New Zealand og Sydney. Jan 2018 Naturoplevelser, der overgår fantasien, 24 dage

Rejseforedrag om vore rejser til New Zealand & Argentina/Brasilien. Mød Christian Mols fra Mols Rejser og hør om rejserne

Jelling, onsdag d. 30. aug. kl 19-21 2017,
Kongernes Jelling, Gormsgade 23, 7300 Jelling
Tilmelding på tlf 7587 1212 eller mail info@molsrejser.dk

New Zealand er et fantastisk smukt land med en enestående, alsidig og i mange tilfælde total uberørt natur. Landets 3 klimazoner gør det muligt at opleve alverdens flora og fauna inden for meget korte afstande: aktive vulkaner, gejsere, sneklædte bjergtinder, bløde græsbakker, usædvanlige gletsjere, regnskove, rå kystlinjer, dybe troldeskove, brusende floder og smukke landbrugsområder. 8000 mm regn om året på Vestkysten, 300 mm regn/år på Østkysten, tempereret kystklima i Syd og subtropisk klima i Nord er de usandsynlige klimatiske facts, der skaber de fantastiske landskaber. Det er ikke tilfældigt at filmene om Ringenes Herre blev optaget i New Zealand – stedet hvor naturen overgår fantasien!

New Zealands historiske isolation har beriget øen med et helt specielt dyreliv uden et eneste rovdyr, vingeløse og forsvarsløse fugle samt diverse pungdyr. På denne rejse kan man opleve de enorme konge-albatrosser, papegøjer, pingviner, sæler, søløver og delfiner.

De første maorier kom til landet i 800 tallet fra Polynesien. Europæerne opdagede landet i 1700-tallet, da den engelske opdagelsesrejsende James Cook entrede landet. Men først i 1800 tallet blev New Zealand for alvor befolket samt engelsk koloni. Nu er landet et topmoderne vestligt land, der bl.a. er kendt for at være foregangsland med hensyn til kvinders ligestilling, samt at landbruget blev frataget alle dets støtteordninger i 1980’erne – og siden har klaret sig godt.

En indholdsmættet rejse, hvor de store naturoplevelser er i højsædet. 24 dage. Desuden er der lagt vægt på, at det er forskelligartede oplevelser, så man også kommer omkring New Zealands kultur, fortid og nutid. På hjemrejsen overnattes 2 nætter i Sydney. Hotel helt centralt i Sydney

Tidspunkt17. jan - 09. feb 2018
Pris 51.975 kr
Enkeltvær.+ 8.520 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse
Afgang fra Kastrup Lufthavn med Qatar Airways sen eftermiddag. Mellemlanding i Doha.
Dag 2
Udrejse fortsat
Fortsat udrejse.
Dag 3
Ankomst Auckland. Byrundtur
Vi ankommer til Auckland og bliver hentet af vores bus. Auckland er New Zealands største by, og her bor en tredjedel af landets befolkning. Byen er især berømt for dens smukke beliggenhed med havet til flere sider – byen kaldes da også City of Sails med 80.000 sine sejlbåde. Auckland, der tidligere var landets hovedstad, er bygget på 60 vulkaner, og de tre højeste vulkaner giver et markant landskab og fine udsigtspunkter. Bytur rundt i Auckland til Ponsonby, over broen til Devonport, Parnell, Tamaki Drive and til Auckland Domain. Vi passerer Holy Trinity katedralen og den første katedral, St. Mary’s katedral - bygget i træ i årene 1886-1897. Katedralen stod oprindeligt på modsatte side af vejen, men blev i 1982 flyttet på én gang vha. et finurligt rullesystem. Ruten på byturen afhænger af lokale forhold og trafikken. Middag på hotellet
Dag 4
Sky Tower, vingård, Auckland Museum
Efter morgenmad på hotellet går vi hen til byens vartegn Sky Tower, der blev indviet i 1996 og er 328 højt. Vi tager elevatoren til tårnets top, hvor vi nyder den fantastiske udsigt over byen og havnen (entré inkl.). Herefter besøg på et af New Zealands mange vingårde i udkanten af Auckland (inkl). Auckland Museum har en interessant udstilling om maorierne, samt en udstilling om de mange new zealandske soldater, der deltog i verdenskrigene (100.000 soldater i 1. verdenskrig, over 200.000 soldater i 2. verdenskrig). Intet andet land i verden har mistet så mange soldater målt pr. indbygger som New Zealand. (entré og rundvisning inkl.) Middag med udsigt til den livlige marina (inkl).
