fbpx

Canada m. det verdensrømte Calgary rodeo (Stampede) Få de største naturoplevelser, landbrug i XXL-format samt de verdensberømte Calgary rodeo-shows

Vores rejse til Canada er mødet med den vilde, rå og overvældende natur. En natur der er næsten så uberørt, som da pelsjægerne og guldgraverne tog ud for at finde lykken. Vi besøger de enestående nationalparker med et righoldigt dyre- og planteliv, og vi har på alle rejserne til Vest-Canada set vilde bjørne, elk, moose bjerggeder og kongeørne. Rundrejsen med dansk rejseleder indeholder de største highlights af Rocky Mountains med besøg i nationalparkerne Banff, Jasper og Glacier, Yoho og Revelstoke krydret med bytur i Vancouver samt enestående kulturbesøg, der er på UNESCO’s verdensarvsliste.
Vor rejse bringer os til de fantastiske landbrugsarealer øst for Calgary, hvor velplejede hvede- og rapsmarker strækker sig så langt øjet rækker, og traktorer og markredskaber er størrelse XXL. Vi besøger landbrug og får en snak med landmændene, hvis efternavne er Jensen og Mortensen, fordi de er efterkommere efter danske udvandrere.
Vi skal opleve Calgary Stampede – verdens største udendørsshow, hvor Calgary fyldes af cowboys, heste, rigtige mandfolk og canadiere fra alle samfundslag. Her er rodeo shows, parader, sceneshows, koncerter, landbrugskonkur-rencer, chuckwagon konkurrencer og indianske udstillinger.
Vi er gæster hos den religiøse sekt Hutterite på deres kollektivfarm. Vi ser deres velpassede landbrug, og vi spiser hjemmelavet frokost i deres spisesal.
Vi kører gennem guldgraverlandet og flere indianerreservater og kommer derved tæt på den oprindelige befolkning indianerne, som canadierne kalder First Nations.
Alt i alt en storslået rejse med et velsammensat og indholdsrigt program, med de største naturoplevelser og autentiske kulturbesøg – besøg der bidrager til at gøre rejseoplevelsen til en totaloplevelse og giver os bred indsigt i dette kæmpestore land og dets befolkninger.

En smuk og indholdsrig rejse, hvor entreer,  Stampede billetter, drikkepenge og næsten alle måltider er inkluderet

