fbpx

Spørgsmål og svar om corona

Ring for mere info:(+45) 75 87 12 12

Kan jeg bestille en rejse nu? Hvad sker der, hvis min rejse aflyses? Hvad med restriktioner og indrejseformularer?

Vi vil prøve at hjælpe med at besvare dine spørgsmål. 

Vi rejser til mange forskellige lande i verden i 2022 og det er bestemt stadig muligt at rejse.
Du vil opleve, at nogle lande har øgede krav til indrejseregistrering. Det betyder dog ikke, at vi ikke kan rejse til landet, men blot, at der skal udfyldes en særlig formular inden indrejsen.

Hvad skal jeg gøre inden afrejse?

Corona-pandemien har ændret mange ting, og du vil ofte opleve at skulle klare lidt flere praktiske ting inden afrejse, end normalt.

Inden afrejse sender vi således informationer ud til dig om indrejseregler på din destination. Der vil evt.  skulle udfyldes en online formular. Det er altså noget, du skal gøre på en computer/tablet/smartphone. Alle lande har forskellige systemer, så vi sender derfor en vejledning til netop din rejse om, hvordan du skal udfylde indrejsepapirer og hvilke krav, du skal opfylde. Det er vigtigt, at du læser informationerne grundigt igennem, og du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Der kan også være krav om at få taget en test inden afrejse eller i ankomstlufthavnen. Det vil typisk være en PCR-test, der foretages som en podning i halsen. Den skal du booke tid til på www.coronaprover.dk Skriver vi, at en antigen-test også anerkendes, så kan du vælge at få taget en kvik-test – altså den test, der foretages med en podning i næsen. Evt. udgift til test og indrejseformular afholdes af dig selv.

I mange tilfælde vil du også skulle bruge dit coronapas, der viser en unik QR-kode. Du kan bruge coronapas-appen til at vise til coronapas, men vi anbefaler, at du også printer passet ud fra www.sundhed.dk for en sikkerheds skyld. Sørg for at printe både coronapas samt bevis for vaccinationer.

Kan man rejse hvis man ikke er vaccineret?

Ikke-vaccinerede er velkommen på vores rejser, men man skal selv sørge for at indfri relaterede krav.

Hvis min rejse aflyses?

Aflyser Mols Rejser din rejse af den ene eller den anden grund, får du naturligvis dine indbetalte penge retur. Du kan også ombooke til en anden rejse, hvis du ønsker det. Dette gælder også, hvis rejsen aflyses pga. COVID-19 restriktioner. Restriktionerne kan indføres med kort varsel, men vi sørger for at holde jer opdateret, hvis det skulle ske, at vi pludselig ikke kan gennemføre en grupperejse.

Husk forsikringer!

Det er stadig vigtigt at sikre sig, at du er dækket godt ind både før og under rejsen. Vi anbefaler, at man undersøger ens dækninger på både afbestillingsforsikring og rejseforsikring i forbindelse med corona (fx.  positiv test, karantæne både før og under rejsen, hjemrejse mv.).

Vi anbefaler, at du har en afbestillingsforsikring, der dækker dig, hvis du bliver syg eller kommer til skade inden afrejsen samt en rejseforsikring, der dækker dig på rejsen.
Vi kan anbefale Gouda, hvis afbestillingsforsikring dækker dig i tilfælde af akutopstået sygdom (herunder COVID-19), der opstår inden afrejsen.

Her kan du tegne en rejse- og afbestillingsforsikring fra Gouda, tlf. 88 20 88 20.

Hvis jeg bliver smittet kort før afrejse?

Vi anbefaler, at du – sammen med din rejse – køber en afbestillingsforsikring, evt hos eget forsikringsselskab. Vi kan anbefale Goudas afbestillingsforsikring – den dækker nemlig i tilfælde af, at du testes positiv og ikke kan rejse.

Sørg altid for at tjekke hos dit forsikringsselskab, hvordan du er dækket i tilfælde af en positiv COVID-19 test inden afrejse, da selskaberne dækker forskelligt.

Hvis jeg bliver syg på rejsen og skal i karantæne?

Det er vigtigt at have tjekket hjemmefra, hvordan din rejseforsikring dækker, hvis du bliver syg med COVID-19 på rejsen, da der kan være særlige regler for netop COVID-19 sygdom.
Mols Rejser kan anbefale, at du tegner en rejseforsikring hos Gouda, da denne giver dig en rigtig god dækning. Goudas Enkeltrejseforsikring med Superdækning dækker udgifter til hotel, mad og ny flybillet, hvis du bliver sat i karantæne af lokale myndigheder, uanset om du er syg eller ej. Læs mere om Goudas rejseforsikring her.

Hvad betyder farverne ved Udenrigsministeriets rejsevejledninger?

Fra den 15. oktober 2021 valgte Udenrigsministeriet at normalisere rejsevejledningerne. Dvs. at det nu igen er sikkerhedsrisikoen for den rejsende på rejsemålet, som bestemmer farven og ikke de aktuelle smittetal.

  • RØD: Alle rejser til røde lande frarådes.
  • ORANGE: Unødvendige rejser til orange lande frarådes.
  • GUL: Rejser man i de gule lande, skal man være ekstra forsigtig og holde sig ajour med udviklingen.
  • GRØN: Rejser man til grønne lande, skal man være opmærksom på samme måde, som man ville være det i Danmark.

Hvis det land, du skal rejse til bliver orange eller rødt op til rejsen og stadig er det få dage før afrejse, så aflyser vi grupperejsen og alle gæster får indbetalte penge retur.

Med venlig hilsen,
Lise og Christian Mols
Mols Rejser

Opdateret 6/4-2022