fbpx

Island - den store rundrejse 8 dage, Rundrejse med bl.a. virksomhedsbesøg. Fly fra Billund.

Island er Europas næststørste ø, og dækker et areal på 103.000 km2 – lidt mere end Ungarn. Indbyggertallet er ca. 348.000 og dermed er Island Europas tyndest befolkede land. Heraf bor mere end 230.000 i Reykjavik.I Island oplever man en storslået og utrolig smuk natur der rummer en voldsom kraft, som skyldes at kontinentalpladerne mellem Europa og Amerika mødes her. Der er vulkansk og geotermisk aktivitet på øen som følge af denne placering. Nogle af vulkanerne er meget aktive – bedst huskes nok Eyjafjallajökull der var i udbrud i 2010. To andre vulkaner har siden været i udbrud i henholdsvis 2011 og 2014.  Med den termiske aktivitet dannes masser af varmt vand i undergrunden. Og for mange står en dukkert i små lokale hotpots under åben himmel som indbegrebet af Island. På denne rejse kan man flere steder bade i varme kilder. Det anbefales at tjekke vandtemperaturen før man går i – det kan være meget varmt!

Tidspunkt14. jun - 21. jun 2019
Pris 18.475 kr
Enkeltvær.+ 3.365 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse fra Billund. Reykjavik
Seneste mødetid i Billund Lufthavn kl. 20:00. Flyafgang kl. 21:55 direkte til Keflavik. Ankomst Keflavik kl. 22:45. Vi kører straks til hotellet i Reykjavik for indkvartering og overnatning.
Dag 2
Tingvellir, Skálholt, Geysir og Gullfoss
Vi forlader Reykjavik og kører østpå til Tingvellir, Islands Alting og Europas ældste parlament, hvor der var demokratiske samlinger fra år 930 – 1798. Vi går en tur gennem Almannagja til det gamle tingsted Løgberg. Vi besøger også Islands ældste domkirke Skálholt. Efter frokost kører vi til Islands største turistattraktion Geysir-området, hvor springkilderne sender kaskader af hedt vand 30 m i vejret. Turen går videre til Gullfoss ”Det Gyldne Vandfald”, hvor vandet i 2 fald styrter 32 m ned i en 70 m dyb og 2½ km lang kløft. Middag og overnatning i Laugarvatn.
Dag 3
Kjölur højsletten, Vatnsdæla tapetet, Vidimyri
Tidlig morgenmad. I dag skal vi opleve det ægte, uberørte Island. Turen går ind over højsletten Kjølur ad grusvej gennem et mennesketomt område mellem gletsjerne Langjökull og Hofsjökull. Vejen er kun farbar få måneder om året. Vi spiser frokost ved de varme kilder i Hveravellir, og håber der er mulighed for friluftsbadning i den naturlige varmepot. Tidligere var stedet berygtet for de fredløse. Vi fortsætter til Nordlandet, hvor landmændene især er berømte for hesteavl. Turen bringer os gennem frodige landbrugsområder og dybe dale med lakseelve. I Blönduós ligger Islands Textil Center, som har fået den spændende idé at brodere hele sagaen om Vatnsdæla i stil med Bayeaux tapetet (broderet i Frankrig af nonner i 1100tallet). Vatnsdæla tapetet ender med at blive 46 meter langt. Vi ser og hører om projektet. Besøg i en lillebitte smuk kirke bygget af tørv og tømmer - Vidimyri. Tørven skal fornys ofte og denne kirkes arkitektur er fra 1834, så selve bygningen er ikke meget gammel. Men på dette sted har ligget en kirke siden kristendommen kom til Island omkring år 1000 – og man fornemmer tydeligt hvordan væggene hvisker om vikinger, sagaforfattere og almindelige menneskers skæbner. Ankomst til hotellet øst for Akureyri omkring kl. 18:00. Hotellet ligger meget natursmukt med udsigt over fjorden, udkigstårn og afmærkede vandrestier. Fælles middag.
Dag 4
Myvatn med kogende jord og vulkaner
Ikke alt dufter lige godt
Efter morgenmaden forlader vi hotellet for at køre til Godafoss, gudernes vandfald. Herfra kører vi videre til naturparadiset Mývatn (myggesøen). Området er verdensberømt for sin naturskønhed, sit fugleliv og geologiske særpræg. Vi oplever lavalandskabet med ejendommelige formationer, de mange fugle i fuglereservatet, varm damp der stiger op fra revner og sprækker i jorden, huler fyldt med næsten kogende vand, vulkankratere og meget mere. Senere besøger vi Myvatn Nature Baths med naturligt varmt geotermisk vand – en lækker badeoplevelser i stil med den Blå Lagune, (entré: 275 kr. tilkøb, bestilles ved køb af rejsen). Derefter besøges de varme kilder med boblende ler og svovl ved Namuskard (kaldet Djævelens Køkken) og et vulkankrater. Vi kører derefter over lavahøjsletten Búrfellshraun og det store indlandsplateau til Egilsstadir i øst. Middag og overnatning i nærheden af Egilsstadir.
Dag 5
Østfjordene, Petra stensamling, Djupivogur
Øst-Island er en stor naturoplevelse med kløftede fjelde og lange fjordarme med små fiskerbygder. På den ene side fjordene og det store hav, på den anden side fuglefjelde med tusinder af ynglende havfugle. I Stödvarfjördur besøges Petras interessante stensamling, indsamlet fra hele Island. I Djupivogur ligger endnu smukke huse fra danskertiden. Overnatning på hotel i Höfn. Middag på lokal restaurant.
Dag 6
Gårdbesøg, isbjerge, Skaftafell Nationalpark
Islandsk landbrug har helt specielle udfordringer i kraft af naturens luner. Vi besøger en gård og hører om livet som bonde. Herefter en fascinerende tur langs Islands højeste gletsjer Vatnajökull på 2119 m. Ved lagunen Jökulsárlón brækker gletsjerstykker af og danner isbjerge i de ejendommeligste former. Mulighed for sejltur i specialbyggede både på det rolige vand, så man på nærmeste hold kan se de smukke isbjerge (kr. 375,- tilkøb, bestilles ved køb af rejsen). Turen går videre til nationalparken Skaftafell og ismasserne fra Skaftafellsjöklen. Der er mulighed for en spadseretur til Svartifoss. Vi kører ind i gletsjeren Vatnajökulls enorme afsmeltningsområde, hvor ørkenlignende sandsletter gennemstrømmes af talrige smeltevandselve. Herfra fortsætter vi til Dyrholay halvøen, der er hjemsted for mange søfugle. Vi spadserer en tur i området. Efter denne imponerende naturoplevelse i den friske luft, kører vi hen til vort hotel nær Hvolsvöllur. Indkvartering og middag.
Dag 7
Skogar hjemstavnsmuseum, Lava Center, kraftværk
Efter morgenmaden kører vi til det nærliggende hjemstavnsmuseum i Skogar, hvor der er en guidet rundvisning. Herfra kører vi til det nye Lava Center. Her får man en grundig og interessant gennemgang af Island skabelse, og de voldsomme kræfter der er gemt i jordens indre. Efter dette interessante besøg kører vi mod Reykjavik. Undervejs gør vi stop ved et stort kraftværk, hvor der venter en spændende og informativ rundvisning. Ankomst til Reykjavik hen på eftermiddagen. Aftensmad på egen hånd.
Dag 8
Reykjavik, hjemrejse
Formiddagen byder på byrundtur til fods og i bus. Vi kommer ind Hallgrimskirken og senere den nye operabygning Harpa fra 2011, som er en enestående smuk bygning skabt af makkerparret bag Københavns Opera, Henning Larsen og Olafur Eliasson samt den islandske arkitekt Batteriid. På busturen rundt i byen ser vi også Domkirken, Altinget og den specielle bygning ”Perlan”. ”Perlan” er 6 store tanke, som hver kan rumme 4 mio. liter vand (vandet er 80o varmt og bruges til opvarmning af husene i Reykjavik). Herfra til lufthavnen, afrejse mod Billund kl. 16:15 med ankomst til Billund kl. 20:55.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

