fbpx

Argentina - Brasilien Enestående rejse til Sydamerikas landbrug, Pampassens endeløse sletter, mødet med danske efterkommere og de verdensberømte vandfald ved Iguazú

Velkommen til denne skræddersyede rejse til Argentina og Brasilien med afrejse fra Billund.
En rejse der byder på mødet med de danske efterkommere på Pampassen i Argentina, landbrug i storskala-format omkring Buenos Aires, verdens største vandfald Iguazú og karnevallets hjemby Rio de Janeiro samt meget, meget mere. Alt sammen krydret med historier og besøg, der giver rejsen indhold og autentiske oplevelser.

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Landbrugsavisen - alle er dog velkommen på denne rejse.

Rejsen er med alle entreer, sejlture, udflugter og rigtig mange måltider inkluderet.

Rejseleder: den danske rejseleder følger gruppen på hele rejsen fra Billund. Derudover har vi en dansktalende argentiner med på turen der vil supplere med fortællinger om Argentina.

Læg mærke til at der flyves mellem Buenos Aires og Posadas samt Iguazú og Rio de Janeiro - det letter rejsetiden betragteligt.

Filmen herunder er fra en af vores tidligere rejser til Sydamerika.
Klik på linket her
Tidspunkt31. mar - 14. apr 2024
Pris46.000,00 DKK
Enkeltvær.+6.900,00 DKK
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse til Buenos Aires
Afrejse med fly fra Billund først på aftenen. Mellemlanding i Amsterdam og derfra videre direkte til Argentina.
Dag 2
Ankomst Buenos Aires, kvægmarked, lille bytur
Ankomst til Buenos Aires i Argentina om morgenen. Vi hentes af vores bus og starter vores argentinske oplevelser med at opleve Buenos Aires.
Byen blev grundlagt i 1536 af spanieren Pedro de Mendoza og er Argentinas hovedstad og største by med 2.9 mio indb. i den historiske centrum og ca. 11,4 mio. indb. i hele hovedstadsområdet. Byen er Argentinas politiske centrum, og også økonomisk og kulturelt er byen dominerende for hele Argentina.
Byen er trods sin størrelse en utrolig smuk og charmerende by, og kulturelt er byen en smeltedigel med tydelige spor fra de store indvandringsbølger fra især Italien, Spanien og Østeuropa. Byen er præget af brede boulevarder, smukke palæer, karréer og store pladser, og flere dele af bycentrum er skabt af de samme byplanlæggere, der tegnede flere af de sydeuropæiske storbyer. Byen kaldes også Sydamerikas Paris. Byens centrum er Majpladsen med katedralen, det lyserøde præsidentpalæ og den historiske byrådsbygning. Buenos Aires sammenlignes som sagt ofte med Paris pga. de store boulevarder med høje allé træer og de mange smukke bygningsværker.
Turen går til de forskellige bydele, Palermo med smukke store pragtvillaer, Puerto Madero med den helt nye arkitektur og farvestrålende La Boca, hvis huse oprindeligt blev malet med tiloversbleven skibsmaling – ét hus kan sagtens have 7 forskellige farver. Vi besøger Recoleta kirkegården hvor bl.a. Eva Perón og Adolfo Bioy Casares (forfatter) ligger begravet. En helt særlig oplevelse er det at besøge det store torv Plaza de Mayo, hvor man virkelig fornemmer historiens vingesus. For enden af torvet troner præsidentpaladset, fra hvis balkon Eva og Juan Peron holdt deres taler til folket. Paladset kaldes Casa Rosada, “det lyserøde hus”, for murværket har en markant, lyserød farve.

