fbpx

Island, naturens urkræfter. UDSOLGT 8 dage, fly fra Billund

Ingen steder på jorden findes naturoplevelser, som de ses på Island. Det er helt unikt.

Vestlandet på Snæfellsnæs byder på alle de typer natur, der findes på Island - øde lavamarker, fuglefjeld, kaftfulde vandfald, grønne dale, ild, is og et kæmpe himmelhvælv. Man behøver ikke kører hele øen rundt, for at få et fuldtonet indtryk af Island - både det historiske og det moderne Island.
Islands natur rummer en voldsom urkraft som skyldes, at kontinentalpladerne mellem Europa og Amerika mødes her. Der er vulkansk og geotermisk aktivitet på øen som følge af denne placering. Nogle vulkaner er aktive og går med mellemrum i udbrud. Vi husker Eyjafjallajökul, der i marts 2010 lammede Europas flytrafik. Og lige nu er det vulkanen Geldingadalagos, der er i (et ufarligt) udbrud. Med den termiske aktivitet dannes varmt vand i undergrunden. En dukkert i små lokale hotpots under åben himmel er et must og indbegrebet af Island.

Islands sagahistorie er enestående. Vi skal omkring den store sagaskriver, Snorri Sturluson, som skrev Heimskringla og hans slægtning Egill Skallagrimsson. Vi møder også Erik den Røde og Bárður Snæfellsás, som er halv mand og halv trold. Sidst men ikke mindst får I et indgående kendskab til Vatnsdæla Saga, som bliver broderet på et stort tapet på Islands Textil Center - det færdige tapet bliver 46 m langt og 50 cm bredt. Man skal forestille sig et værk a la Bayeaux tapetet.

Island er 2½ gange Danmark, og med et indbyggertal ca. 348.000 (som Århus) er landet Europas tyndest befolkede land. Mere end 230.000 bor i Reykjavik. Reykjavik er topmoderne med spændende arkitektur bl.a. operaen Harpa og Perlan.

