New Zealand - landbrug og natur

Dette er en rundrejse på både Nord- og Sydøen med et meget varieret program til både kultur, historie og den helt fantastiske natur. Samt landbrug og fødevareproduktion i New Zealand. Det er en kulturrejse for folk med interesse for landbrug – det er ikke en faglig rejse. Se listen over de mange produktionsbesøg, som gør rejsen helt unik nedenfor.

Landbruget i New Zealand har altafgørende betydning for landets økonomi – kun overgået af turismen. Af landets knap 4.5 millioner indbyggere er ca. én million beskæftiget i landbruget og landbrugsrelaterede erhverv. 70 procent af eksportindtægterne kommer fra landbruget. Der er omkring 25.000 erhvervslandmænd i New Zealand. Hovedparten af økonomien er baseret på mælkelandbrug med ca. seks millioner malkekøer. Derefter kommer fåreproduktionen med over 30 millioner får på både høj og lavland og sidst er der ca. 5 millioner kødkvæg.
Landbruget blev frataget alle dets støtteordninger i 1980’erne.

New Zealand er et fantastisk smukt land med en enestående, alsidig og i mange tilfælde uberørt natur. Landets 3 klimazoner gør det muligt at opleve vidt forskellig flora og fauna inden for meget korte afstand. 8000 mm regn om året på Vestkysten, 300 mm regn/år på Østkysten, tempereret kystklima i Syd og subtropisk klima i nord er de klimatiske facts, der skaber de fantastiske landskaber.

New Zealands isolation har beriget øen med et helt specielt dyreliv uden et eneste rovdyr – med vingeløse og forsvarsløse fugle samt mange pungdyr. De første maorier kom til landet i 800 tallet fra Polynesien. Europæerne opdagede landet i 1700-tallet, da hollænderen Abel Tasman opdagede landet fra søsiden. Men det blev den engelske opdagelsesrejsende James Cook, der entrede landet. I 1800 tallet blev New Zealand for alvor befolket samt engelsk koloni.
Nu er landet et topmoderne vestligt land.

Bemærk. Mange ydelser er inkluderet i det meget alsidige program:

 • 15 produktionsbesøg, herunder farme med får, kødkvæg, malkekvæg, hjorte, planteavl, vin, humle og frugt. Osteri. Allflex øremærker, dyreskue, dyreauktion
 • Stort besøg hos et dansk landmandspar, der har slået sig ned i New Zealand
 • Alle udflugter og entréer, på nær 3 tilkøb
 • Mere end ½ pension
 • Ingen hele dage på egen hånd
 • Erfaren dansk rejseleder på hele rejsen fra Danmark.
 • Udrejse til Auckland, hjemrejse fra Christchurch, mindsker kørsel.
 • Hotelhvile i Dubai på udrejsen, mindsker jetlag betragteligt
 • Naturoplevelserne på denne rejse er bjergtagende

Se den komplette liste under “Inkluderet”

Sidste udkald for tilmelding d 15. august 2018

Tidspunkt27. okt - 15. nov 2018
Pris 46.750 kr
Enkeltvær.+ 8.460 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse fra Kastrup. Hotelhvile i Dubai
Afgang fra Kastrup med flyselskabet Emirates midt på eftermiddagen. Mellemlanding og hotelhvile i Dubai (6-7 timers hvile). Det gør den lange rejse mere bekvem og mindsker jetlag .
Dag 2
Udrejse fortsat
Flyrejsen fortsætter.
Dag 3
Ankomst Auckland. Maritime Museum, Skytower
Vi ankommer til Auckland Lufthavn ved lige før frokost og bliver hentet af vores bus. Auckland, der er New Zealands største by med en tredjedel af landets befolkning. Byen er især berømt for dens smukke beliggenhed med havet til flere sider – byen kaldes da også City of Sails med 80.000 sine sejlbåde. Auckland, der tidligere var landets hovedstad, er bygget på 60 vulkaner, og de tre højeste vulkaner giver et markant landskab og fine udsigtspunkter. Vi kører direkte til byens fiskemarked og får her frokost (fish and chips) efterfulgt af en rundvisning – masser af fisk fra havene på den sydlige halvkugle, auktionslokalet mv. Efter de mange timer i flyveren, har vi godt af en lille gåtur, så vi spadserer den korte vej til New Zealand Maritime Museum, der har en fin udstilling om de første indvandrere, der kom til landet. Både maoriernes ankomst i 800 tallet og langt senere englænderne. I starten af I 1840 boede ca 2000 europæer i landet. Man må imponeres over, at landets indbyggere på kun små 200 år og med et forholdsvist lille indbyggertal har formået at udvikle et samfund helt på højde ethvert vestligt land. Det har krævet oceaner af hårdt arbejde, vilje og tålmodighed. Vi får en kort rundvisning i udstillingen. Herefter skal vi op i byens vartegn Sky Tower, der blev indviet i 1996 og er 328 højt. Vi tager elevatoren til tårnets top, hvor vi nyder den fantastiske udsigt over byen. Indkvartering på hotellet og middag.