Vi kører ca. 50 km til floden Paraná med det enorme Tigre delta. I byen Tigre stiger vi om bord på en flodbåd, der skal sejle os op ad de kanaler og flodarme, som udskilles fra Paraná-floden i Tigre-deltaet, inden floden løber ud i Río de la Plata ved Atlanterhavet. I deltaet er vegetationen tæt og tropisk og dyrelivet er fremmedartet og eksotisk. I området er der mange sejlklubber og sommerhuse, og mange af husene er bygget på pæle på grund af de hyppige oversvømmelser.
Aftensmaden på en restaurant i byen hvor vi skal smage nogle ordentlige, argentinske bøffer!
Dag 3
Ranch-besøg
Efter morgenmad skal vi besøge verdens største kvægmarked: Liniers Cattle Market. Det blev grundlagt i 1901 og efter 122 blev markedet i maj 2023 flyttet til en nybygget ejendom på ca. 122 hektar, ca. 60 km. syd for Buenos Aires.
Det nye moderne auktionshus er bygget med fokus på dyrevelfærd, genindvinde regnvand, kompostering og mulighed for solceller på de mange tage der skygger for varme sol.
Her bliver handlet op til 10.000 stykker kvæg, 5 dage om ugen året rundt. I maj 2023 var gennemsnitsprisen 7,86 dkr./kg. Auktionarius får 2% i kommission og selve markedet får 2% - i alt 4% i sagsomkostninger. 20% af Argentinas samlede kvægbestand bliver handlet på Liniers Kvæg Marked, og markedet forsyner primært sydamerikanske supermarkeder og forædlingsvirksomheder. Vi besøger markedet og oplever på tætteste hånd den ægte og usmykkede sydamerikanske markedsstemning. Her mødes sælger og køber, her vurderes og bydes, og store handler indgås. Vi ser sælger og køber i aktion, og især bemærker vi gauchoerne, der fra deres hesteryg dirigerer og driver kvæget på plads. Det meste kvæg, der kommer på markedet, er græsfodret til en slagtevægt omkring 380-400 kilo. De mest brugte racer er røde og sorte Angus samt Hereford.

V kører nu ud af byen mod de store græssletter syd for Buenos Aires der bedst er kendt under navnet ”Pampassen”. Pampassen er på omkring 740.000 km2 eller ca. en femtedel af landets areal, og ligger hovedsagelig 150 m.o.h. Argentinas bedste agerjord ligger på Pampassen, hvor der dyrkes hvede, solsikker, majs, soja og kartofler. Men den sparsomme nedbør sætter grænse for, hvor megen jord, der kan dyrkes. En del af de vestligste områder anvendes til græsning. For at forebygge stormskader plantes der læbælter i de dyrkede områder. Også tørke og græshoppeangreb er trusler mod landbruget.
Om eftermiddagen besøger vi en Estancia ude på Pampassen, en ranch hvor vi ser de forskellige aktiviteter omkring arbejdet med kvæg – fx brændemærkning, vaccination og kastration af kalve. Vi kører måske også en tur på pampassen, græsarealerne, hvor vi ser de store flokke af fritgående Angus og Hereford kvæg. Vi spiser frokost på gården.
OBS: programmet på gården kan variere - præcist hvad vi får at se, vil de ikke love os. Det afhænger af vejret, arbejdsgange mv. Men det plejer altid at være en god oplevelse for alle.
Vi fortsætter sydpå til byen Tandil. Indkvartering og middag i Tandil.
Dag 4
Kvæggård, lokale besøg og Den Danske Kirke i Tandil
Hans Fugl er den person, der har haft størst betydning for den danske udvandring til Argentina.
Han blev født i 1811 i Horslunde Sogn på Lolland, uddannede sig til lærer og immigrerede til Argentina i 1844. Efter at have solgt mælk som gadesælger i en årrække, rejste han sydpå til Tandil, hvor han købte jord og begyndte at opdyrke Pampassens græssletter.
Som tiden gik, avlede den arbejdsomme Hans Fugl mere og bedre, og han opførte en mølle og åbnede et bageri. Som en af de få nybyggere i området, der havde en boglig uddannelse, fik han en række tillidsposter for bl.a. skolevæsen og formand for jordfordelingskommissionen.
På en rejse til Danmark i 1858 fortalte Hans Fugl om mulighederne i Argentina, og det blev starten på immigrationseventyret fra Danmark til Argentina. Næsten 13.000 danskere udvandrere fulgte Hans Fugl’s spor til Argentina fra midten af 1800-tallet og frem til 1930, og langt de fleste slog sig ned på Pampassen i områderne omkring Tandil sydøst for Buenos Aires.
Argentina er det oversøiske land, der efter USA og Canada har modtaget flest danske immigranter.
Vi besøger mindesmærket, der er rejst for Hans Fugl.
Byen Tandil blev grundlagt af Martin Rodriguez i 1823. Mange af de indfødte blev i området efter den europæiske indvandring. De fleste indvandrere kom fra Spanien og Italien, men en stor del af de danske indvandrere bosatte sig i dette område. Byen har et befolkningstal på ca. 110.000.
Vi kører til Frihedsparken, der ligger højt over byen Tandil. Frihedsmonumentet er bygget i granit og byggestilen er italiensk renæssance. Monumentet blev rejst i anledning af byen Tandils 100 års dag. Fra Frihedsparken er der en fin udsigt over byen Tandil og omegn.
Picnic frokost i det fri. Argentinsk mælkeproduktion oplever i disse år en kraftig vækst og er steget næsten 14% det seneste år. Branchen er dog under pres fra klimaforandringerne med til tider lange tørkeperioder og på den anden side store udfordringer med regn og oversvømmelser. De lokale mælkepriser har gennem de seneste 10 år svinget kraftigt op og ned under påvirkning af det globale marked. Argentinsk bønder har typisk været gode til at justere deres produktion af mælk op og ned alt efter udbud og priser. Det har til tider givet vækstrater på over 30% fra år til år og har påvirket mælkepriserne.
Vi besøger en gård med mælkeproduktion hvor vi får en rundvisning på stedet og ser stalde, dyr og maskiner.

