Smag på Sicilien Livsnyderi på et lille agriturismo

På denne turs landhotel, agriturismo, smager gæsterne virkelig Sicilien. Værterne har opbygget et køkken, som er Slowfood-certificeret, hvor ingredienserne enten er dyrket omkring agriturismoen eller kommer fra egne på Sicilien. Der er Italiens bedste hvidløg fra nabobyen Nubia, pistacie-nødder fra Etna-byen Bronte, mandler fra de sydøstlige byer Avola og Noto, siciliansk rugbrød lavet på mel fra nabobyen Castelvetrano og masser af sicilianske oste på det veldækkede bord, hvor fremragende lokale vine følger maden. Der bliver kælet for maden i alle led, og retterne bliver serveret med stolthed. Det er en central del af turen, at vi får mulighed for at lære Sicilien at kende gennem vores smagsløg. Siciliens fantastiske køkken smager rigtig igennem i dette område, hvor alle besættelsesmagter har efterladt krydderier i retterne.

Hver dag er tilrettelagt med interessante kortere udflugter i det vestlige Sicilien, der bærer præg af antikken og arabernes tilstedeværelse gennem århundreder – Selinunte, Segesta og Mozia med fantastiske templer og udgravninger fra grækere og fønikere. Arabiske Mazaro del Vallo, produktion af lokal vin, Marsala og salt, bjergbyer, nationlapark, kirker samt mulighed for gåture og madlavning. Læg dertil god tid og smukke omgivelse.

Rejseleder er Claus Rosenberg, forfatter af ”Rejsen går til Sicilien”. Hans kærlighed til øen og dens befolkning løber som en tråd gennem hans fortællinger og introduktioner til seværdighederne. Maj er en vidunderlig rejsemåned på Sicilien. Naturen står frisk og grøn og temperaturerne ligger omkring 20-25 grader.

Tidspunkt21. maj - 28. maj 2019
Pris 11.975 kr
Enkeltvær.+ 2.885 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse Kastrup-Palermo. Monreale Kirken
Afgang med fly fra København kl 6.15, over München og ankomst til Siciliens hovedby Palermo på nordkysten kl 10.55. Vi starter dagen med at køre en smuk tur op i bjergene bag hovedstaden Palermo til den lille hyggelige bjergby Monreale. Her køber vi frokost på én af de små caféer i de smalle gader. Byen er berømt for sin kirke, der er et enestående bygningsværk fra normannertiden. Kirken (UNESCO) rummer indvendigt verdens største byzantinske mosaik-arbejder med motiver fra Det Gamle og Det Nye Testamente. Besøg i kirken. Herefter kører til vores charmerende agriturismo, ca 1 times kørsel væk. Her bor vi hele ugen. Tid til afslapning inden middagen.
Dag 2
Rundvisning på agriturismo, arabiskprægede Mazara del Vallo
Efter morgenmaden vil familien Vultaggio vise rundt og fortæller om deres gård, som har været i familiens eje gennem generationer. Man vil kunne mærke deres kærlighed til naturen, til afgrøderne samt deres store passion for mad lavet af gode lokale råvarer. På gården dyrkes økologiske grønsager, korn, oliven, vin, forskellige citrus-frugter mm. Desuden laver de 3 forskellige oste og honning. Mazara del Vallo ligger på vestkysten og huser en af Siciliens største fiskeriflåder og -havn. Byen ligger ved floden Mazzaros udløb og har ca 52.000 indbyggere, heraf en stor Nordafrikansk befolkningsgruppe, der typisk er beskæftiget ved fiskeriet. Byen har en tydelig arabiskprægede arkitektur og byplanlægning pga. de 200 år under arabisk herredømme omkring år 1000. Rundvisning i byen med lokalguide. Frokost og lidt tid på egen hånd i byen. Hjemkørsel, tid til afslapning og fælles middag.
Dag 3
Selinunte med stenbrud, frokost ved stranden, Gibellina land-art
Vi kører gennem områder med grøntsager og vinmarker ned langs kysten til det arkæologiske område ved Selinunte. Historiens vingesus kommer os nær, når vi sammen med lokalguiden spadserer mellem nogle af middelhavsområdets bedst bevarede tempelruiner fra omkring 500 år før vor tidsregning, og vi mærker storheden på dette fantastiske sted. Herefter kører vi til de smukke strande ud for Selinunte og køber frokost. Tid til at gå en tur, evt bade eller dase i en liggestol. Landsbyen Gibellina blev i januar 1968 jævnet med jorden ved et kraftigt jordskælv, der dræbte mange hundrede mennesker. Et stort land-art kunstværk skabt af Alberto Burris minder tragedien – store tavse betonklodser skaber byens geografi. Et stærkt besøg. Middag på vores agriturismo.
Dag 4
Vingård og eftermiddag på egen hånd
Vi kører til en af egnens mange lokale vingårde og får en rundvisning inkl smagsprøver. Frokost og eftermiddag er på egen hånd – mulighederne er mange. Man kan blive sat af i en naboby til agroturismoen og selv finde frokosten, nyde en espresso, kigge på bylivet og blive hentet af bussen senere. Frokosten kan også købes på agroturismo og efterfølgende kan man nyde livet ved poolen med en god bog og et glas vin. Eller man kan spadsere en tur i markerne eller tage med på den længere gåtur, som rejselederen tilbyder. Alle samles igen til den fælles middag på agriturismo.
Dag 5
Saltudvinding, øen Mozia, Marsala-vinen
Med bussen køres til det store område med vandbassiner til saltudvinding samt vindmøller i nærheden af Nubia. Besøg og rundvisning på det lille saltmuseum, som fortæller om det hårde arbejde på bunden af i de snehvide saltbassiner i 40 graders varme. Herefter sejler vi ud til den ganske lille ø Mozia, hvor al færdsel foregår til fods. Øen var et blomstrende fønisk bysamfund ca 700-400 år før Kr. Høje mure omgav øen som værn mod grækerne på Sicilien. Efter grækernes overtagelse af byen, lå øen øde hen i mange år. Først i det 20. årh. begyndte man at udgrave øen, og få indblik i øens rige historie. Besøg på det lille, spændende museum og spadseretur rundt på øen. Tilbage på fastlandet besøges en gård der producerer den søde Marsala-vin. Marsala er en portvinsagtig hedvin med en alkohol procent på 16-20% og dyrkes typisk på hvide druer. Vinen laves kun i området omkring byen Marsala – altså en lokal specialitet. Rundvisning og smagsprøver. Fælles middag.
Dag 6
Lo Zingaro. Undervisning i siciliansk madlavning
Øjet mødes hele tiden af en ny smuk udsigt: små vige og strande med klart turkisblåt hav, stejle klippesider, grønne bjerge, frodig vegetation. Store landskabelige oplevelser venter i den lille nationalpark Lo Zingaro, der ved sin åbning i 1981 var Sicilienes første. Gåtur i den smukke natur – undervejs nyder vi madpakken og dypper måske tæerne i Middelhavet. Om efter middagen er der mulighed for at lure vore værters gastronomiske fif af. Her kan man nemlig få undervisning i ægte siciliansk slow food og kulinariske specialiteter, når familien Vultaggio åbner køkkenet op og inviterer til fælles madlavning. Fælles middag.
Dag 7
Segesta Tempel, bjergbyen Erice
Efter morgenmad kører vi til den fantastisk velbevarede antikke græske tempelruin ved Segesta og det store amfiteater. En utrolig smuk udsigt over dalstrøg og Middelhavet folder sig ud ved foden af templet. Historiens vingesus kommer os nær, når vi spadserer mellem nogle af middelhavsområdets bedst bevarede tempelruiner fra omkring 400 år før vor tidsregning sammen med lokalguiden. Herefter kører vi op til bjergbyen Erice med gamle, smalle brostensbelagte gader fra middelalderen. I klart vejr kan man se til Nordafrika herfra. Retur til hotellet til middag.
Dag 8
Hjemrejse til Kastrup
Efter morgenmaden kører vi den korte distance til Palermo Lufthavn. Afgang kl 11:40, hjemkomst til København kl 18:20 med 1 mellemlanding.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