Dag 5
Paihia, mangrove, dinnercruise i Bay of Islands
Efter morgenmaden går turen nordpå mod det subtropiske område Bay of Islands og byen Paihia. Mulighed for gåtur i den nærliggende mangroveskov. I den sene eftermiddags lave sollys tager vi på en ca 3 timers sejltur med en fuldrigger og betages af den smukke natur – blåt vand og grønne øer. Let middag om bord på sejlbåden. (middag og sejltur inkl.) Overnatning på hotel i Paihia.
Dag 6
Waitangi Treaty Ground og kauri træer
Waitangi Treaty Ground i Paihia kaldes også ”New Zealands Vugge”. I 1840 afgav det oprindelige folk i New Zealand maorierne deres suverænitet til det engelske kongehus ved at underskrive en traktat mellem 45 høvdinge og den engelske kaptajn William Hobson. New Zealand blev en engelsk koloni, og maorierne kom under den engelske dronning Victorias kongedømme. Til gengæld fik maorierne engelsk beskyttelse. Misforståelser om traktatens ordlyd var desværre årsag til mange gnidninger og forvekslinger i de følgende år. Vi ser stedet, hvor traktaten blev underskrevet, guvernør Hobsons hus samt verdens længste krigskano (entré inkl.). Bussen kører os til vestkysten af Nordøen, hvor vi skal opleve de kæmpestore fyrretræer, kauritræerne, der kan blive flere tusinde år gamle, 50 meter høje og 5-6 meter i diameter. I 1800-tallet begyndte man at udnytte tømmeret fra de kæmpe snorlige træer industrielt. Samtidig opstod der en ’guldfeber’ omkring kauritræernes enorme rigdom på harpiks, der blev brugt til fernis. I dag er den kommercielle skovdrift indstillet, men man finder stadig store stammer, der har ligget konserveret i mosejorden i op til 50.000 år. Træet bliver smukt forarbejdet af kunsthåndværkere, og der er mulighed for at købe en 50.000 år gammel træ-souvenir. Vi besøger Kaurimuseet i Matakohe, der med imponerende billedmateriale, gamle maskiner og illustrationer orienterer om den store betydning, kauritræet havde for New Zealands økonomi i 1800 tallet, samt alle sideeffekterne ved den blomstrende industri i det meget tyndt befolkede område (entré inkl.). Middag og overnatning på hotel.
Dag 7
Kiwifrugtfarm, termisk aktivitet, hangi, Rotorua
Den lille grønne velsmagende frugt, kiwien, er blevet New Zealands nationalfrugt og en stor eksportartikel. Vi besøger en kiwiplantage og hører om produktionen og smager på frugten. (entré og rundvisning inkl.). Frokost på en lokal café (inkl) Rotorua ligger i en vulkansk kløft midt på Nordøen og er centrum for termisk aktivitet - og der lugter af svovl i store dele af byen. Rotorua blev grundlagt af maorier for ca. 700 år siden, og endnu i dag har Rotorua-området New Zealands største koncentration af maori indbyggere. I byen går vi en kort tur i byparken, og håber at opleve, at mudderpøle bobler og damp kommer op fra sprækker i gadebelægningen. Om aftenen skal vi til et festligt maori kulturarrangement med hangi middag, musik og underholdning. Hangi er ordet for maoriernes festmiddag, hvor maden, indhyllet i blade og bark, tilberedes i underjordiske ovne ved varmen fra undergrunden. Kartofler og majs bliver kogt i kurve dyppet direkte i den kogende undergrund. Maoriernes underholdning er dans og musik. Kvinderne jonglerer med pomponer og synger. Mændene viser, hvordan krigsdansen med opspærrede øjne, vilde grimasser med tungen langt ude af halsen og høje kampråb uden tvivl både har skræmt fjender og opildnet dem selv (inkl.) Efter arrangementet han man mulighed for at se New Zealands vingeløse nationalfugl: kiwi-fuglen – i fangeskab. Den er på størrelse med en stor høne. Hotel i Rotorua.
