Fantastiske Island, landet rundt på 8 dage 8 dage, rundrejse, fly fra Kastrup

Island er store naturoplevelser, vilde landskaber, ren natur og gammel kultur. Vores Islandsrejse på 8 dage bringer os landet rundt med afvekslende og enestående naturområder, hvis lige ikke findes noget sted på kloden. Island er Europas næststørste ø, og dækker et areal på 103.000 km2.  – lidt mere end Ungarn. Indbyggertallet er ca. 330.00, hvoraf mere end 200.000 bor i Reykjavik. Island er Europas tyndest befolkede land.
I Island oplever man en storslået og utrolig smuk natur, der tillige rummer en voldsom kraft.  Der er både vulkansk og geotermisk aktivitet i landet. Årsagen er, at kontinentalpladerne mellem Europa og Amerika mødes her. Det vil du som rejsende opleve, når du ser vulkankratere, termiske bade, lavamarker, gejsere, varme kilder og ildelugtende svovldampe. Kontrasten til dette er de vilde fjelde,  isbjerge og isfjelde samt blåt hav og store grønne arealer.
Vi hører om litteraturen i de gamle sagaer og om det moderne Islands politiske, sociale, økonomiske og erhvervsmæssige forhold. På rejsen besøges et informationscenter ved en slægtsgård, der har vulkanen Eyjafjallajøkull som nabo, hvis udbrud skabte stor ravage i 2010. Et interessant og unikt besøg.
På rejsen bliver der mulighed for flere mindre spadsereture i de fantastiske landskaber.

Se også Islandsrejse med afrejse fra Billund: 25. juni – 2. juli.

Tidspunkt04. jul - 11. jul 2018
Pris 18.775 kr
Enkeltvær.+ 3.995 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse
Mødetid i Kastrup Lufthavn kl. 12:00. Der er flyafgang kl. 14:00 direkte til Keflavik. Ankomst Keflavik kl. 15:10. Vi kører straks til verdens reneste hovedstad Reykjavik, hvor vi får en kort bytur med bus. Vi passerer bl.a. forbi den smukke Hallgrimskirke, Domkirken, Altinget samt byens nye operahus ”Harpa” og den specielle bygning ”Perlan”. Det er 6 store tanke, som hver kan rumme 4 mio. liter vand. Vandet er 80o varmt og bruges til opvarmning af husene i Reykjavik. Øverst er en glaskuppel, som rummer en restaurant der roterer og giver en fantastisk udsigt over Reykjavik og omegn. I bygningen findes desuden en vinterhave, et museum og et springvand. Efter byrundturen kører vi til hotellet i Sælingsdalur. Middag undervejs (for egen regning).
Dag 2
Reykir, Blønduos, tørvegården i Glaumbær
Vi forlader Sælingsdalur og kører til Nordlandet - Skagafjordur, hvor landmændene især er berømte for deres hesteavl. Vi kører gennem frodige landbrugsområder og dybe dale med lakseelve. Før vi ankommer til Nordlandets hovedby Akureyri, har vi bl.a. været i Blønduos. Her er de ved at lave et tæppe i stil med Bayeux-tapetet. Tæppet laves over Vatnsdæla-sagaen. Det skal blive 45 meter langt og 50 cm bredt, samme størrelse som Bayeux-tapetet. Projektet skal løbe over 10 år. Desuden besøger vi den gamle tørvegård Glaumbær, hvor vi får en guidet rundvis-ning. Glaumbær var oprindelig præstegård. Den er et typisk eksempel på de store gårdanlæg, der blev bygget fra middelalderen og op til det 18. og 19. århundrede, alle som tørvehuse. Vel ankommet til hotellet er der indkvartering og middag. Aftentur til havnen og Botaniske Have kan anbefales. Der er et flot svømmebassin nær hotellet (ca. 400m). Der er to overnatninger i Akureyri.
Dag 3
Myvatn, hvalsafari
Myvatns fascinerende landskab
Atter en dag med imponerede naturoplevelser venter. Først kører vi til Godafoss, gudernes vandfald og dernæst videre til naturparadiset Mývatn. Området er verdensberømt for sin naturskønhed, sit fugleliv og geologiske særpræg. Vi oplever lavalandskabet med ejendommelige formationer, de mange fugle i fuglereservatet, varm damp, der stiger op fra revner og sprækker i jorden, huler fyldt med næsten kogende vand, vulkankratere og meget mere. Gode spadsereture tilbydes. Herfra kører vi til Husavík, hvor der er mulighed for hvalsafari (tilkøb) i Ishavet. Turen har en varighed på ca. 3 timer. Retur til hotellet i Akureyri. Middag på egen hånd i Akureyri.
Dag 4
Varme kilder, vulkan og Dettifoss
Namafjall med varme kilder af boblende ler og svovl
Vi forlader Akureyri og kører til Namuskard, for at besøge Namafjall (Djævelens Køkken) med de varme kilder af boblende ler og svovl samt vulkankrateret Vidi. Vulkanen Krafla havde i 1980erne flere udbrud. Vi spadserer op til lavaen, der endnu er varm mange år efter udbruddet. Vi skal naturligvis også lade os betage af Europas største vandfald Dettifoss, som sandsynligvis er Islands mest frygtindgydende naturfænomen. Turen herfra går over lavahøjsletten Búrfellshraun og det store indlandsplateau til Egilsstadir i øst. Middag og overnatning i Egilsstadir.
Dag 5
Østfjordene
God vandresti til det gamle tingsted Løgberg
Øst-Island er en stor naturoplevelse med kløftede fjelde og indskårne fjordarme med små fiskerbygder. På den ene side fjordene og det store hav, på den anden side fuglefjelde med tusinder af ynglende havfugle. I Stödvarfjördur besøges Petras interessante stensamling, der er indsamlet i hele Island gennem en menneskealder. På turen til Höfn gør vi stop i Djupivogur, hvor der endnu ligger nogle smukke huse fra danskertiden. Overnatning på hotel ved Höfn.
Dag 6
Isbjerge og Skaftafell Nationalpark
Vi kører en fascinerende tur langs Islands højeste gletcher Vatnajökull på 2119 m. Vi stopper ved lagunen Jökulsárlón, hvor der brækker stykker af gletcheren og danner isbjerge i de ejendommeligste former. Der er mulighed for at komme ud på en sejltur i specialbyggede både på det rolige vand, så man på nærmeste hold kan se de smukke isbjerge. Turen varer 30-40 minutter (sejlturen bestilles ved køb af rejsen). Pris kr. 350,-. Turen går videre til nationalparken Skaftafell og ismasserne fra Skaftafells jökel. Her er mulighed for en spadseretur til Svartifoss. Vi kører ind i gletsjeren Vatnajökulls enorme afsmeltningsområde, hvor uhyre ørken-lignende sandsletter gennemstrømmes af talrige smeltevandselve. Herfra kører vi til endnu en stor naturoplevelse ved kysten i Dyrholaey, som er hjemsted for mange søfugle. Vi kører tilbage til Vik for indkvartering og middag på hotellet. Evt. hesteridning. Dette købes på rejsen.
Dag 7
Skogar museum, Thorvaldseyri, Skálholt, Geysir, Gullfoss
Vi forlader hotellet efter morgenmad og kører til Skogar hjemstavnsmuseum, der har en enestående samling af effekter fra den gamle islandske bonde- og fiskerkultur. Efter en rundvisning på det meget interessante museum, forlader vi Skogar og kører den korte tur til en slægtsgård ved foden af vulkanen Eyjafjallajøkull. Her er et besøgs-center med film og udstilling om, hvordan det var at være helt tæt på vulkanudbruddet i 2010, hvor alt blev dækket af et tykt lag aske. Turen går nu til Skálholt Domkirke, landets ældste bispesæde. Dernæst besøg ved Islands største turistattraktion Geysir-området, hvor springkilderne sender kaskader af hedt vand 30 m i vejret. Videre til Gullfoss ”Det gyldne Vandfald”. Vandet styrter i 2 fald 32 m ned i en 70 m dyb og 2½ km lang kløft. Overnatning og middag på hotel i Laugarvatn. Geotermisk svømmebassin 300m fra hotellet. Dagens kørsel: 225 km
Dag 8
Tingvellir, hjemrejse
Besøg på Tingvellir, Islands Alting og Europas ældste parlament, hvor der var demokratiske samlinger i årene 930 – 1798. Spadseretur gennem Almannagja til det gamle tingsted Løgberg. Herfra kører vi til lufthavnen i Keflavik, hvor der er check-in i Keflavik kl. 14:00 og flyafgang kl. 16:10. Ankomst København kl. 21:10 - mange dejlige naturoplevelser rigere. Dagens kørsel: 130 km
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

