fbpx

Island - Vandrerejse 2023 Vandringer i Islands unikke natur

Island er storslået, rå og vanvittig smuk natur, der rummer en voldsom urkraft – ildens og isens land. Kontinentalpladerne mellem Europa og Amerika mødes her og skaber pga den geotermisk aktivitet den helt særegne natur, som ikke finder sin lige noget sted i verden.

Her er god plads: Island er 2½ gange større end Danmark og har et indbyggertal på ca. 376.000 – dermed er Island Europas tyndest befolkede land.

Denne rejses vandreture gå over lavamarker, til varme kilder, vandfald, gletsjere, græsklædte klipper og til helt øde områder.

5 vandredage i det sydvestlige Island, hvor de historiske spor er størst og undergrunden bobler og syder, samt 1 dag med hovedsageligt kulturelt indhold. Rejsen er henvendt til aktive seniorer.

Fly fra BÅDE Billund og Kastrup

Tidspunkt19. maj - 26. maj 2023
Pris21.875,00 DKK
Enkeltvær.+2.525,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse fra Billund eller Kastrup til Keflavik
Et af Islands mange vandfald
Indtjekning og afrejse fra enten Billund Lufthavn eller Kastrup Lufthavn. Fly fra Kastrup: Der er ingen rejseleder med på flyveturen, men ved ankomst til Keflavik står vandreleder Helga og tager imod. I kører til hotel nær Keflavik lufthavn og bliver indkvarteret. Fly fra Billund: Vandreleder Lisbeth følges med gruppen fra Billund. Vel ankommet til Island køres til hotellet. Her bor vi 1 nat.
Dag 2
Vandreture ved Sandfell, Skogar museum og vandfaldet Kvemufoss
Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører mod Reykjavik derfra mod vest ad rute 1. Ved Sandfell har vi rejsens første vandrerute hvor vi skal prøve kræfter med de Islandske stier. Ruten er ud og hjem 6,1 km med 310 HM. Vi går samlet afsted og de 2 vandreguider vil få et godt indtryk af vandregruppens fysiske formåen til de næste dages vandreture. Kørsel videre til Skogafoss, der ligger på det sydligste Island. Besøg på Skogar Museum, der på fin vis formidler levevilkår, arkitektur, klædedragter mv i det historiske Island. Man ser græsgårde, hvor væggene er bygget af basalt-klipper og overdækket med græstørv. Fra museet går vi til Kvernufoss vandfaldet. Et spændende vandfald, hvor man kan gå bag vandfaldet og se det fra ”bagsiden”. Middag på hotel i Skogar, hvor vi bor 2 nætter.
Dag 3
Vandreture til Skogarfoss og Fimmvörduháls
I dag skal vi vandre på én af Islands nok smukkeste og mest kendte vandreruter: den legendariske Fimmvörduháls. Ruten er kendt for de ca 26 vandfald på de første 8 km, stien mellem to kæmpe gletsjere, store lavamarker og nogle af de yngste landskaber i verdenen. Man går frem og tilbage på denne vandretur. Vi går dele af ruten i vores 2 vandregrupper. Pga. temmelig mange stigninger på ruten, er turene i dag ikke så lange i kilometer – men udsigterne og variationen i naturen er optimal. De korte tur bliver på ca. 3-5 km (ca. 400 HM) og den lange tur ca. 8-10 km (ca. 650 HM). Vi har frokostpakke med og den nydes ved én af de mange vandfald. Middag på hotellet i Skogar.
Dag 4
Vandring i Thorsmørk Nationalpark
I dag kører vi til Thorsmørk Nationalpark. Nationalparken ligger mellem de to gletsjere Tindfjallajökull og Eyjafjallajökull. Dalen er opkaldt efter den nordiske gud Thor. Køreturen foregår i en såkaldt højlandsbus (”højbenet” bus) for at kunne passere gletsjer-elvene. Vandreturen omkring Tindfjøll er på ca. 10 km. Har man lyst til at vandre længere, kan man gå med den ene rejseleder til Rjypnafell. Man går samme vej ud og hjem til Rjypnafell, så det er muligt blot at gå noget af turen. Når alle er tilbage ved bussen, er der afgang til hotellet i Hveragerdi. Her bor vi 4 nætter. Indkvartering og aftensmad.
Dag 5
Kulturdag: Thingvellir, Geysir, Skálholt Kirke
Vi kører til Thingvellir Nationalpark – hvor vild natur og gammel kultur mødes. På sletten skabtes Europas ældste parlament Altinget, hvor der har været demokratiske samlinger fra år 930. Og kort derfra ligger Islands mest berømte geologiske område med kogende springkilder, boblende mudder, vulkaner og jordplader, der forskubbes. Thingvellir Nationalpark er UNESCO verdensarv. I Almannagja kløften går vi mellem den europæiske og den amerikanske kontinentalplade, der fjerner sig fra hinanden. Det var her, Altinget mødtes hvert år, og Lovsigemanden fremsagde landets love for de fremmødte islændinge. Mulighed for en 10,5 km (349 HM) gåtur her – eller man kan hvile benene og nyde de historiske omgivelser. Vi kører videre til Geysir, og går en tur op i højderne for at få udsigt over området med springkilder. Dagen slutter med besøg i Islands ældste domkirke Skálholt. Middag på hotellet.
Dag 6
Vandretur til ”den varme å”
I dag går vi til Reykjadalur – et bobleområde med den specielle svovllugt, som er et kendetegn for geotermisk aktivitet. Vi vandrer ind i bjergområdet ad en grussti og træbroer og kan nyde synet af islandske heste og får. Vi går langs en å midt i et råt islandsk klippelandskab og støder på mudderhuller og damp, der stiger op af jorden. Umiddelbart synes det at være en kold fornøjelse at hoppe i åen – men det er det bestemt ikke. Områdets varme kilder løber nemlig ned i åen og gør vandet behageligt varmt. Mulighed for at bade. Længde på dagens vandreture er ca. 10 – 14 km. Middag på hotellet.
Dag 7
Vandringer ved i vulkanområde ved Krýsuvik
Bussen kører os til Fagradalsfjall Volcano - det geotermiske område ved Krýsuvik, ca. 40 km syd for Reykjavik, hvor der i august 2022 var et mindre vulkanudbrud. På Island er der i gennemsnit et vulkanudbrud hvert andet år. Vi vandrer ind i området og oplever den størknede men stadig varme lava. Turen ind over fjeldet er en ud/hjem rute. Underlaget er stenet og klippefuldt og kræver fuld opmærksomhed. Middag på hotellet.
Dag 8
Reykjavik, hjemrejse til henholdsvis Kastrup og Billund
Efter morgenmad pakkes bagagen i bussen, hvorefter der er afgang til Reykjavik. I Reykjavik kører vi en sightseeingtur som bl.a. går forbi Hallgrimskirken, Musikhuset og Altinget, inden bussen kører til Keflavik Lufthavn. Herefter med fly til Billund og Kastrup. Tak for denne gang.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Flyrejse Billund – Keflavik t/rt eller
  • Kastrup – Keflavik t/r
 • 23 kg in-checket bagage + 10 kg håndbagage
 • Busrejse i islandsk turistbus
 • 7 overnatninger på 3 gode hoteller
 • 7 x islandsk morgenmad
 • 6 x aftensmad (2 retter eller buffet)
 • 6 x madpakker 
 • Entreer: Skogar Museum + Skalholt Kirke
 • 2 dansktalende vandreguider på turen
 • Guidede vandreture i storslået natur. Vandreturene foregår i 2 hold efter behov.
 • Bidrag til Rejsegarantifond og EU-ansvarsforsikring
 • Lufthavnsafgift og skat Billund/Kastrup-Keflavik
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer, øvrige måltider, drikkepenge til buschaufføren samt private forsikringer og selvvalgte entréer. Evt. entré til friluftsbade og swimmingpools.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

