fbpx

Bach Festival i Leipzig 2023 Med hele syv Bach koncerter inkluderet og fuldt program

Vi gentager denne rejse-succes, og arrangerer også i 2023 en tur til Bach Festivalen - en musikalsk oplevelse af format. Nedenstående program og pris er fra rejsen i juni 2022. Bliv gerne skrevet op til at modtage 2023-programmet, så snart vi har det klar i løbet af efteråret. Vi oplever stor efterspøgsel på denne musikrejse.

Enestående musikrejse til den årlige Bach Festival i Leipzig.

Tag med os på en oplevelsesrejse ind i musikkens verden i Tysklands musikalske centrum. Med flere unikke koncerter er der lagt op til ekstraordinære kulturoplevelser i vidunderlige omgivelser og i historiske rammer. Musikprogrammet i Bach Festivalen 2022 er særdeles indholdsrigt. Fordi man både i 2020 og i 2021 måtte aflyse Bach festivalen, har man til 2022 program sammensat et ovenud flot Bach- musikprogram med medvirken af flere store internationale Bach-fortolkere.

Den store internationale Bach Festival, der hvert år afvikles over 10 dage med et righoldigt koncert- og korprogram, bliver rejsens omdrejningspunkt. I dette spektakulære forum vil vi opleve store værker af J. S. Bach og hans fire sønner. Vi oplever nogle af tidens store Bach-fortolkere både som solister og som dirigenter.
Der vil under turen blive lagt vægt på Bach-sønnerne, hvis musikhistoriske betydning næppe kan overvurderes.