Dag 4
Farm med får og kvæg, kiwifrugt, Rotorua. Mulighed for hangi
Efter morgenmaden forlader vi Auckland og kører sydpå, hvor vi besøger en gård i bjergene (420 ha) med 2000 moderfår, 350 nye avlsdyr, 3000 lam og 400 Friesian kvæg. Landmanden er tidligere formand for en lokal landbrugsorganisation og tidligere formand for New Zealand Farm Environment Trust. Under 5% af New Zealand er under plov, til gengæld benyttes ca. 70% af landet til græsning. Fårehold er gået tilbage fra ca 61 mio får i 1989 til pt. ca 30 mio får. New Zealand er dog fortsat en af verdens største eksportører af både uld og lammekød (efter Australien). Kvægbrug er i samme periode gået frem – både malkekvæg og kødkvæg. Den store landbrugsreform sidst i 80’erne, hvor støtteordningerne blev skåret væk medførte store forandringer i landbruget. Effektiviseringer, sammenlægninger og afhændelse af de mindst lønsomme aktiviteter blev gennemført over hele landet. Vi spiser frokost på farmen – og hvis vi er heldige er der fårehundedemonstration (afhængig af dagens gøremål på gården) Den lille grønne velsmagende frugt, kiwien, er New Zealands nationalfrugt og en stor eksportartikel. Vi besøger en kiwiplantage og hører om produktionen og smager på frugten. Rotorua ligger i en vulkansk kløft midt på Nordøen og er centrum for termisk aktivitet - og der lugter af svovl i store dele af byen. Rotorua blev grundlagt af maorier for ca. 700 år siden, og endnu i dag har Rotorua-området New Zealands største koncentration af maori indbyggere. Hvis tiden tillader det, går vi en kort tur i byparken, hvor man kan opleve at mudderpøle bobler og damp kommer op fra sprækker i gadebelægningen. TILKØB: Om aftenen er der mulighed for at opleve et maori kulturarrangement med hangi middag, sang og musik. Hangi er ordet for maoriernes festmiddag, hvor maden, indhyllet i blade og bark, tilberedes i underjordiske ovne ved varmen fra undergrunden. Kartofler og majs bliver kogt i kurve dyppet direkte i den kogende undergrund. De traditionelle håndværk: træskæring, kurveflet og ansigtstattovering bliver også forevist. Også maoriernes traditionelle danse bliver forevist med stor indlevelse. Kvinderne jonglerer med pomponer og synger. Mændene viser, hvordan krigsdansen (haka) med opspærrede øjne, vilde grimasser med tungen langt ude af halsen og høje kampråb uden tvivl både har skræmt fjender og opildnet dem selv. Aftenen er et turistshow, men alt, man oplever, har dybe rødder i maoriernes kultur – og foregår stadig. Flere new zealandske landshold bruger således haka-dansen som ”kampråb” før hver kamp. Hotel i Rotorua.
