fbpx

Rhindalen - Vin og vandring, april 2023 Hildegard von Bingen, Gutenberg, Loreley.

Frisk luft i lungerne, kulturelt input til hjernen og motion til benene.

Øvre Mellem-Rhindal betegner en 65 km lang strækning langs Rhinen mellem Rüdesheim og Koblenz – en strækning, som kom på UNESCOS verdensarvsliste i 2002 på grund af en sjælden kombination af geologiske, historiske, kulturelle og industrielle mindesmærker. Fremhæves kan også områdets fremragende vin (vindistrikt Rheingau) og betagende natur. Denne rejses vandreture snor sig gennem området med borge for hver 5-8 km, med utallige vinmarker, grøn skov og smukke kig til floden.

Vandreturene er tilrettelagt så både krop og sjæl bliver rørt – rejselederne vil fortælle om Rhinen, der gennem årtusinder har været en vandbåren motorvej, om vinen, om nonnen Hildegard von Bingen, der levede her og bla. er kendt fra Anne Lise Marstrand-Jørgensens roste roman, om Gutenberg, der revolutionerede kommunikation i den vestlige verden med bogtrykkerkunsten, sagnet om Lorelei, om idyllisk bindingsværk og modernistisk byggeri af Arne Jacobsen. Sidst i april står naturen forårsklar. Pragtfuldt vandrevejr 13-20 grader.

Vandringer: For at tilgodese alle tilbyder rejsens 2 rejseledere vandringer i 2 grupper: Gruppe 1 følges med Poul Erik og går mellem 14 og 20 km om dagen afhængig af rutens højdemeter. Tempoet tilpasses gruppens kunnen med passende drikke- og spisepauser. Gruppe 2 følges med Birtemarie og går mellem 8 og 12 km om dagen. Nogle dage starter begge grupper fælles og bussen henter gruppe 2 et sted på ruten. Eller der vandres 2 forskellige ruter. Vandringerne går på anlagte stier og veje af forskellig kvalitet og på forskelligt underlag i bakket terræn.Få korte passager på stenet underlag. Fornødne pauser indlægges. På alle vandredage medbringes madpakke.

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Alle er velkommen. 