Mellem de musiske indslag har vi byvandring i Leipzig, besøg på Bach Museet og i Mendelssohnhaus. Gennem hele forløbet ledsages vi af Aksel Krogslund Olesen, der er konservatorieuddannet musiker, komponist og tidligere højskolelærer. Flere gange indbyder Aksel til oplæg og musikfortælling på hotellet, hvor vi vil høre historien og høre om komponisterne og musikværkerne.
Hotellet er 4-stjernet og attraktivt beliggende i inderste centrum, så vi er i gåafstand til det hele. Busrejsen udgår fra Vejle banegård, Kolding Banegård, Hammelev og Rødekro pendlerplads.
Tidspunkt15. jun - 20. jun 2022
Pris11.495,00 DKK
Enkeltvær.+1.500,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse til Leipzig, indkvartering og velkomst
Busrejsen udgår fra Vejle banegård kl. 07:30, Kolding busstation kl. 08:00, Hammelev pendlerplads kl. 8:30, Rødekro pendlerplads kl. 09:15. Tiderne er afstemt med togenes ankomst fra hhv. København/Århus samt Esbjerg. Den samlede dagskørsel Kolding-Leipzig er 650 km. Kørsel mod Leipzig. Midt på formiddagen holdes en kort pause, hvor der serveres en kop kaffe og et rundstykke (inkl.). Undervejs i bussen bliver der givet introduktioner til de kommende dages program og musikoplevelser. Frokostpause og nødvendige stop undervejs gennem Tyskland. Ankomst til kultur- og musikbyen Leipzig først på aftenen. I Leipzig indkvarteres vi på det meget centralt beliggende Seaside Park Hotel****, hvorfra vi er i gåafstand til byens koncerter. Hotellet har dejlig restaurant.
Dag 2
Oplæg, byvandring og Johan Sebastian Bach-Museet, koncert i Gewandhaus, aftenkoncert i Nikolai Kirche
Morgenmad på hotellet. Morgensamling på hotellet 8:30 – 10:00. Vi har lejet et lokale med klaver, og Aksel Krogslund gennemgår dele af rejsens musikprogram. Herefter spadserer vi en tur i Leipzigs historiske bykerne. Pause til frokost. Efter frokost går vi gennem den gamle bydel til Johan Sebastian Bach-Museet, hvor vi får guidet rundvisning og god fortælling. Kl. 16:00 overværer vi i Mendelssohn Sall i byens store koncerthus Gewandhaus ”Tastenrausch” der består af tre cembalo koncerter af J.S.Bach: BWV 1062, BWV 1063 og BWV 1065. Koncerten spilles af fire cembalister Ton Koopman, Tini Mathot, Patrizia Marisaldi, Edoardo Valorz samt Amsterdam Baroque Orchestra. Efter koncerten pause og aftensmad. Nikolai kirken indtager en særlig plads i Tysklands historie, da det var i og ved denne kirke de store mandagsdemonstrationer begyndte i 1989 under mottoet” Wir sind ein Volk”, og som førte frem mod Tysklands samling i 1990. Aftenkoncert i Nikolai Kirche. Her nyder vi korkoncerten ”Klangrausch” af J.S.Bach, Mendelssohn Bartholdy m.fl.. Medvirkende er bl.a. Leipziger Vocalensemble og kammerkor under ledelse af Ludwig Böhme. Retur til hotellet til overnatning.
Dag 3
Oplæg, Mendelssohn Haus, Früchte III: Gambensonaten" af Johan Sebastian Bach, aftenkoncert: "Die Kunst der Fuge"
Gewandhaus i Leipzig, © Gert Mothes
Morgenmad og morgensamling på hotellet med gennemgang af dele af ugens koncerter. Vi spadserer til Mendelssohn Haus, hvor vi guides rundt og bringes ind i Mendelssohns liv og musik. Frokost og nogle timer til hvile. Kl. 17:00 i Kupfersaal ”Früchte III: Gambensonaten” Koncerten består af flere sonater skrevet af Johan Sebastian Bach og en af sønnerne Wilhelm Friedremann Bach. Pause til aftensmad. Aftenkoncert i Gewandhaus, store sal. Her opføres J.S. Bach ”Die Kunst der Fuge” med Daniil Trifonov ved klaveret. Retur til hotellet til overnatning.
Dag 4
Bustur, korkoncert i Paulinum, kirkekoncert i Nikolaikirche
Efter morgenmad mødes vi med bussen og en lokalguide og ser på Leipzig uden for den gamle bykerne. Leipzig lever med en rig historisk fortid, som foruden musik omfatter smukke bygninger, universitetet fra 1409, mindesmærker fra flere krige. Vi ser også Völkerschlachtdenkmal, Europas største krigsmonument fra Napoleons nederlag ved Leipzig i 1813. 600.000 soldater deltog i slaget og mere end 100.000 omkom. Det blev det blodigste slag, der har fundet sted på Europas jord. Kl. 12:00 Korkoncert i Paulinum – Aula og Universitetskirken St. Pauli. Korkoncerten er skabt til minde om Johann Kuhnau´s 300 års dødsdag. Solister er Isabel Schicketanz (sopran), Heidi Maria Taubert (sopran), David Erler (alt), Tobias Hunger (tenor), Friedemann Klos (bas) under ledelse af Gregor Meyer. Kl. 20:00 fremføres i Nikolaikirche J.S.Bach´s Choralkantaten: Ein feste Burg ist unser Gott, BWV 80, In allen meinen Taten, BWV 97, Sei Lob und Ehr dem höchsten Gut, BWV 117, Nun danket alle Gott, BWV 192. Sopran: Isabel Schicketanz, alt Franz Vitzthum, tenor Thomas Hobbs, bas Felix Schwandtke og Nederlandske Bachvereniging under ledelse af Shunske Sato.
Dag 5
Musikgudstjeneste og afslutningskoncerten: Messe i h-Moll af J.S.Bach
Morgenmad og mulighed for at deltage i en af byens musikgudstjenester. Pause til frokost og tid på egen hånd. Kl. 18:00 deltager vi i Bach-Festivalens store afslutningskoncert i Thomaskirche: J.S.Bach: Messe i h-Moll, BWV 232 under ledelse af Diego Fasolis. Solister er Hanna Herfurter (sopran), Lucia Cirillo (sopran), Margot Oitzinger (alt), Bernhard Berchtold (tenor), Klaus Mertens (bas), Coro della RSI, I Barocchisti. Efter koncerten aftensmad på en restaurant i byen.
Dag 6
Hjemrejse
Morgenmad og hjemrejsedag. Vi pakker bagagen på bussen og kører hjemad mod Danmark med pauser undervejs gennem Tyskland. Hjemkomst til Jylland først på aftenen.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