Tidspunkt29. jun - 12. jul 2019
Pris 34.800 kr
Enkeltvær.+ 6.900 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse til Alberta
Afrejse med bus fra Midtjylland til Hamborg lufthavn. Påstigning i Herning, Vejle, Fredericia, Kolding, Røde Kro. Afrejse med Iceland Air, flyskifte i Keflavik og ankomst Edmonton. Edmonton er hovedstad i provinsen Alberta, en moderne storby, hvis økonomi hviler på olieindustrien. Efter indrejseprocedurerne i lufthavnen indleder vi besøget i Canada med en interessant køretur mod vest gennem vekslende landskaber, veldrevne landbrugsområder, græsningsarealer, hede og bjergområder med skov. Til middag og overnatning på hotel.
Dag 2
Jasper
Turen fortsætter mod de storslåede bjerge Rocky Mointains. Vi kører ad Yellowhead Highway, den store gennemgående motorvej gennem Canada fra øst til vest. Pocohontas, I Rocky Mountains er der flere naturlige varme kilder fra jordens indre. Vi kører til Miette Hot Springs, hvor vi får mulighed for et forfriskende udendørs bad i 37-40 grader varmt mineralholdigt vand eller alternativt et cafebesøg eller en vandretur. Vi passerer Jasper House, der tidligere var en vigtig handelsstation for pelsjægerne, før vi kører langsTalbot Lake, en af de mange smukke søer i Rocky Mountains. Sidst på dagen ankommer vi bjerglandsbyen Jasper på kun 5.000 indbyggere. Byen præges af vildmarkslivet, og den er et godt udgangspunkt for naturoplevelser i The Rockies. Indkvartering på Lobstick Lodge i Jasper.
Dag 3
Jasper, Maligne Lake, Pyramid Lake
Dagen bliver en dejlig naturoplevelsesdag i den smukke Jasper Nationalpark. Vi kører til Pyramid Lake ved foden af Pyramid bjerget og spadserer en lille tur og nyder stilheden og hører kun naturens lyde. Herefter kører vi til Maligne Canyon, den længste og smalleste kløft i hele bjergkæden. Vi håber vejret er til en vandretur i kløften. Senere passerer vi Medicin Lake, medicinsøen som for lokale indianere har stor religiøs betydning, og vi kommer til en af de smukkeste søer i hele Canada, Maligne Lake. Vandet kommer fra de smeltende gletsjere, og søen er klar og smaragdgrøn. Søen er nok den mest fotograferede sø i Canada, og mange guide-bøger prydes af billeder fra Maligne Lake. Mulighed for en dejlig spadseretur langs søbredden. Frokost på cafeen ved søen. Sidst på dagen et par timer til egne oplevelser i den lille bjergby Jasper, hvor de mange naturelskende turister og bjergvandrere sætter deres præg på byen. Overnatning på Lobstick Lodge i Jasper.
Dag 4
Icefield Parkway
I dag venter en enestående smuk naturoplevelse. Vi kører ad den berømte bjergkamsrute Icefields Parkway, der regnes for en af verdens smukkeste køreture. Vi kører mod syd gennem Jasper Nationalpark, der er et rent overflødighedshorn af canadisk vildmark med dyre- og planteliv. En uendelig række af enestående naturscenerier afløser hinanden: stejle bjerge, spejlblanke søer og op mod seks hundrede gletsjertunger. Vi gør stop ved Athabasca vandfaldet, før vi passerer den nye Sky-walk og kommer til det store ismassiv Columbia Icefield, hvor vi skal på en imponerende tur med specialkøretøj op på Athabasca- gletsjeren. Vi kommer ud at stå på sne, der faldt for 400 år siden. Frokost ved Columbia Icefield. Turen går videre sydover. Stop i 1900 meters højde ved Lake Peyto, der er berømt for sin sjældne mørke smaragdgrønne farve, og søen ligger omkranset af bjergtinder og gletsjere. Herefter til den verdenskendte smaragdgrønne sø Lake Louise med det historiske hotel Chateau Lake Louise. Her er fine vandrestier og en uforglemmelig udsigt til Victoria gletsjeren. Sidst på dagen indkvartering på hotel i Canmore (2 nætter). Aftensmad i Canmore.
Dag 5
Banff og omegn
Vi tilbringer dagen i og omkring den berømte og hyggelige by Banff, der ligger utroligt smukt, helt omkranset af høje, sneklædte, majestætiske bjerge. Nationalparkerne Jasper, Banff, Glacier og Yoho er på UNESCO´s liste over uerstattelig verdensarv pga. deres enestående natur, dyre- og planteliv. Banff National Park i provinsen Alberta er en af Canadas største turistattraktioner og den mest besøgte af Canadas nationalparker. Overalt falder øjet på bjergtagende naturscenerier. Her er gode chancer for at se bjørne, oftest den sorte og brune bjørn, men også den noget større Grizzly, symbolet på den canadiske vildmark, har vi set på vore rejser. Vi kører op ad bjergsiden til det berømte The Fairmont Banff Springs Hotel og til Bow vandfaldene, til Surprice Corner samt til de ejendommelige eroderede klipper The Hoodoes. Herefter til Johnston Canyon, hvor der bliver mulighed for en spadseretur til vandfaldene, eller man kan nyde den rene bjergluft fra cafeen. Sidst på dagen retur til Banff, hvor der bliver tid til oplevelser på egen hånd i byen. Mulighed for tilkøb: tur med svævebanen til Sulphur Mountain til den bjergtagende udsigt over The Canadian Rockies, pris kr. 300,- (bestilles v. køb af rejsen). Aftensmad i Banff inden vi kører til hotellet.