Vi besøger den danske kirke i området (der er fire danske kirker i Argentina). Kirken er bygget af danske udvandrere og efter dansk forbillede, og menigheden er næsten alle efterkommere efter danske udvandrere. Det er meget tankevækkende at gå rundt på kirkegården og se de mange gravsten med danske navne, og går vi ind i kirken, er interiør og udsmykning meget lig en kirke på dansk jord.
I aften skal vi spise i den danske kirkes forsamlingshus, og middagen er igen den klassiske argentinske ret Asado (kød tilberedt over åben ild).
Lokale fra Den Danske Foreningen vil sikkert tilbringe aftenen sammen med os.
Dag 5
Landbrugsskole og tango show
Fra morgenstunden besøger vi en landbrugsskole, hvor vi får rundvisning på skolen og dens bygninger. Vi hører, hvorledes de unge argentinske landmænd bliver uddannet, og vi ser skolens lokaler til undervisning inden for mejeri, fjerkræ, slagteri mv.
Efter frokost kører nordpå mod Buenos Aires hvor vi indkvarteres på samme hotel som første nat.
Køreturen byder igen på interessante landskabsindtryk og gode oplevelser. Undervejs vil rejselederen give gode fortællinger om Argentinas historie, politik, økonomi m.m.
Tangodansen blev født i de fattige områder af Buenos Aires, hvor dansen blev brugt som et af de få højdepunkter i et ellers trist liv fyldt med hårdt arbejde. De unge mænd dansede med hinanden, da der ikke var mange kvinder. Når endelig en kvinde ville danse, var det med at gøre det så godt som muligt for at holde på hende – heraf skabtes den intense, elegante og tætte dans. Dansen fik ry af at være for underklassen, men i Europa tog overklassen dansen til sig – især efter Paven havde godkendt dansen.
I aften skal vi opleve denne intense og forførende dans. Vi spiser på en dejlig restaurant, og under og efter middagen overværer vi et forrygende danse- og musikshow med de verdenskendte tango rytmer.
Dag 6
Flyrejse fra Buenos Aires til Posadas
Efter tidlig morgenmad checker vi ud fra hotellet og kører mod indenrigslufthavnen Jorge Newbery hvor vi skal flyve med morgenflyveren til Posadas i den nord-østlige del af Argentina. Det tager ca. 1.5 time at flyve de ca. 1.100 km. Efter ankomst til Posadas kører vi til Iberá nationalparken. Køreturen tager ca. 4½–5 timer og er på grus/jordveje der kan være ujævne og støvede eller smadrede og glatte. Køreturen foregår i 4-hjulstrukne biler. Vi indkvarteres på én eller flere lodges og spiser sen aftensmad.
Dag 7
Safari i Iberá National Park
Et af verdens størstve vandområder Iberá ligger i det nordøstlige hjørne af Argentina nær grænserne til Paraguay og Brasilien.
Her har 4.000 arter af planter, dyr, fugle og fisk hjemme, hvoraf en del ikke findes andre steder i verden. Parken er Argentinas største nationalpark på ca. 13.000 km² (ca. 1/3 af Danmarks størrelse)