• Kørsel i moderne turistbus t/r og inkl. tyske vejskatter og moms
• 5 nætter i db på 4* Seaside Park Hotel Leipzig
• 5 x morgenmadsbuffet
• Buskaffe og rundstykke på udrejsen
• Buskaffe på hjemrejsen
• Koncertprogrammet:
Tastenrausch. Tre cembalo koncerter af J.S.Bach 16.06.
Klangrauch korkoncert, Nicolai kirken 16.06.
Kupfersaal Früchte III, Gambensonaten 17.06.
Die Kunst der Fuge, Gewandhaus 17.06
Johann Kuhnau´s 300 års dødsdag. Paulinum 18.06.
Choralkantaten i Nikolaikirche, J.S.Bach 18.06.
Afslutningskoncert: Messe i h-Moll, Thomaskirche 19.06.
• Musikgudstjeneste efter eget valg 19.06.
• Guidet byvandring i Leipzig gamle bydel
• Guidet bustur uden for Leipzig gamle bydel
• Entre til J. S. Bach museet og til Mendelssohnhaus
• Musikoplæg/foredrag om Bach m. fl.
• Hotel-kurskat 3 € per person pr. nat = 15 €
• Lokaleleje til musikforedragene og skriftligt materiale til musikforedragene
• Musikalsk turleder konservatorieuddannet musiker, komponist og højskolelærer Aksel Krogslund Olesen.
• Bidrag til Rejsegarantifonden, udvidet EU-ansvarsforsikring samt dansk og tysk moms.
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige måltider, private forsikringer, drikkevarer, evt. selvvalgte entréer, drikkepenge.
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Vi bor på 4* Seaside Park Hotel i det historiske centrum af Leipzig. Alle værelser er superior og har toilet/bad, telefon, TV, fri Wi-Fi og 24 timers reception.

Fysiske krav: Byvandringerne og gøremål i centrum er baseret på færden til fods. Ønskes taxaer er dette for egen regning.

Hele Bach Festivalens program kan ses på www.bachfestleipzig.de og gå ind på BACH – We Are Family, Bachfest Leipzig 9. – 19. juni 2022

Koncertprogrammet
er udarbejdet og bestilt efter Bach Festival programmet pr. 1. september 2021 og med forventning om, at alle koncerter bekræftes, hvilket sker midt december. Alle koncerter er bestilt i prisgruppe 1 eller 2. Værdi af syv inkluderede koncerter: kr. 3.800,-. Mols Rejser tager forbehold for mulige ændringer/justeringer i koncertprogrammerne, i de medvirkende kunstneres navne og ændringer i vore pladser i koncertsalene/kirkerne. Bemærk at kirker ikke er bygget som koncertsale, hvorfor udsyn til musikerne kan være begrænset.

Busopsamling: Vejle, Kolding, Hammelev og Rødekro. Andre steder i Sønderjylland nær motorvejen efter nærmere aftale.

Øvrigt: Der tages forbehold for ændringer i skatter, afgifter, valutakurser og programrokeringer. Rejsen er udarbejdet og prisberegnet 1. okt. 2021. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifond reg. nr. 1626 og vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Vi anbefaler, at man er færdigvaccineret mod corona. Ikke-vaccinerede er velkommen men skal selv sørge for at indfri relaterede krav. I tilfælde af aflysning returneres det indbetalte beløb.

Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

MUSIKBYEN LEIPZIG

Med sine ca. 600.000 indbyggere er Leipzig den største by i den tyske delstat Sachsen, anlagt i 1100-tallet ved floden Weisse Elster. Byen har gennem historien haft et righoldigt musikliv særligt knyttet til de to hovedkirker Nikolaikirken og Thomaskirken samt det tilstødende klosteranlæg. Her har fremtrædende musikere og komponister sat sig varige spor, bl.a. Schein, Kuhnau, J. S. Bach, Mendelsohn og Robert og Clara Schumann.

Mendelsohn har dirigeret byens berømte Gewandhausorkester med navn efter dets oprindelige spillested, tekstilkøbmændenes markedshal i Leipzig, hvor de offentlige koncerter blev afholdt fra 1781. Navnet blev bevaret, efter at koncerterne i 1884 flyttede ind i Neues Gewandhaus, en særligt indrettet koncertbygning med separate sale til orkester- og kammermusik.

Leipzig er også byen, hvor Richard Wagner og Hans Eisler er født og opvokset, og her har Furtwängler og Kurt Mazur været dirigenter. Byens musikalske ry understreges yderligere af det berømmede Thomaner-drengekor og oprettelsen af store kendte musikforlag.