Dag 6
Calgary - Den Danske Klub - Drumheller
Vi forlader bjergbyen Banff og kører mod øst, mod landbrugs- og stampede-byen Calgary. Byrundtur i bus. I flere byer i Canada har danske udvandrere etableret danske klubber, hvor danskere og canadier mødes til danske arrangementer med udstillinger, foredrag, sang, dans og ”stegt flæsk med persillesovs”. Vi besøger den danske klub i Calgary og spiser frokosten her. Vi kører øst for Calgary og kommer til et fantastisk landbrugsområde. Her er hvedemarker og rapsmarker, så langt øjet rækker, og i størrelser så enhver dansker må forundres. Her hvor prærien før strakte sig så langt øjet rakte, og bisonokser græssede i tusindtal, finder vi nu det ultimative landbrugsland, hvor traktorer og øvrige markredskaber er af enorme størrelser. I dette smukke og højtproducerende landskab møder vi landmanden Gunner Mortensen, der sammen med sin hustru udvandrede fra Midtjylland til Alberta og efter flere års arbejde købte egen gård. Vi besøger Cattleland Feedlot og får rundvisning og fortælling om opfedning af stude i feedlots, en opfedningsmetode, der breder sig hastigt verden over, men ikke benyttes i Danmark. Byen Drumheller er verdensberømt pga. dinosaurer. I en 25 km lang dal ved Drumheller fandt man i årene 1979 - 1991 verdens største samling af fortidens kæmpeøgler dinosaurus, der levede på jorden for 75 - 125 mio. år siden. I alt 300 forskellige dinosaurus samt 23.347 fossiler er fundet i dalen. Området er på UNESCO Verdensarvsliste. Besøg i centeret Royal Tyrrell Museum med de mange dinosaurus skeletter og fossiler. Til indkvartering på hotel Canalta Jurassic i Drumheller. Aftensmaden i Drumheller.www.canaltahotels.com
Dag 7
Landbrug og dansk kirke
I dag venter et helt specielt landbrugsbesøg, når vi besøger en hutterite farm. Hutterites er en protestantisk religiøs sekt, der udvandrede fra Europa 1800 tallet. De lever som landmænd i kolonier, i gns. 15-20 familier pr. koloni. Familierne lever og arbejder sammen på moderne landbrug med anvendelse af vor tids mekanik og teknik. Der bor i dag ca. 42.000 hutterites i Alberta. Vi får rundvisning og fortælling på landbruget, ser deres kirke, skolestue og fælles spisesal. Hjemmelavet frokost på gården. Derefter besøges et stort canadisk planteavlslandbrug. Gårdejeren er tredje- generations dansk udvandrer. Han driver et planteavlslandbrug på ca. 10.000 ha med en enorm maskinpark. Besøget er interessant, og landmanden viser rundt og fortæller om landbruget og maskinerne. Sidst på dagen besøger vi den danske kirke i Dalum. Kirken er bygget af danske udvandrere, og menigheden er næsten alle efterkommere efter danske udvandrere. Det er tankevækkende at spadsere på kirkegården og læse de mange gravsten med danske navne. Aftensmad på en lokal cowboy-restaurant The Last Change Saloon. Herefter til hotellet i Drumheller.
Dag 8
Calgary Stampede
I Calgary afholdes hvert år i juli verdens største rodeo-festival, Calgary Stampede. Hele byen fester i 7 dage sammen med ca. 1.5 mio. besøgende. Byen emmer af cowboys, heste, kalve, tyre, optog, udstillinger og koncerter. Man kan opleve væddeløb med hestevogne, lasso-konkurrencer, ridning på vilde tyre & heste og meget mere. Mange canadier fra hele landet og især farmere og deres familier besøger Calgary i disse dage for at se og deltage i optogene, rodeo og shows. Også gæster fra hele verden kommer til de store shows under Calgary Stampede. Vi har inkluderet adgang til festivalområdet og billetter til to forrygende rodeoshows, både et eftermiddagsshow og et aftenshow. Det bliver oplevelser langt ud over det sædvanlige! Dagen byder på megen underholdning, madboder, udstillinger og restauranter samt salgsboder af enhver art. Denne dag finder man selv maden på Stampede festpladsen. Efter det sidste aftenshow og festfyrværkeriet, tager vi med bussen til check in på Hotel Sandman i Calgary. www.sandmanhotels.ca/hotels/calgary
