Vandrerejse til nogle af USA's spektakulære nationalparker i Nevada, Utah, Arizona og Colorado Grand Canyon, Arches, Bryce, Zion, Mesa Verde, Antelope, Death Valley, Canyonlands. Kun 8 gæster

Velkommen til denne unikke vandrerejse til det vestlige USA, der byder på vandreoplevelser i en perlerække af de mest spektakulære amerikanske nationalparker.

Vandreture ved Grand Canyon, op ad floden i Zion NP, til de store sandstensbuer i Arches NP, til indianerlandsby i Mesa Verde NP, ned i et forunderligt orange-rødt landskab i Antelope Canyon, rundt mellem hoodoos i Bryce, til saltslette i Death Valley mv. – naturoplevelserne er helt ubeskrivelige.

En fantastisk rejse for folk, der vil på en intens, aktiv og helt unik ferie. Kun 8 gæster, dansk rejse- og vandreleder, alle måltider (på nær 2), alle entréer, minibus køres af rejselederen. Overnatning i en blanding af hoteller og naturnære gode campinghytter, der indbyder til hyggeligt samvær efter gode vandreture. I campinghytterne hjælpes man ad med at tilberede maden.

Vandreturene er af 1-6 timers varighed og tilrettelagt for vandrere i aldersgruppe 50+, men alle er velkommen. God fysisk form nødvendig. En rettesnor er, at man herhjemme i DK kan gå mindst 10-15 km på grusveje i bakket terræn i et godt tempo. I USA går vandreruterne ad gode grusstier på sikre ruter (ikke på smalle stier på kanten af klippen). Trin og løse sten kan forekomme, men ikke en hel vandretur igennem. Tempo bliver moderat. På de mest udfordrende vandreture i Grand Canyon og Zion, går man frem og tilbage ad samme vej – så der er mulighed for at vende om, hvis man føler sig fysisk presset.
Forvent, at dagstemperaturen ligger imellem 22-28 – noget koldere morgen og aften.

