fbpx

Island, naturens urkræfter. 2022 8 dage, fly fra Billund

Denne rejse gentages i august 2022, 8 dage. Opdateret program for 2022 rejsen lægges her på siden i løbet af efteråret 2021. Dette program er fra en særdeles vellykket rejse i august 2021. Ring gerne og hør nærmere om rejsen. Eller bliv skrevet op til at modtage det nye program, så snart vi har det klar.

Island er 2½ gange Danmark, og med et indbyggertal ca. 348.000 er Island Europas tyndest befolkede land. Mere end 230.000 bor i Reykjavik. I Island oplever man en storslået og utrolig smuk natur, der rummer en voldsom urkraft som skyldes, at kontinentalpladerne mellem Europa og Amerika mødes her. Der er vulkansk og geotermisk aktivitet på øen som følge af denne placering. Nogle af vulkanerne er meget aktive – bedst huskes nok Eyjafjallajökull, der var i udbrud i 2010. To andre vulkaner har siden været i udbrud i henholdsvis 2011 og 2014. Med den termiske aktivitet dannes masser af varmt vand i undergrunden. Og for mange står en dukkert i små lokale hotpots under åben himmel som indbegrebet af Island. På denne rejse kan man flere steder bade i varme kilder.

Mod vest byder Island på levn fra sagatiden. Her skal vi omkring den store sagaskriver, Snorri Sturluson, som skrev Heimskringla og hans slægtning Egil Skallegrimsson. Vi møder også Erik den Røde og Bárður Snæfellsás, som er halv mand og halv trold. Sidst men ikke mindst får I et indgående kendskab til Vatnsdæla Saga. Kvindeskolen i Blönduós broderer på et 46 meter langt og 50 meter bredt tæppe, som fortæller sagaen.