Dag 9
Rogers Pass og Glacier National Park
Efter morgenmad kører vi igen mod Banff Nationalpark. Vi passerer Banff og Village Lake Louise. Picnicfrokosten spiser vi ved The Natural Bridges, et smukt brusende vandfald gennem en naturtunnel i klippen. Hele eftermiddagen følger vi Den Transcanadiske Jernbane. Stop ved Spiral Tunnelen, og måske er vi heldige at se en kæmpe togstamme passere gennem bjerget i dette vanvittige bygningsprojekt, hvor man gennem to indvendige spiraltunneler i bjerget gør det muligt for togene at passere gennem bjergene. Videre kørsel gennem den skønne Yoho National Park til Glacier National Park. Undervejs passeres i 1330 meters højde Rogers Pass, hvor der i besøgscentret er en fin udstilling om de vilde dyr i bjergene samt om jernbanen. Glacier Park er det ægte Rocky Mountains med høje sneklædte bjergtinder, dybe søer, store skove, vilde floder og gletsjere kombineret med en alsidig flora og et rigt dyreliv. Her findes flere indianerreservater, der er beboet af forskellige indianerstammer. I nationalparken Revelstoke National Park ses 500 år gamle cedertræer. Mulighed for mindre spadsereture i den storslåede natur, bl.a. mellem gamle cedertræer Vi kører ind i provinsen British Columbia og stiller urene en time tilbage. Middag og overnatning på det dejlige The Hillcrest Hotel i Revelstoke. www.coasthotels.com/coast-hillcrest-hotel
Dag 10
Jernbanen og Okanagan dalen
Jernbanen gennem bjergene i det vestlige Canada blev livlinen til europæernes bosættelser. Vi følger dalen, hvor det i 1800 tallets slutning lykkedes at anlægge jernbanen gennem bjergene. Besøg på Revelstoke Jernbanemuseum med historien om det vanskelige jernbanebyggeri gennem Canada. I udstillingen ser vi bl.a. gamle lokomotiver, og ofte vil pensionerede jernbanearbejdere fortælle om deres arbejdsliv ved jernbanen. Revelstoke dæmningen (175 m. høj) ligger få kilometer fra byen. Her udnyttes vandet fra Columbia River til strømproduktion i det store kraftværk. Turbinerne har en produktionskapacitet på 2480 MW og er ca. dobbelt så stor som den kendte Hoover Dam ved Las Vegas. Vi besøger vandkraftværket og får en guidet rundvisning. “The Last Spike” er stedet, hvor jernbaneanlægget fra øst og vest nåede sammen d. 7. nov. 1885, og dermed var den canadiske jernbane fra øst til vest en realitet. Vi spiser vor picnicfrokost ved jernbane-mindesmærket, før rejsen fortsætter mod Okanagan dalen. Okanagandalen har et særligt mildt klima, og derfor dyrkes der en del bær og frugt i dalen, og her finder vi også Canadas vinproduktion. Der er ligeledes en del kvæggårde med en betydelig mælkeproduktion. Vi kører til Best Western Plus i byen Merritt for to nætter (pool). Aftensmad på lokal restaurant i Merritt.
Dag 11
Douglas Lake Ranch – Canadas største ranch
Vi forlader i dag motorvejen og kører ind på mindre grusveje til ranch-områderne med kvæg. I dette storslåede højlandsområde med de store græsningsarealer besøger vi Canadas største privatejede arbejdende kvægfarm (ranch) Douglas Lake Ranch. På ranchens jord græsser op mod 20.000 stk. kvæg. Besætningen består af racerne Hereford og Black Baldie. Dyrene går på de åbne græsningsarealer hele året, og cowboys på hesteryg passer på dyrene. Vi kører rundt i området i bussen ledsaget af en kyndig cowboy fra ranchen. Vi får gode informationer om dyrene, deres fodring, avlsarbejdet, pasning, afsætning m.m. og vi får en god indsigt i, hvordan man opdrætter kvæg på de store græsningsarealer i bjerglandet. Frokost på Douglas Lake Ranch og aftensmad i Merritt. Overnatning på BW Plus Merritt.
Dag 12
Vancouver byrundtur
Vi kører i dag gennem meget tyndt befolkede landdistrikter. I området lever mange indianere, bl.a. indianerstammen Stolo, og deres huse og mindre landbrug ses mange steder. Vejen langs Fraser floden kaldes guldgraverruten ”Gold Rush Trail”. I 1858 fandt man guld i dalene, og 100.000 mennesker fra hele verden strømmede til, især mange kinesere. Stop og gåtur ved vandfaldet Flood Falls. Herefter kører vi mod Vancouver og får byrundtur med bussen i Vancouver. Vi kører gennem China Town og bycentrum, passerer English Bay, havneområdet med Waterfront Centre og Canada Place, samt den verdensberømte Stanley Park med haver, skove og indianske totempæle. Ind under aften ankommer vi vort dejlige hotel Rosedale on Robson, der ligger helt i byens centrum. Fælles afslutningsmiddag. Hotellet har pool.
