fbpx

Grækenland - Sensommer i Tolo. Udsolgt Peloponnes, Grækenland

Rejsen er udsolgt - bliv skrevet på venteliste.

Vi har sammensat en spændende og indholdsrig rejse med udgangspunkt i det nære miljø omkring den lille fiskerby Tolo ved Middelhavet. Rundt omkring står solvendte olivenlunde i grønne nuancer, og på de frodige bjergskråninger står de mange appelsin-, citron- og mandarintræer og bugner med frugter.
I skal nyde den varme middelhavssol, måske tage en dukkert i Middelhavet og blive forkælet godt og grundigt på hotellet. I hotellets køkken lægges der vægt på gode og friske råvarer, som tilberedes efter gamle græske traditioner.

Det varierede program byder på udflugter hver dag sammen med vores uforlignelige rejseleder. Flere unikke besøg på mindre lokale virksomheder, blandt andet hos en melmøller, et ouzo- destilleri, en olivenolieproducent og en vinproducent. Dejlig og hyggelig sejltur til en nærliggende ø med picnic. Og ikke mindst besøg ved nogle af antikkens største fundsteder: Epidauros med det smukke amfiteater samt Mykene med løveporten - begge er på UNESCO's Verdensarvsliste.

Indkvarteringen sker på et hyggeligt 3* stjernet familiehotel, som er beliggende i byens ældste bydel – blot 4 meter fra vandkanten. Restaurant og terrasse vender ud mod vandet. Intet slår at drikke morgenkaffen mens man ser solen stå op over Tolo-bugten (se billedet herover). Rejsen er inklusiv helpension, dansk ekspert rejseleder, alle entréer og daglige udflugter. En virkelig god rejse.

Tryghed – Tilmeld dig nu. Fri afbestilling og alle penge retur frem til 1. juli 2021. Afbud sendes skriftlig til info@molsrejser.dk
Mols Rejser følger rejsevejledningerne fra Det danske Udenrigsministerium. Hvis Udenrigsministeriet efter 1. juli igen melder rejsemålet orange eller rød i rejseperioden, så aflyser vi rejsen og refunderer alle gæster 100%.
Tidspunkt27. sep - 04. okt 2021
Pris10.725,00 DKK
Enkeltvær.+1.325,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse
Afrejse fra Kastrup Lufthavn sidste på eftermiddagen. Ankomst til Athen kl. 21:00. I Athen Lufthavn modtages I af jeres dansk-græske rejseleder i ankomsthallen. I bus køres direkte til hotellet i Tolo – en køretur på ca. 2 timer afhængig af trafikken. Vel ankommet til hotellet sørger personalet for at bringe bagagen til værelserne. Der står en sandwich samt vand på værelset.
Dag 2
Nafplio, ouzodestilleri, tid på egen hånd
Rejsens første udflugt går til den nærliggende by Nafplio. Vi kører direkte til ouzo-destilleriet ”Karoni", hvor vi hører om fremstillingsprocessen og slutter besøget med smagsprøver på både ouzo, likør og ziperro (snaps/raki). Vi kører til havnen, hvorfra vi spadserer til byens centrum, hvor der er frokost. Efter frokost går vi en tur i de gamle gader med tid til evt. at købe en kop kaffe på en af de mange cafeer. Retur til Tolo midt på eftermiddagen. Middag på hotellet.
Dag 3
Heldagsudflugt til melmøller, Epidauros og olivenolieproducent
Epidauros
På vej til Epidauros besøger vi en melmøller. Han beretter om sine gamle tyske maskiner fra 50’erne, som kører ganske upåklageligt trods de mange års brug. Herfra fortsætter vi til Epidauros, hvor der blandt andet er et smukt gammelt amfiteater med en helt unik akustik. I området findes også et tilhørende museum for lægekunst. Frokost før det næste besøg. Dagens tur rundes af med et besøg på en olivenoliefabrik. På fabrikken, som også ejer store arealer med oliventræer (økologisk produktion), hører vi bl.a. om deres produktion og eksport af ekstra jomfruolivenolie og andre produkter som f.eks. sæbe og cremer – alt sammen økologisk. Midt på eftermiddagen er vi tilbage ved hotellet, hvor der er tid til at slappe af eller tage en svalende dukkert i havet før middagen. For dem der har lyst, vil der før middagen også være tid til at høre den ene af hotelværterne fortælle om Grækenlands situation i dag. Både hvad angår landets økonomi og flygtningesituation, set med en grækers øjne.
Dag 4
Mykene, appelsinplantage
Mykene
Formiddagens tur går til oldtidsbyen Mykene (ca. år 1300 f.Kr.) med den kendte løveport og de gamle kongegrave – Agamemnons borg. Mykene er et sagnomspundet sted, hvor grænsen mellem mytologi og faktisk historie udviskes. Det var i disse omgivelser, at den græske sagnkonge Agamemnon samlede folket i krigen mod Troja. Vi fortsætter videre til hotelfamiliens appelsinplantage, hvor man får fornemmelsen af livet som græsk citrus-bonde. Der fortælles om dyrkning og vanding og ikke mindst om deres muligheder for eksport. Hjemkomst ca. 13:30. Frokost hvorefter resten af eftermiddagen er til fri disposition. Middag på hotellet.
Dag 5
Togtur til Kalavrita med mindepar
Vi kører med bus til den lille by Diakofto. Herfra foregår den videre transport med en smalsporet jernbane gennem det mest fantastiske landskab til bjergbyen Kalavrita. Banen er anlagt i slutningen af 1800-tallet. Byen Kalavrita er en lille, men betydningsfuld by i græsk historie. Den 13. december 1943 stormede tyskerne byen og henrettede alle mænd og drenge over 15 år. I alt 1.436 mistede livet. Efter frokost bliver der lidt tid på egen hånd, inden vi med bus kører videre til mindeparken for de faldne. Herfra går turen gennem bjergrigt terræn tilbage til Tolo. Middag på hotellet.
Dag 6
Klosterbesøg, vinproducent i Nemea
Fra Tolo kører vi vestpå til Malevi Klosteret. Det ligger i en højde af 950 m.o.h. på bjerget Parnon, omgivet af skov. Vi får en rundvisning og hører om klosterets historie. Klosteret har en lang historie bag sig. Det første kloster kan dateres tilbage til 1320. Klosteret med den nuværende placering blev bygget i 1616. Under revolutionen blev det brugt som hospital og lejr. På turen til det næste besøg stopper vi nær byen Astros for at spise frokost. Vi skal besøge Grækenlands kendte vindistrikt ”Nemea”, hvor vi besøger en vinproducent. Vingården er en familievirksomhed, der har været ejet af familien Bairaktaris gennem generationer. På rundvisningen forklares om den naturlige vinfremstillingsproces uden gærtilsætning, aftapning og aldringsprocessen i tønder og ståltanke. Der rundes af med lidt smagsprøver på nogle af deres vine. Middag på hotellet.
Dag 7
Formiddagen fri, evt. søndagsmesse, sejltur og picnicfrokost
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Formiddagen kan f.eks. benyttes til at gå til messe i byens kirke, nyde sin morgenkaffe på terrassen ved vandkanten, gå en tur i byen eller tage en dukkert i Tolobugten. Er man vant til at gå lidt længere ture, kan en tur op til byens udsigtspunkt anbefales. Sidst på formiddagen mødes vi nær hotellet, for at gå ombord på hotelværternes turbåd og sejle ud og se byen fra vandsiden. Vi sejler forbi et par små øer, for derefter at lægge til ved øen Daskalio. Sejlturen dertil tager en lille ½ time. Ad næsten tilgroede stier, går vi mod toppen af øen, hvor der er et lille kapel, en god historie og en fantastisk udsigt. Imens starter Georgios grillen op og gør picnic-frokosten klar til os. Den indtages siddende på de store sten eller klapstole. Lækre græske specialiteter, vand, vin og ouzo ad libitum. Middag på hotellet. Bagefter er der græsk musikalsk underholdning.
Dag 8
Hjemrejse
Der er god tid til at nyde morgenmaden, inden vi tjekker ud fra hotellet og kører til lufthavnen. Flyafgang først på eftermiddagen.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Direkte fly Kastrup-Athen tur/retur
 • Lufthavnsafgifter og flyskatter
 • 7 overnatninger på 3* familieejet hotel ved Middelhavet
 • Helpension (helpension starter med let natmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 8)
 • Husets vin til middag
 • Dansk-græsk rejseleder på hele rejsen i Grækenland
 • Gode introduktioner til seværdighederne
 • Fortællinger om Grækenland før og nu
 • Aften med musikalsk græsk underholdning
 • City-tax
 • Dansk og græsk moms
 • Bidrag til rejsegarantifonden samt udvidet ansvarsforsikring og administration
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