– Flyrejse København – Keflavik
– Busrejse i islandsk bus
– 7 overnatninger på gode hoteller. Se i øvrigt under rejsefakta
– Fuldt udflugtsprogram
– 7 x islandsk morgenmadsbuffet
– 5 x aftensmad
– Alle entréer. Entrépakken indeholder:
– Bustur i Reykjavik: Perlan – Hallgrimskirken – Domkirken – Det nye operahus, Haspa
– Den Gyldne Cirkel med Tingvellirsletten –  Almannagja kløften – Skálholt Domkirke
– Icelandic Textile Center i Blønduos
– Besøg ved vandfaldene Godafoss, Dettifoss, Gullfoss, og Svartifoss
– Besøg ved Djævelens Køkken og Krafla vulkanen
– Besøg ved Geysir – Myvátn – lavamarken Dimmuborgir – Krafla vulkanen
– Hjemstavnsmuseet i Skogar
– Rundvisning på tørvegård i Glaumbær
– Petras stensamling
– Den botaniske Have samt havnen i Akureyri
– Besøgscentret ved gården Thorvaldseyri
– Fortælling om diverse programpunkter
– Dansk rejseleder med god erfaring i Island
– Bidrag til Rejsegarantifond og EU ansvarsforsikring
– Lufthavnsafgifter og skatter

Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

 • Drikkevarer, øvrige måltider, private forsikringer og selvvalgte entréer
 • Sejltur ved isbjergene, kr. 350,-
  Varighed: 30 – 40 minutter
  Bestilles ved tilmelding
 • Hvalsafari, kr. 675,-
  Varighed: ca. 3 timer
  Bestilles ved tilmelding
 • Entré til svømmebadene varierer fra 50,- til ca. 100 DKK.
  Købes på stedet.
Se bemærkninger her

Bemærkninger

– Der er bad & toilet på værelserne på alle hoteller, på nær i Sælingsdalur og Akureyri, hvor der er fælles faciliteter
– Alle hoteller har restaurant
– Krav til fysik: rejsen er uegnet for dårligt gående
– Valuta: islandske kroner
– Nogle udflugter er afhængige af vejret og gennemføres kun ved godt vejr
– Der tages forbehold for prisændringer i entreer, afgifter, skatter, valuta, moms m.v.
– Prisen er beregnet ud fra kendte entreer, afgifter, skatter, moms, valuta pr. 20.11.2017
– Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes
– Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden med registreringsnummer 1626

Se kort over rejsen her