– Flyrejse Billund – Keflavik , 23 kg in-checket bagage
– Busrejse i islandsk bus
– 7 overnatninger på gode hoteller
– 7 x islandsk morgenmadsbuffet
– 5 x aftensmad
– Fuldt udflugtsprogram
– Busrundtur i Reykjavik: Perlan – Hallgrimskirken – Domkirken – Det nye operahus, Harpa med mere
– Den Gyldne Cirkel med Tingvellirsletten – Almannagja k
løften – Skalholt Domkirke
– Besøg ved vandfaldene Godafoss, Gullfoss, 
Svartifoss
– Besøg ved Djævelens Køkken og Krafla vulkanen
– Køretur over Kjölur højsletten
– Besøg ved Geysir – søen Myvatn – lavamarken med
Dimmuborgir – Skaftafell
– Besøg på Petras stensamling
– Besøg i tørvekirken Vidimyri
– Besøg på gård
– Guidet rundvisning på hjemstavnsmuseet i Skogar
– Besøg på Lava Center
– Besøg og introduktion til Islands Textil Center
– 
Besøg på kraftværk med rundvisning
– Fortælling om diverse programpunkter
– Dansk rejseleder med stor erfaring i Island
– Bidrag til Rejsegarantifond og EU ansvarsforsikring
– Lufthavnsafgift og skat Billund-Keflavik

Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer, øvrige måltider, drikkepenge til chaufføren samt private forsikringer og selvvalgte entreer

Mulige tilkøb:
– Myvatn Nature Baths: kr. 275,-
– Sejltur ved isbjergene: kr. 375,-

Tilkøbene bestilles ved køb af rejsen.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

REJSEFAKTA

– Alle værelser har eget bad og toilet
– Krav til fysik: rejsen er uegnet for dårligt gående
– Valuta: islandske kroner
– Nogle udflugter er afhængige af vejret og gennemføres kun ved godt vejr
– Der tages forbehold for prisændringer i Island, bl.a. hotelpriser, entréer, afgifter, skatter, valuta, moms
– Prisen er beregnet ud fra kendte entreer, afgifter, skatter, moms, valuta pr. 14.11.2018 (kurs ISK 5,35)
– Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes
– Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden  med registreringsnummer 1626

Rejseleder: Lisbeth Bay Schmidt, som har stor viden om Island, er med på hele turen. Hun møder jer I Billund lufthavn ved udrejsen og er sammen med på hele rejsen.

 

Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

– Krav til fysik: Rejsen er uegnet for dårligt gående