 • Middag på udrejsedagen samt frokost på hjemrejsedagen
 • Drikkevarer
 • Øvrige entréer, private forsikringer og egne indkøb samt drikkepenge, når man er på egen hånd
 • Evt. udgifter til Coronatest
Se bemærkninger her

Bemærkninger

 • Hotellet er et hyggeligt 3* familie-hotel beliggende helt nede ved vandkanten i den ældre bydel i den lille fiskerby Tolo. Det er løbende renoveret med bl.a. nye senge og toiletter. Badeværelserne er af ældre dato, men yderst velfungerende. Der er badekar.
  Alle værelser er med eget bad, hårtørrer, aircondition, telefon, TV, samt køleskab og sikkerhedsboks. Nogle værelser har balkon med havudsigt/hav-kig. Restaurant og terrasse vender mod havet.
  Hotellet er i 4 etager m/elevator ved receptionen.
 • Rejsen gennemføres ved mindst 18 deltagere.
 • Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden med registrerings nummer 1626.
 • Prisen er beregnet efter kendte skatter og afgifter pr. 14.04.2021.
 • Der tages forbehold for skatte-, valuta-, moms- og afgiftsændringer.
Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes. Der kan ske rokeringer i programmets afvikling under hensyntagen til vind og vejr.

Tryghed – Tilmeld dig nu. Fri afbestilling og alle penge retur frem til 1. juli 2021. Afbud sendes skriftlig til info@molsrejser.dk Mols Rejser følger rejsevejledningerne fra Det danske Udenrigsministerium. Hvis Udenrigsministeriet efter 1. juli igen melder rejsemålet orange eller rød i rejseperioden, så aflyser vi rejsen og refunderer alle gæster 100%.
Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

En komplet rejse med højt informationsniveau, god mad, hotel med høj service, gode varierede oplevelser og lunt sensommervejr.