Skotland med Edinburgh tattoo. Fly Billund 2019 8 dages rundrejse. Tattoo på Edinburgh Castle. Fly fra Billund

Rejsen gentages i juni 2019 (evt med mindre justeringer)
Nedestående pris er fra 2018 – prisen i 2019 foreligger i løbet af efteråret 2018. En mindre justering må forventes.t.

Rundrejsen til Skotland byder på utrolige smukke landskabelige scenerier, en venlig befolkning, gammel kultur og en særdeles spændende historie. Besøg på slotte, slagmarker og ved mindesmærker, som fortæller om landets dramatiske historie. Det skotske højland har sin helt særegne storhed og charme: vilde, mennesketomme vidder så langt øjet rækker, dybe dale og stejle fjelde. Her færdes man i nogle af de sidste uspolerede og uberørte naturområder i Europa.

I programmet indgår også besøg i pragtfulde parker, kulturelle og historiske seværdigheder, sejltur på Loch Ness, træning med fårehunde hos en lokal bonde, den smukke sø Loch Lomond, Glenfinnan Viadukt og The Whisky Trail med ca halvdelen af Skotlands 80 destillerier. Stemningen på de skotske pubber, hvor skotterne udlever deres sociale liv, er selvfølgelig også en mulighed. Gode hoteller og god forplejning. 3 hotelskift.
6 middage og alle udflugter inkluderet, dansk rejseleder med på hele rejsen fra Billund Lufthavn. Mulighed for tattoo på Edinburgh Castle.

Tidspunkt07. aug - 14. aug 2019
Pris 10.790 kr
Enkeltvær.+ 1.885 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse fra Billund og Edinburgh Tattoo
Flyafgang fra Billund kl 10:55, ankomst Frankfurt kl 12:20. Afgang Frankfurt 16:20 og ankomst i Edinburgh kl 17.15. Vi kører direkte til vores hotel i lufthavnen og får stillet kufferten. Kort efter kører vi til centrum af Edinburgh til Royal Mile, gaden som ligger mellem Edinburgh Castle og Parlamentet. Det er en livlig gade med masser af pubber, flotte bygninger og stemning. Edinburgh regnes blandt verdens smukkeste byer, og både den gamle bydel fra middelalderen og den nye bydel fra det 18. årh. er på UNESCOs eftertragtede verdenskulturarvsliste. Her købes aftensmad (ikke inkl). Senere venter en stor oplevelse på det Edinburgh Castle, hvor vi skal overvære det verdensberømte militære tattoo kl 21.00 (tilkøb). Bussen kører os tilbage til vort hotel efter showet.
Dag 2
Loch Lomond og Glencoedalen
Vi kører mod vest til den smukke sø Loch Lomond. Kaffepause i den lille landsby Luss ved søen. Vi kører til byen Inveraray ved Loch Fyne. Byen med de hvidkalkede huse har været hjemsted for Argyll-hertugerne fra Campbell-klanen. Frokostpause i byen og evt mulighed for at besøge Skotlands mest berømte historiske fængsel med ”rigtige” fanger. Videre mod nord langs en dyb fjordarm af Atlanterhavet Loch Awe og ind i Skotlands mest berømte dal – Glencoe – indskrevet med blod i landets historie. Området er en storslået naturoplevelse. Til hotel og middag i Fort William, her bor vi 2 nætter.
Dag 3
Kystbyen Mallaig, Fort William