Dag 8
Huka falls, kvægfarm, Tongariro Nationalpark
Vi indleder dagens oplevelser med Huka Falls, der betyder ”det skummende vand” på maori, for her fosser 220.000 liter turkisfarvet vand 11 meter ned pr. sekund. Vandet i udnyttes til el-produktion af kraftværker. Herefter besøg på en lokal kvægfarm, hvor vi ser og hører om driften. Ethvert besøg på en privat matrikel giver anledning til gode snakke og en indsigt i kultur og levevilkår, som ikke ellers er mulig. Lake Taupo er resterne af en gammel stor vulkan, der spyede og spruttede i flere omgange. Til sidst var vulkanen helt udtømt og faldt sammen til søen Lake Taupo, som i dag er New Zealands største sø. Madpakken fra hotellet spises undervejs (inkl.). Tongariro Nationalpark (UNESCO) er især kendt for sine 3 vulkaner. Området med ”de hellige bjerge” blev givet til New Zealands regering i 1887, og de var ikke blot New Zealands første nationalpark, men også verdens første. Eftermiddagen er til oplevelser i den fantastiske natur. Hvis vejret tillader det, tager vi med en skilift (inkl.) op til kanten af krateret på Mt Ruapehu - ca 2020 meter over havet. Her ligger en café med en helt ubeskrivelig udsigt. Man kan gå videre op til 2300 meter – en meget smuk tur, der er alle kræfterne værd. Man går frem og tilbage, så man kan vende om, når højdemeterne overstiger ens kræfter. Vi overnatter på to moteller i skisportsstedet Ohakune ganske kort derfra. På moteller er det almindeligt, at man får morgenmaden til opbevaring i køleskabet aftenen før – det giver også mulighed for en morgen i eget tempo. Middag på en lokal restaurant (inkl.).
Dag 9
Wellington, Te Papa museet
Vi kører af sted mod Wellington fra morgenstunden, New Zealands hovedstad på Nordøens sydspids. Frokost på café (inkl). Byen har ca 400.000 indb. Og kaldes populært Windy City, pga. den megen vestenvind i byen. Vi besøger nationalmuseet Te Papa, som er New Zealands stolthed. Ved hjælp af moderne teknologi vises interessante udstillinger om maorikulturen, indvandringens historie samt udstillinger om natur og landskaber. Vi besøger museet (entré og rundvisning inkl.) Derefter køres en kort byrundtur, hvor vi fx passerer Parlamentet, regeringsbygningerne, St. Pauls Cathedral, Civic Square, Kunstmuseet m.m. Ruten afhænger af lokale forhold. Aftenen og middag er på egen hånd – rejselederen giver oplæg til mulighederne i Wellington. Overnatning på hotel i centrum.
Dag 10
Fri formiddag, færge til Sydøen
Hele formiddagen er til fritid og afslapning i eget tempo. Ca kl. 14.00 sejler vi med færgen over Cook Strædet fra Wellington til Picton, en sejltur på ca. 3½ timer (færgetur inkl.). Den sidste del af turen gennem Picton fjorden mellem de mange små øer og landtanger er utrolig smuk – vi håber på godt vejr. I mange vige kan man se flydere fra muslingefarme. Under hver flyder hænger et tov, som muslingerne dyrkes på. I Picton kører vi mod vest til byen Nelson. Turen går gennem smukke landbrugsområder. Her er vingårde, frugtplantager og humlemarker. New Zealand er berømt for sine vine, som især fremstilles på Pinot Noir druen. Vi ankommer til Nelson, der er grundlagt af englændere. Byen og området er et yndet feriested for lokale og udlændinge på grund af de mange solskinstimer og den behagelige stemning. Hotel i Nelson de næste 2 dage.