Kun 3 hotelskift gør rejsen mere bekvem, end hvis man skal skifte hver nat. Rejsen er inklusiv alt - alle entréer, udflugter, måltider, vidende dansk rejseleder, lokalguider mm.
Tidspunkt29. jul - 05. aug 2022
Pris18.900,00 DKK
Enkeltvær.+3.900,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Fly Billund - Keflavik
Indcheck og afrejse fra Billund lufthavn. Vel ankommet til Island kører vi til 1. hotel til indkvartering og overnatning.
Dag 2
Reykjavik, Vestlandet – sagalandet
Formiddagen byder på byrundtur i Reykjavik til fods og i bus. Vi kommer til Hallgrimskirken og den nye operabygning Harpa fra 2011, som er en enestående smuk bygning skabt af makkerparret bag Københavns Opera, Henning Larsen og Olafur Eliasson samt den islandske arkitekt Batteriid. På busturen rundt i byen ser vi også Domkirken, Altinget og den specielle bygning ”Perlan”, der består af 6 store vandtanke på hver 4 mio. liter vand (vandet er 80 grader varmt og bruges til opvarmning af husene i Reykjavik). Vi passerer Nordens Hus, Rådhuset, søen Tjörn, Höfdi, hovedgaden Hverfisgata og havneområdet. Efter frokost kører vi nordpå til Vestisland med de gamle sagasteder. Vi passerer gården Borg, hvor Egill Skallagrimsson levede i 900-tallet og gården Reykholt, hvor Islands største historieskriver Snorri Sturluson levede og nedskrev Heimskringla. Middag og overnatning i Borgarnes.
Dag 3
Snæfellsnæs halvøen – ”Mini Island”
Vulkanen Snæfellsnæs har i århundreder fascineret mennesket, der har tillagt bjerget og gletsjeren overnaturlige, skjulte kræfter. De første mennesker på Island boede i dette område, og mange spor er efterladt. Men naturens overdådighed kender på denne halvø ingen grænser. Her er forrevne lavakyster, søjlebasalt i uventede formationer, hvaler ses ofte direkte fra land, her er vulkaner, store lavamarker, gletsjere, fuglefjelde, fiskerbygder og naturens stilhed – bortset fra fuglenes skrig og bølgernes slag mod kysten. Fuglefjeldene er fantastiske med tusinder af skrigende havfugle, bl.a. søpapegøjer, suler, mallemukker, edderfugle og mange flere. Snæfellsnæs regnes for den flotteste af alle Islands halvøer, og alle Islands forskelligartede landskabstyper er repræsenteret på Snæfellsnæs, derfor tilnavnet ”Mini Island”. Dagen tilbringes i denne enestående natur, og små vandreture tilbydes, bl.a. langs kysten til fuglefjeldene ved Arnastapi og Hellnar og til de sorte strande og ”Den sorte Kirke”. Fiskerbyerne Òlafsvik, Grundarfjördur og Stykkisholm passeres, hvorefter vi kører til Laugarbakki til middag og overnatning. Ophold i 3 nætter.
Dag 4
Varme kilder, vandfald, Erik den Rødes Gård
Vi følger hovedvejen Ring 1 til Hvita elven, hvor vi besøger to enestående naturfænomener. Ved Deildartunga vælder 90 grader varmt vand ud af klippesiden, og lidt længere oppe ad Hvita elven ser vi Hraunfaldene og Barnafoss, hvor utallige vandfald, der over en strækning på 900 meter vælder ud af klippen. Vi kører igen ind over lavamarker og kommer til vestfjordene. Her gik den norske viking Erik den Røde i land og byggede en gård. Den rekonstruerede gård besøges, og vi får beretninger om vikingernes færden i Island. Sidste stop i dag bliver den fantastiske canyon Kolugljufur med vandfaldet Kolufoss. Vandet falder over 50 meter i flere vandfald gennem en en km lang canyon. Retur til hotel Laugarbakki til middag og overnatning.
Dag 5
Glaumbær, tørvekirke, Islands Textilcenter
Glaumbær tørvegård
Vi passerer byen Blönduós og kører herefter ind over et vulkanhøjland til byen Saudárkrókur i Skagafjördur ”Hestenes dal” på grund af de mange heste. Turen bringer os gennem frodige landbrugsområder og dybe dale med lakseelve. Vi passerer gården Fagranes, som blev kendt, da Søren Ryge for en del år tilbage lavede en fin TV-reportage om islandske heste. Mulighed for friluftsbadning i sagahelten Grettirs varme bad nær kysten. Tørvegården Glaumbær var præstegård. Den er et typisk eksempel på de store gårdanlæg, der blev bygget fra middelalderen og helt frem til 1900-tallet. Byggestilen fortæller om en tid med kummerlige materielle forhold og at byggematerialer var en mangelvare. Besøg i en lillebitte smuk kirke bygget af tørv og tømmer - Vidimyri. Tørven skal ofte fornys, og denne kirkes arkitektur er fra 1834, så selve bygningen er ikke meget gammel. Men på dette sted har ligget en kirke siden kristendommen kom til Island omkring år 1000 – og man fornemmer tydeligt, hvordan væggene hvisker om vikinger, sagaforfattere og almindelige menneskers skæbner. I Blönduós ligger Islands Textil Center, som har fået den spændende idé at brodere hele sagaen om Vatnsdæla i stil med Bayeaux tapetet (broderet i Frankrig af nonner i 1000-tallet). Vatnsdæla tapetet ender med at blive 46 meter langt. Vi besøger Textil Centeret og ser og hører om projektet samt ser de gamle islandske håndarbejdstraditioner. Til hotellet i Laugarbakki til middag og overnatning.
Dag 6
Kjölur højsletten, varme kilder, Gullfoss
God vandresti til det gamle tingsted Løgberg
I dag skal vi opleve det ægte, uberørte Island. Turen går ind over højsletten Kjølur ad grusvej gennem et mennesketomt område mellem gletsjerne Langjökull og Hofsjökull. Vejen er kun farbar få måneder om året. Vi spiser (picnic) frokost ved de varme kilder i Hveravellir, og mulighed for friluftsbadning i den naturlige varmepot. Tidligere var stedet berygtet for de fredløse. Vi fortsætter sydover og gør stop ved Bláfell, hvor alle lægger en sten på den store varde. Snart kommer vi til Gullfoss ”Det Gyldne Vandfald”, hvor vandet i 2 fald styrter 32 m ned i en 70 m dyb og 2½ km lang kløft. Besøg ved vandfaldet og videre til det interessante geotermiske område Geysir. Indkvartering to nætter helt nær det geotermiske område på Hotel Litle Geysir. Aftensmad på hotellet
Dag 7
Tingvellir, Skálholt Domkirke, Geysir = Den Gyldne Cirkel. Kraftværk
Vi befinder os lige midt i Islands mest berømte geologiske område med kogende springkilder, boblende mudder, vulkaner og jordplader, der forskubbes. Dertil kommer gamle kultursteder med verdens ældste demokratiske tingsted og Islands ældste domkirke. Vi kører gennem Laugarvatn til Tingvellir Nationalpark, som er UNESCO verdensarv. På denne slette skabtes Europas ældste parlament Altinget, hvor der var demokratiske samlinger fra år 930 – 1798. I Almannagja kløften ser vi, hvorledes de europæiske og amerikanske kontinentalplader fjerner sig fra hinanden. Vi går gennem Almannagja og besøger det gamle tingsted Løgberg, hvor de store demokratiske samlinger fandt sted, og hvor Lovsigemanden hvert år fremsagde landets love for de fremmødte islændinge. Vi kører til Islands ældste domkirke Skálholt, der bl.a. hver sommer er hjemsted for mange korsangere grundet kirkens fine akustik. Nu kører vi gennem Islands bedste landbrugsområder til det store kraftværk Hellisheidi, hvor der venter en spændende og informativ rundvisning på kraftværket, der producerer grøn energi fra naturens egne resurser. Middag på hotellet.
Dag 8
Hjemrejse til Billund
Reykjavik med Hallgrimskirken i centrum
Vi kører mod halvøen Reykjanes, hvor vi får de sidste store natur- og geologiske indtryk. Passerer vulkanen Fagradalsfjall, der i 2021 gik i udbrud. Ankomst til lufthavnen i Keflavik. Afrejse. Ankomst Billund mange dejlige oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

