fbpx

Jul i Rom. Udsolgt Kunst og kulinariske oplevelser

Rejsen er udsolgt. Tag kontakt, hvis du ønsker at stå på venteliste til rejsen - måske indløber der et afbud, som giver plads til dig.

Eksklusiv rejse hen over julen til kunst i verdensklasse, kulinariske oplevelser, og forholdsvis ukendte men fantastiske historiske besøgsmål. Gennem hele programmet er man sikret bred og faglig funderet viden ved rejseleder og Rom-ekspert Bo Rosasco.

Denne rejse er en mulighed for at forlade de kendte danske juletraditioner – for i stedet at forkæle sig selv med æstetiske og historiske vidundere, godt samvær og ikke mindst god mad og gode vine i Rom.

Ved juletid er klimaet i Rom mildt, og i en solstråle kan man godt nyde en kop kaffe på nogle af byens mange smukke pladser.
Rom emmer af næsten 3.000 års historie. På denne rejse kommer man tæt på væsentlige sider af kunsten ved besøgene i pragtpaladset Doria Pamphilj, Palazzo Massimo og i Peterskirken, hvor en lokalguide kvalificerer oplevelsen i både basilikaen og ved pavegravene i Krypten.

Italien er kendt for sine fantastisk gode råvarer, der er grundlaget for landets verdenskendte køkken. Og italienerne virkelig elsker samværet om et godt veltillavet måltid mad. På rejsen har måltiderne og de kulinariske oplevelser stor vægt - med opgraderede menuer på lokale restauranter.

4* hotel i byens hjerte 5 minutters gang fra Peterskirken.

Endnu er Roms julekoncerter ikke offentliggjorte – vi håber senere at kunne tilbyde en musikalsk oplevelse på rejsen.

Velkommen til interessante og hyggelige juledage i Rom!
Tidspunkt22. dec - 26. dec 2021
Pris10.500,00 DKK
Enkeltvær.+1.250,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
22. dec. Direkte SAS-fly Kbh-Rom. Besøg Castel Sant’Angelo og Santa Maria in Traspontina
Afrejse med SAS fra Kastrup Lufthavn kl 10.00. Direkte flyvning. Ankomst i Roms Lufthavn kl 12.30. Her bliver vi afhentet af egen bus og kørt til Hotel Della Conciliazione, der ligger helt centralt i Roms hjerte kun 300 meter fra Peterskirken. Indkvartering på hotellet. Vi starter oplevelserne i Rom med at købe frokost i området. Herefter leder rejselederen en byvandring i lokalområdet. Vi besøger vore ”lokale kirke” Santa Maria in Traspontina med Knud den Helliges kapel. Kong Christian X besøgte i 1920 kapellet og forærede en ved den lejlighed en skriftestol. Vi spadserer videre til den markante borg Castel Sant’Angelo, der blev bygget som mausoleum for kejser Hadrian og senere har gjort tjeneste som pavelig fæstning, kaserne, fængsel og nu museum. Et mangefacetteret besøg, som bl.a. byder på fantastiske fresker, pavelige gemakker, våbensamling, 10 englefigurer af Bernini og en storslået udsigt over Rom mv. Til hotellet og god 3-retters middag (inkl)
Dag 2
23. dec. Rundvisning i Peterskirken. Besøg ved Palazzo Massimo og Terme di Diocletian
Efter morgenmad på hotellet tager vi hul på dagens oplevelser. Vi spadserer den korte vej til Vatikanet, hvor en lokalguide vil guide os gennem Peterskirkens kunstneriske vidundere. Oplev at få en grundig og interessant indføring i de uvurderlige kunstskatte. Rundvisningen går også til pavegravene og kunstværkerne i krypten. Frokost købes på egen hånd i området. Eftermiddagens program går til Palazzo Massimo, der er en afdeling af Roms National Museum og som er ukendt af mange. Samlingen er imidlertid fantastisk – smukke mosaikker fra Kejser Augustus’ kone Livias hus, fresker fra Villa Farnesina, utallige antikke statuer samt smykker. Også smukt parkanlæg. Billetten giver desuden adgang til Diocletian Terme, som er det største antikke badeanlæg (ca 300 e.Kr.) Vi mødes om aftenen til en 3-retters middag på lokal restaurant (inkl)
Dag 3
24. dec Galleria Doria Pamphilj. Kulinarsk oplevelse. Julemiddag. Midnatsmesse
Den 24. december er i Rom en helt almindelig dag. Mange familier spiser fisk denne aften, og man danser ikke om juletræet. I dag møder vi noget af verdens fineste kunst. Vi besøger Palazzo Doria Pamphilj (1435), der er en stor pragtbygning med overdådigt udsmykkede sale. Her findes Roms mest betydningsfulde private kunstsamling omfattende mere end 400 kunstværker, både malerier og skulpturer fra 1400- til 1700 tallet. Berømt er Valázquez´s portræt af pave Innocens X, foruden værker af Caravaggio, Rubens, Guercino, Parmigianino, Filippo Lippi, Rafael og Tiziano. Mulighed for at tilkøbe adgang til en herskabslejlighed i paladset. Italien er kendt for sine fantastisk gode råvarer, der er grundlaget for den verdenskendte italienske madkultur. I løbet af et par timer skal vi forkæles med diverse smagsprøver (vine med spændende tilbehør, olivenolie og balsamico) hos Restaurant Roscioli, som er et kulinarisk mekka for italienske delikatesser. Seancen afsluttes med at restaurantens kok demonstrerer, hvordan man tilbereder ”Cacio e Pepe Pasta”. Resten af eftermiddagen kan man tage på oplevelser på egen hånd til fx de julepyntede hovedstrøg: Via del Corso og Via Condotti. Eller man kan følges med rejselederen på en byvandring gennem bydelen Trastevere, som er en af de ældste og mest charmerende bydele i Rom med smalle gader og smøger og gamle, kønne pittoreske bygninger. Besøg i Santa Maria in Trastevere, som er Roms ældste Maria-kirke og måske også den smukkeste. Kirkens indre prydes af 22 antikke granitsøjler (fra et antikt Isis tempel), et gyldent træloft samt et smukt mosaikgulv. Vi holder juleaften med en god 4-retters middag på lokal restaurant. (inkl) Sidst på aftenen har man mulighed for at deltage i midnatsmesse i en af de lokale kirker.
Dag 4
25. dec. Velsignelse på Peterspladsen. God frokost. Julefred
Den 25. december er højtidens vigtigste dag, og vi følger romernes traditionelle mønster dagen igennem. Vi tager til den katolske kirkes absolutte centrum Peterspladsen, for her at modtage Pavens velsignelse. Selv om begivenheden 1. juledag er et tilløbsstykke, så står man aldrig tæt. Hvis coronarestriktioner skulle forhindre, at man kan møde op på Peterspladsen denne dag, bliver der tilbud om en anden oplevelse. Efter velsignelsen nyder vi en god 3-retters frokost på en nærliggende restaurant (inkl). Herefter sænker julefreden sig. Resten af eftermiddagen er til at nyde byens liv eller til et lille hvil. Rejselederen er behjælpelig med gode tips. Middagen, såfremt vi stadig er sultne, klarer vi med noget i den lette afdeling; en aperitivo med tilhørende antipasti-buffet på en af byens hyggelige fortovscaféer.
Dag 5
26. dec. Direkte SAS-fly Rom-Kbh
Morgenmad på hotellet. Med privat transferbus kører vi til Roms Lufthavn. Afgang med direkte SAS-fly til Kastrup kl 11.25. Ankomst i Kastrup Lufthavn kl 14.00, mange dejlige oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