Dag 11
Abel Tasman Nationalpark, regnskov, Torrent Bay
Med madpakken (inkl.) i rygsækken tager vi på heldagstur til Abel Tasman Nationalpark på Sydøens nordvestlige hjørne. Vi sejler med vandtaxa langs kysten til Ancorage Bay inde i Abel Tasman Nationalparken (vandtaxa inkl.), og spiser frokost på de gule sandstrande kranset af palmer og frodig vegetation. Med lokale rangers som guider tilbydes gåture i regnskoven. Eller man kan bade og slappe af. Retur sidst på dagen med vandtaxi til Kaiteriteri, hvorfra en bus kører os tilbage til Nelson. Aftenen er på egen hånd.
Dag 12
Guldfund, Westport
Vi kører mod Sydøens vestkyst, der er et stort naturreservat. De fleste strækninger er øde, fredelige og storslåede. Mere end 75 % af kyststrækningerne er under national beskyttelse. De fire store nationalparker på Sydøen (15 % af landets samlede areal) er på UNESCO´s verdensarvsliste på grund af den helt unikke flora, fauna og geologi. Let frokost undervejs (inkl.). Sidst på dagen besøg ved et lille lokalt museum (inkl), der viser en lillebitte bid af Sydøens guldhistorie – her blev gennem årene fundet virkelig store mængder guld. Guldfeberen ramte New Zealand omkring 1870. Folk fra både Vesten og Kina valfartede til Vestkysten og Queenstown i håb om få del i de hurtige penge. Det var et hårdt, barsk og beskidt liv. For nogle lykkedes missionen: Et par brødre fandt fx på få dage 87 pund guld. Ofte var det dog servicering af guldgraverne, der var mest indbringende – især kineserne forstod værdien af den forretningsmulighed og dyrkede grønsager, som blev solgt i dyre domme til de sultne guldgravere. Hotel og middag (inkl) i Westport.
Dag 13
Pancake Rocks, Fox eller Franz Josef gletsjeren
Turen går sydpå langs den forrevne vestkyst. Flotte panoramaudsigter til havet, hvor mange delfiner og sæler lever tæt på kysten. Ved Punakaiki opleves de ejendommelige ”pandekageklipper”. Havet har eroderet de lagdelte klipper, heraf navnet Pancake Rocks. Når vind og hav står rigtigt udsender klipperne prustelyde, idet bølgerne slår ind under klippehullerne. Turen går videre langs kysten med stop ved flotte naturscenerier. New Zealands grønne sten (jade eller green stone) findes kun på vestkysten. Green stone havde en stor betydning for maorierne, som de forarbejdede til smykke-amuletter, økser, mejsler og våben. Jadesmykker sælges nu som souvenir i hele New Zealand, men især i vestkystens butikker. Vi nærmer os de store gletsjere: Franz Josef og Fox. De er en del af et meget stort sammenhængende ismassiv i de sydlige Alper med i alt 140 gletsjere. Vi oplever en af gletsjerne, men besøget afhænger af det ustadige vejr og andre lokale forhold. Gletsjerne har de sidste 5 år trukket sig langt tilbage, og hvor ismasserne før standsede deres fremløb ved den tætbevoksede kystregnskov tæt ved vejen, så er der nu længere op til p-pladserne og derefter ca 7 km gåtur t/rt til udkigspunkterne. Dog er det fortsat en oplevelse at se en gletsjer ned i en tempereret klimazone. (Ved Mt Cook opleves også gletsjere). Mulighed for tilkøb af helikoptertur ind over ismasserne, hvis vejret tillader det. Middag og overnatning ved Franz Josef.
Dag 14
Haast passet, bungy, Queenstown
Formiddagen bringer os igennem nogle af New Zealands mest øde og mennesketomme landskaber. Stop ved storslåede naturscenerier. Vi følger den gamle rute ind i landet og krydser bjergkæden via Haast passet. Turen fortsætter langs søerne Wanaka og Hawea. Den mest berømte af kiwiernes vilde aktiviteter er utvivlsomt Bungy Jump. New zealænderen A.J. Hackett opfandt Bungy-Jump i 80’erne, men fandt ikke det store publikum. Det ændrede sig radikalt, da han på ulovlig vis sprang ud fra Eiffeltårnet i Paris. Mulighed for et 43 meter Bungy Jump (ikke inkl. men plejer at være gratis for folk over 75 år) i kløften over Kawarau, der regnes for det ”rigtige” sted. Midt på eftermiddagen ankommer vi til Queenstown. Mange scener fra Tolkiens ”Ringenes Herre” er optaget i bjerglandskaberne omkring byen Queenstown ved søen Wakatipu. Næppe noget sted på jorden er naturen så overdådig i storhed. Med en gondol kommer vi til bjergtoppen, hvor vi nyder en dejlig middag og den fantastiske udsigt over området (gondol og middag inkl.). Overnatning i Queenstown.
