Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/molsrejser.dk/public_html/wp-content/plugins/zninja-forms/deprecated/includes/widget.php on line 118
 Julerejse til Rom - Mols Rejser

Jul i Rom. UDSOLGT 7 dage. Jul i Rom. UDSOLGT

Rom er en magisk og dragende by. På denne rejse nyder vi den helt specielle oplevelse af Rom omkring julen med julemarkeder, krybbespil, traditioner og ikke mindst højtidelighederne ved Peterskirken.

Overalt er der glæde og fest, folkeliv på gaderne og trængsel på caféerne, hvor familierne er gået i byen for at samles, se og blive set.
Selv for den, der ikke er til for meget juleri byder Rom under højtiden på unikke kulturoplevelser; ved små og hyggelige lokaliteter – eller naturligvis på verdensberømte museer og seværdigheder.

Klimaet er mildt, og i dagtimerne kan vi i dejlige stunder nyde solens lune og en kop kaffe på nogle af byens mange smukke pladser.

Rejsen ledes af Bo Rosasco, der har boet i Rom i flere perioder og kender byen indgående. Programmet leder os gennem mange århundreders historie, og vi sørger også for at få tid til at nyde det ægte Rom, som den enestående by den er. Julemarkedet på Piazza Navona, flot dekorerede krybbespil, mulighed for midnats-julemesse, den enorme folkemængde på Peterspladsen 1. juledag til pavens Urbe et Orbi-velsignelse (velsignelse for Rom og verden) og “jule-tale” samt traditionel overdådig italiensk julefrokost er blandt rejsens særkender i anledning af højtiden.

Velkommen til en dejlig jul i Rom!

