fbpx

Grækenland. Start sommeren i Tolo En perlerække af kultur- og naturoplevelser

Velkommen til den græske halvø Peloponnes før turistsæsonen for alvor starter. På denne tid af året står den graæske natur strålende grøn og fantastisk blomstrende. Fra hver en sprække i murene ogi alle vejkanter lyser især gule og pinke blomster. Dagstemperaturer ligger mellem 20-27 grader og der er rig mulighed for at bade i Middelhavet, som ligger lige neden for hotellet

Daglige meget varierede udflugter i nærområdet med ledsagelse af dansk ekspert-rejseleder, der fortæller om den græske kultur, om myterne og historien, nutiden og drager interessante paralleller. Vi skal på togtur op gennem de smukke græske bjerge til en lille bjergby, hvor en forfærdelig tragedie fandt sted under 2. verdenskrig. Heldagstur til den imponerende ruinby Mystra fra 1200, der var et videnscentrum i senbyzantisk verden - og som i 1989 kom på UNESCO's verdensarvliste. Besøg ved antikke Gl. Korinth og sejltur på den udhuggede Korinthkanal, der allerede var på tegnebrættet under Kejser Nero, men først blev en realitet i det 1900 århundrede. Besøg hos et lille lokalt ouzo destilleri og på en god vingård. Dagstur til øen Poros med charmerende by-miljøer med snævre gader og blomsterkrukker. Dejlig sejltur til en lille afsides bugt med picnic.

Logi på et meget hyggeligt mindre familiedrevent hotel. Restaurant og solterrassen ligger ca 6 meter fra havet, og det er livseleksir at sidde der og nyde en kop kaffe eller en kølig øl, nyde soles stråler og ikke mindst udsigten over Tolo-bugten.
Hotelejeren bidrager selv i programmet med et oplæg om grækernes situation i dag, og giver os sit syn på, hvordan "den almindelige græker" har taklet Grækenlands økonomiske vanskeligheder de sidste mange år samt corronakrisen.

Læserrejse for Kristeligt Dagblads abonnenter. Alle er velkommen.

Læs om vores efterårsrejse til Tolo, program
Tidspunkt16. maj - 23. maj 2022
Pris10.500,00 DKK
Enkeltvær.+1.325,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse Kastrup. Kort stop ved Korinthkanalen
Hotel Dolfin
Afrejse fra Kastrup midt på dagen med ankomst til Athen midt eftermiddag. Vi kører ad omfartsvejen uden om den store by med ca. 5 mio. indbyggere, forbi det olympiske stadium og videre sydpå mod Peloponnes. Vel ankommet til hotellet i Tolo sørger personalet for at bringe bagagen til værelserne, medens vi spiser middag og nøglerne udleveres.
Dag 2
Gl. Korinth m/arkæologiske udgravninger, sejltur gennem Korinth-kanalen, vingård
Dagens udflugt går til Gl. Korinth, hvor vi ser de arkæologiske udgravninger og det nye museum. Efter dette besøg kører vi til havnen i Isthema, hvor vi går ombord på en turbåd, for at sejle gennem Korinth kanalen til Loutraki og tilbage til Isthmia. Det er en meget unik oplevelse, hvor vi får den fantastiske bygningskonstruktion at se fra vandsiden. Kanalen er lidt over 6 km lang. Efter sejlturen spiser vi frokost i Isthmia. På køreturen tilbage til Tolo besøger vi en vingård, som ligger i Grækenlands kendte vindistrikt ”Nemea”. Vingården er en familievirksomhed, der har været ejet af familien Bairaktaris gennem generationer. På rund-visningen forklares om den naturlige vinfremstillingsproces uden gærtilsætning, aftapning og aldringsprocessen i tønder og ståltanke. Der rundes af med lidt smagsprøver på nogle af deres vine. Middag på hotellet.
Dag 3
Marked i Nafplio, ouzodestilleri, Nafplio, frokost og tid på egen hånd
Marked i Nafplio
Vi kører til Nafplio hvor vi besøger det lokale marked, før vi fortsætter til det lille ouzodestilleri ”Karoni" - et gammelt familiefirma gennem 5 generationer. Vi hører om fremstillingen af ouzo, og slutter af med smagsprøver på både ouzo, likør og ziperro (raki). Vi kører til havnen, hvor bussen parkerer. Herfra er der ikke er langt at gå ind til byens centrum. Efter en spadserer tur i de smalle gader, er der frokost på en af byens lokale restauranter. Bagefter er der tid på egen hånd eller man kan gå en tur langs vandet sammen med rejselederen. Retur til Tolo midt på eftermiddagen. Middag på hotellet.
Dag 4
Togtur til Kalavrita med mindepark
Smalbanetoget til Kalavrita
I dag skal vi til bjergbyen Kalavrita. Vi kører i bus til Diakopto, hvorfra den videre transport foregår med en smalsporet jernbane gennem det mest fantastiske landskab. Banen er anlagt i slutningen af 1800-tallet og blev betjent af damptog indtil 1959. Byen Kalavrita er en lille, men betydningsfuld by i græsk historie. Den 13. december 1943 stormede tyskerne byen og henrettede alle mænd og drenge over 15 år. I alt 1.436 mistede livet. Efter frokost er der lidt tid til at opleve den lille by på egen hånd, inden vi fortsætter turen til mindeparken for de faldne. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Tolo. Middag på hotellet.
Dag 5
Tur til øen Poros
På vej til Poros
Turen i dag byder på et besøg på en af de mindre græske øer, der ligger i den Saroniske bugt. Med færge sejles den korte tur fra Galatas til Poros. Poros By er havnebyen på øen, og ligger på en separat knopskydning af øens sydlige del. Det er egentlig en lille ø for sig, men den er forbundet med den større ø med en bro, så det forekommer sammenhængende. Den charmerende havneby har en meget lang promenade langs vandet. Poros By er også øens største by. Den ligger smukt placeret i en bugt og den er både hyggelig og atmosfærefyldt at færdes i. Her er små, snævre gader og gamle huser med blomsterkrukker, der kravler op ad bjergsiderne. Gåturen bringer os bl.a. til et fint lille klokketårn som ligger i højderne bag Poros By. Herfra er der en flot udsigt over dele af Poros, havet og Peloponnes. Frokost på Poros. Middag på hotellet og efterfølgende underholdning af græske musikere.
Dag 6
Heldagstur til Mystras
Dagens udflugt går til ruinbyen Mystra, der i 1989 kom på UNESCO’s verdensarv liste. Mystras blev opført i 1200-årene, og blev bygget op ad bjergskråningen så man let kunne forsvare sig mod evt. angreb. Øverst blev der i 1249 opført en korsridderborg. Byens storhedstid kulminerede i 1300-1400-årene, hvor var der op til 30.000 indbyggere, indtil Det osmanniske Rige indførte en anden kultur. Kirker blev lukket og ødelagt, ansigter på vægmalerier og fresker fik øjnene fjernet og det hele blev overmalet med hvid maling. Byen blev forladt - de sidste flyttede fra byen så sent som i 1832 - og forfaldt, så det vi ser i dag, er en spøgelsesby i ruiner - dog med få undtagelser. Her er stadig et palads, nogle få kirker samt et nonnekloster, som det er værd at besøge. Vi tager os god tid og begiver os ad de stenbelagte trapper og stier op til det velbevarede Pantanassa-kloster fra 1430, som fortsat er beboet. Vi går en anden vej ned, og alt efter tid og lyst, besøger vi også Metropolis klosteret, der har flere buegange, klostergård og klokketårn. Husk at tage vand, gode sko og evt. en vandrestav med. Efter at have set dele af Mystras er der frokost før vi kører tilbage til Tolo. Middag på hotellet.
Dag 7
Formiddag til fri disposition, sejltur med picnic, oplæg om Grækenland i dag
Picnic på Daskalio
Efter morgenmaden kan de der har lyst, tage med rejselederen på en lidt længere gåtur op til byens udsigtspunkt. Vil man hellere nyde stilheden i den lille by, er det oplagt med en spadseretur på ”hovedgaden”. Sidst på formiddagen sejler vi med familiens egen turbåd ud til den lille ø, Daskaleio. Vi går en tur op på øens top, hvorfra der er en smuk udsigt. Imens gøres der klar til vores picnic på strandkanten, som vi indtager siddende på klapstole eller store sten. Efter et par timer sejler vi tilbage. For de der har lyst, vil der før middagen blive lejlighed til at høre den ene af hotelværterne fortælle om Grækenlands situation i dag. Han kommer bl.a. ind på landets økonomi og flygtningesituationen som den ser ud i dag - set med en grækers øjne. Middag på hotellet.
Dag 8
Hjemrejse til Kastrup
Vinflasker fra Nemea
Efter tidlig morgenmad kører vi til lufthavnen for at flyve hjem til Kastrup - mange oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

