Nordvest USA En rejse for bl.a. naturelskere og kvægavlere

En rejse I staterne Washington – Idaho – Montana – Nebraska – Wyoming – South Dakota – Colorado i det nordvestlige USA byder på nogle af det mest autentiske og storslåede landskaber i hele USA. Vi kender de uberørte landskaber fra barndommens TV serie ”Det lille hus på prærien” og senere Kevin Custner`s film ”Danser med Ulve”, der modtog ikke mindre end syv Ocsars. De nordvestlige stater er endnu tyndtbefolkede og landskaberne rummer en ægthed, som minder om tiden før de hvide emigranter indtog landet og kæmpede mod indianerne.

På rejsen kører vi flere dage i bjergkæden Rocky Mountains, der strækker sig fra Mexico i syd igennem USA og Canada og op til Alaska mod nord. Det er en af de største og mest imponerende bjergkæder i verden, og bjergene har beriget mennesker, firmaer og stater med mineraler, jagt og naturoplevelser. For de første hvide pelsjægere og opdagelsesrejsende var det en stor udfordring at kortlægge områderne. Et stort gennembrud skete, da Lewis og Clarck ekspeditionen (1804-1806) fandt søvejen gennem bjergene fra floden Missousi til Stillehavet ved Seattle. I byen Great Falls er skabt et interessant besøgscenter om denne spændende og farlige ekspedition.

Turens højdepunkt bliver de to dage, som vi tilbringer i verdens ældste nationalpark Yellowstone. Parken, der blev oprettet i 1872, er på UNESCO´s liste over uerstattelig verdensnaturarv. Ingen steder i verden er naturen så ødsel med en mangfoldighed i sære naturfænomener, geologiske specialiteter og vilde dyr. Vi ser verdens højeste springende gejser Old Faithfull, og vi vil opleve flere af parkens 200 fuglearter og 60 arter af pattedyr, bl.a. bisonokser, hjorte, elsdyr, antiloper, bjørne og bævere. Tidligere levede her i bjergene flere indianerstammer: crow, arapaho, lakota og shoshone. De første hvide pelsjægere kom til områderne i begyndelsen af 1800 tallet, og deres beretninger fra Yellowstone områderne var så imponerende, at man i Europa opfattede beretningerne som fiktion og fantasi. I dag ved vi, at dette ikke var tilfældet.

I staten South Dakota besøger vi kæmpeskulpturen Mount Rushmore, der med ansigterne af de fire præsidenter Georg Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln er blevet et symbol på det amerikanske demokrati. Mount Rushmore blev skabt af danskeren Gutzon Borglum, hvis far udvandrede fra Børglum til USA.

40 km herfra besøger vi verdens største menneskeskabte monument Crazy Horse memorial, sprængt ud af et bjerg i Black Hills i South Dakota. Monumentet er skabt til minde om den store indianerhøvding Crazy Horse, der sammen med Sitting Bull nedkæmpede det amerikanske kavaleri under ledelse af general George Custer og hans soldater, da Custer ville tvangsflytte Sioux-indianerne fra prærien til reservater. Mindesmærket gør opmærksom på, at de indfødte amerikanere har helte ligesom de hvide nybyggere i USA.

Turen går også gennem store prærieområder med vidtstrakte græsningsarealer. Vi er inviteret indenfor på private kvæggårde, cattle-ranches, hvor vi får en snak med ejerne om livet på landet med familien, kvæget, cowboys og langt til naboerne.

Denne rejse er en storslået naturoplevelse gennem cowboy-landet, bjergene Rocky Mountains, flere nationalparker, gode historier om kampene mellem indianerne og de hvide indvandrere, gode kulturbesøg samt en enestående chance for at besøge den almindelige amerikaner – derude langt mod vest, hvor ”en mand var en mand” og ”seksløberen sad løst i bæltet”

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Steen Grunnet, medlem af Dansk Simmental forening.