Tidspunkt17. apr - 23. apr 2023
Pris9.250,00 DKK
Enkeltvær.+875,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Busrejse. Assmannshausen
Busopsamling ved Fredericia Station kl. 7:30 og turen går sydpå. Det tager ca 13 timer (inkl nødvendige pauser) at nå til Assmannshausen, der ligge på brinken af Rhinen i yderkanten af UNESCO-området – få km fra Rüdesheim. Der serveres et smurt rundstykke og kaffe om formiddagen. Til frokost kan man selv medbringe en madpakke eller man kan købe sin frokost ved et motorvejscafeteria. Rejseleder Poul Erik vil undervejs give relevante oplysninger om områderne, der køres igennem. Ved ankomst til vores dejlige 3* hotel venter et enkelt aftensmåltid. Hotellet ligger med en dejlig udsigt til Rhinen fra restaurant og den store overdækkede terrasse.
Dag 2
Vandretur: Rheinsteig mod Lorch
Morgenmad på hotellet. Denne dag starter vi vores vandring direkte fra hotellet på den østlige Rhinbred. Vi følger den kendte vandresti Rheinsteig mod Lorch. Vi går op gennem sirlige etage-vinmarker ved Asmannshausen - senere veksler naturen mellem skov, åbne strækninger og marker, og vi passerer gamle stenbrud og smukke dale. En dag med virkelig fine naturoplevelser. Undervejs har vi udsigt til flere idyllisk beliggende og pittoreske borge. Begge grupper hentes af bussen – gruppe 2 før gruppe 1. Fælles aftensmad på hotellet.
Dag 3
Vandretur: Hildegard von Bingens pilgrimsvej
Hildegard af Bingen var en bemærkelsesværdig og mystisk kvinde fra middelalderen. I dag skal vi syd for Rhinen og går en dagsvandring på vandreruten ”Hildegard af Bingens Pilgrimsvej” gennem en afvekslende natur. Dagens vandring ender ved Disibodenberg, klosteret hvor Hildegard blev optaget som 8-årig. Klosteret ligger i dag i ruiner, men har en særlig atmosfære over sig, som det ligger på en bakketop lidt udenfor alting. Middag på hotellet.
Dag 4
Vandretur: Germania, Hildegard. Fri eftermiddag: Rüdesheim eller Mainz. Vinsmagning
På vores midterste vandredag følges vi alle ad på en 10 km lang formiddagstur, der går gennem skoven og forbi jagtslottet Niederwald. Derfra forbi monumentet Germania, der fejrer Stortysklands dannelse efter sejren over Frankrig. Vi går langs vinmarker videre til Klosteret Abtei St. Hildegard. Der henter bussen os og kører os til Rüdesheim am Rhein. Eftermiddagens aktiviteter er valgfri. Man kan bruge eftermiddagen i Rüdesheim og fx opleve Musikkabinettet eller en af de gode vinbutikker. En anden mulighed er at gå en tur på egen hånd eller man kan tage med bussen og rejselederen til kulturbyen Mainz med mulighed for at besøge Gutenberg Museum, Mainz Domkirke samt se Mainz Rådhus, som er tegnet af Arne Jacobsen. Aftensmad på hotellet. Efter aftensmaden besøger vi en lokal vingård i byen og smager på områdets gode vine.
Dag 5
Vandretur: Borgruten, Bacharach
Morgenmad på hotellet. Med bussen kører vi over på den anden side af Rhinen, vestsiden, hvor vi går på en del af rødvinsruten. Gruppe 1 går oppe på kanten af floddalen og nyder udsigten over Rhinen og borgene fra højderne, mens gruppe 2 følger Rhinens bred og kan følge livets gang på Rhinen på nært hold. Begge ture mødes i den idylliske by Bacharach, hvor de, der vælger den kortere rute, har nogle timer ekstra til at nyde denne historiske by. Her er masser af romantisk bindingsværk, historiske huse og hyggelige butikker. Før vi kører hjem, mødes vi alle på Burg Stahlecks terrasse, og mulighed for at nyde et glas vin sammen med udsigt over Rhinen. Bussen kører alle retur til hotellet. Denne aften er middagen på egen hånd. Man kan købe middag på hotellet – eller man kan gå på opdagelse i Assmannshausens mange hotelrestauranter.
Dag 6
Vandretur: Loreley og Dreiburgenblick
Dagens vandretur går til Loreley udsigstpunktet. Sagnet om Loreley fortæller, at hendes smukke sang distraherede sømændene på netop dette sted af floden, hvor den stærke strøm og flodens kurver ellers krævede ekstra opmærksomhed. Loreleys sang har derfor mange skibsforlis på samvittigheden. Den smukke udsigt nydes ved Dreiburgenblick. Ved Loreley udsigtspunktet helt oppe på kanten er der ligeledes en fantastisk udsigt. I det hele taget er der mange skønne udsigter, der venter os denne dag. Fælles middag på hotellet.
Dag 7
Hjemkørsel
Efter morgenmad tages afsked med hotellet og hjemturen påbegyndes kl. 07:00. Forventet køretid før ankomst til Fredericia Banegård: ca. 13 timer inkl. nødvendige pauser.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

• Busrejse i 4* dansk turistbus • 6 overnatninger på 3* hotel • 6 x morgenmad • 5 x middag • 4 x smørselv madpakke • Smurt rundstykke og buskaffe på udrejsen • Entré Klosterruin Disibodenberg • Vinsmagning • 2 danske lokalkendte vandre- og rejseledere: Poul Erik Jespersen og Birtemarie Sørensen • Differentierede vandringer i 2 grupper • Relevante fortællinger om de områder, der køres igennem på ud- og hjemrejse • Busfærger over Rhinen • Dansk moms, bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU ansvarsforsikring.

Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer, øvrige måltider, drikkepenge og private forsikringer, turistskat 2€ pr person pr nat. Kaffe eller te til lille termokande 2€ pr opfyld.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Hotellet er et godt 3* turisthotel beliggende i Assmannshausen. Alle værelser med privat brusebad/toilet. Værelser med dobbeltsenge eller to adskilte senge. Værelserne er af uens indretning og størrelse. Hotellet har en dejlig overdækket terrasse med udsigt til Rhinen. Vejret: Ca. 13-20 grader sidst i april måned. Øvrigt:Prisen er beregnet efter kendte skatter, afgifter, valutakurser d. 28.6.2022. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626. Turen gennemføres ved min 24 deltagere, max 36. Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Alle er velkommen. Det er den rejsendes ansvar at opfylde indrejse- og opholdskrav på rejsemålet. Mols Rejser følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. I tilfælde af aflysning returneres det indbetalte beløb.