar, internet-adgang, gratis WI-FI, hårtørrer, skrivebord, clockradio, aircondition, centralvarme mv. På sengene benyttes tæpper i stedet for dyner. Hotellet ligger placeret med kun 500 meter til Trevi Fontænen og Forum Romanum og mange andre seværdigheder.

Klima: Temperaturen i Rom er i marts måned ca. 17 grader om dagen. Hvis solen skinner har den magt og varmer dejligt. Den bedste årstid for en rejse til storbyen Rom.

Fysiske krav: Man bør være almindelig godt gående og selvhjulpen. Hotellet ligger meget centralt. Alle byvandringer er baseret på færden med offentlig transport og til fods. Bus/metro-kort udleveres til alle. Om aftenen går vi til middage i byen, da hotellet ikke har restaurant.

Rejseleder: Provst Leif Arffmann, erfaren Rom-kender.