Dag 15
Queenstown: Dag på egen hånd. Skippers Canyon
Dagen er til fri disposition. Om formiddagen er der mulighed for at tilkøbe en fantastisk halvdagstur op i Skippers Canyon, langt fra den almindelige turistrute. I 16 personers 4-hjulstrækkere transporteres vi ad den 22 km lange bjergvej op i til nogle af de mest storslåede naturscenerier i New Zealand. Vejen er til tider smal og der er langt ned. På turen vil man også se originale efterladenskaber fra guldgraverne som de blev forladt for 120 år siden, da guldårene i New Zealand var tømt: graveudstyr, skakter, simple hytter mm. Inkluderet i udflugten er en ca. 20 min sejltur i jetbåd – en new zealandsk opfindelse i adrenalin-kategorien, som alle imidlertid kan være med til. Køreturen (jetbåd, entré, rundvisning og køretur i specialbyggede køretøjer tilkøb.). Dagen kan også bruges til afslapning, shopping, en stille sejltur, vingårdbesøg (kan bestilles på hotellet dagen før) mv. – alt i eget tempo. Om eftermiddagen kan anbefales en gåtur i naturen omkring Queenstown. New zealænderne bruger selv deres fantastiske natur i rigt mål – de er ivrige efter at cykle, mountainbike, vandre, stå på ski, løbe, fiske, sejle osv. Der er vandreruter overalt i New Zealand inddelt i sværhedsgrader. Et meget velfungerende statsdrevet ”ranger”-korps, vedligeholder stier og vandrehytter ude i vildmarken. En anden opgave DOC påtager sig, er at modtage vandreturisternes oplysninger om, hvilken vandretur de tager på – for at vide, hvor der skal ledes, hvis uheldet er ude. Overnatning i Queenstown.
Dag 16
Farmbesøg, glowworms, Te Anau
Vi kører mod Te Anau. Turen fører os igennem smukke dale langs bjerge med iskapper. Besøg på et stort, moderne og aktivt landbrug med især får. Farmeren beser sine jorde med helikopter. Farmeren fortæller om landbrugets vilkår i NZ samt om hans moderne guldeventyr. Da det er en aktiv gård, afhænger oplevelserne på gården af, hvilke dyr, der er hjemme. Evt fårehundedemonstration. Vi spiser frokost på gården (rundvisning og frokost inkl.) Te Anau ligger ved det kæmpestore naturområde Fiordland Nationalpark (UNESCO) på 1,25 mio. hektar (1/3 af Danmark) – et øde, fredet og ubefolket landskab. Ved aftentide sejler vi over Te Anau søen for at besøge en mørk grotte med glowworms (inkl.). Larverne er selvlysende for at tiltrække og indfange insekter, som de lever af. De sidder i hundredtusindvis på vægge og lofter i grotten, og er et fascinerende syn. Overnatning i Te Anau.
Dag 17
Sejltur på Milford Sound
I dag skal vi igen opleve utrolig naturskønhed - denne gang i Fiordland Nationalpark, hvor fjorden Milford Sound ligger. På vejen passerer vi det ene smukke landskab efter det andet samt Homer Tunnelen i 945 meters højde – en mørk og smal tunnel, der på egen vis synliggør, hvor besværligt det har været at lave en farbar vej gennem den frodige Fiordland Nationalpark. Kea papegøjer plejer at hilse på alle biler, der dukker op fra tunnelen. Vi når frem til den berømte fjord Milford Sound, 22 km lang og to km bred omgivet af majestætiske bratte granitklipper. Mange vandfald pryder klippesiderne, det længste tordnende vandfald er 520 meter. Forfatteren Rudyard Kipling kaldte stedet for verdens ottende vidunder. Vi sejler ud på fjorden (inkl.) og nyder det smukke sceneri, hvor der også er gode muligheder for at se delfiner og sæler. Den smalle fjord med det sorte vand er op til 380 meter dyb, og havbiologerne opdager stadig nye fiskearter i dybet. Frokosten købes ombord. Retur til Te Anau. Fotostop ved en af de smukke spejlsøer. Mulighed for en gåtur i det storslåede landskab. Til hotellet i Te Anau til middag (inkl.) og overnatning.