Dag 5
Maori landsby og maori farm, Huka Falls, termisk kraftværk
Vi indleder dagen med at besøge en maori landsby, hvor vi får en interessant guidet rundvisning og hører maoriernes historie, deres kultur før og efter europæernes indflydelse, økonomi, religion mv. Herfra kører vi til en farm (får, kvæg, hjorte) ejet af Maori Trust. Farmen er på 1890 ha, heraf er ca ¼ engområder. Skovbrug og honning er nye forretningsområder. Bæredygtighed er et stort fokus for farmen. Let frokost på gården. Vandfaldet Huka Falls betyder ”det skummende vand” på maori - her fosser 220.000 liter turkisfarvet vand 11 meter ned pr. sekund. Den termiske aktivitet er stærk i området og flere kraftstationer udnytter jordens energi. Stop ved et udsigtspunkt over et kraftværk. Herefter en spadseretur til ”månekratere” – gangbroer fører gennem hedelandskab til kratere, hvor det damper op af jorden. Middag på hotellet
Dag 6
Tongariro National Park, Palmerston North
Lake Taupo er resterne af en gammel stor vulkan, der spyede og spruttede i flere omgange. Til sidst var vulkanen helt udtømt og faldt sammen til søen Lake Taupo, som i dag er New Zealands største sø. Vi kører langs søen sydpå. Tongariro Nationalpark (UNESCO) er især kendt for sine 3 kegleformede vulkaner. Området med ”de hellige bjerge” blev givet til New Zealands regering i 1887, og den var ikke blot New Zealands første nationalpark, men også verdens første. Vi håber på godt vejr, når vi går en tur i den fantastiske natur. Medbragt madpakke. Herefter kørsel mod Palmerston North. Middag på hotellet.
Dag 7
Mælkeproduk., husdyrauktion, fuglepark, vingård, Masterton
Dagen starter med et besøg på en nærliggende mælkeproduktion med 220 Friesian køer. I Feilding besøges en af de største fåre- og kvægauktioner på den sydlige halvkugle med masser af levende dyr. Frokost købes på det lokale fredags-marked med grønsager, frugt, planter mv. Vi kører sydøst på til landområderne ved Masterton. Undervejs besøg ved fugleparken Pukaha Mt Bruce - her kan man bl.a. opleve den sky, vingeløse og efterhånden sjældne national fugle Kiwi, den mørkeblå Kokako, den grønlige og frække papegøje Kaka mm. New Zealand var et sandt paradis for fugle før mennesket satte sine ben i landet. Dengang fandtes ingen pattedyr (kun en enkel flagermusart), ingen hunde, katte, mus, rotter osv. Fuglene havde derfor kronede dage og flere fuglearter blev efterhånden vingeløse og temmelig store og rendte rundt i skovbunden. Besøg på en lokal vingård, hvor vinbonden Paddy viser rundt, og fortæller den spændende historie om hans familie. Hans bedstefar udvandrede fra England i 1936 og startede Te Whanga Station op – nu med 700 Angus kvæg og 10.000 får. Men Paddy ville gerne noget andet og lod familien klare Te Whanga, mens han tog til Australien for at lære om vindyrkning. Og i 1996 vender han tilbage til NZ for at starte sin egen vingård op. Ankomst til hotellet i Masterton. Middag på lokal restaurant.
Dag 8
Hjortefarm, Allflex øremærker, osteri, Wellington
Vi kører af sted mod Wellington fra morgenstunden, New Zealands hovedstad på Nordøens sydspids. Herefter besøg hos familien Allflex, der står bag det verdensomspændende firma med identifikations-øremærker til husdyr. En lokal guldsmed og familien Allflex startede idéen op sammen, og nu er det virkelig big business. Familien bor på en parklignende farm med Charolais kvæg og hjorte – vores besøg vil have fokus på hjorte og øremærkerne. Frokost i den mindre hyggelige by Greytown med historiske træhuser i kolonistil med veranda og træudskæringer. Besøg hos et lokalt osteri inkl. smagsprøver. Ankomst til Wellington med ca 400.000 indb. Byen kaldes populært Windy City, pga. den megen vestenvind i byen. Der køres en kort byrundtur, hvor vi fx passerer Parlamentet, regeringsbygningerne, St. Pauls Cathedral, Civic Square, Kunstmuseet m.m. Ruten afhænger af lokale forhold. Herefter aften og middag på egen hånd. Hvis tiden tillader det, kan besøg på nationalmuseet Te Papa kan anbefales. Ved hjælp af moderne teknologi vises interessante udstillinger om maorikulturen, indvandringens historie samt udstillinger om natur og landskaber. Aftenen og middag er på egen hånd – rejselederen er behjælpelig. Overnatning på hotel i centrum.