Tidspunkt22. dec - 28. dec 2019
Pris 11.975 kr
Enkeltvær.+ 1.795 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Byvandring i Roms centrum med Pantheon, Den Spanske Trappe, Trevi-fontænen
Trevi Fontænen
Afrejse Kastrup kl. 08:05 med ankomst til Rom kl. 10:35. Efter ankomst lufthavnen i Rom kører vi helt ind i centrum til vort hotel, der ligger i byens hjerte. Vi sætter bagagen til opbevaring på hotellet, hvorefter vi går til frokoststedet nær hotellet. Vort hotel ligger i bekvem gåafstand til rigtig mange seværdigheder i det antikke centrum. Der er således blot få minutters gang til Den Spanske Trappe, til Trevi-fontænen, Pantheon og til Piazza Navona med det store julemarked. Undervejs finder vi en af Roms utallige hyggelige cafeer og nyder en kop eftermiddagskaffe. Intet sted smager en cappuccino og en espresso så godt som i hjemlandet Italien. Inden vi går til middag på en nærliggende restaurant mødes vi for en kort præsentation af os selv og de kommende dages program. Frokost & middag inkl.
Dag 2
Villa Farnesina, Botanisk Have, bydelen Trastevere
Villa Farnesina
Efter morgenmad på hotellet tager vi hul på dagens oplevelser. Med bus krydser vi Tiberen, ser på afstand Kejser Hadrians gravmæle Engelsborg og kommer til de gamle charmerende gader på Tiberens venstre bred. Her besøger vi med rundvisning den enestående smukke Villa Farnesina, der er kendt for de flotte fresker, herunder Raphaels Galatea og mange andre værdifulde freskomalerier og vægmalerier. Vi spadserer fra Villa Farnesina til Den Botaniske Have, der er et skønt åndehul fyldt med skyggefulde pletter under mangfoldige palmetræer samt over 7.000 plantearter fra hele verden. I haven mødes fortid og nutid, for mellem alt det grønne ses også antikke søjlestumper. Fra havens øverste del har man en fin udsigt over byen Rom. Turen hjem til vort hotel går gennem bydelen Trastevere, som er en af de ældste og mest charmerende bydele i Rom. Her bor mange kunstnere og udlændinge, og det er en sand fornøjelse at gå på opdagelse i de smalle gader og smøger med de gamle, kønne pittoreske bygninger. Santa Maria in Trastevere er Roms ældste Maria-kirke og måske også den smukkeste. Kirkens indre prydes af 22 antikke granitsøjler, der er genbrug fra et antikt Isis tempel, det gyldne træloft samt det smukke mosaikgulv. Fælles middag på vor ”stamrestaurant”. Middag inkl.
Dag 3
Den Protestantiske Kirkegård, Pyramiden og bydelen Garbatella
Julekrybbe
Juleaftensdag er i Rom en helt almindelig dag, hvor butikker har længe åbent som sædvanligt. Mange familier spiser fisk denne aften, og man danser ikke om juletræet. Julegudstjenesten foregår ved midnat. Efter katolsk tradition fødtes Jesus julenat, og derfor holder man jul dagen efter d. 25. December. Byen er julepyntet med guirlander og lys, og overalt ser vi de mange imponerende julekrybber, der er en uvurderlig del af den italienske juletradition og julepynt. Vi besøger den protestantiske kirkegård, der er blevet kaldt verdens smukkeste – og ikke uden grund. Kirkegården er fredet af UNESCO og er på listen over de 100 mest truede kulturarvssteder i verden. Kirkegården blev oprettet med pavelig tilladelse fra Clemens XI i 1716 og er nu hvilested for henved 4000 digtere og tænkere, kunstnere og videnskabsfolk fra hele verden, flertallet tyskere, englændere, russere og skandinaver. Også flere danskere ligger begravet her. Ved kirkegården ligger den imponerende Cestius-pyramide ved den imponerende Porta San Paolo i den aurelianske mur. Dette ejendommelige bygningsværk blev bygget år 12 f. Kr. som gravplads for Calius Cestius, en populær romersk embedsmand. Gravmælet blev bygget på blot 330 dage af Roms indbyggere. Efter pause til frokost tager vi ud til det ægte romerske bykvarter Garbatella, det tidligere arbejderkvarter. Da Rom i 1871 blev proklameret som det samlede Italiens ny hovedstad, satte det gang i et sandt byggeboom til de mange institutioner og embedsmænd. Dertil behøvedes tusindvis af håndværkere, og på 30 år fordobledes Roms indbyggertal til 460.000 i år 1900. Arbejderboligerne dengang var små og uhumske, men i dag er bydelen gennemrestaureret og blevet til det meget mondæne Garbatella, der betyder venlig og imødekommende. Vi kommer rundt i bydelen og fyldes med gode fortællinger. Før fælles julemiddag samles vi for en hurtig indførelse i den katolske messe. Herefter spiser vi en dejlig julemiddag. Omkring kl. 23:00 mødes vi (de som har lyst) til afgang mod en af byens kirker til midnatsjulemesse. Middag inkl.
Dag 4
Velsignelse på Peterspladsen, julefrokost
Den spanske Trappe
Den 25. december er her jule-slaget slås i Italien. Dette er højtidens vigtigste dag, og vi følger romernes traditionelle mønster dagen igennem. Efter morgenmaden tager vi til den katolske kirkes absolutte centrum Peterspladsen, for her sammen med titusinder af katolikker, pilgrimme, katolske delegationer fra hele verden samt turister at modtage Pavens velsignelse og høre talen Urbi et Orbi. Begivenheden 1. juledag er et stort tilløbsstykke. Efter velsignelsen mødes vi på en nærliggende café, hvor vi får en pause fra menneskemylderet. Med formiddagens aktivitet har vi oparbejdet os en god appetit, og er så således beredte til den store og traditionelle italienske julefrokost. Italienske julefrokoster er som i Danmark: en langstrakt affære med et utal af forskellige retter og delikatesser. Bagefter begiver vi os hjemad, hvorefter resten af eftermiddagen er til at nyde byens liv eller til et lille hvil. Middagen, såfremt vi stadig er sultne, klarer vi med noget i den lette afdeling; en aperitivo med tilhørende antipasti-buffet på en af byens hyggelige fortovscaféer. Italiensk julefrokost inkl.
