fbpx

Naturvandringer på Gotland, juni Orkideer, fossiler, rauker og ubeskrivelig smuk natur

2 pladser tilbage Vandrerejse for seniorer til den store svenske ø, Gotland, der ligger midt i Østersøen. På vandreturene opleves Gotlands unikke og varierede rigdom af naturscenarier: åbne vidder langs kysterne med bølgende landskaber, frodige blomsterenge, vilde orkideer (blomstrer almindeligvis i juni), fritstående meterhøje kalkformationer (rauker), fuglekolonier, mange fossiler samt talrige minder fra vikingetiden og middelalderen.

Vi bor på Gotlands Folkhögskola i Hemse – en højskole, som har en fin standard for både mad og værelser. Den danske rejseleder følger gruppen hele vejen fra Danmark. Den danske bus følger gruppen  og kører hver dag til nye egne af Gotland, så vandreoplevelserne bliver så varierede som muligt. 4 vandredage og 1 heldagsudflugt til Unesco-fredede Visby med vandring ved bymuren.

Vandringerne (8-15 km) foregår i almindeligt tempo over forholdsvis flade strækninger i øens varierede landskab. Underlaget varierer mellem sand og sten ved kysterne, småveje og naturstier. Undervejs indgår både historiske seværdigheder, mindesmærker, dejlige naturoplevelser og afstikkere til gamle fiskerlejer. På vandreturene vil i mindre omfang blive fortalt om Gotlands historie, botanik og geologi – vandreoplevelsen er i højsædet. Målgruppen er seniorer. Alle velkommen.

For at tilgodese alle tilbydes vandringer i 2 grupper: Gruppe 1 går lidt hurtigere og længere, mens gruppe 2 går lidt kortere. Nogle dage starter grupperne fælles, og bussen henter gruppen et sted på ruten - eller der skydes en genvej. Der holdes passende pauser. Vandreleder og rejselederne har et stort lokalkendskab.

Tryghed – fri fortrydelsesret: Man kan frit afbestille og få alle pengene retur frem til 1. maj 2021. Afbud sendes skriftligt til info [snabelA]molsrejser.dk.

Mols Rejser følger rejsevejledningerne fra Det danske Udenrigsministerium. Hvis Udenrigsministeriet melder rejsemålet orange eller rød i rejseperioden, så aflyser vi rejsen og refunderer alle gæster 100%.