Dag 18
Dunedin, konge albatrosser, blå pingviner
Vi forlader hotellet i Te Anau og kører tværs over Sydøen. Vi passerer bjergkæder, landbrugsområder, flere småbyer og kommer til byen Dunedin. Byen blev grundlagt af skotter i 1848, deraf det skotske navn. Indkvartering på hotel i Dunedin, efterfulgt af byrundtur i Dunedin. Øst for Dunedin ligger halvøen Otago med flere dyrereservater, som vi besøger. Vi kører helt ud på spidsen af halvøen, hvor den barske blæst fra Stillehavet, der her kan blæse uhindret hele vejen rundt om Jordkloden, gør det muligt for verdens største mågeart, konge albatrossen at lande og lette – uden meget kraftig vind kan de store fugle med 3 meters vingefang ikke lette. Konge albatrossen yngler kun ganske få steder i verden, og kun på ubefolkede og utilgængelige steder. Men Otago halvøen er undtagelsen, her kan man komme helt tæt på de imponerende fugle. Vi får en guidet tur ind i yngleområdet og får indblik i disse mægtige fugles liv og færden. Er vi heldige ser vi unger, der er på størrelse med en dansk gråand. Middag i centrets café (Guidet tur, besøgscenter, middag inkl.). Efter middagen tager vi til en nærliggende strand, hvor der venter endnu en stor oplevelse. I tusmørket går vi til stranden og oplever, når den blå pingvin kommer hjem fra havet og bliver modtaget af sultne unger (inkl.) Tilbagekørsel til hotellet i Dunedin omkring kl 22.30.
Dag 19
Kuglesten og Mount Cook
Vi forlader Dunedin-området og kører nordvest i retning mod Mount Cook – New Zealands højeste bjerg (3754 m). Undervejs gør vi flere interessante stop. Ved byen Hampden er stranden ganske unik. Fra de rå og stejle skrænter ”føder” jorden store, kuglerunde sten kaldet boulders. Stenene er op til 130 cm i diameter og er en slags ”knudesten”. Forskere er uenige om, hvordan de dannes. Sydøst for den lille by Duntroon findes et andet specielt naturområde, som mange turister overser. Undergrunden her består af 25 mio. år gamle sandsten, der ved vand, vind og regn eroderes til de mærkværdigste former. Vi spadserer en lille tur mellem de skulturelle sten. Den medbragte frokost (inkl.) spises et smukt sted. Mount Cook er New Zealands højeste bjerg (3754 m) og opkaldt efter landets kortlægger James Cook. Køreturen op mod Mount Cook er usædvanlig smuk. Åbne vidder, azur-blå søer, vandfald, snedækkede bjergtinder og den reneste luft. Ankommet til Mount Cook er der mulighed for at tage med en lokal bus til dalen, hvor Tasman gletsjeren ender. Hvor gletsjeren ender i søen, dannes store isbjerge. I mindre både sejler vi tæt på de flydende isbjerge, og måske smager vi på 300 år gamle krystal-is. Vi sejler tæt på den enorme gletsjer, der er 27 km lang og 600 meter tyk og som jævnligt kælver (bus- og sejltur tilkøbes). Man kan også vælge at gå en tur mellem bjergene, se på alpeblomster, alpine papegøjer og nyde bjergluften. Anbefales kan også den interessante mindre udstilling om James Cooks bedrifter i bjergene og generelt om bjergbestigning, som ses i besøgscentret og på hotellet The Hermitage. Gratis. Vi forlader Mount Cook området og kører til vores hotel i den mindre by Twizel. Middag på hotellet.
