Sicilien efterår Siciliansk charme, dejlige temperaturer, og kulturhistoriske vingesus

En rejse fuld af siciliansk charme og store kulturhistoriske vingesus. Sicilien er en mosaik af historie, myter og forskellige kulturer og smukke landskaber. Øen byder på bjergtoppe, vulkanlandskaber og velholdte vinmarker. Men også middelalderlige bjergbyer, pulserende storbyer og historie. Sicilien har med sin fantastiske beliggenhed midt i Middelhavet indtaget en vigtig rolle i historiens udvikling og fungeret som et naturligt nav mellem nord og syd, øst og vest.

Mange folkeslag har til forskellige tider sat deres præg på øen. På denne spændende læserrejse passerer vi brikker fra 3.000 års historie. Vi besøger nogle af verdens smukkeste og mest enestående kultur- og bygningshistoriske perler, hvoraf flere er på UNESCO´s Verdensarvsliste. Bl.a. Tempeldalen i Agrigento med de imponerende godt bevarede doriske templer fra 500-400 f.Kr., den 3.500 m2 store senromerske kejservilla Piazza Armerina fra 300 e.Kr. med helt fantastisk velbevarede mosaikgulve og freskaprydede vægge, som blev fundet af en lokal bonde så sent som i 1950’erne. Besøg i Taormina med det romerske teater, som danner ramme for en fantastisk udsigt til vulkanen Etna.
En byrundtur i Palermo, hvis middelalderbygninger har tydelige byzantinske og arabiske træk. Ad snoede bjergveje køres op til den lille bjergby Monreale, hvor domkirken bygget af normannerkonger omkring år 1100 rummer verdens største byzantinske mosaik-arbejder med motiver fra Det Gamle og Det Nye Testamente.

Udflugt op på vulkanen Etna med den helt særegne natur og i Alcantara kløften, hvor mødet mellem den glohede lava og floden skabte helt specielle klippeformationer. Besøg ved et stort lokalt fiskemarked i Catania, i den middelalderlige bjergby Erice og i saltbassiner på Sicilien vestkyst. En bred og indsigtsfuld rejse.

Oktober er en vidunderlig rejsemåned. Sommerens ekstreme varme er afløst af ca. 20 grader og havets temperaturer er tillokkende. En rejse med rigtig meget inkluderet: Fuldt dagsprogram alle dage, alle udflugter, al transpot, alle entréer, 3 lokalguider, dansk rejseleder og 2 frokoster med lækre italienske delikatesser, 4**** hoteller og halvpension.

