fbpx

Forsommer i Tolo, Grækenland Unikke oplevelser og stille sol

Velkommen til den græske halvø Peloponnes før turistsæsonen for alvor starter. Vi nyder det nære miljø omkring den lille fiskerby Tolo ved Middelhavet, der efter et meget stille vinterhalvår er "vågnet op". Omkring os står solvendte olivenlunde i grønne nuancer, og på de frodige bjergskråninger stråler et orangegult farvespil med plukkemodne appelsiner, citroner og mandariner.

Programmet bringer os til uforstyrrede småbyer, billedskønne bjerglandsbyer med pastelfarvede huse og egne med olivenlunde og appelsinmarker så langt øjet rækker. Vi skal på oplevelse i Tolo, på togtur på en af Europas ældste banestrækninger samt opleve den imponerende ruinby Mystra, der i 1989 kom på UNESCO's verdensarvliste. Programmet indeholder såvel historiske seværdigheder som nære lokale besøg. Antikke ruiner, virksomhedsbesøg hos et ouzo destilleri og på en vingård, sejltur på Korinthkanalen foruden en sejltur med picnic er blandet vores aktiviteter.

Man bor på det samme hotel på hele rejsen, så der er tid og rum til at falde til på det dejlige familiedrevne hotel. På solterrassen er det oplagt at nyde en kop kaffe eller en kølig øl, nyde soles stråler og ikke mindst udsigten over Tolo-bugten. Et af familiemedlemmerne bidrager selv i programmet med et oplæg om grækernes situation i dag og giver os sit syn på hvordan "den almindelige græker" har taklet den økonomiske krise, der i høj grad har påvirket deres hverdag. Den aktuelle flygtningesituation kommer han naturligvis også ind på. Læserrejse for Kristeligt Dagblads abonnenter. Alle er velkommen.
Tidspunkt16. maj - 23. maj 2022
Pris10.500,00 DKK
Enkeltvær.+1.325,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse Kastrup. med stop ved Korinthkanalen
Hotel Dolfin
Afrejse fra Kastrup kl. 17:30 med ankomst til Athen kl. 21:45. Vi kører ad omfartsvejen uden om den store by med ca. 5 mio. indbyggere, forbi det olympiske stadium og videre sydpå mod Peloponnes. Vel ankommet til hotellet i Tolo sørger personalet for at bringe bagagen til værelserne. Der står en sandwich samt vand på værelset.
Dag 2
Gl. Korinth m/arkæologiske udgravninger, sejltur gennem Korinth-kanalen, vingård
Dagens udflugt går til Gl. Korinth, hvor vi ser de arkæologiske udgravninger og det nye museum. Efter dette besøg kører vi til havnen i Isthema, hvor vi går ombord på en turbåd, for at sejle gennem Korinth kanalen til Loutraki og tilbage til Isthmia. Det er en meget unik oplevelse, hvor vi får den fantastiske bygningskonstruktion at se fra vandsiden. Kanalen er lidt over 6 km lang. Efter sejlturen spiser vi frokost i Isthmia. På køreturen tilbage til Tolo besøger vi en vingård, som ligger i Grækenlands kendte vindistrikt ”Nemea”. Vingården er en familievirksomhed, der har været ejet af familien Bairaktaris gennem generationer. På rund-visningen forklares om den naturlige vinfremstillingsproces uden gærtilsætning, aftapning og aldringsprocessen i tønder og ståltanke. Der rundes af med lidt smagsprøver på nogle af deres vine. Middag på hotellet.
Dag 3
Marked i Nafplio, ouzodestilleri, Nafplio, frokost og tid på egen hånd
Marked i Nafplio
Vi kører til Nafplio hvor vi besøger det lokale marked, før vi fortsætter til det lille ouzodestilleri ”Karoni" - et gammelt familiefirma gennem 5 generationer. Vi hører om fremstillingen af ouzo, og slutter af med smagsprøver på både ouzo, likør og ziperro (raki). Vi kører til havnen, hvor bussen parkerer. Herfra er der ikke er langt at gå ind til byens centrum. Efter en spadserer tur i de smalle gader, er der frokost på en af byens lokale restauranter. Bagefter er der tid på egen hånd eller man kan gå en tur langs vandet sammen med rejselederen. Retur til Tolo midt på eftermiddagen. Middag på hotellet.
Dag 4
Togtur til Kalavrita med mindepark
Smalbanetoget til Kalavrita
I dag skal vi til bjergbyen Kalavrita. Vi kører i bus til Diakopto, hvorfra den videre transport foregår med en smalsporet jernbane gennem det mest fantastiske landskab. Banen er anlagt i slutningen af 1800-tallet og blev betjent af damptog indtil 1959. Byen Kalavrita er en lille, men betydningsfuld by i græsk historie. Den 13. december 1943 stormede tyskerne byen og henrettede alle mænd og drenge over 15 år. I alt 1.436 mistede livet. Efter frokost er der lidt tid til at opleve den lille by på egen hånd, inden vi fortsætter turen til mindeparken for de faldne. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Tolo. Middag på hotellet.
Dag 5
Tur til øen Poros
På vej til Poros
Turen i dag byder på et besøg på en af de mindre græske øer, der ligger i den Saroniske bugt. Med færge sejles den korte tur fra Galatas til Poros. Poros By er havnebyen på øen, og ligger på en separat knopskydning af øens sydlige del. Det er egentlig en lille ø for sig, men den er forbundet med den større ø med en bro, så det forekommer sammenhængende. Den charmerende havneby har en meget lang promenade langs vandet. Poros By er også øens største by. Den ligger smukt placeret i en bugt og den er både hyggelig og atmosfærefyldt at færdes i. Her er små, snævre gader og gamle huser med blomsterkrukker, der kravler op ad bjergsiderne. Gåturen bringer os bl.a. til et fint lille klokketårn som ligger i højderne bag Poros By. Herfra er der en flot udsigt over dele af Poros, havet og Peloponnes. Frokost på Poros. Middag på hotellet og efterfølgende underholdning af græske musikere.
Dag 6
Heldagstur til Mystras
Dagens udflugt går til ruinbyen Mystra, der i 1989 kom på UNESCO’s verdensarv liste. Mystras blev opført i 1200-årene, og blev bygget op ad bjergskråningen så man let kunne forsvare sig mod evt. angreb. Øverst blev der i 1249 opført en korsridderborg. Byens storhedstid kulminerede i 1300-1400-årene, hvor var der op til 30.000 indbyggere, indtil Det osmanniske Rige indførte en anden kultur. Kirker blev lukket og ødelagt, ansigter på vægmalerier og fresker fik øjnene fjernet og det hele blev overmalet med hvid maling. Byen blev forladt - de sidste flyttede fra byen så sent som i 1832 - og forfaldt, så det vi ser i dag, er en spøgelsesby i ruiner - dog med få undtagelser. Her er stadig et palads, nogle få kirker samt et nonnekloster, som det er værd at besøge. Vi tager os god tid og begiver os ad de stenbelagte trapper og stier op til det velbevarede Pantanassa-kloster fra 1430, som fortsat er beboet. Vi går en anden vej ned, og alt efter tid og lyst, besøger vi også Metropolis klosteret, der har flere buegange, klostergård og klokketårn. Husk at tage vand, gode sko og evt. en vandrestav med. Efter at have set dele af Mystras er der frokost før vi kører tilbage til Tolo. Middag på hotellet.
Dag 7
Formiddag til fri disposition, sejltur med picnic, oplæg om Grækenland i dag
Picnic på Daskalio
Efter morgenmaden kan de der har lyst, tage med rejselederen på en lidt længere gåtur op til byens udsigtspunkt. Vil man hellere nyde stilheden i den lille by, er det oplagt med en spadseretur på ”hovedgaden”. Sidst på formiddagen sejler vi med familiens egen turbåd ud til den lille ø, Daskaleio. Vi går en tur op på øens top, hvorfra der er en smuk udsigt. Imens gøres der klar til vores picnic på strandkanten, som vi indtager siddende på klapstole eller store sten. Efter et par timer sejler vi tilbage. For de der har lyst, vil der før middagen blive lejlighed til at høre den ene af hotelværterne fortælle om Grækenlands situation i dag. Han kommer bl.a. ind på landets økonomi og flygtningesituationen som den ser ud i dag - set med en grækers øjne. Middag på hotellet.
Dag 8
Hjemrejse til Kastrup
Vinflasker fra Nemea
Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og kører mod lufthavnen, mange oplevelser rigere. Flyafgang kl. 14:00 med ankomst til Kastrup lufthavn kl. 16:35.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