 

Tidspunkt25. maj - 05. jun 2018
Pris 19.990 kr
Enkeltvær.+ 5.400 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse
Afrejse med Iceland Air fra Billund midt eftermiddag. Flyskifte i Keflavik og med ankomst i Seattle ind under aften. Seattle i staten Washington kaldes Den Smagragdgrønne By på grund af den smukke beliggenhed ved Stillehavet. Seattle begyndte som Wild West-by, hvor guldgraverne tankede op på vej til guldgraverfelterne, og mange skandinaver slog sig ned i byen. I dag er det en smuk og sofistikeret kulturby. Her bor tre af verdens rigeste mænd bl.a. Bill Gates, men også store verdensindustrier har hjemme i Seattle bl.a. flyfabrikken Boeing. Hotel Red Lion Seattle Airport
Dag 2
Fra Seattle til Spokane
Vi indleder vor rejse med en kort bytur i Seattle. Vi passerer bl.a. Seattle Center og Space Needle på 184 meters højde, der blev bygget til Verdensudstillingen 1962, vi passerer havneområdet og universitet og kommer gennem Downtown. Vi forlader Seattle og kører med bus mod øst ad hovedvej 90, og meget snart kører vi gennem storslåede landskaber. Efter besøget ved det imponerende 82 meter høje Snoqualmie vandfald ved North Blend begynder turen ind over Cascade Bjergene mod de store prærieområder. Vi besøger en hutterite kollektiv farm. Hutterietes er en protestantisk religiøs sekt, der udvandrede fra Europa i 1800 tallet. De lever som landmænd i kolonier, i gennemsnit 15-20 familier pr. koloni. Familierne lever og arbejder sammen på moderne landbrug med anvendelse af vor tids mekanik og teknik. Vi får rundvisning på gården, i spisesalen, skolen og kirken. Herefter til byen Spokane. Spokane, der tidligere var en vigtig tradingpost, fik sit navn efter de indianere, der engang beboede hele egnen. Nu lever indianerne i reservater nord for byen. Hotel Fairfield Inn and Suites by Marriott Spokane.
Dag 3
Gennem Idaho til Montana
Staten Washington forlades og vi kører ind i staten Idaho. Stop ved den smukke sø Lake D’Alene, et yndet turistområde hele året. Turen fortsætter videre østover og bringer os igennem smukke bjerge og dale, forbi mægtige søer, dybe skove og storslåede landskaber. Vi kommer til staten Montana og til områderne, hvor der tidligere blev gjort meget store guld- og sølvfund. 1800-tallets guld- og sølvminedrift har præget områderne og indbyggerne. I dag er minerne lukket og byerne erhverver sig ved turisme. Turen går nu ind gennem et område med fodbjerge og udstrakte græsgange med store kvægflokke. Vi besøger en farm, der arbejder med kødkvæg. Rundvisning og god snak på farmen, der har været i familiens eje i flere generationer. Hotel Travelodge Deer Lodge.
Dag 4
Staten Montana
Bjergkæden Rocky Mountains strækker sig fra Mexico i syd igennem USA og Canada og op til Alaska mod nord. Det er en af de største og mest imponerende bjergkæder i verden, og bjergene har beriget mennesker, firmaer og stater med mineraler, jagt og naturoplevelser. Vi besøger den historiske Grant-Kohrs Ranch, en typisk præriegård, som den så ud for ca. 30 – 50 år siden. Her er beboelseshuset, mejeriet, stalde, lader, smedje m.m. I byen Great Falls ved Missouri floden besøger vi det interessante Lewis & Clarck Natur Center, der ved film og imponerende tableauer fortæller om den berømte Lewis og Clarck ekspedition, der fandt sted 1804-1806 og havde til formål at kortlægge det vestlige USA samt at finde en søvej til Stillehavet. Ekspeditions deltagere måtte sejle ad farlige floder og vandre gennem uvejsomme bjergpas. Hotel Holiday Inn Express Great Falls
Dag 5
Fra Great Falls til Yellowstone NP
Nu kører vi mod en af rejsens højdepunkter, Yellowstone Nationalpark. Nær byen Helena besøges Pirckly Pear Simmental Ranch. Her får vi en interessant fortælling og rundvisning, og vi hører om det gode avlsarbejde, som familien Nancy og Don Burnham har viet deres liv til. Vi passerer flere gamle minebyer bl.a. Butte. Senere besøges den nu nedlagte mine Berkeley Pit, en kæmpestor åben kobbermine, der er over 1 km lang og 500 meter dyb. Over 1 mia. tons materiale er gravet op af minen, og den har haft stor betydning for lokalsamfundet og nationale mineselskaber, men desværre også en negativ påvirkning af miljøet. Vi gør stop i den gamle guldgraverby Virginia City fra 1865. Byen var dengang en slags hovedstad for territoriet, og mange af de gamle, charmerende bygninger er bevaret og står i dag som en autentisk kulisse fra en svunden tid, hvor guldgravere, seksløbere, sheriffen, lovløse og whisky satte dagsorden. Hotel ved indgangen til nationalparken: Yellowstone West Gate Hotel (2 nætter)
