Nordsjællands store seværdigheder - Mols Rejser

Kongernes Nordsjælland Svanholm Gods, Frederikborg Slot, Museet for Søfart, Roskilde Domkirke, havekunst, Andelsbyen Nyvang

En interessant og spændende 4 dages tur til nogle af Nordsjællands attraktioner:
– Rundvisning på Svanholm Gods, kollektiv for ca 150 mennesker gennem 30 år. Økologisk landbrug.
– Rundvisning på Frederiksborg Slot inkl særudstilling om Kronprins Frederik. Prægtig barokpark.
– Rundvisning Zengarden – havekunst. Stenhave, georginer og søer med karper.
– Eremitageslottet og dyrehaven – engang kongernes private jagtområde, nu et af de mest benyttede naturområder i Danmark.
– Gåtur ved Rungstedlund, hvor Karen Blixen havde sit danske hjem.
– Forbi Jægerspris Slot, hvor Grevinde Danners store arbejde for dårligt kvinder stadig bærer frugt. Danner, der selv var uægte barn og havde et barn udenfor ægteskab, og derfor aldrig blev rigtig accepteret af aristokratiet, trods hendes ægteskab med Kong Frederik d 7.
– Oplev det flotte nye Museum for Søfart i Helsingør.
– Køretur gennem de Nordsjællandske badebyer Hornbæk og Gilleleje.
– Besøg i Roskilde Domkirke, hvor den danske kongeslægt begraves.
– Besøg i Andelsbyen Nyvang – et levende museum om andelsbevægelsen, der har dannet rygraden i det nuværende danske samfund.

Helpension og danske rejseleder, der intrducerer alle besøg og fortæller landskaber der køres gennem.

Rejsen er arrangeret af 5 Ældre Sagen fra Sønderjylland. Alle er meget velkommen. Opsamling langs motorvejen er mulig.