Dag 9
Færge til Sydøen, dansk landmandspar
Vi sejler med færgen over Cook Strædet fra Wellington til Picton, en sejltur på ca. 3½ timer. Den sidste del af turen gennem Picton fjorden mellem de mange små øer og landtanger er utrolig smuk – vi håber på godt vejr. I mange vige kan man se flydere fra muslingefarme. Under hver flyder hænger et tov, som muslingerne dyrkes på. Vi kører direkte til et spændende besøg hos et dansk landmandspar, der for 25 år siden fik udlængsel og rejste til new Zealand for at slå sig ned. Nu ejer de to gårde med henholdsvis Jersey malkekvæg samt får/fedekvæg. Vi oplever begge gårde og hører samtidig parrets livshistorie. Sen frokost hos parret. Turen går videre gennem smukke landbrugsområder. Her er vingårde, frugtplantager og humlemarker. Vi ankommer til Nelson, der er grundlagt af englændere. Byen og området er et yndet feriested for lokale og udlændinge på grund af de mange solskinstimer og den behagelige stemning. Hotel i Nelson de næste 2 dage. Middag på egen hånd.
Dag 10
Fri formiddag, Ringen, humleproduktion, bryggeri
Morgen, formiddag og frokost i eget tempo. Lige efter frokost besøger vi Jens Hansens smykkeværksted i Nelson – her blev den ikoniske ring til ”Ringenes herre” tegnet af guldsmeden, som udvandrede fra Danmark i 1968. Hans søn Halfdan har nu forretningen. I dette område møder synet mange humlemarker med de karakteristiske høje humlestænger. Vi besøger en humleproducent og hører om produktionen. Og senere får vi en rundvisning, middag og smagsprøver på et lokalt bryggeri.
Dag 11
Vestkysten, Pancake Rocks, guldfund
Vi kører mod Sydøens vestkyst, der er et stort naturreservat. De fleste strækninger er øde, fredelige og storslåede. Mere end 75 % af kyststrækningerne er under national beskyttelse. De fire store nationalparker på Sydøen (15 % af landets samlede areal) er på UNESCO´s verdensarvsliste på grund af den store mangfoldighed i planter, dyr og fugle, bl.a. lever Kea og Kaka papegøjerne her. Vi passerer Buller distriktet, der i 1929 oplevede så voldsomme jordskælv, at flodlejet hævedes 5 meter. Turen går langs den forrevne vestkyst. Flotte panoramaudsigter til havet, hvor mange delfiner og sæler lever tæt på kysten. Ved Punakaiki opleves de ejendommelige ”pandekageklipper”. Havet har eroderet de lagdelte klipper, heraf navnet Pancake Rocks. Det var også i dette område guldfeberen ramte New Zealand omkring 1870 – folk fra både Vesten og Kina valfartede til Vestkysten og Queenstown for at få del i de hurtige penge. Det var et hårdt, barsk og beskidt liv. Men for nogle få lykkedes det at finde en guldåre: Et par brødre fandt fx på få dage 87 pund guld og andre historier verserer. Ofte var det dog servicering af guldgraverne, der var mest indbringende – især kineserne forstod værdien af den forretningsmulighed og dyrkede grønsager, som blev solgt i dyre domme til de sultne guldgravere. Vi besøger et gammelt guldgraverområde. Middag og overnatning på hotel.
Dag 12
Jadesten, trætopvandring i kystregnskoven, gletsjer
Turen går videre langs kysten med stop ved flotte naturscenerier. New Zealands grønne sten (jade eller green stone) findes kun på vestkysten. Green stone havde en stor betydning for maorierne, som de forarbejdede til smykke-amuletter, økser, mejsler og våben. Jadesmykker sælges nu som souvenir i hele New Zealand, men især i vestkystens butikker. Den tempererede kystregnskov er præget af tæt kratagtig bevoksning med masser af hængende lav og mos på grenene helt ude ved kysten. Blot få hundrede meter længere inde i landet består kystregnskoven af højere træer som: bregnetræer, sydbøg og sydlige slægter af nåletræer. I dette område skal vi gå 20 meter over jorden oppe blandt trætoppene på aluminiumsgangbroer. Fantastiske views i fugleperspektiv til både de snedækkede Sydlige Alper, til Det Tasmanske Hav og ned i trætoppene. Vi nærmer os de store gletsjere: Franz Josef og Fox. De er en del af et meget stort sammenhængende ismassiv i de Sydlige Alper med i alt 140 gletsjere. Vi håber at opleve en af gletsjerne forholdsvis tæt på, men besøget afhænger af det ustadige vejr og andre lokale forhold. Gletsjerne har de sidste 5 år trukket sig langt tilbage, og hvor ismasserne før standsede deres fremløb ved den tætbevoksede kystregnskov tæt ved vejen, så er der nu længere op til p-pladserne og derefter ca 7 km gåtur t/rt til udkigspunkterne. (Ved Mt Cook opleves også gletsjere). Middag og overnatning i Fox.