Dag 6
Yellowstone Nationalpark
Yellowstone Nationalpark blev oprettet i 1872 som verdens første nationalpark, og parken er i dag på UNESCO´s liste over uerstattelig verdensarv. Parken er på størrelse med Sjælland og Lolland-Falster tilsammen, og næppe noget sted i verden finder vi en sådan mangfoldighed i sære naturfænomener og vilde dyr. Over 200 fuglearter og 60 arter pattedyr lever i nationalparken. Det anslås, at Yellowstone har 350 – 400 gråbjørne (grizzly), 500-600 sorte bjørne, 18 – 24 pumaer, 35.000 wapitihjorte, 2500 bisoner, 400 elsdyr, 250 antiloper, 200 bjergfår, 160 ulve og 300 bævere. Parken er også verdens mest aktive vulkanske område med 200 – 250 springende gejsere og ca. 10.000 varme kilder, boblende mudderpøle og revner i jordskorpen, der udspyr vanddampe og gasser. Her er vandfald med tusinder af terrasser dannet af kalksten i alle regnbuens farver. Yellowstone Nationalparken er et must for enhver med interesse for natur, geologi og dyreliv. Hele dagen tilbringes i parken, og vi får et godt indtryk af den overdådige natur og de geologiske specialiteter. Vi ser bl.a. gejseren Old Faithfull, og vi kører til den smukke sø Yellowstone Lake, der ligger i over 2.000 meters højde. I nationalparken er der gode chancer for at se nogle af de vilde dyr, der lever frit i parken – blandt andet bisonoksen og den sorte bjørn. Retur til hotellet.
Dag 7
Yellowstone Nationalpark
Det meste af dagen tilbringes i Yellowstone Nationalpark. Ingen steder i verden er naturen så ødsel. Den største del af parken ligger i staten Wyoming, der er USA´s tyndest befolkede stat. Tidligere levede her flere indianerstammer: crow, arapaho, lakota og shoshone. De første hvide pelsjægere kom til områderne i begyndelsen af 1800 tallet, og deres beretninger fra Yellowstone områderne var så imponerende, at man i Europa opfattede beretningerne som fiktion. I dag ved vi, at dette ikke var tilfældet. Vi udforsker i dag især parkens sydligste områder, og for de interesserede bliver der mulighed for en travetur (hiking) i den rene bjergluft. Overnatning i byen Cody, der er opkaldt efter den berømte bisonjæger og mesterskytte William Frederick Cody, kaldet Buffalo Bill. Hotel Holiday Inn Buffalo Bill Cody
Dag 8
Staten Wyoming
Jernbanen United Pacific Railroad kom til territoriet i 1867, og dermed satte den egentlige bosættelse af hvide europæere ind. I Cody besøger vi det store Buffalo Bill Historiske Center, hvor der på bedste måde informeres om Buffalo Bill, prærieindianerne, præriens vilde dyr og planter, ligesom der er en stor udstilling om datidens skydevåben samt en kunstudstilling Herefter går vor rejse til Bighorn National Park. Her ved Little Bighorn fandt det afgørende slag mellem regeringstropperne, ledet af general Georg Armstrong Custer og prærieindianerne, ledet af Sitting Bull og Crazy Horse sted 25. juni 1876. Custer havde 600 soldater over for Sitting Bulls 3.000 indianere: Sioux, Cheyenne og Lakota stammerne. Det skæbnesvangre slag var det sidste større slag mellem de oprindelige indbyggere og de nye amerikanere, og indianerne nedslagtede Custers hær. Videre til klippen Devils Tower, en enorm monolit, der med sine 386 meters højde rejser sig lodret over den flade flodslette. Vi kører til Deadwood, der er en restaureret westernby med fin victoriansk arkitektur. Byen er fredet som historisk by. Hotel Comfort Inn Deadwood.
Dag 9
Mount Rushmore og Crazy Horse
