fbpx

Jul i Rom (udsolgt) Kunst og kulinariske oplevelser

Rejsen er udsolgt - men mulighed for at blive skrevet på venteliste.

Interessant rejse hen over julen til kunst i verdensklasse, kulinariske oplevelser, og forholdsvis ukendte men fantastiske historiske besøgsmål. Gennem hele programmet er man sikret bred og faglig funderet viden ved rejseleder og Rom-ekspert Bo Rosasco. 

Denne rejse er en mulighed for at forlade de kendte danske juletraditioner – for i stedet at forkæle sig selv med æstetiske og historiske vidundere, godt samvær og ikke mindst god mad og gode vine i Rom. Ved juletid er klimaet i Rom mildt, og i en solstråle kan man godt nyde en kop kaffe på nogle af byens mange smukke pladser. 

Rom emmer af næsten 3.000 års historie. På denne rejse kommer man tæt på væsentlige sider af kunsten ved besøgene i pragtpaladset Doria Pamphilj, Palazzo Massimo og i Peterskirken, hvor en lokalguide kvalificerer oplevelsen i basilikaen. Også mulighed for 3 timers guidet rundvisning i Det sixtinske Kapel. Italien er kendt for sine fantastisk gode råvarer, der er grundlaget for landets verdenskendte køkken. Og italienerne virkelig elsker samværet om et godt veltillavet måltid mad. På rejsen har måltiderne stor vægt. 4* hotel i byens hjerte 5 minutters gang fra Peterskirken. 

Velkommen til interessante og hyggelige juledage i Rom!

Tidspunkt21. dec - 26. dec 2022
Pris11.500,00 DKK
Enkeltvær.+1.400,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
21. dec. Udrejse. Castel Sant’Angelo og Santa Maria in Traspontina kirken.
Afrejse med SAS fra Kastrup Lufthavn. Direkte flyvning med afgang midt på dagen. Ankomst i Roms Lufthavn, hvor vi bliver afhentet af egen bus og kørt til Hotel Della Conciliazione, der ligger helt centralt i Roms hjerte kun 300 meter fra Peterskirken. Vi starter oplevelserne i Rom med en byvandring i lokalområdet ledet af rejselederen. Vi besøger vore ”lokale kirke” Santa Maria in Traspontina med Knud den Helliges kapel. Kong Christian X besøgte i 1920 kapellet og forærede en ved den lejlighed en skriftestol. Vi spadserer videre til den markante borg Castel Sant’Angelo, der blev bygget som mausoleum for kejser Hadrian og senere har gjort tjeneste som pavelig fæstning, kaserne, fængsel og nu museum. Et mangefacetteret besøg, som bl.a. byder på fantastiske fresker, pavelige gemakker, våbensamling, 10 englefigurer af Bernini og en storslået udsigt over Rom. Tre-retters middag på nærliggende restaurant.
Dag 2
22. dec. Rundvisning i Peterskirken. Kulinarsk oplevelse med italienske delikatesser.
Vi spadserer den korte vej til Vatikanet, hvor en lokalguide vil guide os gennem Peterskirkens kunstneriske vidundere i løbet af 2 timer. Oplev at få en grundig og interessant indføring i de uvurderlige kunstskatte. Italien er kendt for sine fantastisk gode råvarer, der er grundlaget for den verdenskendte italienske madkultur. I løbet af et par timer skal vi forkæles med smagsprøver og vine med spændende tilbehør. Seancen afsluttes med at restaurantens kok demonstrerer, hvordan man tilbereder en romerske pastaret.
Dag 3
23. dec. Det Sixtinske Kapel. (tilkøb) Palazzo Massimo alle Terme og Terme di Diocletian
Denne formiddag er der mulighed for 3 timers rundvisning med dansktalende lokalguide i Det Sixtinske kapel og Vatikanmuseet (tilkøb). Det meget berømte Sixtinske Kapel er særlig kendt for Michelangelos mesterværk, der pryder det 520 m2 store loft, mens væggene i det 40 meter lange lokale prydes af malerier af Perugino, Botticelli, Ghirlandaio, Rosselli og Signorelli. Kapellet bruges til pavevalg samt få festgudstjenester. Alternativt kan man nyde formiddagen og Rom på egen hånd. Om eftermiddagen mødes hele gruppen og besøger Palazzo Massimo, der er en afdeling af Roms National Museum. Samlingen er fantastisk – smukke mosaikker fra Kejser Augustus’ kone Livias hus, fresker fra Villa Farnesina, utallige antikke statuer samt smykker. Også smukt parkanlæg. Billetten giver desuden adgang til Diocletian Terme, som er det største antikke badeanlæg (ca 300 e.Kr.) Tre-retters middag på lokal restaurant.
Dag 4
24. dec. Galleria Doria Pamphilj. Julemiddag. Midnatsmesse
Den 24. december er i Rom en helt almindelig dag. Mange familier spiser fisk til aften, og man danser ikke om juletræet. I dag møder vi noget af verdens fineste kunst. Vi besøger Palazzo Doria Pamphilj (1435), der er en stor pragtbygning med overdådigt udsmykkede sale. Her findes Roms mest betydningsfulde private kunstsamling omfattende mere end 400 kunstværker, både malerier og skulpturer fra 1400- til 1700 tallet. Berømt er Valázquez´s portræt af pave Innocens X, foruden værker af Caravaggio, Rubens, Guercino, Parmigianino, Filippo Lippi, Rafael og Tiziano. Mulighed for at tilkøbe adgang til en herskabslejlighed i paladset. Om eftermiddagen kan man fx besøge de julepyntede hovedstrøg: Via del Corso og Via Condotti. Eller man kan følges med rejselederen på en interessant byvandring. Vi holder juleaften med en god 4-retters middag på lokal restaurant. Sidst på aftenen har man mulighed for at deltage i midnatsmesse i en af de lokale kirker. Eller overvære midnatsmessen i Peterskirken via storskærme på Peterspladsen (stole eller bænke).
Dag 5
25. dec. Velsignelse på Peterspladsen. God frokost. Julefred
Den 25. december er højtidens vigtigste dag, og vi følger romernes traditionelle mønster dagen igennem. Vi tager til den katolske kirkes absolutte centrum Peterspladsen for her at modtage Pavens velsignelse. Selv om begivenheden 1. juledag er et tilløbsstykke, så står man aldrig tæt. Efter velsignelsen nyder vi en tre-retters frokost på en nærliggende restaurant. Herefter sænker julefreden sig. Resten af eftermiddagen er til at nyde byens liv eller til et lille hvil. Rejselederen er behjælpelig med gode tips. Middagen, såfremt vi stadig er sultne, klarer vi med noget i den lette afdeling; fx aperitivo med tilhørende antipasti-buffet på en af byens hyggelige caféer.
Dag 6
26. dec. Hjemrejse
Morgenmad på hotellet. Med transferbus kører vi til Roms Lufthavn. Afgang med direkte SAS-fly til Kastrup midt på dagen. Ankomst i Kastrup Lufthavn mange dejlige oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

