fbpx

Den store Gotlandsrejse, juni Gotland fra nord til syd

Oplev en perlerække af Gotlands højdepunkter i et fantastisk program med ophold to forskellige steder (Visby og Hemse) og fokus på historie og den enestående varierede natur. Gennem hele programmet er vi sikret bredt og fagligt funderet viden med dansk rejseleder og dygtige faglærere fra Gotlands Folkhögskola.

Tryghed – fri fortrydelsesret: Man kan frit afbestille og få alle pengene retur frem til 26. april 2021. Mols Rejser følger rejsevejledningerne fra Det danske Udenrigsministerium. Hvis Udenrigsministeriet melder rejsemålet orange eller rød i rejseperioden, så aflyser vi rejsen og refunderer alle gæster 100%.

Gotland er på størrelse med Fyn, men kun få steder i verden findes en så koncentreret rigdom af historiske minder, særegen natur og spændende kulturmiljøer. Rejsen spænder geografisk fra Fårö i nord med golde stenørkner og meterhøje raukaer til Hoburgen i syd med milde bugtende agre og vilde blomsterenge. Fra øst til vest varierer kysterne fra flad sandstrand til dramatiske lodrette klippekyster. I sommerhalvåret blomstrer over 30 arter vilde orkideer. Blomstringen topper i juni måned. Gotlands geologiske oprindelse blotlægger 8 ”tidszoner” ved overfladen og gør øen til et paradis for fossilsamlere.

Visby er af Unesco kåret til Nordens bedst bevarede middelalderby med fuldstændig intakt bymur, brolagte gader og en historisk bykerne, der vidner om hansatiden og de mere end 300 år på danske hænder. På Gotland har man fundet nogle af Nordens mest betydningsfulde vikingeskatte, og på Nationalmuseet Gotlands Fornsal findes bl.a. enorme mængder af sølv fra perioden.