Vor rejse går nu ind i staten South Dakota til the Black Hills. Vi kommer til bjerget Rushmore med den store granitskulptur Mount Rushmore National Memorial, der blev skabt af Gutzon Borglum, der var dansk udvandrer. Skulpturen repræsenterer de første 150 år af De Forenede Staters historie med 18 meter høje skulpturer af fire tidligere præsidenter: George Washington (1732-1799), Thomas Jefferson (1743-1826), Theodore Roosevelt (1858-1919) og Abraham Lincoln (1809-1865). Hele mindesmærket dækker et areal på over 5 km2 og er beliggende i 1768 meters højde. Efter dette enestående besøg kører vi 40 km til skulpturen for sioux indianeren Crazy Horse (1845 – 1877). Han var kendt for at ville bevare sin stammes traditioner og var imod indtrængen af nybyggere i sit område. Han var en brav og modig kriger, der deltog i flere drabelige slag mod de hvide, bl.a. slaget ved Little Bighorn i 1876. Han var et stort forbillede for sit folk, og han huskes nu ved verdens største skulptur: Crazy Horse Memorial, der er skabt efter den ide, at også de indfødte folk i Amerika havde deres helte. Vi kører en kort tid i staten Nebraska, før vi igen kører ind i staten Wyoming til overnatning. Hotel Cobblestone Inn & Suites Guernsey
Dag 10
Rocky Mountain National Park til Denver
Vi kører hele dagen gennem tidligere prærieområder. Overalt ser vi store græsgange. Vi besøger igen en kvægfarm, der arbejder med opdræt, og mandskabet arbejder fra hesteryg: cowboys. På grænsen til staten Colorado nær byen Cheyenne spiser vi frokost på Terry Bison Ranch, en ranch der tilbyder rideture og togture ud til bisonflokkene på prærien. Senere kører vi gennem Rocky Mountain Nationalpark på 1.078 km2. Denne del af Rocky Mountain har specielle økosystemer og et righoldigt dyreliv med bl.a. muldyr, bighornfår, sortbjørne og pumaer. Bjerget Longs Peak er over 4.346 meter højt. En fjerdedel af parken ligger over trægrænsen, og floden Colorado udspringer i parken. Herefter til hotel Holiday Inn Cherry Creek.
Dag 11
Denver og hjemrejse
Denver med over 600.000 indbyggere er hovedstad i staten Colorado. Det er den hurtigst voksende by i USA, og i 2016 blev byen kåret som det bedste sted at bo og leve i USA. Byen har en topmoderne Downtown med imponerende bygninger, og byens sportsliv er berømt. Vi kører bytur i Denver, før vi tager retning med byens internationale lufthavn. Afrejse herfra kl. 17:20.
Dag 12
Hjemkomst Billund
Efter flyskifte i Keflavik ankommer vi Billund næste dag kl. 12:45 – mange enestående oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • Fly med Iceland Air fra Billund til Seattle og retur fra Denver til Billund
 • Fly inkl. kendte afgifter og skatter pr. 15. nov. 2017 kr. 2.100,-
 • Busrundrejse jf. programmet
 • 10 overnatninger på gode hoteller inkl. hotelskat
 • Morgenmad hver dag, amerikansk eller kontinental
 • Entreer til: Warden Hutterian Brethren, Grant-Kohrs Ranch, Lewis & Clark Museum, Old Mine Berkeley Pit, Yellowstone National Park, Buffalo Bill Historic Center, Big Horn NP, Devil`s Tower, Mount Rushmore, Crazy Horse, Terry Bison Ranch, Rocky Mountain NP (værdi ca. kr. 1.000,-)
 • Prickly Pear Simmental Ranch og flere kvægfarme
 • Dansk rejseleder på hele rejsen t/r Billund
 • Informationsmøde før rejsen
 • Bidrag til Rejsegarantifonden og udvidet EU ansvarsforsikring
 • Assistance ved udfyldelse af ESTA ansøgning før afrejsen
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Private forsikringer
 • Drikkepenge til buschauffør og øvrige drikkepenge
 • ESTA indrejsegodkendelse til USA (ca. 16 $)
 • Evt. øvrige entreer og tilkøb
Se bemærkninger her

Bemærkninger

Rejseforsikring med dækning uden for Europa er nødvendig. Sygeafbestillingsforsikring anbefales.
Ret til mindre ændringer i programmet og hotellerne forbeholdes.
Rejsegarantifonden reg.nr. 1626
Prisen er beregnet efter kendte valutakurser, skatter og afgifter pr. 15. nov. 2017
Forbehold for ændringer i flytiderne, samt ændringer i kurs (630), valuta, skatter, div. afgifter.

Bemærk: Nye visumregler til USA efter 12. jan. 2009. Det er den rejsendes eget ansvar at få søgt om visum ESTA på internettet før afrejsen. Vi kan hjælpe jer her på kontoret.

 

Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

Almindelig god fysisk form er ønskelig.

Mulighed for besøg på farme med specifikke kvægracer kan besøges, hvis der er ønske om det og farmene findes på ruten.