Tidspunkt01. aug - 08. aug 2022
Pris17.900,00 DKK
Enkeltvær.+3.500,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Fly Billund - Keflavik
Direkte fly Billund - Keflavik. Vi kører til hotellet i Keflavik for indkvartering og overnatning.
Dag 2
Reykjavik, Vestlandet – sagalandet
Formiddagen byder på byrundtur i Reykjavik til fods og i bus. Vi kommer til Hallgrimskirken og den nye operabygning Harpa fra 2011, som er en enestående smuk bygning skabt af makkerparret bag Københavns Opera, Henning Larsen og Olafur Eliasson samt den islandske arkitekt Batteriid. På busturen rundt i byen ser vi også Domkirken, Altinget og den specielle bygning ”Perlan”, der består af 6 store vandtanke på hver 4 mio. liter vand (vandet er 80o varmt og bruges til opvarmning af husene i Reykjavik). Vi passerer Nordens Hus, Rådhuset, søen Tjörn, Höfdi, hovedgaden Hverfisgata og havneområdet. Efter frokost kører vi nordpå til Vestisland med de gamle sagasteder. Vi passerer gården Borg, hvor Egill Skallagrimsson levede i 900-tallet og gården Reykholt, hvor Islands største historieskriver Snorri Sturluson levede og nedskrev Heimskringla. Middag og overnatning i Borgarnes. To nætter på samme hotel.
Dag 3
Snæfellsnæs halvøen – ”Mini Island”
Vulkanen Snæfellsnæs har i århundreder fascineret mennesket, der har tillagt bjerget og gletsjeren overnaturlige, skjulte kræfter. De første mennesker på Island boede i dette område, og mange spor er efterladt. Men naturens overdådighed kender på denne halvø ingen grænser. Her er forrevne lavakyster, søjlebasalt i uventede formationer, hvaler kan ofte ses direkte fra land, her er vulkaner, store lavamarker, gletsjere, fuglefjelde, fiskerbygder og naturens stilhed – bortset fra fuglenes skrig og bølgernes slag mod kysten. Fuglefjeldene er fantastiske med tusinder af skrigende havfugle, bl.a. søpapegøjer, suler, mallemukker, edderfugle og mange flere. Snæfellsnæs regnes for den flotteste af alle Islands halvøer, og alle Islands forskelligartede landskabstyper er repræsenteret på Snæfellsnæs, derfor tilnavnet ”Mini Island”. Dagen tilbringes i denne enestående natur, og små vandreture tilbydes, bl.a. langs kysten til fuglefjeldene ved Arnastapi og Hellnar og til de sorte strande og ”Den sorte Kirke”. Fiskerbyerne Òlafsvik, Grundarfjördur og Stykkisholm passeres, før vi returnerer til samme hotel i Borgarnes til middag og overnatning.
Dag 4
Varme kilder, vandfald, Erik den Rødes Gård
Langs Hvita elven besøger vi to enestående naturfænomener. Ved Deildartunga vælder 90 grader varmt vand ud af klippesiden, og lidt længere oppe ad Hvita elven ser vi Hraunfaldene og Barnafoss, der er utallige vandfald, der over en strækning på 900 meter vælder ud af klippen. Vi kører igen ind over lavamarker og kommer til vestfjordene. Her gik den norske viking Erik den Røde i land og byggede en gård. Den rekonstruerede gård besøges, og vi får beretninger om vikingernes færden i Island. Herfra ind over et vulkanhøjland til byen Saudárkrókur i Skagafjördur, hvor landmændene især er berømte for hesteavl. Turen bringer os gennem frodige landbrugsområder og dybe dale med lakseelve. Til middag og overnatning i Saudárkrókur. To nætter på samme hotel.
Dag 5
Glaumbær, Vidimyri tørvekirke, Islands Textilcenter
Glaumbær tørvegård
Vi passerer gården Fagranes, som blev kendt, da Søren Ryge for år tilbage lavede en fin TV-reportage om islandske heste. Mulighed for friluftsbadning i sagahelten Grettirs varme bad nær kysten. Besøg i en lillebitte smuk kirke bygget af tørv og tømmer - Vidimyri. Tørven skal ofte fornys, og denne kirkes arkitektur er fra 1834, så selve bygningen er ikke meget gammel. Men på dette sted har ligget en kirke siden kristendommen kom til Island omkring år 1000 – og man fornemmer tydeligt, hvordan væggene hvisker om vikinger, sagaforfattere og almindelige menneskers skæbner. Tørvegården Glaumbær var præstegård. Den er et typisk eksempel på de store gårdanlæg, der blev bygget fra middelalderen og helt frem til 1900-tallet. Byggestilen fortæller om en tid med kummerlige materielle forhold og at byggematerialer var en mangelvare. I Blönduós ligger Islands Textil Center, som har fået den spændende idé at brodere hele sagaen om Vatnsdæla i stil med Bayeaux tapetet (broderet i Frankrig af nonner i 1000-tallet). Vatnsdæla tapetet ender med at blive 46 meter langt. Vi besøger Textil Centeret og ser og hører om projektet samt ser de gamle islandske håndarbejdstraditioner. Til hotellet til middag og overnatning.