Tidspunkt18. sep - 02. okt 2018
Pris 24.990 kr
Enkeltvær.+ 1.260 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse Kastrup-Las Vegas
Afrejse fra Danmark til Las Vegas i ørkenstaten Nevada. 2 mellemlandinger. Gruppen ankommer til ”byen der aldrig sover” Las Vegas om aftenen og mødes med rejselederen, som er rejst over dagen i forvejen, for at gøre klar til rejsen. Vi tager hen på vort hotel. Evt. en gåtur i byen, hvor vi nyder det flotte lysshow.
Dag 2
Hoover Dam, Williams
Efter morgenmad og check ud af hotel, kører vi til den imponerende dæmning, Hoover Dam, der blev bygget i skyggen af den store depression i 1930’erne. Dæmningen der er 221 m. høj og 379 m. lang og det tog 6,5 år at fylde søen der giver vand til turbinerne. Der produceres årligt over 2000 MW hvoraf en del bruges på alt lyset i Las Vegas. Vi tager på en guidet tur ned i dæmningen og ser hele konstruktionen, turbiner og generatorer. Efter frokost kører vi til Williams, der ligger på den historiske Rute 66 – vejen der forbandt Chicago i øst med staterne i det vestlige USA. Williams ligger syd for Grand Canyon og vi indkvarteres i hytter. Den indkøbte mad tilberedes og nydes i skyggen af fyrretræerne.
Dag 3
Grand Canyon
Efter tidlig morgenmad kører vi ind i nationalparken Grand Canyon, hvor vi skal vandre på ruten Bright Angel, der går ned i kløften, hvor floden Colorado River, i alt 2300 km lang, har boret sig ned i terrænet gennem tusinder af år. Dagens vandretur bliver nok rejsens mest udfordrende rent fysisk. Den går til plateauet Indian Garden, der ligger 980 højdemeter under kanten (og kun ca halvejs ned til bunden af kløften), og varer 6-7 time inkl. pauser. Ved Indian Garden spiser vi madpakken, inden vi begynder opstigningen. Vandreturen giver en enestående fornemmelse for størrelsen, vidderne og farverne i Grand Canyon. Da vi går frem og tilbage ad samme rute, kan man vene om undervejs. Alternativt kan man gå på Rim Trail; en vandrerute langs Grand Canyon uden så mange højdemeter. Sidst på eftermiddagen kører vi retur til vores campinghytter i Williams.
Dag 4
Grand Canyon, Navajo indianerne
Efter morgenmad tager vi igen op til Grand Canyon og ser besøgscenteret, der har en udstilling om geologien og dyrelivet omkring kløften. Herefter kører vi langs den sydlige kant mod øst, hvor der bliver en række mindre stop og fotomuligheder bl.a. ved Horseshoe Bend. Turen giver langs kanten et fantastik indtryk af størrelse af Grand Canyon (446 km. lang). I den østlige ende af Grand Canyon ligger Navajo indianer-reservatet, og vi ser ørkenlandskabet som indianerne blev tildelt af staten tilbage i slutningen af 1800-tallet som kompensation for det land, den hvide mand havde stjålet gennem årene. Sidst på eftermiddagen når vi frem til vores overnatningssted, der i aften er et motel ved Page. Middag på lokal restaurant.
Dag 5
Antelope Canyon, 4-corners
Vi befinder os lige på grænsen mellem staterne Utah og Arizona. Dagens første oplevelse bliver en gåtur på ca 1 time nede i den smalle kløft Antelope Canyon i Navajo Land. Kløften er med sine runde former og unikke farver ganske speciel og er skabt af årtusinders, kraftige vandstrømninger gennem sandstensklipperne. Et farvespil af den anden verden kan opleves, når solen skinner ned gennem sprækkerne. Vi gør et stop ved 4-corners der er det eneste sted i USA hvor 4 delstater grænser op til hinanden. Der er et monument ved stedet, og man kan prøve at have fødder og hænder i 4 forskellige stater på én gang. Herefter til vores campinghytter ved Cortez i staten Colorado (2 nætter). Aftenens middag nydes på en lokal cowboybar.
Dag 6
Mesa Verde National Park
I dag skal vi opleve den spændende Mesa Verde nationalpark, der er på UNESCO´s verdensarvsliste. Her findes nogle særdeles velbevarede klippelandsbyer fra 600- 1200-tallet bygget ind i klipperne af Anasazi-indianerne. Pga. en 25 år lang tørkeperiode blev landsbyerne forladt omkring år 1275. Landsbyerne er nu restaureret og i en vis grad tilgængelig for publikum. Landsbyerne blev opdaget ved en tilfældighed, af en cowboy, som ledte efter bortløbne kvæg. Flot vandretur ad Petroglyph Trail ca 2½ time, ca 5 km, 120 højdemeter, hvor vi kommer tæt på Spruce Tree House ruinen og flere klippesider med udhuggede tegn – madpakken nydes undervejs. Herefter rundvisning ved Balcony House ruinen af lokalguide. Endnu en imponerende indianerlandsby i en klippesprække. Overnatning og aftensmad i campinghytterne ved Cortez.
Dag 7
Canyonlands Nationalpark
Vi kører til nationalparken Canyonlands og nyder den smukke udsigt ved Big Spring Canyon Overlook. Vi vandrer 3 timer til bl.a. Chesler Park Viewpoint (250 højdemeter) – de flotte klippeformationer kaldes ”needles”= nåle, og man forstår hvorfor. Herefter kører vi til vores campinghytter ved Moab. Undervejs gør vi stop ved det særegne Hole N" The Rock – et 465 m2 stort hjem hugget ud i det indre af en stor klippeblok af Gladys og Albert Christensen (som sikkert har danske aner). Her boede de indtil 1974. Overnatning i campinghytter ved Moab (2 nætter).
Dag 8
Arches National Park
Arches National Park med de mange naturlig skabte sandstens buer er ikonisk for staten Utah. På alle statens bilnummerplader er den største og mest kendte 20 meter høje bue – Delicate Arch – således afbilledet. Dagens første vandretur på ca. 2 timer går ad Devil Garden trail forbi adskillige sandstensbuer i forskellige størrelser. Madpakken spises, og vi kører til Delicate Arch, hvor vi vandrer en tur på ca 2½ time, 200 højdemeter, ca 5½km . Overnatning i Moab igen. Aftensmad hjælpes vi ad med at tilberede.
Dag 9
Canyonlands National Park, Green River, Panguitch
aVi forlader Moab og kan se frem til en køredag, afbrudt af enkelte stop. Vi stopper ved Grand View Point Overlook i Canyonlands National Park og genser Colorado River, som har gennemskåret Canyonlands mægtig store flade plateau og skabt dybe kløfter. Et imponerende syn med den grønne Colorado-flod i bunden. Frokosten købes i Green River, hvor man har mulighed for at se det lille museum om John Wesley Powell – manden, der kortlagde Colorado River og Green River og de mange canyons i 1768. Under dette arbejde mødte han de mange lokale indianerstammer og grundlagde et stort etnografisk arbejde. Køreturen fortsætter gennem et meget øde og forholdsvist fladt landskab – senere dukker et mere frodigt og mindre bjerge op. Vi er virkelig i det vilde vesten. Ind under aften ankommer vi til vores campinghytter i Panguitch (1 nat). Fælles aftensmad.
Dag 10
Bryce Canyon National Park
Bryce Canyon NP er en af USA`s absolutte mest særprægede nationalparker. Man går på det flade plateau og pludselig står man der ved kanten til kløften og ser på de tusinder af søjler, som rejser sig fra bunden i alle kombinationer at gule og røde farver. Igennem millioner af år, har vejr og vind skabt disse såkaldte hoodoos, som er lodrette tynde søjler, bestående af sandsten og limsten. 4 timers vandretur inkl. madpakke i dette fantastiske landskab. På vandreturen ned i Bryce Canyon følger vi Peekaboo Trail, 6,5 km, 430 højdemeter. På ruten kommer vi helt op til hoodoos. Den sidste del af turen snor sig op igennem en smal kløft af massive sandstensklipper. Fantastisk syn. Herefter kører vi til Zion National Park, hvor vi skal have fat i vaders til næste dags vandretur. Overnatning og madlavning i campinghytterne ved St George (2 nætter).
Dag 11
Zion National Park
Hiker in the Virgin River Narrows, Zion National Park, Utah
Vi står tidligt op og kører til Zion NP, så vi kommer foran de andre dagturister. På den måde vil vi kunne opleve stilheden under vandreturen. Zion er Utahs første nationalpark - etableret i 1929. Zion har nogle af verdens højeste sandstensklipper. Vi begiver os iført vaders og vandrestokke ud på en ca 5 timers spændende vandretur på stien kaldet The Narrows. Ca ¾ af vandreruten går op gennem det lave vand i Virgin River. Man går op igennem smalle slugter med stejle sandstensklipper, der rejser sig højt på begge sider, så man få en fornemmelse af, at man befinder sig i en grotte. Farverne og oplevelserne er fantastiske. Madpakke spises undervejs. Flodbunden består af sand og sten. Ruten går frem og tilbage – så man har mulighed for at vende om. Godt hjemkommet afleverer vi vaders, og der vil være mulighed for at besøge Visitor Centeret eller ose lidt rundt i den lille turistby Springdale. Et alternativ kan også være at tage en shuttlebus og gå en anden tur på egen hånd i det smukke landskab. Fælles aftensmad ved campinghytterne i St George.
Dag 12
Las Vegas
Vi kører et par timer mod drømmenes glitterby Las Vegas. Midt i Nevadas nøgne ørken møder vi så ”fatamorganaet” Las Vegas. Her sætter kun fantasien grænser: Lysreklamer, arkitektur, kasinoer, hoteller, shows i verdensklasse. Her findes kopier af Eiffeltårnet, Cæsars Palads, Frihedsgudinden, Keops Pyramide, Tutankhamons grav, New York, Venedig, London og meget, meget mere. Eftermiddag, aften og nat i denne by, som er imponerende, når byens millioner af lys er tændte. Vi bor på et hotel (2 nætter) ganske nær hovedgaden ”The Strip”. Hele aftenen er til rådighed i dette overflødighedshorn af muligheder. Måske skal et af de utallige kasinoer prøves? Middag på egen hånd.
Dag 13
Death Valley
Death Valley ligger i Mohave Desert i Californien og er USA`s største nationalpark udenfor Alaska. Det er det goldeste ørkenområde, man kan forestille sig med flade saltstepper, sandklitter og bjerge i baggrunden. Det er ikke unormalt, at temperaturen kommer over 50 grader C om sommeren. Frokost ved Furnance Creek – mulighed for at se det interessante besøgscenter. Vi kører den korte vej til Badwater Basin, der er det laveste punkt i USA - 86 meter under havets overflade. Badwater Basin er typisk helt udtørret og nogle år danner krystaller næsten geometriske mønstre på den golde jord. Fra dette geografiske lavpunkt, kan man stå og kigge op på Mount Whitney, der er USA’s højeste bjerg (hvis man ser bort fra Hawaii og Alaska). Overnatning på hotel i Las Vegas. Fælles middag.
Dag 14
Hjemrejse til Kastrup
Vi kører til lufthavnen i Las Vegas og flyver hjem til Kastrup. 2 mellemlandinger.
Dag 15
Hjemkomst
Hjemkomst – mange store oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