Vi skal på safari i parken hvor vi kommer helt tæt på flora og fauna. Vi vil se planter, der lever på vandet, f. eks de rødviolette camalote-blomster, kæmpe-vandkaner og farverige blomster. Udover den fantastiske flora vil vi sikkert stifte bekendtskab med sump-hjorte, caiman-krokodiller, capivarer og de store flod-oddere, pampas hjorte, tapir, bæltedyr og mankeulve. Vi er ude i den vilde natur så det bliver spændende hvad vi ser.
Der har tidligere været jaguar i næsten hele Argentina og ind i Paraguay men den sidste blev skudt i 1953.
Dyreorganisationer har længe arbejdet på at få verdens 3. største kat tilbage i området ved Iberá og vha. donationer fra private og dyreparker er det lykkedes at sætte flere individer ud og få bygget et avlscenter op. Vi skal dog ikke regne med at komme til at se en jaguar. De er natdyr og er udsat i en anden del af parken.
Vi bruger dagen på flere safariture og får et rigtig godt indtryk af nationalparken.
Dag 8
Produktionsbesøg
Argentiners favoritdrik er maté, en opkvikkende te, der drikkes i store dele af Latinamerika.
Teen fremstilles af bladene af matébusken, og andre arter af samme slægt i kristtornfamilien. Den nærmest smager som almindelig camille-te, drikkes traditionelt af en lille kalabas – et lille dekoreret krus i keramik eller træ med stål-sugerør, pyntet med udskæringer, broderi eller lig.
Mate drikkes gerne i et selskab. En person, el cebador, brygger drikken i en kalabas og drikker den første portion (den ringeste). Derefter brygges en ny portion og den samme kalabas rækkes til den næste (til højre) i selskabet, og så fremdeles. Nydelse af mate er karakteristisk for gaucho-kulturen. Teen drikkes af sugerør af stål og varmt vand tilsættes efterhånden som der drikkes. Derfor ser man ofte folk går med både en kalabas i hånden og en termoflaske under armen.
Vi besøger gård hvor der produceres mate og ser hvordan markerne avles som var det hvedemarker i Danmark. Vi får rundvisning og der bliver lejlighed til en diskussion om landbruget, drift, tilskud, gødning m.m.
Middag og overnatning i Posadas.
Dag 9
San Ignacio jesuitruinen og miner
Jesuiterordenen er en katolsk orden grundlagt i 1534 af Ignatius af Loyola og stadfæstet af paven i 1540. Det var en orden af præster, der ubetinget skulle stille sig til rådighed for paven.
Jesuiterordenen var længe en af de mægtigste organisationer inden for den katolske kirke og spillede en afgørende rolle under modreformationen og i den katolske hedningemission. I løbet af få år spredte den sig over det meste af verden, hvor den mange steder fik stor indflydelse. Den arbejdede for den katolske kirkes verdensherredømme. Jesuitter var meget aktive i Nord- og især Sydamerika, hvor de samlede indianerne i kollektive landbrugssamfund til beskyttelse mod kolonisterne og byggede store klostre.
Vi besøger en storslået jesuitruin der er på UNESCO’s verdensarvsliste hvilket garanterer en helt unik oplevelse. En rundtur i byen, hvor der i storhedstiden 1730’erne boede ca. 4.000 mennesker, giver et rigtig godt indtryk af byen hvoraf flere af væggene stadig er op til 10 meter høje.

