New York - Kunst og opera

New Yorks store scener er en magnet for verdens største klassiske musikere. Og kunstmuseerne har helt suveræne samlinger.
Denne rejse har et 2-delt fokus: et dagsprogram med kunst og kulturelle oplevelser samt et aftenprogram med mulighed for  klassisk musik/opera: Mahlers 3. symfoni i Carnegie Hall, hvis store koncertsal blandt kendere går for at have verdens bedste akustik. Dirigent: Zubin Mehta. Desuden Puccinis opera ”Madame Butterfly” i Metropolitan Opera.  To romantiske hovedværker fra samme periode omkring år 1900, der supplerer hinanden godt. Erfaren rejseleder, konservatorieuddannet musiker og komponist Aksel Krogslund Olesen introducerer begge musikoplevelser.
Oplev kunstmuseerne Frick Collection og Museum of Mordern Art (MoMA). Desuden sejltur til Frihedsgudinden og Ellis Island. Besøg ved Ground Zero, city tour i egen bus med lokal dansktalende guide som giver et godt overblik over byens mange meget forskellige bydele og kendte bygninger: Chinatown, Soho, finansdistriktet omkring Wall Street, Little Italy, Central Park, High Lane, Chrysler bygningen, Empire State Building osv osv.

Vi bor på et 3*** hotel midt i byens hjerte med 5-10 min gang til Carnegie Hall, MoMa, Times Square, Broadway Teatrene og 5th Avenue. Bedre hotelplacering findes ikke.
Alle programsatte entréer og Metrocard til både busser og metro er inkluderet i prisen.
En rejse med store, store indtryk.

Rejseleder er Aksel Krogslund Olesen har haft flere grupper med i New York – og vil guide på oplevelserne om dagen samtg introducere de musikalske oplevelser.

