fbpx

Jul i Rom Kunst og kulinariske oplevelser

Interessant rejse hen over julen til kunst i verdensklasse, kulinariske oplevelser, og forholdsvis ukendte men fantastiske historiske besøgsmål. Gennem hele programmet er man sikret bred og faglig funderet viden ved rejseleder og Rom-ekspert Bo Rosasco.

Denne rejse er en mulighed for at forlade de kendte danske juletraditioner – for i stedet at forkæle sig selv med æstetiske og historiske vidundere, godt samvær og ikke mindst god mad og gode vine i Rom. Ved juletid er klimaet i Rom mildt, og i en solstråle kan man godt nyde en kop kaffe på nogle af byens mange smukke pladser.

Rom emmer af næsten 3.000 års historie. På denne rejse kommer man tæt på væsentlige sider af kunsten ved besøgene i pragtpaladset Doria Pamphilj, Palazzo Massimo og i Peterskirken, hvor en lokalguide kvalificerer oplevelsen i basilikaen. Også mulighed for 3 timers guidet rundvisning i Caracallas Termer. Italien er kendt for sine fantastisk gode råvarer, der er grundlaget for landets verdenskendte køkken. Og italienerne virkelig elsker samværet om et godt veltillavet måltid mad. På rejsen har måltiderne stor vægt. 4* hotel i byens hjerte 5 minutters gang fra Peterskirken.

Velkommen til interessante og hyggelige juledage i Rom!

OBS. Kun få pladser tilbage
Tidspunkt21. dec - 26. dec 2023
Pris12.200,00 DKK
Enkeltvær.+2.090,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
21. dec. Udrejse. Castel Sant’Angelo og Santa Maria in Traspontina kirken.
Afrejse med SAS fra Kastrup Lufthavn. Direkte morgenflyvning. Ankomst til Roms Lufthavn, hvor vi bliver afhentet af egen bus og kørt til Hotel Della Conciliazione, der ligger helt centralt i Roms hjerte kun 300 meter fra Peterskirken. Indkvartering på hotellet. Vi starter oplevelserne i Rom med en byvandring i lokalområdet ledet af rejselederen. Vi besøger vore ”lokale kirke” Santa Maria in Traspontina med Knud den Helliges kapel. Kong Christian X besøgte i 1920 kapellet og forærede ved den lejlighed en skriftestol til kirken. Vi spadserer videre til den markante borg Castel Sant’Angelo, der blev bygget som mausoleum for kejser Hadrian og senere har gjort tjeneste som pavelig fæstning, kaserne, fængsel og nu museum. Et mangefacetteret besøg, som bl.a. byder på fantastiske fresker, pavelige gemakker, våbensamling, 10 englefigurer af Bernini og en storslået udsigt over Rom. Tre-retters middag på nærliggende restaurant.
Dag 2
22. dec. Rundvisning i Peterskirken. Kulinarsk oplevelse med italienske delikatesser.
Vi spadserer den korte vej til Vatikanet, hvor en lokalguide vil guide os gennem Peterskirkens kunstneriske vidundere i løbet af 2 timer. Oplev at få en grundig og interessant indføring i de uvurderlige kunstskatte. Italien er kendt for sine fantastisk gode råvarer, der er grundlaget for den verdenskendte italienske madkultur. I løbet af et par timer skal vi forkæles med smagsprøver og vine med spændende tilbehør. Seancen afsluttes med at restaurantens kok demonstrerer, hvordan man tilbereder en romerske pastaret.
Dag 3
23. dec. Besøg ved Galleri Colonna. Mulighed for rundvisning i Caracallas Terme. (tilkøb)
Vi starter lillejuleaften med at se på kunst i verdensklasse. I Palazzo Colonna er både paladset og galleriet uden sammenligning, eller i hvert fald kun i begrænset konkurrence, hvad angår overdådighed i kvalitet. Eftermiddagen giver mulighed for at tilkøbe 3 timers rundvisning med dansktalende lokalguide i Caracallas Terme – en af Roms allerstørste offentlige badeanlæg i oldtiden med kolde og varme bassiner samt damprum, 11 ha stort og færdigbygget år 217 e. Kr. Hver dag benyttede ca. 10.000 romere (et svimlende antal) badene, sportspladser til boksning og gymnastik, fik massage og anden kropspleje eller underholdte sig i det tilhørende store bibliotek. Alternativt kan man nyde eftermiddagen og Rom på egen hånd. Fælles middag på lokal restaurant.
Dag 4
24. dec. Besøg ved Palazzo Massimo alle Terme og Terme di Diocletian Julemiddag. Midnatsmesse
Den 24. december er i Rom en helt almindelig dag. Mange familier spiser fisk til aften, og man danser ikke om juletræet. Vi bruger juleaftensdag til et besøg på Palazzo Massimo, der er en afdeling af Roms National Museum. Samlingen er fantastisk – smukke mosaikker fra Kejser Augustus’ kone Livias hus, fresker fra Villa Farnesina, utallige antikke statuer samt smykker. Også smukt parkanlæg. Billetten giver desuden adgang til Diocletian Terme, som er helt anderledes end Caracallas terme om end næsten fra samme periode. Om eftermiddagen kan man fx besøge de julepyntede hovedstrøg: Via del Corso og Via Condotti. Eller man kan følges med rejselederen på en interessant byvandring. Vi holder juleaften med en god 4-retters middag på lokal restaurant. Sidst på aftenen har man evt. mulighed for at deltage i midnatsmesse i en af de lokale kirker.
Dag 5
25. dec. Velsignelse på Peterspladsen. God frokost. Julefred
Den 25. december er højtidens vigtigste dag, og vi følger romernes traditionelle mønster dagen igennem. Vi tager til den katolske kirkes absolutte centrum Peterspladsen for her at modtage Pavens velsignelse. Selv om begivenheden 1. juledag er et tilløbsstykke, så står man aldrig tæt.
Efter velsignelsen nyder vi en tre-retters frokost på en nærliggende restaurant. Herefter sænker julefreden sig. Resten af eftermiddagen er til at nyde byens liv eller til et lille hvil. Rejselederen er behjælpelig med gode tips. Middagen, såfremt vi stadig er sultne, klarer vi med noget i den lette afdeling; fx aperitivo med tilhørende antipasti-buffet på en af byens hyggelige caféer.
Dag 6
26. dec. Hjemrejse
Morgenmad på hotellet. Med transferbus kører vi til Roms Lufthavn. Afgang med direkte SAS-fly til Kastrup midt på dagen. Ankomst i Kastrup Lufthavn mange dejlige oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • 5 nætter på 4* hotel ved Peterskirken
 • 5 x morgenmad på hotellet
 • 2 opgraderede 3-retters middage på lokale restauranter
 • 1 opgraderet 4-retters middag på lokal restaurant
 • 1 opgraderet frokost på restaurant
 • Vin- og delikatesse oplevelse inkl. cooking class
 • Dansk ekspert rejseleder t/rt DK, gode informationer
 • 2½ time rundvisning i Peterskirken. Dansktalende lokalguide
 • Alle udflugter og byvandringer
 • Midnatsmesse i lokal kirke den 24. december – kun få dage før jul ved vi hvor og hvornår.
 • Pavens velsignelse den 25. december
 • Entréer: Castel Sant’Angelo, Galleria Doria Pamphilj, Palazzo Massini og Terme, kirker
 • Billet til offentlig transport
 • Flybillet, direkte Kastrup - Rom t/rt med SAS
 • Transfer fra Roms Lufthavn til hotel i privat bus t/r
Muligt tilkøb: 3 times rundvisning i Caracallas Terme. Dansktalende lokalguide. Min 15, max 30 deltagere. Kr. 250,- pr. person
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige måltider, forsikringer, drikkevarer, drikkepenge, city-tax ca. 6€ pr person pr nat, øvrige entréer.