Dag 6
Kjölur højsletten, varme kilder, Gullfoss
God vandresti til det gamle tingsted Løgberg
I dag skal vi opleve det ægte, uberørte Island. Turen går ind over højsletten Kjølur ad grusvej gennem et mennesketomt område mellem gletsjerne Langjökull og Hofsjökull. Vejen er kun farbar få måneder om året. Vi spiser (picnic) frokost ved de varme kilder i Hveravellir, og mulighed for friluftsbadning i den naturlige varmepot. Tidligere var stedet berygtet for de fredløse. Vi fortsætter sydover og gør stop ved Bláfell, hvor alle lægger en sten på den store varde. Snart kommer vi til Gullfoss ”Det Gyldne Vandfald”, hvor vandet i 2 fald styrter 32 m ned i en 70 m dyb og 2½ km lang kløft. Besøg ved vandfaldet og videre til det interessante geotermiske område ved Geysir, hvor vi indkvarteres lige overfor springkilderne. Vi indkvarteres i to nætter i luksushytter ved hotellet. Aftensmad på hotellet.
Dag 7
Tingvellir, Skálholt Domkirke, Geysir = Den Gyldne Cirkel. Kraftværk
Vi befinder os lige midt i Islands mest berømte geologiske område med kogende springkilder, boblende mudder, vulkaner og jordplader, der forskubbes. Dertil kommer gamle kultursteder med verdens ældste demokratiske tingsted og Islands ældste domkirke. Vi kører gennem Laugarvatn til Tingvellir Nationalpark, som er UNESCO verdensarv. På denne slette skabtes Europas ældste parlament Altinget, hvor der var demokratiske samlinger fra år 930 – 1798. I Almannagja kløften ser vi, hvorledes de europæiske og amerikanske kontinentalplader fjerner sig fra hinanden. Vi går gennem Almannagja og besøger det gamle tingsted Løgberg, hvor de store demokratiske samlinger fandt sted, og hvor Lovsigemanden hvert år fremsagde landets love for de fremmødte islændinge. Vi kører til Islands ældste domkirke Skálholt, der bl.a. hver sommer er hjemsted for mange korsangere grundet kirkens fine akustik. Nu kører vi gennem Islands bedste landbrugsområder til det store kraftværk Hellisheidi, hvor der venter en spændende og informativ rundvisning på kraftværket, der producerer grøn energi fra naturens egne resurser. Retur til Geysir til middag og overnatning.
Dag 8
Hjemrejse til Billund
Reykjavik med Hallgrimskirken i centrum
Vi passerer Reykjavik og kører mod lufthavnen i Keflavik. Afrejse. Ankomst Billund mange dejlige oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Direkte fly Billund-Keflavik, 23 kg in-checket bagage
 • Busrejse i islandsk turistbus
 • 7 x gode hoteller med bad/toilet på alle værelser
 • 7 x islandsk morgenmad
 • 6 x aftensmad (2 retter eller buffet)
 • 6 x frokost
 • Fuldt udflugtsprogram med alle entreer jf. program
 • Dansktalende rejseleder på hele turen fra/til DK
 • Byrundtur i Reykjavik og Snæfellsnæs halvøen
 • Den Gyldne Cirkel med Tingvellirsletten, Almannagja kløften og Skálholt Domkirke
 • Besøg ved vandfaldene Gullfoss og Barnafoss
 • Køretur over Kjölur højsletten
 • Besøg ved Geysir, Glaumbær og tørvekirken Vidimyri
 • Besøg ved flere varme naturlige badeanlæg
 • Guidet rundvisning i Erik den Rødes gård
 • Besøg og introduktion til Islands Textil Center
 • Besøg Lavacenter Vatnshellir og grotte
 • Kraftværket Hellisheidi med rundvisning
 • Fortælling om diverse programpunkter
 • Bidrag til Rejsegarantifond og EU ansvarsforsikring
 • Lufthavnsafgift og skat Billund-Keflavik
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Drikkepenge til chaufføren
 • Private forsikringer
 • Selvvalgte entréer
Se bemærkninger her

Bemærkninger

 • Gode 3 – 3½ stjernede hoteller med restaurant
 • Alle værelser har eget bad og toilet
 • Krav til fysik: man skal være almen godt gående. Nogle vandringer foregår i ujævnt terræn
 • Prisniveauet i Island er meget højt. Vi har inkluderet alt, således at der ikke kommer overraskelser
 • Valuta: islandske kroner
 • Nogle udflugter er afhængige af vejret og gennemføres kun ved godt vejr
 • Forventet kørsel: ca. 1300 km
 • Der tages forbehold for prisændringer i Island, bl.a. hotelpriser, entréer, afgifter, skatter, valuta, moms
 • Prisen er beregnet ud fra kendte entreer, afgifter, skatter, moms, valuta pr. 18.10.2020 (kurs ISK 4,65)
 • Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes
 • Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden med registreringsnummer 1626
Se kort over rejsen her