  • Flyrejse København-Palermo, 1 mellemlanding t/rt
  • Lokal siciliansk bus. Bussen holdes røgfri.
  • Alle udflugter jf. programmet
  • 7 nætter på agriturismo, slow food-certificeret
  • 7 x morgenmad
  • 7 x middag inkl. vand og vin
  • 1 x madpakke
  • Lokalguider: Marsalavin inkl. smagsprøver, vingård inkl. smagsprøver, Selinunte, Mazara del Vallo, Saltmuseum og Segesta
  • Entré: Monreale Kirken, Selinunte ruinområde, Segesta, Saltmuseum, Natinalpark Lo Zingaro, Gibellina landart
  • Færge og entré Mozia
  • Rundvisning og madlavningskursus på agriturismo
  • Engageret og vidende dansk rejseleder
  • Gode introduktioner til seværdigheder og interessante fortællinger om Sicilien før og nu
  • Dansk moms og bidrag til Rejsegarantifonden samt udvidet EU forsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige drikkevarer, øvrige måltider, drikkepenge, eventuel hotelskat og private forsikringer.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Fysik: Godt gående og helt selvhjulpen.

Logi: Charmerende familieejet landhotel, agriturismo, hvor vores gruppe optager alle værelser. Alle værelser med eget bad og toilet, uens indretning og spartansk sydeuropæisk møblering. Pool og dejlig solterrasse. Ligger landligt i et fladt landskab omgivet af olivenlunde, marker og spredt bebyggelse. Farmen driver 25 ha med økologiske grønsager, frugttræer (især citrus), oliven og vin – i fuld respekt for naturen. Godt lokalt køkken, der er slow food certificeret. Helt friske råvarer af høj kvalitet fra egne marker og fra det øvrige Sicilien prioriteres højt.  Vinkælderen har mere end 130 forskellige sicilianske og internationale vine på lager – samt siciliansk øl.

Øvrigt: Rejsen gennemføres ved min. 20 og max. 28 gæster. Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifond reg. nr. 1626. Prisen er beregnet efter kendte skatter, afgifter d. 05.10.2018. Der tages forbehold for skatte-, valuta- moms- og afgiftsændringer.

Se kort over rejsen her