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Alle er velkommen.
Tidspunkt07. jun - 13. jun 2021
Pris9.975,00 DKK
Enkeltvær.+985,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Busrejse. Opsamling gennem DK. Visby
Opsamling og kørsel gennem Danmark. Start ved Århus ca. kl. 7:00. Sidste stop ved Ørestad Station omkring frokost og derefter kører vi over Øresundsbroen op gennem Sverige. Kaffepause undervejs og ankomst til Oskarshamn, hvor vi tager færgen ca. kl. 20 til Visby. Ankomst til Visby omkring midnat og overnatning på hotel i Visby.
Dag 2
Vandring ved Torsburgen
Morgenmad på hotellet. I dag skal vi på vandre i det midtøstlige område inde i landet. Ruten starter ved Ardre Kirke, hvorfra vi går gennem skovområder i et kuperet og til tider dramatisk naturterræn. Vi spiser madpakke undervejs. Ruten leder os videre til Torsburgen, der er en indlandsklint og et af øens højeste punkter. Her blev i vikingetiden anlagt en fornborg på plateauet, der er mere end 1 km bredt og fra naturens side afgrænset af stejle klinter på 3 sider. Fornborgen var Nordens største fra 200-tallet og indgik i et større forsvarssystem i Østersøområdet. Vi går langs resterne af en vold og siden tværs over borgområdet. Bussen henter os nord for borgen og kører den korte vej til Hemse Højskole. Indkvartering og middag. Aftenhygge med oplæg om Gotlands geologiske oprindelse og om de mange typer af fossiler, man kan finde på øen. Aftenkaffe.
Dag 3
Vandring på Fårö helt i nord, raukaer
Morgenmad - ved morgenbordet smører vi vores madpakke. Vi skal i dag vandre på Gotlands nordligste kyster på øen Fårö – ca. 2½ timers kørsel fra Hemse. Fårö var i mange år lukket for offentligheden pga. store militære anlæg og er tyndt befolket. Dagens vandretur går langs kysten på den vestlige side af Fårö fra Sct Olofs Havn via Lauters og Helgumannen til Langhammer – én vandretur i 3 etaper, hvor man kan tage 1, 2 eller alle 3 etaper. Vandringen bringer os til Gotlands mest golde, nøgne og barske natur med de smukke ejendommelige raukaer formet af vind og vejr. Små fiskerlejer og åbne vidder. Underlaget er en blanding af strand og vej. Aftensmad på højskolen. Om aftenen er der foredrag om Gotlands historie og danskertiden. Aftenkaffe.
Dag 4
Heldagsudflugt til Visby
Morgenmad på højskolen. Heldagstur til Visby, Gotlands største by. Visby er kåret til Nordens bedst bevarede middelalderby af Unesco, og den flotte næsten 4 km lange bymur står stadig intakt omkring byens stemningsfulde gamle bykerne. Vi starter med at besøg og rundvisning på Nationalmuseet Gotlands Fornsal, der bl.a. rummer mange gotlandske billedsten og helt utrolige fund af vikingesmykker. Frokost købes på egen hånd i museets café. Med rejselederen som byguide vandrer vi til det historiske centrum. Vi går ad de brolagte gader og kommer forbi Almedalen, den Botaniske Have, udvalgte kirkeruiner, Stora Torget og Domkirken. Sidst på eftermiddagen lidt tid på egen hånd til kaffe, gåtur på bymuren (ca. 4 km) eller kigge på udvalget i butikkerne. På vejen hjem til højskolen stoppes ved Roma Klosterruin. Aftensmad på højskolen. Om aftenen er der besøg på en mindre fårefarm med gotlandske får. Kaffe medbringes fra skolen.
Dag 5
Vandring: Det østlige Gotland, rauker
Morgenmad på højskolen og madpakkesmøring. Afgang med bus til området stik øst på Gotlands kyst. Dagens første vandretur går langs kysten fra Katthammarsvik til Herrvik. Området er afvekslende og varieret med lav bevoksning og fugleliv. Vi spiser madpakken undervejs. Fra Herrvik kører bussen os lidt længere ned ad østkysten, og der er mulighed for en forlængelse på 5 km langs sandstranden fra Sjauster til Folhammar. De, der ikke har lyst til dette, fortsætter med bussen til Folhammar og holder pause, indtil de andre kommer. Folhammar er et kendt raukaområde med meterhøje kalkstensætninger i forunderlige formationer. Aftensmad på højskolen. Om aftenen tilbydes at besøge Hemse kirke lige overfor skolen Aftenkaffe.
Dag 6
Vandring ved sydspidsen af Gotland
Morgenmad og madpakkesmøring. Afgang på udflugt til Gotlands sydligste spids. Kort stop ved Grötlingbo Kirke, hvor kunstneren Asger Jorn ligger begravet. Ved Hoburgen stopper vi ved præsteengene i Fide, hvor der findes mange smukke vilde blomster og orkideer. Dagens vandringer er inddelt i to etaper. Vi indleder ved Skvalpviken og vandrer langs stenkysten til Holmhollar med udsigt over vandet til Heligholmen. Herefter fortsætter vi med bus over til Hoburgen raukaer og vandrer videre op langs kysten. Området er åbne arealer med flotte udsigter og vidt udsyn over enge og hav. Vandringen ender ved Kettelvik, hvor det bugner det med flade sandsten. Frokosten har vi spist undervejs på ruten. Derpå kører vi lidt ind i landet til Vämlingbo Prästgård. Her holder vi kaffepause og besøger museet for den gotlandske maler Lars Jonsson, der anerkendes som en af verdens bedste fuglemalere. Tilbagekørsel til højskolen. Aftensmad og fælles afslutning med bål i haven, hvis vejret tillader det.
Dag 7
Hjemkørsel
Tidligt op og afsted til morgenfærgen Visby-Oskarshamn. Morgenmad købes på færgen. Hjemkørsel gennem Sverige og ankomst til opsamlingsstederne.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