Fly Kastrup – Athen tur/retur
7 overnatninger på 3 stjernet familieejet hotel ved Middelhavet
City-tax
6 x aftenbuffet
6 x frokost
7 x morgenmad
Dansk lokalguide på hele rejsen i Grækenland
Alle udflugter og entreer jf. programmet:
- Bytur til Nafplio
- Besøg på Ouzu destilleri og på vingård
- Togtur med smalsporet jernbane
- Mystras og Gl. Korinth
- Sejltur på Korinthkanalen
- Udflugt til Poros
- Sejltur inkl. picnic på nærliggende ø
- Aften med græsk musik
- Oplæg: "Grækenland i dag"
- Mulighed for deltagelse i søndagsmesse
Gode introduktioner til seværdigheder
Interessante fortællinger om Grækenland før og nu
Dansk og græsk moms
Bidrag til rejsegarantifonden samt udvidet ansvarsforsikring
 
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer, drikkepenge, forsikringer samt egne indkøb og selvvalgte entréer.
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Dette er en læserrejse, som er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Alle er velkomne til at deltage!

Hotellet: Hotel Dolphin er et hyggeligt ***stjernet familie-hotel beliggende helt nede ved vandkanten i den ældre bydel i den lille fiskerby Tolo. Hotellet er løbende renoveret med bl.a. nye senge og toiletter. Badeværelserne er yderst velfungerende. Der er badekar. Alle værelser eget bad, hårtørrer og aircondition samt telefon TV og køleskab samt sikkerhedsboks. Nogle værelser har balkon med havudsigt/hav-kig. Restaurant og terrasse vender mod bugten. Der er gratis Wifi på hotellet. Der er elevator ved receptionen - værelserne er fordelt på 3 etager.

Rejseleder: Der er ingen rejseleder med fra Danmark, men der er en repræsentant fra Mols Rejser til stede ved afrejsen. Rejselederen/guiden står og tager imod ved ankomsten i Athen. Hun er bosat i Grækenland og er certificeret guide. Hun er dansker, græsk gift og taler flydende både dansk og græsk.

Fysik: Gåture i kuperet terræn. Nogle af turene fordrer man kan gå 1½ - 2 km. Flere steder er der trapper og ujævnt.

Øvrigt: Rejsen gennemføres ved mindst 20 deltagere. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden med registrerings nummer 1626. Prisen er beregnet efter kendte skatter og afgifter pr. 25.09.20 Der tages forbehold for skatte-, valuta-, moms- og afgiftsændringer. Ret til mindre ændringer forbeholdes og der kan ske rokeringer i programmets afvikling.

Se kort over rejsen her