Fly Kastrup – Athen tur/retur
7 overnatninger på 3 stjernet familieejet hotel ved Middelhavet
City-tax
6 x aftenbuffet
6 x frokost
7 x morgenmad
Dansk lokalguide på hele rejsen i Grækenland
Alle udflugter og entreer jf. programmet:
- Bytur til Nafplio
- Besøg på Ouzu destilleri og på vingård
- Togtur med smalsporet jernbane
- Mystras og Gl. Korinth
- Sejltur på Korinthkanalen
- Udflugt til Poros
- Sejltur inkl. picnic på nærliggende ø
- Aften med græsk musik
- Oplæg: "Grækenland i dag"
- Mulighed for deltagelse i søndagsmesse
Gode introduktioner til seværdigheder
Interessante fortællinger om Grækenland før og nu
Dansk og græsk moms
Bidrag til rejsegarantifonden samt udvidet ansvarsforsikring
 
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer, drikkepenge, forsikringer samt egne indkøb og selvvalgte entréer.
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Dette er en læserrejse, som er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Alle er velkomne til at deltage!

Hotellet: Hotel Dolphin er et hyggeligt ***stjernet familie-hotel beliggende helt nede ved vandkanten i den ældre bydel i den lille fiskerby Tolo. Hotellet er løbende renoveret med bl.a. nye senge og toiletter. Badeværelserne er yderst velfungerende. Der er badekar. Alle værelser eget bad, hårtørrer og aircondition samt telefon TV og køleskab samt sikkerhedsboks. Nogle værelser har balkon med havudsigt/hav-kig. Restaurant og terrasse vender mod bugten. Der er gratis Wifi på hotellet. Der er elevator ved receptionen - værelserne er fordelt på 3 etager.

Rejseleder: Der er ingen rejseleder med fra Danmark, men der er en repræsentant fra Mols Rejser til stede ved afrejsen. Rejselederen/guiden står og tager imod ved ankomsten i Athen. Hun er bosat i Grækenland og er certificeret guide. Hun er dansker, græsk gift og taler flydende både dansk og græsk.

Fysik: Gåture i kuperet terræn. Nogle af turene fordrer man kan gå 1½ - 2 km. Flere steder er der trapper og ujævnt.

Øvrigt: Rejsen gennemføres ved mindst 20 deltagere. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden med registrerings nummer 1626. Prisen er beregnet efter kendte skatter og afgifter pr. 25.09.20 Der tages forbehold for skatte-, valuta-, moms- og afgiftsændringer. Ret til mindre ændringer forbeholdes og der kan ske rokeringer i programmets afvikling.

Se kort over rejsen her