 • Gode 3 – 3½ stjernede hoteller med restaurant
 • Alle værelser har eget bad og toilet
 • Bemærk: kun 2 hotel-skift
 • Krav til fysik: man skal være godt gående, have trænet i bakket terræn og have en god balance. Underlaget er meget forskelligt, fra brede anlagte stier til klippefyldte trampestier.
 • Prisniveauet i Island er meget højt, især på mad
 • Valuta: islandske kroner
 • En vandretur kan aflyses hvis rejselederne finder det uforsvarligt at gennemføre pga. vejret
 • Der tages forbehold for prisændringer i Island, bl.a. hotelpriser, entréer, afgifter, skatter, valuta, moms 
 • Prisen er beregnet ud fra kendte priser, afgifter, skatter, moms, valuta pr. 07.10.22 (kurs 0,05332)
 • Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes
 • Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626
 • Helpension gælder fra 2. dags morgenmad til og med 8. dags frokost.
Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

Vandringer: For at tilgodese alle tilbyder rejsens 2 rejseledere vandring i 2 grupper: Gruppe 1 går mellem 8 og 15 km om dagen. Gruppe 2 går 5-10 km om dagen.

Tempoet tilpasses gruppernes kunnen med passende drikke- og spisepauser. Begge grupper går i samme område, så man oplever den samme type natur.

Vandringerne går på stier af forskellig kvalitet og på forskelligt underlag – fra gangbroer til meget stenede trampestier. Vandringerne kræver god balance og træning i bakket terræn. For begge gruppers vedkommende er der en del op- og nedstigninger.

Hvis man er fortrolig med brug af vandrestave, kan disse anbefales. På alle vandredage medbringes madpakke.

Vandreledere: Lisbeth Bay Smidt har rejst til Island med vores grupper gennem flere år. Lisbeth Bay Smidt er med på hele turen fra Billund Lufthavn og retur.

Helga Þórðardóttir er islænding. Hun taler flydende dansk eftersom hun har boet i Danmark i en årrække.

Lisbeth og Helga vil forestå de daglige vandreture med hver sin gruppe.