Få pladser

Tidspunkt20. aug - 23. aug 2018
Pris 4.620 kr
Enkeltvær.+ 500 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Prydhave, Svanholm Gods og Jægerspris Slot
Opsamling fra morgenstunden af, et smurt rundstykke og buskaffe midtvejs (inkl). Ved Stenlille mellem Sorø og Holbæk ligger et fantastisk stykke havekunst, som vi besøger. Gennem 27 år har Jakobine og Jørgen Nielsen med flid og over 6000 ton granit anlagt et smukt bjerglandskab med koikarpedamme og stenbede i den 24.000 m2 store have. Georginer er en af ægteparrets store passioner og i august står de mere end 1000 blomster i fuldt flor. Picnic frokost i haven (inkl). Derefter besøger vi Svanholm Gods – landbrug og storkollektiv siden 1978. På godset bor lige nu 85 voksne og 60 børn, og der er venteliste for at blive en del af denne livsstil med et stærkt og nært socialt netværk, forpligtende fællesskab og delvis fællesøkonomi. 3-5 ansatte driver kollektivets 190 ha skov, 18 ha grønsager og ca 210 ha agerbrug, og 3 ansatte passer staldene med 120 køer. Svanholm var pionerer indenfor dansk økologi og var med til at starte Økologisk Landsforening i 1981. Siden 1990 har landbruget været økologisk drevet. Rundvisning i både landbrug og kollektiv. Mulighed for kaffe og is i godsets café. Vi kører videre og passerer Jægerspris Slot, som især forbindes med Grevinde Danner. Grevinde Danner, selv uægte barn og havde et barn udenfor ægteskab, blev gift med Frederik 7. i 1850 – meget mod det øvrige aristokratis vilje. Men kærligheden sejrede, og parret opholdt sig ofte på Jægerpris Slot. Ægteparret havde stort samfundssind og gjorde mange tiltag for at rette op på uligheder i det danske samfund. Grevinde Danners testementerede sin arv til Grevinde Danner stiftelsen, hvis formål er, at Jægerspris Slot skal være til gavn for fattige og efterladte piger – og det er de, den dag i dag. Indkvartering og middag på hotel.
Dag 2
Hornbæk, Helsingør og Museet for Søfart
Fra hotellet køres nordpå gennem Græsted op til kysten med badebyerne Gilleleje og Hornbæk. Hvis vejret er til det: Gåtur på stranden. En dejlig køretur i sommerlandet. I Helsingør går vi en tur på Kronborgs imponerende stjerneformede voldanlæg. Lige ved siden af Kronborg i den gamle tørdok i det hedengangne Helsingør Skibsværft: Museet for Søfart, som åbnede sin nye udstilling i supermoderne lokaler i 2013. Museet har form som en skibssilhuet og er tegnet af arkitektfirmaet BIG. Vi besøger museet, hvis udstillingerne fortæller om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer i fortid og nutid. Fra vikingerne til Mærsk. Frokost på museet (inkl). Kortere gåtur gennem de gamle charmerende gader i Helsingør til klosteret og domkirken. Middag på hotellet.
Dag 3
Frederiksborg Slot, Grib Skov, Rungstedlund, Eremitage Slottet
Morgenmad på hotellet. Besøg på det smukke Frederiksborg Slot beliggende i Hillerød Slotssø på 3 små holme. Dette pragtslot blev bygget af Christian IV i starten af 1600-tallet og er nordens største renæssance slot. Slottet er meget rigt udsmykket og skulle fremhæve og styrke Christian IVs position som magtfuld europæisk monark. Nu rummer slottet Det Nationalhistoriske Museum, og er omgivet af et imponerende haveanlæg med både en barokhave og en engelskinspireret romantisk have. Rundvisning på slottet (også særudstillingen om HKH Kronprins Frederik) og gåtur i parken. Frokost i slottets café (inkl). Derefter kører vi gennem Danmarks 4. største skov, Grib Skov og ud til Strandvejen med alle de dyre adresser og smukke huse. Ved Karen Blixens hjem Rungstedlund er der mulighed for at gå en tur i haven og i skoven, hvor Karen Blixen er begravet, at gå ind på Rungstedlund (på egen hånd, ikke inkl) eller drikke en kop kaffe ved Rungsted havn. Karen Blixen strøg direkte ind på den amerikanske bestsellerliste med sin bog ”Syv fantastiske fortællinger” og er fortsat én af de mest kendte danskere i USA. Derefter kører vi ind i Dyrehaven, det gamle kongelige jagtområde, og stopper ved det nyrestaurerede Eremitage Slot, opført i 1736. Ca 300 krondyr, 1600 dådyr og 100 sikahjorte lever i Dyrehaven, som samtidig er landets mest besøgte naturområde med ca 7,5 mio gæster om året. Hjem til middag på hotellet.
Dag 4
Roskilde Domkirke, Andelslandsbyen Nyvang
Vi pakker kufferterne i bussen og kører mod Roskilde Domkirke, som siden 1400-årene har været den danske kongeslægts foretrukne gravkirke. Ikke færre end 20 konger og 17 dronningers sarkofager ligger side om side i de 4 store kapeller. Men ikke kun Danmarkshistorien ligger begravet her, også historien om hele Østersøregionen. Domkirken kom på UNESCOS kulturarvsliste i 1995. Fælles introduktion til besøget. Derefter besøg i Andelslandsbyen Nyvang, der fortæller om andelsbevægelsens storhedstid ca 1930 – 1950 med Brugs, slagter, frysehus, landpolitistation, savværk, bager, skole, husmandssted, mejeri, redningsstation osv. Andelsforeningerne var med til at strukturere Danmark både økonomisk og demokratisk og var en forudsætning for det forenings-Danmark, vi kender i dag. Frokost i Andelslandsbyen (inkl). Hjemkørsel.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

 • 3 nætter i dobbeltværelse på 3* hotel
 • 3 x morgenmadsbuffet på hotellet
 • 3 x middag på hotellet, 2 retter
 • 4 x frokost: 3 på café, 1 picnicfrokost
 • 1 smurt rundstykke på udrejsen
 • Rejse i moderne røgfri bus med vippesæder og fodstøtter
 • Broafgift over Storebælt
 • Rejseleder alle dage + turhjælper fra Ældre Sagen
 • Entré og rundvisning Frederiksborg Slot+udstill Kronprins Frederik
 • Entré Museet for Søfart Helsingør
 • Entré Andelsbyen Nyvang
 • Entré og rundvisning Svanholm Gods
 • Entré og intro til Roskilde Domkirke
 • Dansk moms og bidrag til Rejsegarantifonden og EU forsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Sinatur Hotel Frederiksdal ligger mellem Furesøen og Bagsværd Sø. Konferencehotellet ligger lige ved Mølleåen og med 5 min. gang til Furesøen. Dejlig terrasse med udsigt til Mølleåen. Gode muligheder for spadsereture i nærliggende natur. Gode næsten ens værelser med eget bad og toilet.

Fysik: Rejsen er ikke fysisk krævende, Men man skal være almindeligt godt gående, kunne klare sin bagage selv og være helt selvhjulpen. Besøg på slotte, museer, og Svanholm Gods indeholder en del gåen og ståen.

Øvrigt: Rejsen er arrangeret i samarbejde med 5 Ældre Sagen fra Sønderjylland (Tinglev, Bov, Lundtoft, Rødekro og Aabenraa) – alle er hjertelig velkommen. Rejsen er beregnet ved min. 40 gæster og max 50 gæster. Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes. Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden reg. nr. 1626.