Muligt tilkøb: 3 times rundvisning i Caracallas Termer. Dansktalende lokalguide. Min 15, max 30 deltagere. Kr. 250,- pr. person
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Vi bor på Hotel Della Conciliazione, et godt og klassisk 4* hotel i byens absolutte hjerte 5 minutters gang fra Peterskirken. Værelserne er minimum 18 m2 og rummer moderne bekvemmeligheder som TV, køleskab, safety boks, gratis Wi-Fi, hårtørrer. Badeværelserne er enten med bruser eller badekar. Det er ikke tilladt at ryge på værelserne/hotellet. Dobbeltværelser bruges som enkeltværelser.

Klima: Temperaturen i Rom ligger i december på ca. 11-12 grader/dag og 5 grader om natten.

Fysiske krav: Programmet indeholder byvandringer hver dag. Roms offentlig transport benyttes dagligt.

Rejseleder: Italiens-ekspert Bo Rosasco, der er flydende på sproget og selv har boet i Rom en periode.

Øvrigt: Rejseforsikring bør man have og afbestillingsforsikring anbefales. Prisen er beregnet efter kendte valutakurser, skatter og afgifter pr. 10.02.2023. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626. Det er den rejsendes ansvar at opfylde indrejse- og opholdskrav på rejsemålet. Mols Rejser følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger.
I tilfælde af aflysning returneres det indbetalte beløb. Rejsen gennemføres ved min 22 gæster, max 35 gæster. Læserrejse Kristeligt Dagblad. Alle velkommen.
Der tages forbehold for mindre ændringer i programmet.