  • Fly København – Las Vegas, 2 mellemlandinger. (Afgang fra Billund evt. mulig)
  • Lufthavnsafgifter, skatter og kurser pr. 06.03.2018
  • 13 overnatninger. 3 nætter på hotel, 1 nat på motel, resten i gode campinghytter. Inkl. hotelskat.
  • Alle måltider på nær 1 frokost og 1 middag
  • Dansk rejse- og vandreleder
  • Rundrejse i minibus jvf. programmet. (Rejseleder er chauffør)
  • Entreer til nationalparker: Grand Canyon, Zion, Bryce, Mesa Verde, Canyonlands, Arches, Antelope Canyon
  • Guidet vandretur i Bryce Canyon NP
  • Guidet vandretur i Grand Canyon NP
  • Guidet flod-vandretur inkl leje af vaders i Zion NP
  • Guidet vandretur nede i Antelope Canyon
  • Guidet vandretur i Mesa Verde NP
  • Lokalguide (ranger) til Balcony House
  • 2 guidede vandreture i Arches NP
  • Guidet vandretur i Canyonlands NP
  • Naturoplevelser i Death Valley
  • Entré Hole N’ the Rock
  • Entré Four Corners
  • Entré og rundvisning Hoover Dæmningen og kraftværket
  • Køretur ad Route 66
  • Bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU ansvarsforsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