• 5 nætter på 4* hotel ved Peterskirken • 5 x morgenmad på hotellet • 2 opgraderede 3 retters middage på lokale restauranter • 1 opgraderet 4 retters middag på lokal restaurant • 1 opgraderet frokost på restaurant • Vin- og delikatesse oplevelse inkl cooking class • Dansk ekspert rejseleder t/rt DK, gode informationer • 2½ time rundvisning i Peterskirken. Dansktalende lokalguide • Alle udflugter og byvandringer • Midnatsmesse den 24. dec i lokal kirke eller udendørs på Peterspladsen • Pavens velsignelse den 25. dec • Entréer: Castel Sant’Angelo, Galleria Doria Pamphilj, Palazzo Massini og Terme, kirker • Billet til offentlig transport • Flybillet, direkte Kastrup - Rom t/rt med SAS • Transfer fra Roms Lufthavn til hotel i privat bus t/r

Muligt tilkøb: 3 times rundvisning i Det Sixtinske Kapel og Vatikanmuseerne. Dansktalende lokalguide. Min 15, max 30 deltagere. Kr 350,- pr person

Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige måltider, forsikringer, drikkevarer, drikkepenge, city-tax, øvrige entréer.

Muligt tilkøb: 3 times rundvisning i Det Sixtinske Kapel og Vatikanmuseerne. Dansktalende lokalguide. Min 15, max 30 deltagere. Kr 350,- pr person

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Vi bor på Hotel Della Conciliazione, et godt og klassisk 4* hotel i byens absolutte hjerte 5 minutters gang fra Peterskirken. Værelserne er minimum 18 m2 og rummer moderne bekvemmeligheder som TV, køleskab, safety boks, gratis Wi-Fi, hårtørrer. Badeværelserne er enten med bruser eller badekar. Det er ikke tilladt at ryge på værelserne/hotellet. Dobbeltværelser bruges som enkeltværelser.

Klima: Temperaturen i Rom ligger i december på ca. 11-12 grader/dag og 5 grader om natten. 

Fysiske krav: Programmet indeholder byvandringer hver dag. Roms offentlig transport benyttes dagligt. 

Rejseleder: Italiens-ekspert Bo Rosasco, der er flydende på sproget og selv har boet i Rom en periode.

Øvrigt: Rejseforsikring bør man have og afbestillingsforsikring anbefales. Prisen er beregnet efter kendte valutakurser, skatter og afgifter pr. 03.02.2022. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626 og vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Vi anbefaler, at man er færdigvaccineret mod corona. Ikke-vaccinerede er velkommen men skal selv sørge for at indfri relaterede krav. Rejsen gennemføres ved min 22 gæster, max 34 gæster. Læserrejse Kristeligt Dagblad. Alle velkommen. Der tages forbehold for mindre ændringer i programmet.