Tidspunkt06. nov - 11. nov 2017
Pris 14.975 kr
Enkeltvær.+ 3.980 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse fra Kastrup
Udrejse med fly fra Kastrup til New York. Ankomst sen aften lokal tid. Med bus kører vi direkte til vores hotel, som ligger lige i hjertet af New York med 5 min gang til Times Square, til Central Park, til MoMA og 5.th Avenue med alle de eksklusive butikker. New York er berømt for aldrig at sove, og med denne centrale beliggenhed har man en fantastisk mulighed for at tage for sig af byens helt utrolig store udbud af kulturelle oplevelser. Broadway Teatrene ligger lige om hjørnet. Rejseleder er Aksel Krogslund Olesen, konservatorieuddannet musiker, komponist og erfaren rejseleder på musikrejser. Han har haft flere grupper med i New York – og vil guide på oplevelserne om dagen og introducere de musikalske oplevelser. På denne rejse kan man opleve Mahlers 3. symfoni i Carnegie Hall samt Puccinis opera ”Madame Butterfly” i Metropolitan Opera – valgt fordi de supplerer hinanden godt, som 2 romantiske hovedværker fra samme periode omkring år 1900. Ved udarbejdelse af rejsen er billetter til Carnegie Hall og MET november 2017 endnu ikke frigivet. Når vi har billetterne, kontakter vi alle tilmeldte gæster.
Dag 2
Top of the Rock, 5th Avenue, Grand Central Station, mulighed for Museum of Modern Art
Grab and go morgenmad på hotellet, dvs. man henter morgen maden i receptionen og enten spiser den i lobbyen eller tager den med op på værelset. Aksel viser vej til Rockerfeller bygningen, som er et kæmpe butiks- og forlystelsescenter. Her kan mod betaling tage elevatoren (ikke inkl) op i toppen af bygningen, hvorfra man har et fantastisk vue over hele Manhattan 360 grader rundt. Alle de ikoniske skyskrabere: Chrysler Bygningen, Trump Tower, Freedom Tower, Brookly Bridge, Central Park – det hele ses tydeligt herfra. Vi anbefaler denne skyskraber-udsigt fremfor fx Empire State Building, da der er meget, meget bedre plads og faktisk også bedre udsigt. Turen fortsætter med besøg i St. Patricks Cathedral og en spadseretur ad 5.th Avenue til den gamle smukke Grand Central Terminal. Grand Central Terminal er én af de rigtig store stationer og samtidig en af New Yorks mest storslåede offentlige bygninger. I foråret 2016 åbnede Claus Meyer en 1200 m2 restaurant/mad-marked/foodcourt med nordisk inspireret mad. Videre til Museum of Modern Art (MoMA) hvis uvurderlige samling af mange beskrives som en af verdens største og bedste samlinger af moderne kunst med hovedværker af både Picasso, Monét, Dalí og Bacon. Andre museer på ”museumsgaden”, der løber langs østsiden af Central Park, kan også anbefales. Her ligger Guggenheim, der har en af de fineste samlinger af moderne kunst i verden – og samtidig er den sneglehusformede bygning en arkitektonisk oplevelse. Næsten overfor ligger Metropolitan Museum of Art, som er New Yorks svar på Louvre med kæmpe kunstsamlinger fra hele verden, Ægypten, Afrika, Østen – og spænder fra oldtiden og helt op til nu. Aftenen er til egen disposition. Vores hotel ligger lige midt mellem alle Broadway Musical Teatrene - så det er også en mulighed.
Dag 3
City tour i bus med lokalguide. Koncert i Carnegie Hall: Mahlers 3. symfoni (tilkøb)
Efter morgenmad tager vi på en spændende og informativ halvdags tur med egen bus og dansktalende lokalguide (inkl.). New York, ”The Big Apple”, er en multikulturel smeltedigel. Byens silhuet med skyskraberne er kendt, og med en guidet bustur kommer vi tæt på New Yorks monumentale bygninger og farverige pladser på halvøen Manhatten. Vi skal passerer så meget som muligt, men det afhænger naturligvis af trafikken, lukketider, uforudsete lokale forhold mv. Nævnes kan: Times Square, Broadway, Empire State Building, China Town, Little Italy, Soho, Greenwich med alle gallerierne, Brooklyn Bridge og det Naturhistoriske Museum med bl.a. flere dinosaurus. I Central Park ses H.C. Andersen statuen og Strawberry Fields, John Lennons mindeplads. Også High Lane vil vi passere – en gammel højbane, som nu er nedlagt og forandret til en højtliggende langstrakt park, der snor sig gemme byen i taghøjde. Sidst på eftermiddagen holder Aksel Krogslund Olesen ca 1 times introduktion til aftenens klassiske koncertoplevelse i Carnegie Hall (tilkøb): Mahlers 3. symfoni, Israel Philharmonic Orchestra, dirigent: Zubin Mehta. Den store koncertsal i Carnegie Hall går blandt kendere for at have verdens bedste akustik. Der lægges op til en fælles middag på en restaurant i nærheden af hotellet, hvorefter der er 5 minutters gang til Carnegie Hall. Aksel Krogslund Olesen følges med gruppen til aftenens klassiske musikoplevelse.
Dag 4
Museet Fricks Collection, tid på egen hånd. Madame Butterfly i Metropolitan Operaen
Dagen starter med et besøg i Frick Museum (inkl.) Museet er en vidnesbyrd om stålmagnaten Henry Clay Frick 1849 – 1919. Han donerede hele hans palæ inklusiv interiør og hans store samling af malerier, franske møbler, Limoges emaljer og orientalske tæpper til nationen – så man oplever dels en strålende samling af italiensk, hollandsk og fransk kunst dækkende perioden fra renæssancen til slutningen af 1900. Dels får man et sjældent indblik i, hvordan de meget rige levede og indrettede sig i New Yorks guldalder. Herefter er dagen til egne oplevelser. Anbefales kan museer eller evt. rundvisning i FN Bygningen. FN blev grundlagt d. 24. oktober 1945, og Danmark var én af de 51 oprindelige medlemslande. Nu er der 193 medlemslande og der opererers med 6 officielle sprog: arabisk, engelsk, fransk, kinesisk, russisk, og spansk. FN’s hovedkvarter ligger i New York, mens domstolen ligger i Haag. Eller man kan shoppe i smukke butikker, nyde caféer og arkitektur eller gå en tur over Brooklyn Bridge osv. Rejselederen er behjælpelig med tips. Midt på eftermiddagen giver Aksel Krogslund Olesen ca 1 times introduktion til aftenens helt store operaoplevelse ”Madame Butterfly” i Metropolitan Operaen. Fælles middag kan arrangeres, hvis der er interesse for det. Fælles gang/transport til MET. Kl. 19.30 går tæppet på The Metropolitan Opera for Puccinis opera ”Madame Butterfly” (tilkøb). Dirigent: Jader Bignamini, Cio-Cio-San: Hui He, Suzuki: Maria Zifchak, Pinkerton: Roberto Aronica, Sharpless: David Bizic. Synges på italiensk, tekstet: engelsk/tysk/spansk/italiensk.
Dag 5
Sejltur, byrundtur, hjemrejse
Efter morgenmad opmagasinerer vi vores bagage på hotellet. Dagens udflugt går først til sydspidsen af Manhatten til en sejltur på Hudsonfloden (inkl). Fra vandet får man en fantastisk udsigt til den smukke og meget kendte skyline. Mulighed for besøge Ellis Island (inkl), der var immigrantcentrum fra 1892-1954. Her stod alle immigranterne i kø, for at blive godkendt til at starte deres nye liv i Det forjættede Land. Næsten 17 mill personer passerede skankene i denne bygning med deres kufferter fulde af håb og store forventninger til fremtiden. Videre med båden tæt forbi Frihedsguinden, der blev indviet i 1886 og som om noget er symbolet på den amerikanske drøm. På vej fra Hudson floden går vi gennem finansdistriktet, gennem Wall Street forbi New York Stock Exchange. Et område, hvor uhyrlige summer skifter hænder dagligt. Ground Zero, hvor de 2 tvillingetårne engang stod. Det er en gribende oplevelse at stå ved de 2 firkantede mindesmærker, som markerer soklerne af tårnene. Minde-museet (entré inkl) fortæller alt om terrorangrebet – om terroristernes baggrund, om de amerikanske flyveledere, om redningsarbejdet fra politiets, brandfolkenes, politikernes og hospitalernes perspektiv. Også naboer og de pårørendes historie bliver fortalt. Masser af effekter, billedmateriale og optagelser giver et interessant indblik i terrorens tidsalder – den tid vi lever i. Ved aftentide kører bussen os til lufthavnen og vi flyver hjem med en sen aftenflyver.
Dag 6
Hjemkomst
Hjemkomst til Kastrup midt på dagen
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