Oplev også vidtstrakte kyster, fugleliv, historiske kirker. Undervejs stifter vi også bekendtskab med bl.a. Asger Jorn, Ingmar Bergman, Carl von Linné og fuglemaleren Lars Jonsson.
Tidspunkt18. jun - 24. jun 2021
Pris9.975,00 DKK
Enkeltvær.+1.195,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse, Visby
Første opsamling ved Musikhuset i Århus ca kl 7.00. Kørsel gennem Danmark. Forventet sidste opsamling er ved Ørestad Station omkring kl 13. Vi kører videre over Øresundsbroen gennem Sverige til Oskarshamn, hvor vi sejler med færgen til Visby. Afgang med færge Oskarshamn ca kl 20, ankomst Visby ankomst omkring midnat. Med bus til vores 3* hotel i Visby, 10 minutters kørsel. Hotellet ligger dejligt helt i centrum ved bymuren og havet.
Dag 2
Byvandring Visby, Museet Fornsalen
Morgenmad på hotellet. Byvandring i Visby, hvor vi oplever byens fantastiske stemning og atmosfære. Vi går ind til centrum og mødes med den gotlandske lærer, der viser os videre rundt i byen: bl.a. til Almedalen, korsbetningen, Sct. Maria Domkirke og forbi flere kirkeruiner i centrum. Vi besøger også den lille Botaniske Have og ser nærmere på den velbevarede bymur, der omkranser hele bykernen. Frokost (inkl.) Efter frokost påleves Nationalmuseet Gotlands Fornsal. Rundvisning på museet, bl.a. til afdelingen med de unikke sølvfund fra vikingetiden. Herefter tid til egen disposition i byen. Vi kan anbefale Kunstmuseet eller at vandre ringmuren rundt, helt eller delvist. (Knapt 4 km i sin fulde længde). Fælles 2 retters middag på hotellet.
Dag 3
Fårö rundt, raukaer, Ingmar Bergman
Vi tager madpakke med fra hotellet og kører ca 1 time mod nord til den spændende lille ø Fårö. Undervejs hører vi om Fårö og Gotlands geologi, samt om de mange fossiler, der kan findes over hele øen. Fårö var i mange år var lukket for offentligheden pga. store militære anlæg. Øen er tyndt befolket. Dagens udflugt bringer os til Gotlands mest golde, nøgne og barske natur. De åbne vidder er umiskendeligt præget af vind og vejr, og befolkningen har i århundreder indrettet sig efter de nøjsomme vilkår. Vi kører langs den kalkhvide vestkyst til den helt afsidesliggende fiskerflække Helgumannen med huse placeret direkte i strandbredden. Herfra går det op til de unikke Langhammars raukaer, der troner op som kæmpe kalkskulpturer. Her spiser vi vores medbragte picnicfrokost. Ruten fortsætter rundt ved Ekeviken og vi hører om den store vandreklit Ullahau. Vi skal helt østpå til fyrtårnet på den alleryderste spids. Her flader Fårö ud i intetheden med Sveriges vel nok længste og bredeste sandstrand. På vejen hjem gøres stop ved Fårö Kirke, hvor Ingmar Bergman ligger begravet. Mulighed for et kortere besøg på det lille nærliggende museum for Ingmar Bergman, som opholdt sig en del på Fårö gennem sit liv. (museum ikke inkl). Eller man kan nyde en kop kaffe og en safranpandekage i museets café. Hjemkørsel til Visby og middag på egen hånd – mange muligheder i nabolaget. Rejselederen er behjælpelig.
Dag 4
Bläse kalkbrud, Bunge Museum, Slite, Hemse
Efter morgenmaden kører vi nordpå langs vestkysten. Besøg i Bläse Kalkbruds Museum, der fortæller historien om Gotlands vigtige stenindustri. I 1600 tallet blomstrede eksporten af brændt kalk til bl.a. Danmark og Tyskland op - og toppede i første halvdel af 1900, hvor der var ikke mindre end 30 stenbrud i det nordlige Gotland. Stenbrud er fortsat en vigtig indtægtskilde for Gotland. Herefter besøger vi Bunge Museum, der er Gotlands største frilandsmuseum med mange egnstypiske gårde og bygninger fra gotlandsk middelalder. Vi spiser den medbragte frokost på stedet, inden vi kører videre sydpå og gennem Gotlands næststørste by, Slite. Havnebyen er Visbys modsætning og giver os indtryk af den enorme eksport af kalk til hele verden. Slite Cement er øens største erhverv. Videre sydover gør vi stop ved bl.a. Källunge Kirke, der har aner tilbage til 1100-tallet. Ankomst til højskolen i Hemse midt på øens syd-lige halvdel og indkvartering på værelserne. Kort pause efter aftensmaden, og siden besøger vi Hemse kirke. Aftenkaffe på skolen.
Dag 5
Det østlige Gotland. Gotlandske får
I dag har vi udflugt til det østlige Gotland og om-rådet Östergarn. Vi kører til plateauet ved Torsburgen, der er en indlandsklint og et af øens højeste punkter. Her blev i vikingetiden anlagt en fornborg, der fra naturens side afgrænset af stejle klinter på 3 sider. Herfra fortsætter vi ud på ”næsen” af Gotland til Östergarnslandet, hvor vi holder frokostpause (madpakker) i bugten ved fiskerflækken Katham-marsvik. Mulighed for en kort vandring op på knuden, Grogarnshovedet. Vi fortsætter ned ad østkysten til Folhammar på østkysten, hvor vi ser en hel ”skov” af kalkstensraukaer ved vandet. Aftensmad på højskolen. Aftentur med gårdbesøg ved en avler af gotlandske får. Aftenkaffe medbragt fra skolen.
Dag 6
Asger Jorn, sydlige Gotland
I dag har vi udflugt til Gotlands allersydligste spids, kaldet Hoburgen. På vejen dertil besøger vi Grötlingbo Kirke, hvor Asger Jorn ligger begravet. Vi standser også ved Fide Kirke og de nærliggende engarealer med vilde blomster. Vi fortsætter sydover til raukaområdet ved Holmhollar, hvor vi spiser den medbragte frokost. På denne årstid kan området her på sydspidsen være fuldstændig ”blå” af den vilde blomst Slangehoved. Ved det karakteristiske Hoburgen kører vi lidt op langs kysten med besøg på et slibeværksted, der sliber sandsten. Ruten bringer os lidt ind i landet igen til Vämlingbo præstegård, der nu er indrettet til museum for den verdensberømte fuglemaler Lars Jonsson. Man kan også se Vämlingbo kirke, naturcenteret eller tage en kop kaffe i caféen. Tilbagekørsel og aftensmad på højskolen. Efter en kort pause mødes vi til fælles afslutning med bål i haven, hvis vejret tillader det.
Dag 7
Hjemkørsel
Tidlig op og kørsel til Visby. Forventet afgang med morgenfærge fra Visby – morgenmad købes ombord. Ankomst til Oskarshamn. Herefter hjemkørsel gennem Sverige, over Øresundsbroen til opsamlingsstederne. Nødvendige toiletstop og pauser til køb af mad indlægges.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • 3 nætter på godt 3* hotel i Visby
 • 3 nætter på Gotlands Højskole i Hemse.
 • Mere end halvpension: 5 morgenmad, 5 frokoster (1 x café, 4 x picnic), 5 middage, 3 aftenkaffe. Alm. svensk kost.
 • Dansk rejseleder på hele rejsen og svensk lokalguide med på udflugterne.
 • Byvandring i Visby, entré og rundvisning på Nationalmuseet Gotlands Fornsal.
 • Det fulde udflugtsprogram som beskrevet.
 • Besøg og entréer: Bläse Kalkmuseum, Bunge Frilandsmuseum, fuglemaleren Lars Jonssons Museum, Asger Jorns grav, flere kirker og mindesmærker, gård med opdræt gotlandske får.
 • Mulighed for korte naturvandringer.
 • Mange fagkulturelle informationer.
 • Moderne dansk bus på hele rejsen.
 • Broafgifter: Storebælt, Øresund.
 • Færgebillet Oskarshamn-Visby + Fårösund
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer, øvrige måltider, forsikringer. Øvrige eventuelle entréer
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Tryghed – fri fortrydelsesret: Man kan frit afbestille og få alle pengene retur frem til d. 26. april 2021. Afbud sendes skriftligt til info@molsrejser.dk. Mols Rejser følger rejsevejledningerne fra Det danske Udenrigsministerium. Hvis Udenrigsministeriet melder rejsemålet orange eller rød i rejseperioden, så aflyser vi rejsen og refunderer alle gæster 100%.