Dag 13
Haast passet, jetboat-tur med picnic, Wanaka
Formiddagen bringer os igennem nogle af New Zealands mest øde og mennesketomme landskaber. Stop ved storslåede naturscenerier. Lige før vi følger den gamle rute ind i landet og krydser bjergkæden via Haast passet, skal vi ud af bussen og ombord på jetbåde, der sejler os op ad Haast floden på safari. En spektakulær naturoplevelse med gode informationer undervejs om de store mennesketomme naturområder. Picnic frokost undervejs. Vi kører over passet - vejen var tidligere kendt for transport af jade. Gåtur ved Bluepools. Og ankomst til vores smukt beliggende hotel ved søen Wanaka og byen af samme navn. Byen er et populært skisportssted om vinteren, om sommeren er det de dejlige søer, der frister. BBQ-dinnercruise på Lake Wanaka omgivet af grønne bjerge med snetinder.
Dag 14
Wanaka: Dag på egen hånd. Mulighed for jeeptur
Wanaka ligger utroligt smukt i kanten af søen og omgivet af bjergtagende natur. Dagen er til fri disposition i eget tempo. TILKØB: Om formiddagen er der mulighed for at tilkøbe en halvdagstur op i bjergene bag byen. I 4-hjuls-trukne jeeps kører vi op ad bjergveje til nogle af de mest storslåede naturscenerier i New Zealand, flodsenge, isdækkede bjergtoppe, grønne bjerge - langt væk fra den almindelige turistrute. Tværs over store græsningsarealer kører man fra udsigtspunkt til udsigtspunkt. Lokale landmænd har fritidsjob som chauffører og guider – og de fortæller interessant om high country farming. Om eftermiddagen kan anbefales en gåtur eller en cykeltur (udlejes på hotellet) i den overdådige natur omkring Lake Wanaka. New zealænderne bruger selv deres fantastiske natur i rigt mål – de er ivrige efter at cykle, mountainbike, vandre, stå på ski, løbe, fiske, sejle osv. Der er vandreruter overalt i New Zealand inddelt i sværhedsgrader. Et meget velfungerende statsdrevet ”ranger”-korps, DOC, vedligeholder stier og vandrehytter ude i vildmarken, hvor kun vandrere og helikoptere kan komme frem. En anden opgave DOC påtager sig, er at modtage vandreturisternes oplysninger om, hvilken vandretur de tager på – for at vide, hvor der skal ledes, hvis uheldet er ude. Dagen kan også bruges til afslapning, shopping mv. – alt i eget tempo og på egen hånd. Overnatning i Wanaka.
Dag 15
Historisk by, ferskenavler, Dunedin, konge albatrosser og blå pingviner
Vi forlader Wanaka og kører tværs over Sydøen til Dunedin helt ud ved østkysten. Stop i Cromwells gamle bydel, hvor flere bygninger fra 1870’erne, da guldgraverne valfartede til området, er bevaret. I området dyrkes rigtig meget frugt, og vi besøger en frugtavler med stenfrugter – sikkert fersken eller abrikos. Frokost på et gammelt hotel med en smuk beliggenhed. Vi kører langs bjergkæder, gennem landbrugsområder og gennem flere småbyer og kommer til Dunedin. Byen blev grundlagt af skotter i 1848, deraf det skotske navn. Indkvartering på hotel efterfulgt af kort byrundtur. Øst for Dunedin ligger halvøen Otago med flere dyrereservater, som vi besøger. Vi kører helt ud på spidsen af halvøen, hvor den barske blæst fra Stillehavet, der her kan blæse uhindret hele vejen rundt om jordkloden, gør det muligt for verdens største mågeart, konge albatrossen at lande og lette – uden meget kraftig vind kan de store fugle med 3 meters vingefang ikke lette. Konge albatrossen yngler kun ganske få steder i verden, og kun på ubefolkede og utilgængelige steder. Men Otago halvøen er undtagelsen, her kan man komme helt tæt på de imponerende fugle. Vi får en guidet tur ind i yngleområdet og får indblik i disse mægtige fugles liv og færden. Er vi heldige ser vi unger, der er på størrelse med en dansk gråand. Middag i centrets café. Efter middagen tager vi til en nærliggende strand, hvor der venter endnu en stor oplevelse. I tusmørket går vi til stranden og oplever, når den blå pingvin kommer hjem fra havet og bliver modtaget af sultne unger. Tilbagekørsel til hotellet i Dunedin omkring kl 22.30.