Inkluderet i prisen. Diverse:
 • 1 nat på hotel i Visby 3*
 • 5 nætter på Gotlands Højskole i Hemse
 • Busrejse i moderne 4* dansk bus
 • Færge Oskarshamn – Visby t/rt.
 • Broafgifter (Storebælt, Øresund)
 • Dansk moms, bidrag til Rejsegaranti-fonden og udvidet EU ansvarsforsikring
 • Differentierede vandringer i 2 grupper
 • 2 danske rejseledere/vandreledere på hele rejsen fra Danmark
Forplejning:
 • 5 x morgenmad
 • 4 x madpakke til vandredagene
 • 5 x middag inkl. vand
 • 5 x aftenkaffe
 • Buskaffe flere dage
Entréer, aftenprogram, byvandring:
 • Alle udflugter og besøg:
 • fuglemaleren Lars Jonssons museum
 • Asger Jorns grav
 • opdrætter af gotlandske får
 • byvandring i Visby
 • entré og rundvisning af lokalguide på Nationalmuseet Gotlands Fornsal
 • Aftenprogram hver aften:
 • Oplæg om Gotlands geologi
 • Oplæg om dansker-perioden
 • Besøg Hemse kirke
 • Bål i haven
 • Gotlandske får
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer, private forsikringer, øvrige måltider, øvrige entréer.
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Tryghed – fri fortrydelsesret: Man kan frit afbestille og få alle pengene retur frem til d. 1. maj 2021. Afbud sendes skriftligt til info@molsrejser.dk. Mols Rejser følger rejsevejledningerne fra Det danske Udenrigsministerium. Hvis Udenrigsministeriet melder rejsemålet orange eller rød i rejseperioden, så aflyser vi rejsen og refunderer alle gæster 100%. Logi: På højskolen i Hemse bor vi i en moderniseret fløj med pæne værelser. Alle dobbeltværelser bad og toilet. Enkeltværelser findes i 2 varianter: med eget bad/toilet eller med bad og toilet på gangen. Højskolen er fordelt på flere bygninger, og værelserne kan ligge i op til 2. sal uden elevator. Andre højskoleelever kan være til stede samtidig med vores gruppe. Højskolen serverer almindelig god svensk mad. Vi følger højskolens hverdag med tidlig aftensmad er kl 17.30 og senere aftenkaffe. Vandringerne (8-15 km) foregår i almindeligt tempo over forholdsvis flade strækninger i øens varierede landskab. Underlaget varierer mellem sand og sten ved kysterne, småveje og naturstier. Undervejs indgår både historiske seværdigheder, mindes-mærker, dejlige naturoplevelser og afstikkere til gamle fiskerlejer. På vandreturene vil i mindre omfang blive fortalt om Gotlands historie, botanik og geologi – vandreoplevelsen er i højsædet. Målgruppen er seniorer. Alle velkommen. For at tilgodese alle tilbydes vandringer i 2 grupper: Gruppe 1 går lidt hurtigere og længere, mens gruppe 2 går lidt kortere. Nogle gange starter grupperne fælles, og så henter bussen gruppen 2 et sted på ruten - eller der skydes en genvej. Der holdes passende pauser. Opsamling: Århus Banegård, langs motorvejen ved Århus, Skanderborg, Horsens, Vejle, Fredericia Banegård, Odense, Nyborg, Slagelse, Ørestaden Station. Bemærk: Programmet er tilrettelagt i samarbejde med Gotlands Højskole. En del af formidlingen kan foregå på svensk og bliver ikke oversat. Øvrigt: Rejsen gennemføres ved min. 24 og max. 36 deltagere. Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifond reg. nr. 1626. Prisen er beregnet efter kendte skatter og afgifter d. 02.06.2020. Der tages forbehold for ændringer skatter, valuta, moms og afgifter. Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Alle velkommen.
Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

Gotland er på størrelse med Fyn, men kun få steder i verden findes en så koncentreret rigdom af historiske minder, spændende kulturmiljøer og særegen natur. Fra Fårö i nord til Hoburgen i syd spænder landskabet fra gold stenørken til milde bugtende agre. Fra øst til vest findes flade sandstrande og dramatiske lodrette klippekyster. Visby er af Unesco kåret til Nordens bedst bevarede middelalderby med fuldstændig intakt bymur, brolagte gader og en historisk bykerne, der vidner om de mere end 300 år på danske hænder.