Dag 13
Vancouver & hjemrejse
Vi starter dagen med en times havnerundfart langs det langstrakte havneområde, og fra båden er der en enestående fin udsigt ind over byen Vancouver og til bjergene bag byen. Efter sejlturen bliver der lidt tid til egne oplevelser. Der er f.eks. mulighed for at leje en cykel og tage på cykeltur rundt om Stanley Park og langs marinaen og Canada Place. Vancouver har de fineste og sikreste cykelstier, der er adskilt fra både biler og gående, og da cykelstierne ligger i kanten af storbyen med udsigter til vandet, er det den smukkeste måde at tage afsked med Canada på. En anden god mulighed kan være en flyvetur over Vancouver med vandflyver eller besøg i byens flotte akvarium, der er kendt for sine dybhavsfisk og farverige gopler. Kl. 15:00 samles vi på hotellet til busafhentning til lufthavnen. Afrejse kl. 19:00
Dag 14
Hjemrejse
Totem
Flyskifte i Keflavik, før vi midt eftermiddag lander i Hamborg. Herfra med bus til påstigningsstederne - mange dejlige oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Fly fra Hamborg–Edmonton, retur fra Vancouver- Hamborg
 • Opsamlingsbus fra Midtjylland til Hamborg og retur
 • Kendte afgifter og skatter pr. 21.09.2018
 • Forplejning på flyet fra Keflavik til Edmonton
 • Lufthavnstransfer
 • Busrundrejse jf. programmet
 • Overnatning på gode hoteller inkl. hotelskat
 • ¾ pension:
  • 12 x morgenmad
  • 10 x aftensmad – mix mellem en, to eller tre retter eller buffet
  • 5 x frokoster – mix mellem restaurant – cafe – picnic
  • Drikkepenge og skat på inkluderede måltider (værdi kr. 1.250,-)
 • Alle entreer og udflugter:
 • Besøg og rundvisning på et stort canadisk landbrug
 • Besøg og rundvisning på en hutteriete farm
 • Besøg på en feedlot – opfedning af slagtekvæg
 • Besøg på stor kvæg-ranch
 • Besøg i den danske kirke i Dalum
 • Besøg Den Danske Klub i Calgary
 • 2 x billetter til Calgary Stampede shows (værdi kr. 980,-)
 • Entreer til Nationalparkerne: Banff, Glacier, Yoho, Revelstoke, Jasper
 • Kørsel ad Icefield Parkway og over Rogers Pass
 • Besøg ved Columbia Icefield
 • Køretur op på gletsjeren Athabasca i specialkøretøj
 • Besøg ved bjergsøerne Lake Louise, Peyto Lake, Maligne, Medicin, Pyramid
 • Spadsereture ved Lake Louise, Maligne Lake, Maligne Canyon, Giants Ceder Park, Johnston Canyon
 • Besøg ved Spiral Tunnels og Last Spike
 • Besøg ved vandfaldene Flood Falls og Athabasca Falls
 • Havnerundfart i Vancouver
 • Køretur med bus rundt i Stanley Park
 • Guided bytur med bus i Vancouver
 • Entreer til:
  • Royal Tyrrell Museum (dinosaurus)
  • Calgary Stampede festivalen (rodeo)
  • Revelstoke Railroad Museum (jernbaneudstilling)
  • Revelstoke vandkraftværk
  • Stanley Park parking fee Vancouver
 • Drikkepenge til buschauffør (ca. 400,- kr pr. person)
 • Dansk rejseleder på hele rejsen t/rt DK – Canada
 • Bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU ansvarsforsikring
 • Skriftlig vejledning til visumansøgning
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Ikke inkluderet: øvrige måltider, drikkevarer og private forsikringer.

Udgifter til visum (pt. ca. kr. 40,-) og øvrige drikkepenge.

Mulighed for tilkøb: Gondol i Banff kr. 300,-

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Øvrigt
Prisen er beregnet efter kendte valutakurser, skatter og afgifter pr. 21.09.2018 (kurs 490,91) Forbehold for ændringer i flyvetider, samt ændringer i kurs, valuta, skatter, div. afgifter. Forbehold for mindre ændringer i programmet.
Rejsen gennemføres ved min 22 gæster, max 35 gæster. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden med nr. 1626

Mols Rejser benytter hoteller af god/høj standart. Alle hotelværelser har eget bad og toilet, gode senge, farve TV, kaffe/te faciliteter, hvilemøbler, skrivebord, strygejern og –bræt, hårtørrer, clockradio, og næsten alle hoteller har gratis internet, swimmingpool og fitnessrum. Alle hoteller har morgenmadsrestaurant, og flere har middagsrestaurant. Næsten alle hotelværelser har fuldt udstyret køkkenhjørne.

Se kort over rejsen her