fbpx

Grækenland - Sensommer i Tolo Peloponnes, Grækenland

Vi har sammensat en spændende og indholdsrig rejse med udgangspunkt i det nære miljø omkring den lille fiskerby Tolo ved Middelhavet. Rundt omkring står solvendte olivenlunde i grønne nuancer, og på de frodige bjergskråninger står de mange appelsin-, citron- og mandarintræer og bugner med frugter.
I skal nyde den varme middelhavssol, måske tage en dukkert i Middelhavet og blive forkælet godt og grundigt på hotellet. I hotellets køkken lægges der vægt på gode og friske råvarer, som tilberedes efter gamle græske traditioner.

Det varierede program byder på udflugter hver dag sammen med vores uforlignelige rejseleder. Der er besøg på et par mindre lokale virksomheder; et ouzo- destilleri og en vinproducent. Dejlig og hyggelig sejltur til en nærliggende ø med picnic. Og ikke mindst besøg ved nogle af antikkens største fundsteder: Mykene med løveporten og ruinbyen Mystras - begge er på UNESCO's Verdensarvsliste.

Indkvarteringen sker på et hyggeligt 3* stjernet familiehotel, som er beliggende i byens ældste bydel – blot 4 meter fra vandkanten. Restaurant og terrasse vender ud mod vandet. Intet slår at drikke morgenkaffen mens man ser solen stå op over Tolo-bugten (se billedet herover). Rejsen er inklusiv helpension, dansk ekspert rejseleder, alle entréer og daglige udflugter. En virkelig god rejse.