Dag 20
Lake Tekapo, farmbesøg med overnatning
God tid denne morgen. Vi kører hen til den lokale laksefarm i en af New Zealands rene floder og køber helt friskfanget og frisktilberedt laks, til vores senere frokost (frokost inkl.) Herefter kører vi til den helt turkisblå sø Lake Tekapo eller Lake Pukaki og holder picnic. Mulighed for gåture langs søen på egen hånd. Derefter kører vi østover for at møde vores værtsfamilier, der velvilligt åbner deres hjem for os. Besøget er en unik mulighed for at kommer ind i et privat hjem, møde en almindelig new zealandsk familie og lære om kultur og traditioner. Vi indkvarteres i små grupper af 2-8 personer på gårdene, og vi sørger for, at der er engelskkyndige i alle grupper. Værtsfamilierne er vant til at have udenlandske gæster, så samtalerne plejer at forløbe godt (gårdbesøg inkl.). Medbring gerne lidt private billeder af jeres familie og bolig. Middag på gårdene.
Dag 21
Christchurch, fly til Sydney, Australien
Efter morgenmad på gårdene mødes vi igen ved bussen og kører mod Christchurch, der blev grundlagt i 1850 og er New Zealands 3. største by med ca 300.000 indbyggere. Christchurch ligger i et område, der jævnligt mærker jordskælv, og i 2011 blev byen igen ramt af et voldsomt jordskælv, der ødelagde flere af byens berømte bygninger, bl.a. den smukke domkirke. Genopbygningen af byen vil tage flere år. En kort byrundtur før vi kører til lufthavnen og flyver til Sydney. Vel ankommet til Australien kører vi direkte med vores bus til vores helt centralt beliggende hotel i Sydney.
Dag 22
Byrundtur, Sydney Opera, fritid
Dagen starter med en interessant city-tour i bus rundt i Sydney med lokal guide, hvor man vil fornemme, hvorfor Sydney er så eftertragtet at bo i – der er skønne udsigter, strande, grønt, luftigt og sommerferie-stemning overalt. Pga. stram spildevandspolitik er vandet i Sydney Harbour nu blevet vældig rent, hvilket har medført at hajerne er steget betragteligt i antal. Derfor tilbyder mange strande en stort bur, som man kan bade trygt indenfor. Cityturen starter i The Rocks, som er den ældste bydel i Sydney, stedet hvor de første europæere bosatte sig omkring 1788. Herfra er der en fantastisk udsigt til den store bro, der forbinder den nordlige og den sydlige del af byen, Harbour Bridge fra 1924. Videre til Chinatown og den rå klippekyst ved indløbet til Sydney Harbour, med brusende vandstrømme. Videre til stranden Bondi Beach med de mange surfere, og som nogen vil huske fra beachvolley-turneringen under OL i 2000 (city tour inkl.) Sydney Operaens muslingeskaller tegnet af danske Jørn Utzon er blevet et arkitekturikon på verdensplan og vartegn for Sydney. Vi får en guidet rundvisning i operaen og hører dens historie (rundvisning inkl). Eftermiddagen er til flere indtryk på egen hånd. Anbefales kan en vandretur over Harbour Bridge, med en fantastisk udsigt samt fine illustrationer og billeder af broens historie. Sydney Akvarie: et imponerende akvarium, hvor man går i et rør med akvarier omkring sig og over sig. Alverdens fisk, hajer og akvareller fra bl.a. Great Barrier Rief. Hyde Park Barracks fortæller den spændende historie om de 50.000 straffefanger der blev sendt til Australien i årene 1819-1848 og som udgør den oprindelige hvide befolkning. Australian Museum rummer en spændende udstilling om alt inden for Australiens geologi, natur og udviklingshistorie. Også aboriginal-udstilling. Rejselederen vil være behjælpelig med råd og tips. Overnatning på hotel.
Dag 23
Tid på egen hånd. Hjemrejse
Mulighed for de sidste oplevelser i Sydney. Afrejse fra Sydney Lufthavn om aftenen.