 • Indrejsevisum til USA, ESTA ca. $ 16,00 – Mols Rejser sender vejledning til onlineansøgning
 • Drikkepenge til hotelpersonale m.m.
 • Øvrige entreer og tilkøb
 • Drikkevarer og øvrige måltider
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Logi: Vi bor på hotel i Las Vegas 3 nætter. 1 nat på motel. Resten af rejsen benytter vi KOA campinghytter. De har en pæn standard. I alle hytter bor 2 personer – enten et par eller 2 enkeltpersoner. De fleste hytter har eget bad og toilet. Enkelt-rejsende skal dele en hytte med en anden – nogle nætter i eget værelse med fælles bad. Andre nætter har hytterne kun 1 rum og fælles bad. Rejsen er beregnet ved 2 pers i hver hytte og turens gennemførelse afhænger af, at hyttefordelingen kan gå op. Der købes flere dage ind til aftensmad, som tilberedes i fællesskab i hytternes køkken og ved grillen.

Fysik: Vandreturene er af 1-6 timers varighed og tilrettelagt for vandrere i aldersgruppe 50+, men alle er velkommen. God fysisk form nødvendig. En rettesnor er, at man herhjemme i DK kan gå mindst 10-15 km på grusveje i bakket terræn i et godt tempo. I USA går vandreruterne ad gode grusstier på sikre ruter (ikke på smalle stier på kanten af klippen). Trin og løse sten kan forekomme, men ikke en hel vandretur igennem. Tempo bliver moderat. På de mest udfordrende vandreture i Grand Canyon og Zion, går man frem og tilbage ad samme vej – så der er mulighed for at vende om, hvis man føler sig fysisk presset. Forvent, at dagstemperaturen ligger imellem 22-28 – noget koldere morgen og aften.

Rejseleder: Dansk rejseleder i slut 50’erne med et indgående kendskab til alle vandreturene, områderne der køres igennem og USA generelt. Han mødes med gruppen i Las Vegas, da han er rejst i forvejen for at forberede de praktiske gøremål. Rejselederen er chauffør i minibussen. Gruppen rejser selv hjem.

Forsikringer: Rejseforsikring med dækning uden for Europa er nødvendig, afbestillingsforsikring anbefales.

Visum/ESTA: Det er den rejsendes eget ansvar at få søgt om visum på internettet før afrejsen – Mols Rejser vejleder. Skærpede indrejsekrav, hvis man siden jan. 2011 har rejst i Irak, Syrien, Iran, Sudan, Libyen, Somalia, Yemen.

Bemærk: På alle inkluderede entreer og måltider er skatter og drikkepenge inkluderet.

Øvrigt: Prisen er beregnet efter kendte valutakurser, skatter og afgifter d. 06.03.2018. Forbehold for ændringer i flytiderne, samt ændringer i kurs, valuta, skatter, div. afgifter. Ret til mindre ændringer forbeholdes. Medlem af Rejsegarantifonden reg. Nr. 1626
I USA betales der skat (moms) på alle varekøb, også på restauranter og i butikker. Beregn ca. 9 % i skat, som tillægges varens pris. Man betaler også drikkepenge på alle tjenesteydelser fx lokalguider, taxa. På restaurant- og bar besøg beregnes 15 – 18 %

Se kort over rejsen her