• 4 nætter på 4* hotel ved Peterskirken
• 4 x morgenmad på hotellet
• 1 opgraderet 3 retters middag på hotellet
• 1 opgraderet 3 retters middag på lokal restaurant
• 1 opgraderet 4 retters middag på lokal restaurant
• 1 opgraderet frokost på restaurant
• Vin- og delikatesse oplevelse inkl cooking class
• Dansk ekspert rejseleder t/rt DK, gode informationer
• Alle udflugter og byvandringer
• Midnatsmesse den 24. dec samt Pavens velsignelse den 25. dec
• Lokalguide 2 timer i Peterskirken og krypten
• Alle entréer: Castel Sant’Angelo, Galleria Doria Pamphilj, Palazzo Massini og Terme, kirker
• Billet til offentlig transport
• Flybillet, direkte Kastrup - Rom t/rt med SAS
• Transfer fra Roms Lufthavn til hotel i privat bus t/r
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige måltider, forsikringer, drikkevarer, drikkepenge, city-tax, øvrige entréer.
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Vi bor på Hotel Della Conciliazione, et godt og klassisk 4* hotel i byens absolutte hjerte 5 minutters gang fra Peterskirken. Værelserne er minimum 18 m2 og rummer moderne bekvemmeligheder som TV, køleskab, safety boks, gratis Wi-Fi, hårtørrer. Badeværelserne er enten med bruser eller badekar. Det er ikke tilladt at ryge på værelserne/hotellet. Dobbeltværelser bruges som enkeltværelser.

Klima: Temperaturen i Rom ligger i december på ca. 11-12 grader/dag og 5 grader om natten.

Fysiske krav: Programmet indeholder byvandringer hver dag. Roms offentlig transport benyttes dagligt.

Rejseleder: Italiens-ekspert Bo Rosasco, der er flydende på sproget og selv har boet i Rom en periode.

Øvrigt: Rejseforsikring bør man have og afbestillingsforsikring anbefales. Prisen er beregnet efter kendte valutakurser, skatter og afgifter pr. 15.09.2021. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626 og vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Vi anbefaler, at man er færdigvaccineret mod corona. Ikke-vaccinerede er velkommen men skal selv sørge for at indfri relaterede krav. Rejsen gennemføres ved min 15 gæster, max 32 gæster.

Forhåbentlig kan vi på et seneres tidspunkt tilbyde en musikalsk oplevelse (tilkøb).

Der tages forbehold for mindre ændringer i programmet.