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/molsrejser.dk/public_html/wp-content/themes/molsrejser_/functions.php on line 345
Vi kører til den lille havneby Mallaig - en køretur forbi den berømte Glenfinnan Viadukt og med meget smukke naturscenerier. Kaffepause i byen og mulighed for en lille gåtur. Bussen kører os tilbage til Fort William, hvor eftermiddagen er på egen hånd. Der er mange muligheder: bussen kører til Storbritanniens højeste bjerg Ben Nevis (1344 m.o.h.). Her kan man i en gondollift (ca £14) komme op til en bjergcafé og gå videre op mod toppen for at nyde den fantastiske udsigt – hvis vejret tillader det. Eller man kan blive i Fort William og besøge West Highland Museum (gratis), gå en tur langs den meget dybe Loch Linnhe eller sejle en tur på fjorden, hvor man kan være heldig at opleve delfiner og sæler. Endelig man kan lade sig friste af de mange butikker med lækre uldvarer og klantern. Vi samles til middag på hotellet.
Dag 4
Fort Augustus, sejltur på Loch Ness, Culloden Battlefield
Dagen starter med et stop ved sluserne ved Neptun Staicases, derfra til Spean Bridge, hvor vi ser Commando Memorial for specialenheder under 2. verdenskrig. Vi sejler en tur på den berømte godt 40 km lange og meget dybe sø Loch Ness. Videre nordpå langs de 4 søer Loch Linnhe, Loch Lochy, Loch Oich og Loch Ness, der blev dannet i forbindelse med kontinenternes vandring for mere end 400 mil. år siden. Sidst på eftermiddagen besøger vi den historiske slagmark Culloden Battlefield, hvor det sidste afgørende slag mellem skotterne og englændere faldt sted i 1746. Middag og overnatning på hotel i Carrbridge. Her bor vi 3 nætter. Skotsk aften med sækkepibespiller én af aftenerne på hotellet.
Dag 5
Fårehunde, Elgin og The Malt Whisky Trail
Dagsprogrammet starter med et besøg hos en fårebonde, der demonstrerer sine dygtige fårehunde i de naturlige omgivelser. Frokost i Elgin, hvor man også har mulighed for at besøge butikken ved Johnstons (cashmere strik) eller den gamle Katedral, der nu ligger i ruiner. Vi kører videre ad mindre veje til ”whiskyruten”, et område langs lakse- og whisky floden Spey med ca. halvdelen af Skotlands 80 whisky destillerier. Besøg og rundvisning på et af de gamle whiskydestillerier. Smagsprøver. Vi kører videre til Craigellachie, hvor vi besøger Speyside Cooperage. Her fremstilles efter gamle håndværks-traditioner de mange trætønder, der er nødvendige til lagring af Skotlands whisky. Til hotellet til middag.
Dag 6
Atlanterhavskysten og Inverewe Park
Turen går mod nordvest igennem noget af Skotlands mest storslåede, vilde og mennesketomme højland. Vi passerer dale og fjeldsider af utrolig naturskønhed og total uberørte af mennesker. Måske Europas smukkeste og mest uberørte landskaber. Besøg ved kløften Corrieshalloch Gorge med det 60 meter høje Measach vandfald. Videre til Atlanterhavets forrevne klippe- og strandkyst. Ved Loch Ewe besøger vi den 20 ha store Inverewe Park og Have, anlagt for ca. 100 år siden. Takket være den lune Golfstrøm vokser her mange subtropiske og tropiske planter. Vi kører ad smalle bjergveje langs Loch Maree og videre retur til hotellet til middag. En dag med enestående naturindtryk.
Dag 7
Det skotske højland og Scone Palace. Kort byrundtur i Edinburgh.
Turen går ind over Cairngorm-bjergene og er utrolig smuk: et uberørt lyngklædt højland med fugle- og storvildt samt 10.000 vis af får. Besøg i Grathie kirke, hvor medlemmer af den engelske kongefamilie er blevet viet. Ad mindre veje kommer vi forbi den engelske dronnings skotske sommerslot Balmoral (lukket for besøgende i august). Nord for byen Perth besøger vi Scone Palace, måske Skotlands vigtigste historiske sted, hvor 42 skotske konger er kronet. Slottet er omgivet af en smuk herregårdspark. Vi passerer Perth, hvor den skotske reformator John Knox holdt sin flammende prædiken, der udløste den skotske reformation. Sidst på eftermiddagen kommer vi til Edinburgh, hvor vi kører en kort byrundtur. Vi passerer den gamle bydel med St. Giles Katedralen, Holyrood Palace og Skotlands nye parlamentsbygning samt New Town med Charlotte Square, Grass Market og Greyfriars Church. Indkvartering og middag i Dunfirmline; en forstad nord for Edinburgh.
Dag 8
Dunfirmline. Hjemrejse til Billund
Efter morgenmad og ud-check stiger vi i bussen og ser kort den store Dunfermline Abbey. Her ligger bl.a. Robert Bruce, en af Skotlands store selvsændihedskæmpere, begravet. Med fly retur til Billund - mange oplevelser rigere. 1½ times mellemlanding i Frankfurt.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Fly Billund – Edinburgh t/rt (med 1 mellemlanding)
 • Lufthavnsskatter og afgifter pr. 09.10.2017
 • Rundrejse i skotsk bus
 • Alle udflugter inkluderet
 • Sejltur på Loch Ness
 • 7 overnatninger på gode 3*** hoteller
 • 7 x skotsk morgenmad
 • 6 x skotsk middag
 • Skotsk aftenunderholding
 • Erfaren dansk rejseleder på rejsen
 • Fortællinger om div. programpunkter
 • Dansk moms, bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU ansvarsforsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Tilkøb – bestilles ved køb af rejsen:

 • Tattoo billet på gode pladser, inkl. buskørsel t/rt til hotellet kr. 510,-
 • Entrépakke kr. 430,- (Scone Palace, Culloden Battlefield, Speyside Cooperage, whiskydestilleri, Inverewe Garden og fårehundeopvisning)

Ikke inkluderet: Øvrige måltider, drikkevarer, drikkepenge samt private forsikringer

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotellerne er gode turisthoteller, alle værelser med privat bad/toilet. Værelser med dobbeltsenge eller to adskilte senge. Dobbeltsenge er ofte udstyret med dobbeltdyne. Værelserne er af uens indretning og størrelse. Især højlandets hoteller har en gammeldags rustik charme.

Valuta: britiske pund.

Øvrigt: Prisen er beregnet efter kendte skatter, afgifter, valutakurser d. 09.10.2017. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626. Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes.
Turen gennemføres ved min. 25 gæster, max 35

Fysik: almindeligt godt gående og helt selvhjulpen.

Se kort over rejsen her