Tidspunkt18. sep - 25. sep 2022
Pris10.500,00 DKK
Enkeltvær.+1.325,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse
Hotel Dolfin
Afrejse fra Kastrup kl. 12:50 med ankomst til Athen kl. 17:05. Vi kører ad omfartsvejen uden om den store by med ca. 5 mio. indbyggere, forbi det olympiske stadium og videre sydpå mod Peloponnes. Vel ankommet til hotellet i Tolo sørger personalet for at bringe bagagen til værelserne mens vi spiser sen middag på hotellet.
Dag 2
Gl. Korinth m/arkæologiske udgravninger, sejltur på Korinth-kanalen, vingård
Dagens udflugt går til Gl. Korinth, hvor vi ser de arkæologiske udgravninger og det nye museum. Efter dette besøg kører vi til havnen i Isthema, hvor vi går ombord på en turbåd, for at sejle gennem Korinth kanalen til Loutraki og tilbage til Isthmia. Det er en meget unik oplevelse, hvor vi får den fantastiske bygningskonstruktion at se fra vandsiden. Kanalen er lidt over 6 km lang. Efter sejlturen spiser vi frokost i Isthmia. På køreturen tilbage til Tolo besøger vi en vingård, som ligger i Grækenlands kendte vindistrikt ”Nemea”. Vingården er en familievirksomhed, der har været ejet af familien Bairaktaris gennem generationer. På rund-visningen forklares om den naturlige vinfremstillingsproces uden gærtilsætning, aftapning og aldringsprocessen i tønder og ståltanke. Der rundes af med lidt smagsprøver på nogle af deres vine. Middag på hotellet.
Dag 3
Togtur til Kalavrita med mindepark
Smalbanetoget til Kalavrita
I dag skal vi til bjergbyen Kalavrita. Vi kører i bus til Diakopto, hvorfra den videre transport foregår med en smalsporet jernbane gennem det mest fantastiske landskab. Banen er anlagt i slutningen af 1800-tallet og blev betjent af damptog indtil 1959. Byen Kalavrita er en lille, men betydningsfuld by i græsk historie. Den 13. december 1943 stormede tyskerne byen og henrettede alle mænd og drenge over 15 år. I alt 1.436 mistede livet. Efter frokost er der lidt tid til at opleve den lille by på egen hånd, inden vi fortsætter turen til mindeparken for de faldne. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Tolo. Middag på hotellet.
Dag 4
Marked i Nafplio, ouzodestilleri, Nafplio, frokost og tid på egen hånd
Besøg på Ouzo destilleri
Vi kører til Nafplio hvor vi besøger det lokale marked, før vi fortsætter til det lille ouzo-destilleri ”Karoni" - et gammelt familiefirma gennem 5 generationer. Vi hører om fremstillingen af ouzo, og slutter af med smagsprøver på både ouzo, likør og ziperro (raki). Vi kører til havnen, hvor bussen parkerer. Herfra er der ikke er langt at gå ind til byens centrum. Efter en spadserer tur i de smalle gader, er der frokost på en af byens lokale restauranter. Bagefter er der tid på egen hånd eller man kan gå en tur langs vandet sammen med Athina. Retur til Tolo midt på eftermiddagen. Middag på hotellet.
Dag 5
Mykene, musikalsk underholdningoplæg om Grækenland i dag
Mykene
Formiddagens tur går til oldtidsbyen Mykene med den imponerende løveport og de gamle ruiner af kongegrave – Agamemnons borg. Mykene er et sagnomspundet sted, hvor grænsen mellem mytologi og faktisk historie udviskes. Den græske digter Homers fortællinger om den trojanske krig danner rammen for historien. Det var i disse omgivelser, at den græske sagnkonge Agamemnon samlede folket i krigen mod Troja. Byen er fundet af arkæologer og udgravet af Heinrich Schliemann, der mente han havde fundet Agamemnons dødsmaske. Dette blev senere afvist, da graven er anlagt flere hundrede år før Agamemnons tid. Middag på hotellet og musikalsk underholdning.
Dag 6
Heldagstur til Mystras
Dagens udflugt går til ruinbyen Mystra, der i 1989 kom på UNESCO’s verdensarv liste. Mystras blev opført i 1200-årene, og blev bygget op ad bjergskråningen så man let kunne forsvare sig mod evt. angreb. Øverst blev der i 1249 opført en korsridderborg. Byens storhedstid kulminerede i 1300-1400-årene, hvor var der op til 30.000 indbyggere, indtil Det osmanniske Rige indførte en anden kultur. Kirker blev lukket og ødelagt, ansigter på vægmalerier og fresker fik øjnene fjernet og det hele blev overmalet med hvid maling. Byen blev forladt - de sidste flyttede fra byen så sent som i 1832 - og forfaldt, så det vi ser i dag, er en spøgelsesby i ruiner - dog med få undtagelser. Her er stadig et palads, nogle få kirker samt et nonnekloster, som det er værd at besøge. Vi tager os god tid og begiver os ad de stenbelagte trapper og stier op til det velbevarede Pantanassa-kloster fra 1430, som fortsat er beboet. Vi går en anden vej ned, og alt efter tid og lyst, besøger vi også Metropolis klosteret, der har flere buegange, klostergård og klokketårn. Husk at tage vand, gode sko og evt. en vandrestav med. Efter at have set dele af Mystras er der frokost før vi kører tilbage til Tolo. Middag på hotellet.
Dag 7
Formiddag til fri disposition, sejltur med picnic, oplæg om Grækenland i dag
Picnic på Daskalio
Efter morgenmaden kan de der har lyst, tage med Athina på en lidt længere gåtur op til byens udsigtspunkt. Vil man hellere nyde stilheden i den lille by, er det oplagt med en spadseretur på ”hovedgaden”. Sidst på formiddagen sejler vi med familiens egen turbåd ud til den lille ø, Daskaleio. Vi går en tur op på øens top, hvorfra der er en smuk udsigt. Imens gøres der klar til vores picnic på strandkanten, som vi indtager siddende på klapstole eller store sten. Efter et par timer sejler vi tilbage. Middag på hotellet og musikalsk underholdning.
Dag 8
Hjemrejse
Morgenstemning ved Middelhavet
Efter tidlig morgenmad checker vi ud fra hotellet og kører mod lufthavnen, mange oplevelser rigere. Flyafgang kl. 09:25 med ankomst til Kastrup lufthavn kl. 12:00
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Direkte fly Kastrup-Athen tur/retur
 • Lufthavnsafgifter og flyskatter
 • 7 overnatninger på 3* familieejet hotel ved Middelhavet
 • Helpension (helpension starter med middag dag 1 og slutter med morgenmad dag 8)
 • Dansk-græsk rejseleder på hele rejsen i Grækenland
 • Gode introduktioner til seværdighederne
 • Fortællinger om Grækenland før og nu
 • Aften med musikalsk græsk underholdning
 • Dansk og græsk moms
 • Bidrag til rejsegarantifonden samt udvidet ansvarsforsikring og administration
 • Alle udflugter og entreer jf. programmet:
 • - Bytur til Nafplio
 • - Entré til Mystras
 • - Entré til Mykene
 • - Togtur med smalsporet jernbane
 • - Entré til Gl. Korinth
 • - Sejltur på Korinthkanalen
 • - Besøg på vingård
 • - Sejltur med barbeque på nærliggende ø
 • - Aften med græsk musik
 • - Oplæg: "Grækenland i dag"
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

 • City-tax (1,5 EURO pr. værelse pr. nat)
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer
 • Egne indkøb og selvvalgte entréer
Se bemærkninger her

Bemærkninger

 • Hotellet er et hyggeligt 3* familie-hotel beliggende helt nede ved vandkanten i den ældre bydel i den lille fiskerby Tolo. Det er løbende renoveret med bl.a. nye senge og toiletter. Badeværelserne er af ældre dato, men yderst velfungerende. Der er badekar.
  Alle værelser er med eget bad, hårtørrer, aircondition, telefon, TV, samt køleskab og sikkerhedsboks. Nogle værelser har balkon med havudsigt/hav-kig. Restaurant og terrasse vender mod havet.
  Hotellet er i 4 etager m/elevator ved receptionen.
 • Rejsen gennemføres ved mindst 18 deltagere.
 • Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden med registrerings nummer 1626.
 • Prisen er beregnet efter kendte skatter og afgifter pr. 10.12.2021.
 • Der tages forbehold for skatte-, valuta-, moms- og afgiftsændringer.
Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes. Der kan ske rokeringer i programmets afvikling under hensyntagen til vind og vejr.

I tilfælde af aflysning returneres det indbetalte beløb.
Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

En komplet rejse med højt informationsniveau, god mad, hotel med høj service, gode varierede oplevelser og lunt sensommervejr.