Vores næste spændende oplevelse er et besøg i en mine hvor der graves efter smykkesten, ametyst og andre kvarts. Ametyster varierer i farve fra bleg violet til purpurfarvet og kan desuden være flerfarvet med klar eller gul kvarts. Kvarts stammer fra vulkanske bjergarter og dannes ved varmeudvikling. Der bliver mulighed for at købe en smuk souvenir med hjem.
Overnatning i Puerto Iguazú.
Dag 10
Verdens største vandfald Iguazú og sejltur
Iguazú er fællesnavnet på de verdenskendte vandfald og det omkringliggende landskab. Iguazú floden ligger på grænsen mellem Argentina og Brasilien. Grænsen til Paraguay ligger kun få kilometer væk. Størstedelen af vandfaldene er på argentinsk område, mens det bedste udsigtspunkt befinder sig på brasiliansk område.
Vandfaldene regnes blandt verdens mest vandrige vandfald. Faldhøjden i Iguazu Falls er 70 meter, – enkelte steder op til 82 meter, og vandfaldene breder sig over næsten 2,7 kilometer,
Det største enkelte fald, kaldes Devil's Throat (djævelens gab) og er ca. 300 meter bredt.
Vi starter dagen med at besøge nationalparken Iguazú og ser vandfaldene fra den argentinske side. Vi kører vi tur i nationalparken, hvor vi undervejs får fortælling om parkens natur og det fantastiske dyreliv i parken. Efter fælles frokost på en restaurant i nationalparken, sejler vi en tur på floden og oplever vandets kraft og larmen på allertætteste hold.
Vi krydser grænsen til Brasilien og indkvarteres på hotel i byen Foz do Iguazú. Byen er præget af de mange turister, der kommer i området for at besøge de verdensberømte vandfald.
Aftensmaden på egen hånd i hotellets restaurant.
Dag 11
Vandkræftværk Itaipu
På grænsen mellem Brasilien og Paraguay i floden Paraná ligger vandkraftværket Itaipu, der udnytter det naturlige fald i vandet til produktion af el. Itaipu blev opført 1975 – 82 i et samarbejde mellem Brasilien og Paraguavy.
Det er et af verdens største vandkraftværker med 20 turbiner og en samlet effekt på 14.000 MW. Værket producerer 17 % af Brasiliens energi og 72 % af Paraguays.
Dæmningen over floden Paraná er 196 meter høj og 7919 meter lang. Ved opdæmningen blev kæmpestore landområder oversvømmet og i dag er vandreservoiret ca. 1.350 km².
Vi starter vort besøg ved besøgscenteret, hvor vi ser en introduktionsfilm. Dernæst kører vi med bus op på den kilometerlange dæmning og kan derved få overblik over det enorme byggeri hvor vi ser den store sø, selve betondæmningen og jorddæmningen på tæt hold. Når der er for meget vand, benyttes overløbet og det er i sig selv imponerende mængder vand der løber ud over.
Efter dette betagende besøg kører vi retur til hotellet i Foz do Iguazu. Her bliver der tid til en afslappende eftermiddag hvor man kan nyde pool og afslapningen.
Om aftenen skal vi opleve et forrygende, farverigt Rafain show, med argentinske og internationale kunstnere mens vi spiser middag. Det bliver et festfyrværkeri med akrobatisk dans, flotte kjoler og levende musik.
Dag 12
Iguazú fra den brasilianske side & fly til Rio de Janeiro
Vi kører i dag ud i nationalparken på den brasilianske side og oplever vandfaldene. Det er en meget anderledes oplevelse at se vandfaldene fra den modsatte side. Efter at have gået langs faldene, kører vi i lufthavnen og flyver til Rio de Janeiro.
Indkvartering og middag på hotel ved den berømte strand Copacabana.
Dag 13
Rio de Janerio & sambashow
Rio de Janeiro er berømt for strandene Copacabana og Ipanema, for den gigantiske Kristus-figur på Corcovado-bjerget, for verdens største fodboldstadion Maracana, samt for sit årlige karneval. Byen er fødested for dansene samba og bossa nova. Sidst men ikke mindst er byen blevet verdenskendt i forbindelse med afholdelse af OL i sommeren 2016.