Dag 24
Hjemkomst
Hjemkomst til Danmark midt på dagen – mange store oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

  • Rejse med fly: Kastrup – Auckland – Christchurch – Sydney – Kastrup
  • Flyskatter og lufthavnsafgifter pr. 23.03.2017
  • Hotelovernatning på gode turisthoteller 3+4* i New Zealand jf. program.
  • 2 overnatninger i Sydney på 3* meget centralt beliggende hotel
  • Morgenmad hver dag
  • 8 frokoster
  • 13 middage
  • Forplejning på alle fly
  • Erfaren dansk rejseleder med på hele rejsen fra Danmark t/rt.
  • Alle fælles udflugter jf. programmet
  • Entreer, sejlture, landbrugs/produktionsbesøg, nationalparkafgifter:
   • Auckland Museum med rundvisning
   • Entré Skytower
   • Dinnercruise ved Bay of Islands
   • Entré Waitangi Treaty Grounds – New Zealands vugge
   • Entré Kaurimuseet – de kæmpestore træer
   • Kiwifrugtfarm med rundvisning
   • Besøg på aktiv privat kvægfarm
   • Maori festmiddag med dans og fortælling ude i skoven. Hangi. Kiwifuglen
   • Mulighed for 7-8 mindre gåture: bl.a. i Tongariro Nationalpark (vulkanområde), i Abel Tasman Nationalpark (palmeskov og strande), ved en af vestkystgletsjerne (kystregnskov), ved Queenstown (storslåede naturscenerier med snedækkede bjerge, kløfter og søer), ved Milford Sound (skov og sø), ved Mount Cook (bjergstier). Varighed: ½-1 time. Antallet af gåture afhænger af vejr og dagenes forløb
   • Entré nationalparker: Tongariro, Abel Tasman, Paparoa, Aoraki, Wesland Taipoutini, Fiordland
   • Ski-lift ved Mt. Ruapehu vulkanen
   • Nationaluseet Te Papa m. rundvisning
   • Færge Wellington-Picton
   • Gåture i Abel Tasman Nationalpark med lokal ranger inklusiv sejltur til/fra Torrent Bay
   • Vingård – rundvisning
   • Entré guldgraver
   • Naturfænomenet Pancake Rocks
   • En af de store gletsjere: Franz Josef gletsjeren og Fox gletsjeren
   • Kawarau bro
   • Gondol til Bob’s Peak m. middag højt over Queenstown.
   • Besøg på aktiv privat storfarm med får
   • Grotte-sejltur og entré til lysende glowworms
   • Cruise på Milford Sound med mindre skib tidligt på dagen – naturoplevelse i særklasse
   • Naturguide og entré ved Konge Albatrosser
   • Naturguide og entré hos blåøjede pingviner
   • Privat indkvartering på lokale landbrug i små grupper – unik oplevelse
   • Rundvisning med guide i Sydney Opera
   • Citytour, 3½-4 timer med lokalguide, i Sydney
  • Moderne 4**** bus i New Zealand
  • Bustransfer mellem hotel og lufthavn i Sydney
  • Lokale afgifter, vejskatter
  • Informationsmøde før afrejse for deltagere
  • Administrationsgebyr
  • Detaljeret håndbog over rejsen
  • Obligatorisk bidrag til Rejsegarantifonden.
  • Udvidet Rejsebureau ansvarsforsikring
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Private forsikringer, drikkevarer, øvrige måltider, drikkepenge til chauffører, private lommepenge, afrejseafgift i NZ, visum til Australien (pt. gratis online), evt. øvrige entreer

Muligheder for tilkøb:

Jeeptur og jetboat i Skippers Canyon             kr. 955,-
Tasman Gletsjer sejltur ved Mt. Cook             kr. 820,-

 

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Rejsens pris er beregnet efter skatter, afgifter og valutakurs pr. 23.3.2017 (kurs NZ$ 4,84 og Au$ 5,27). Vi tager forbehold for ændringer i skatter, valutakurs og afgifter. Vi tager forbehold for ændringer i programmet.
Krav til fysik: selvhjulpen og godt gående. Minimum 25 deltagere på rejsen. Max 32 deltagere.
Mols Rejser er medlem af rejsegarantifonden nr. 1626

Se kort over rejsen her