  • Fly Kastrup – New York
  • Lufthavnsafgifter, skatter og kurser pr. 22.03.2017
  • Forplejning ombord på flyene
  • Transfer mellem hotellet og lufthavn
  • Ideelt beliggende 3*** hotel inkl. hotelskat
  • Morgenmad alle dage: Grab and go
  • Metrocard til metro og busser. Giver fantastisk frihed.
  • Sejltur på Hudsonfloden til Frihedsgudinden og besøg på Ellis Island.
  • Halvdags citytour i egen bus med dansktalende lokalguide
  • Entré museet ved Ground Zero
  • Entré The Frick Collection
  • Entré MoMA
  • Dansk rejseleder med på hele rejsen t/rt Danmark: Aksel Krogslund Olesen. Aksel tager med gruppen rundt i byen hver dag som beskrevet i programmet.
  • Introduktion (ca 1 time) før opera og klassisk koncert ved Aksel Krogslund Olesen
  • Leje af lokale til introduktioner før koncerter
  • Bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU forsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer, øvrige måltider, øvrige entréer og forsikringer. ESTA ca 16$ pr person.

Tilkøb:
– 2 sengsværelse tillæg 650,- pr person
– Mahlers 3. symfoni, Israel Philharmonic Orchestra, dirigent: Zubin Mehta, Carnegie Hall, 8. nov 2017 kl 20.00, billetter i Dress Circle, kr 525,- pr billet
– Opera,  Madame Butterfly, Metropolitan Opera, gode billetter i Grand Tier Premium, 9. nov 2017 kl 19.30, kr 1680,- pr billet

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Rejseleder: Aksel Krogslund Olesen, konservatorieuddannet musiker, komponist og erfaren rejseleder på musikrejser.
Fysik: Godt gående. En storby kræver gode ben
Visum: Det er den rejsendes eget ansvar at få søgt om visum (ESTA ca 16$) på internettet før afrejsen. Vi hjælper gerne med en vejledning.
Forsikringer: Rejseforsikring med dækning uden for Europa er nødvendig, afbestillingsforsikring anbefales.
Øvrigt: Rejsen gennemføres ved min. 15 og max. 28 deltagere. Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifond reg. nr. 1626. Prisen er beregnet efter kendte valutakurser, skatter og afgifter d. 22.03.2017, USD 688. Der tages forbehold for valutaændringer samt ændringer i skatter, moms, div. afgifter og flyændringer.
Ikke inkluderet: Drikkevarer, øvrige måltider, øvrige entréer og forsikringer. ESTA ca 16$
Skat: I USA betales der skat på alle varekøb, også på restauranter og i butikker. Beregn ca. 9 % i skat, som lægges til varens pris. Man betaler også drikkepenge på alle tjenesteydelser – til lokalguider, taxa osv. På restaurants/bar beregnes 15 – 18 %. På alle inkluderede entreer og måltider er skatter og drikkepenge inkluderet.

Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

New York er USA’s største by med ca. 8,3 mio. indbyggere og består af 5 bykommuner: Brooklyn, Queens, Manhattan, Staten Island og Bronx, som er den eneste landfaste kommune. Byen gennemskæres af floderne Hudson River og East River. Byen har en multikulturel befolkning, har en central placering inden for den økonomiske verdensorden og er en af verdens absolut førende byer indenfor kunst, mode, teater, ballet og musik. Byen har oplevet store indvandringsbølger – europæere omkring år 1900. Derefter sorte immigranter fra Sydstaterne og nu er det hovedsageligt folk fra Caribien, Asien og Østeuropa. Byens økonomi er bredt forankret – finansverden står stærkt med store banker og børserne på Wall Street (bl.a. Nasdaq, NY Stock Exchange), ligeledes reklame og mediesektoren (CBS, NBC mv). Af betydelige forsknings- og uddannelsesinstitutioner kan nævnes: Colombia University, Rockefeller University, NY University og Guillard School. Industrien er flyttet til byens yderområder, men er stadig en vægtig sektor. Skibsværfter, distributionsvirksomheder og søhandel, var førhen et vigtigt erhverv, men er nu flyttet til Jersey.