Den sælsomme bjergknold »Sukkertoppen« var det første portugiserne så af det, der engang skulle blive til Rio de Janeiro, da de sejlede ind i bugten nytårsmorgen i 1501. Og lige siden har Sukkertoppen været søfolkenes vartegn, når de kom sejlende ind til den travle havneby.
Vi besøger Sukkertoppen og får en fantastisk udsigt ud over havet og byen. Den 39,6 meter høje kristusstatue blev rejst i 1931 på bjerget Corcovado, der er 704 meter høj. Vi kører med en jernbane op til kristusfiguren. Statuen er Rios berømteste bygningsværk, og figuren blev ved en afstemning i 2007 udnævnt til et af verdens moderne underværker. Ideen med at skabe en kristusstatue på toppen af Corcovado-bjerget går tilbage til 1850erne. Men der skulle gå mange år fra ide til udførelse, og først i 1921 begynde byggeriet, der blev færdigt i 1931. Under kristusmonumentet er der et lille kapel, hvor katolikker kan holde barnedåb og bryllup.
Dag 14
Sejltur & hjemrejse
Morgenmad og check ud af hotel.
Vi skal sejle en skøn tur langs kysten og nyde den flotte by fra vandsiden. Rio de Janeiro er én af verdens flotteste by pga. de mange bjerge, skove, strande og blåt badevand der blander sig med millionbyen. Det får vi et godt indtryk af på sejlturen.
Vi spiser en god frokost som afslutning turen. Midt på eftermiddagen kører vi mod lufthavnen og påbegynder vores hjemrejse.
Dag 15
Ankomst Danmark
Flyet kommer direkte fra Rio de Janeiro og mellemlander i Europa inden ankomst til Billund kl. 17.10.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Fly Billund – Buenos Aires
 • Fly Buenos Aires – Posadas
 • Fly Iguazú – Rio de Janeiro
 • Fly Rio de Janeiro – Billund
 • 3/4 pension
 • Busrundrejse jf. programmet
 • Alle entreer på fælles udflugter
 • Byrundtur i Buenos Aires
 • Sejltur på Tigre-deltaet
 • Besøg og middag ved den Danske Kirke
 • Besøg og frokost på estancia (gård)
 • Landbrugsbesøg (kvæg, planteavl, te mm.)
 • Flot Tango-show i Buenos Aires
 • Rundvisning ved verdens største kvægauktion
 • Safari i Ibera wetlands
 • Guidet rundvisning ved Jesuit-ruinerne
 • Besøg i mine (smykkesten)
 • Køretur i gennem junglen ved vandfaldene
 • Sejltur på floden ved Iguazú
 • Rundvisning ved én af verdens største dæmninger
 • Kulturel dans og underholdning v. Iguazú
 • Guidet besøg ved Iguazú-vandfaldene på Argentina-siden
 • Guidet besøg ved Iguazú-vandfaldene på Brasilien-siden
 • Byrundtur i Rio de Janeiro
 • Kabelbane til Sukkertoppen
 • Togbanetur til Kristusfiguren
 • Sejltur langs kysten ved Rio de janeiro
 • Ingen dage på egen hånd – program hver dag
 • Rejseleder, dansktalende argentiner
 • Bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU ansvarsforsikring
 • Informationsmøde inden afrejse
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer til maden og øvrige måltider, drikkepenge, private forsikringer.
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Rejsen er skræddersyet til Landbrugsavisen og er lavet med fuldt program, rigtig mange måltider og alle entreer, sejlture, køretur med specialkøretøjer, indenrigsflyvning til Posada, indenrigsflyvning fra Iguazú inkluderet.

Grundet de mange specialbesøg og private aftaler vil ændringer i programmet kunne forekomme.

HUSK. Rejs ikke uden for rejseforsikring! Spørg eget forsikringsselskab. Vi anbefaler desuden kraftigt at man tegner en syge-afbestillingsforsikring.

Prisen er beregnet efter skatter, afgifter og valutakurser pr. 27.06.2023 (kurs 682). Forbehold for ændringer i flytider, samt ændringer i kurs, valuta, skatter, div. afgifter samt mindre ændringer i programmet.
Se kort over rejsen her