- Flyrejse Billund – Keflavik t/rt
- 23 kg in-checket bagage + 10 kg håndbagage
- Busrejse i islandsk turistbus
- 7 overnatninger på gode hoteller
- bad/toilet på alle værelser
- 7 x islandsk morgenmad
- 6 x aftensmad (2 retter eller buffet) (værdi kr. 2800,-)
- 7 x frokost (værdi kr. 950,-) restaurant eller picnic
- Fuldt udflugtsprogram med alle entreer jf. program
- Dansktalende rejseleder på hele turen fra/til Billund
- Byrundtur med bus og til fods i Reykjavik
- Rundtur med bus på Snæfellsnæs halvøen
- Den Gyldne Cirkel med Tingvellirsletten, Almannagja kløften
- Besøg ved Skalholt Domkirke
- Besøg ved vandfaldene Gullfoss, Barnafoss m.fl.
- Køretur over Kjölur højsletten
- Besøg ved Geysir, Glaumbær og tørvekirken Vidimyri
- Besøg ved flere varme naturlige badeanlæg
- Guidet rundvisning på Erik den Rødes gård
- Besøg og introduktion til Islands Textil Center
- Guidet køretur på Reykjanes halvøen
- Guidede vandreture i storslået natur
- Kraftværket Hellisheidi med rundvisning
- Fortælling om diverse programpunkter
- Bidrag til Rejsegarantifond og EU ansvarsforsikring
- Lufthavnsafgift og skat Billund-Keflavik
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer, øvrige måltider, drikkepenge til buschaufføren samt private forsikringer og selvvalgte entréer. Entré til friluftsbade og swimmingpools.
Se bemærkninger her

Bemærkninger

- Gode 3 – 3½ stjernede hoteller med restaurant
- Alle værelser har eget bad og toilet
- Bemærk: kun 3 gange skiftes hotel
- Krav til fysik: man skal være almindelig godt gående.
- Vandringer foregår i ujævnt terræn
- Prisniveauet i Island er meget højt, især på mad. Vi har inkluderet alt, så der ikke kommer overraskelser.
- Valuta: islandske kroner
- Nogle udflugter er afhængige af vejret og gennemføres kun ved godt vejr.
- Forventet kørsel: ca. 1400 km
- Der tages forbehold for prisændringer i Island, bl.a. hotelpriser, entréer, afgifter, skatter, valuta, moms
- Prisen er beregnet ud fra kendte entréer, afgifter, skatter, moms, valuta pr. 3.10.22 (kurs 0,0504)
- Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes
- Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626
- Helpension gælder fra 2. dags morgenmad til og med 8. dags frokost.
Se kort over rejsen her