Logi: Hotellet i Visby er af god 3* kvalitet med pæne værelser i god hotelstandard. Central beliggenhed. På højskolen i Hemse bor vi i en moderniseret fløj med pæne værelser. Alle dobbeltværelser har bad og toilet. Enkeltværelser findes i 2 varianter: med eget bad/toilet eller med bad og toilet på gangen. Andre højskoleelever kan være til stede samtidig med vores gruppe.
Enkeltværelse med eget bad og toilet kr. 1195,-
Enkeltværelse med eget bad og toilet i Visby . Bad og toilet 3 nætter på gangen i Hemse kr. 775,-

Fysiske krav: Programmet indeholder by- og naturvandring – til tider på ujævnt terræn. Vi opholder os meget udendørs, så medbring fodtøj og påklædning efter forholdene. Ved hotelskift skal man selv kunne klare sin bagage. Højskolen har 3 etager uden elevator.

Bemærk: Programmet er tilrettelagt i samarbejde med Gotlands Højskole. En lærer fra skolen er med som faglig rejseleder på størstedelen af rejsen – det foregår på et nemt forståeligt svensk og bliver ikke oversat. Der er rygeforbud indendørs overalt i Sverige.

Opsamling: Århus Banegård (ved Musikhuset), langs motorvejen ved Århus, Skanderborg, Horsens, Vejle, ved Fredericia Station, langs motorvejen ved Odense, Nyborg, Slagelse og Ørestad station på Amager.

Øvrigt: Rejsen gennemføres ved min. 25 og max. 38 deltagere. Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifond reg. nr. 1626. Prisen er beregnet efter kendte skatter, afgifter d. 02.06.2020. Der tages forbehold for ændringer i skatter, valuta, moms og afgifter. Den ny færgeplan til Gotland offentliggøres i januar 2021.
Se kort over rejsen her