Dag 5
Cappuciner-kirken og tilhørende museum og krypt – Piazza Repubblica – Santa Maria degli Angeli e dei Martiri – fritid
Udsigt over Rom
På formiddagens tur besøger vi Cappuciner-kirken og museet. Den ligger på en af de mest berømte, elegante og dyre gader i Rom “Via Vittorio Veneto, som i daglig tale blot kaldes Via Veneto. Cappuciner- kirken (også kaldet "knoglekirken) er en blanding af museum og kirke. Her får I historien om cappuchiner munkene, der måtte forlade deres kloster nær Trevi-fontænen. De besluttede at flytte alle knoglerne fra munkene der var blevet begravet under Skt. Bonaventure-kirken. Knoglerne fra mere end 4000 afdøde munke blev placeret i en underjordisk gravplads lavet til formålet. Siden dengang har krypten (1600-tallet) fungeret som gravsted for cappuchinerne. Krypten består af små rum; kranie-krypten, bækken-krypten og genopstandelseskrypten. Herefter gåtur til Piazza Repubblica og besøg i Santa Maria degli Angeli e dei Martiri, som er ensmuk renæssancekirke bygget i kejser Diokletians gamle termer. Om eftermiddagen er der tid til egne oplevelser og shopping, eller man kan følge rejselederen på en interessant tur i Roms centrum. Fælles middag på restaurant nær hotellet. Middag inkl.
Dag 6
Galleria Doria Pamphilij, fritid
Santa Maria in Trastevere
I dag igen får vi mulighed for at møde noget af verdens fineste kunst. Efter morgenmad spadserer vi til Palazzo Doria Pamphilj, der er en stor pragtfuld bygning, hvis ældste dele stammer fra 1435. Hovedindgangen ligger ud til shoppinggaden Corsoen, og inde i pragtpaladset ser vi den store søjlegang og de mange sale med enestående kunst Her findes Roms betydningsfuldeste private kunstsamling Doria Pamphilij omfattende mere end 400 kunstværker, både malerier og skulpturer fra 1400- til 1700 tallet. Berømt er Valázquez´s portræt af pave Innocens X, foruden værker af Caravaggio, Rubens, Guercino, Parmigianino, Filippo Lippi, Rafael og Tiziano. Resten af dagen kan man tilbringe på egen hånd eller man kan følge rejselederen hen ad Via del Corso og slå et smut op ad den meget dyre gade Via Condotti, hvor de store italienske modehuse har deres flagskibsforretninger. En kop kaffe på Roms ældste cafe Antico Greco, hvor kunstnere, musikere og intellektuelle siden 1760 er mødtes, bl.a. bl.a. danske H.C.Andersen og Thorvaldsen, kunne sikkert friste. For enden af Condottigaden ligger en af Roms mest berømte pladser Piazza di Spagna med Den Spanske Trappe. Sidst på dagen kan man gå til Piazza Venezia med det enorme marmor-monument Fædrelandsalteret. I kort afstand herfra ligger Forum Romanum, Colloseum og Capitol med museerne og de berømte trapper for de, der måtte have lyst og flere kræfter. Vi mødes til fælles middag på restauranten nær hotellet. Middag inkl.
Dag 7
Hjemrejse
Morgenmad på hotellet. Check-ud og affrejse af hotellet kl. 08:00. Mødetid i lufthavnen kl. 09:15. Flyafgang kl. 11:25. Ankomst Kastrup Lufthavn kl. 14:00 – mange skønne oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 ·     Godt hotel m/centralt beliggenhed i hjertet af Rom
·      Halvpension
·      Flybillet Kastrup/Rom inkl. skatter og afgifter
·      Transport fra/til lufthavn og på de i programmet nævnte steder
·      Julemiddag juleaften og stor italiensk julefrokost juledag
·      Dansk rejseleder på hele rejsen
·      Alle entréer iflg. programmet
·      Deltagelse i Pavens velsignelse 1. juledag
·      De nævnte byrundture med Pantheon, Villa Farnesian, Botanisk Have, bydelene Trastevere og Garbatella, Den protestantiske kirkegård og Pyramiden, Trevi Fontænen, julemarked, Piazza Navona, Vatikanet med Peterspladsen, Den spanske Trappe, Piazza Repubblica, Cappucinerkirken med krypt og museum samt renæssancekirken Santa Maria degli Angeli e dei Martiri og Galleria Doria Pamphilij
·      Mulighed for midnatsgudstjeneste juleaften
·      Drikkepenge ved fælles måltider

Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

  • Forplejning på ud- og hjemrejse
  • Forsikringer
  • Drikkevarer
  • Drikkepenge til chauffører m.fl.
  • City-tax
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel:
Vi bor på et godt og klassisk 3* hotel i byens absolutte hjerte i Trevi-kvarteret. Seværdigheder som Pantheon, Den spanske Trappe, Trevi-fontænen og Piazza Navona er indenfor 5 minutters gang, hvilket er det rene ingenting i Rom.
Værelserne er ikke så store men rumme moderne bekvemmeligheder som satellit-TV, minibar, safety boks, trådløs internetadgang, gratis Wi-Fi, hårtørrer & gratis toiletartikler.
Badeværelserne er enten med bruser eller badekar.
Det er ikke tilladt at ryge på værelserne/hotellet.

Klima:
Temperaturen i Rom ligger i december på ca. 11-12 grader om dagen og ca. 5 grader om natten.

Fysiske krav:
Vi spadserer rundt til de forskellige seværdigheder. Besøg uden for centrum når vi med byens offentlige transportmidler (se  programmet).

Rejseleder:
På rejsen medvirker Italiens-ekspert Bo Rosasco, der er flydende på italiensk og selv har boet i Rom i en periode.