Tidspunkt21. okt - 28. okt 2017
Pris 10.800 kr
Enkeltvær.+ 1.500 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse: Kastrup - Catania
Afgang med fly fra Kastrup via Rom med ankomst til Catania Lufthavn på Siciliens østkyst tidlig aften. Fælles sen middag på hotel nær Catania. Her bor vi 1 nat. Catania er Siciliens næststørste by
Dag 2
Catania: Fiskemarked. Vulkanen Etna og siciliansk frokost
Morgenmad på hotellet. Vi besøger byens berømte fiskemarked, hvor ”alt godt fra havet” præsenteres i de mange fiskeboder. Vi kører mod nord til Etna, der er Europas højeste vulkan på 3.300 meter. Med røgfane og jævnlige udbrud markerer den kegleformede vulkan Etna sig stærkt i landskabet. Den vulkanske jord er frugtbar, og på den snoede vej mod vulkanens top passerer vi olivenlunde, vinmarker, citron- og appelsinplantager, kiwimarker m.v. Vi kører op i 2.000 meters højde til et område med mange bikratere, hvor der er gode muligheder for gåture iført fornuftige sko i det øde landskab. En anden mulighed er at tilkøbe en billet med svævebanen, der bringer én op i 2.500 meters højde og videre op med små terrængående busser til 2.900 meters højde til kraterkanten af det seneste store udbrud. (ca 65 € pr person, ca 2½ time). Efter besøget på Etna spiser vi en lækker frokost på en vingård (inkl.) Herefter til hotellet i Letojanni lige nord for Taomina (2 nætter). Hotellet ligger helt ud til middelhavet og stranden. God mulighed for at bade. Middag på egen hånd i den lille by – rejselederen er behjælpelig. www.hotelsanvincenzo.it
Dag 3
Naturoplevelser i Alcantara kløften, Randazzo og Taorminas græske amfiteater
Alcantara kløften opstod efter et af Etnas udbrud for flere tusind år siden, hvor mødet mellem den hede lava og Alcantara floden skabte et meget dramatisk vulkansk klippelandskab med søjleformede klippeformationer i bunden af den til tider 50 meter dybe kløft. Hele området er nu nationalpark. Vi oplever naturen ved besøgscentret, hvor der er mulighed for at komme ned i kløften – enten med elevator (ikke inkl) eller med trapper. Herefter kører vi til den lille by Randazzo, der er præget af sit samliv med Etna. Hver gang vulkanen går i udbrud, er byen i alarmberedskab. Således stoppede lavastrømme kun 4 km fra byen i 1982. Videre til den verdensberømte by Taormina, der ligger højt på en klippeafsats med udsigt over havet. I antikken byggede grækerne et stort teater, hvor man om sommeren kan opleve opførelser af græske tragedier. Besøg i amfiteatret. Byen byder på fantastiske udsigter og charmerende gader med mange små forretninger og cafeer. Middag på hotellet.
Dag 4
Kejservillaen Piazza Armerina og frokost ved kaktusfarm
Vi kører tværs over øen mod vest og kommer op i højlandet. Piazza Armerina var en ukendt provinsby helt frem til 1950erne, da man tilfældigt i jorden stødte på gamle søjler og mosaikgulve. Arkæologernes udgravninger har nu gjort stedet til en af de helt store attraktioner på Sicilien, da deres udgravninger afslørede en 3.500 m2 stor kejservilla med 40 rum med næsten intakte, fornemme mosaikgulve. Mange vægge var dækket af fine fresko malerier. Fundene er så enestående og velbevarede, at kejservillaen nu er på UNESCO´s verdensarvsliste. Rundvisning med lokalguide. Frokosten (inkl) bestående af sicilianske specialiteter spises på en nærliggende gård, som dyrker kaktusfrugter. Rundvisning i produktionen. Middag på hotel ved Agrigento på Sicilien vestkyst (1 nat). www.colleverdehotel.it
Dag 5
Templerne Dal i Agrigento. Kalkstenshylder ved Dei Turchi. Hotel vest for Palermo
Dagen starter med besøg og lokalguide i den berømte Tempeldal i Agrigento (UNESCO). Historiens vingesus kommer os nær, når vi spadserer mellem middelhavsområdets bedst bevarede tempelruiner fra omkring 500 år før vor tidsregning, og vi mærker storheden og religiøsiteten på dette fantastiske sted. Derefter køre bussen os til stranden, hvor lyse kalkterrasser skaber et særegent naturfænomen. Ved stranden er der mulighed for at spise frokost (ikke inkl), slappe af og tage en dukkert i havet, hvis man er frisk. Til middag og overnatning på 4**** Marina Holiday (3 nætter) i den mindre kystby Balestrate vest for Palermo. www.marinaholiday.it
Dag 6
Saltudvinding og middelalder bjergbyen Erice
Dagens udflugt går til havnebyen Trapani på Siciliens vestkyst. Med svævebane tager vi op til bjergbyen Erice, der ligger 750 moh. på toppen af en stejl klippe. Erice er en smuk middelalderby – førhen næsten uindtagelig pga. placeringen – med gamle, smalle brostensbelagte gader, en markant borg og mange små butikker. Udsigten er fantastisk, i klart vejr kan man se til Nordafrika herfra. Bussen henter gruppen i Erice og kører ned ad den snoede bjergvej til det store område med vandbassiner til saltudvinding syd for Trapani. Besøg og rundvisning på det lille saltmuseum, som fortæller om det hårde arbejde på bunden af i de snehvide saltbassiner i 40 graders varme. Retur til hotellet til afslapning og middag.
Dag 7
Hovedstaden Palermo og Monreale Kirken
Vi starter dagen med at køre op i bjergene bag hovedstaden Palermo til den lille hyggelige bjergby Monreale. Byen er berømt for sin kirke, der er et enestående bygningsværk fra normannertiden. Kirken rummer indvendigt verdens største byzantinske mosaik-arbejder med motiver fra Det Gamle og Det Nye Testamente. Derefter kører vi til Siciliens hovedstad Palermo, hvor rejselederen giver en kort byrundtur i den historiske midtby – enten til fods eller i bus afhængig af lokale forhold. Retur til hotellet til middag.
Dag 8
Hjemrejse: Palermo-Kastrup
Tidlig morgenafgang fra hotellet, ca ½ times kørsel til Palermo Lufthavn og hjemrejsen med fly til Kastrup via Rom.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Fly Kastrup-Rom-Catania  +   Palermo-Rom-Kastrup
 • Rundrejse i lokal bus.
 • Alle udflugter jf. programmet
 •  4* hoteller i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 5 x middag
 • 2 frokoster med sicilianske delikatesser (værdi 350,-)
 • Lokalguider: Saltmuseum, Piazza Armerina, Templernes Dal – sikrer et meget højt udbytte på besøgene
 • Alle entréer: Piazza Armerina, svævebane Erice, Monreale Kirken, Templernes Dal, Taormina Teater, Alcantara Kløften, Saltmuseum (værdi i alt lokalguider og entréer kr. 675,-)
 • Dansk rejseleder
 • Gode introduktioner til seværdigheder og fortællinger om Sicilien før og nu
 • Dansk moms og bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU forsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Tilkøb: Havudsigt på hotellet ved Taormina, 2 nætter: kr. 175,- pr person

Ikke inkluderet: Drikkevarer, øvrige måltider, drikkepenge, hotelskat (ca. 1,50 € pr. person pr. nat) og private forsikringer.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Fysik: almindeligt godt gående. Der er ujævnt terræn i udgravninger, og en del trapper på rundrejsen.

Øvrigt: Rejsen gennemføres ved min. 20 og max. 36 deltagere. Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifond reg. nr. 1626.
Prisen er beregnet efter kendte skatter, afgifter d. 06.03.2017. Der tages forbehold for skatte-, valuta- moms- og afgiftsændringer.

Tilkøb: Havudsigt på hotellet ved Taormina, 2 nætter: kr. 175,- pr person

Se kort over rejsen her