Dag 16
Kuglesten og Mount Cook
Vi forlader Dunedin-området og kører nordvest i retning mod Mount Cook – New Zealands højeste bjerg (3754 m). Undervejs gør vi flere interessante stop. Ved byen Hampden er stranden ganske unik. Fra de rå og stejle skrænter ”føder” jorden store, kuglerunde sten kaldet boulders. Stenene er op til 130 cm i diameter og er en slags ”knudesten”. Forskere er uenige om, hvordan de dannes. Den medbragte picnicfrokost spises et smukt sted. Mount Cook er New Zealands højeste bjerg (3754 m) og opkaldt efter landets kortlægger James Cook. Køreturen op mod Mount Cook er usædvanlig smuk. Åbne vidder, azur-blå søer, vandfald, snedækkede bjergtinder og den reneste luft. TILKØB. Ankommet til Mount Cook er der mulighed for at tage med en lokal bus til dalen, hvor Tasman gletsjeren ender. Hvor gletsjeren ender i søen, dannes store isbjerge. I mindre både sejler vi tæt på de flydende isbjerge, og måske smager vi på 300 år gamle krystal-is. Vi sejler tæt på den enorme gletsjer, der er 27 km lang og 600 meter tyk og som jævnligt kælver (bus- og sejltur tilkøbes). Man kan også vælge at gå en tur mellem bjergene, se på alpeblomster, alpine papegøjer og nyde bjergluften. Anbefales kan også den interessante mindre udstilling om James Cooks bedrifter i bjergene og generelt om bjergbestigning, som ses i besøgscentret og på hotellet The Hermitage. Gratis. Vi forlader Mount Cook området og kører til vores hotel i den mindre by Twizel. Middag på hotellet.
Dag 17
Laksefarm, Lake Tekapo, farmbesøg med overnatning
od tid denne morgen, førvi kører hen til den lokale laksefarm i en af New Zealands rene floder og køber helt friskfanget og frisktilberedt laks, som vi senere skal spise til frokost sammen med vores på forhånd indkøbte salat, brød og vin. Ved den helt turkisblå sø Lake Tekapo holder vi picnic i forhåbentlig strålende vejr. Derefter kører vi østover og kommer ind i de store landbrugsområder vest øst for bjergene kaldet Canterbury Plains. Her møder vi vores værtsfamilier, der velvilligt åbner deres hjem for os. Besøget er en unik mulighed for at kommer ind i et privat hjem, møde en almindelig new zealandsk familie og lære om kultur og traditioner. Vi indkvarteres i små grupper af 2-8 personer på gårdene, og vi sørger for, at der er engelskkyndige i alle grupper. Værtsfamilierne er vant til at have udenlandske gæster, så samtalerne plejer at forløbe godt (gårdbesøg inkl.). Medbring gerne lidt private billeder af jeres familie og bolig. Middag på gårdene.
Dag 18
Farm med planteavl, Christchurch
Efter morgenmad på gårdene mødes vi igen ved bussen og kører til en gård (1000 ha) med planteavl, beliggende i de store landbrugsområder på østsiden af De Sydlige Alper, kaldet Canterbury Plains. På Canterbury Plains dyrkes stort set al hvede og 95% af specialafgrøderne. Vestenvinden ude fra oceanerne rammer De Sydlige Alper, vinden presses op og de regner af. Det betyder at Canterbury Plains ikke får meget nedbør (ca 650 mm om året). Om sommeren ligger temperaturen omkring 30 grader og en tør fønvind kan hurtigt brænde planterne af - så kunstvanding er nødvendig. Picnic frokost på gården. Christchurch blev grundlagt i 1850 og er New Zealands 3. største by med ca 300.000 indbyggere. Christchurch ligger i et område, der jævnligt mærker jordskælv, og i 2011 blev byen igen ramt af et voldsomt jordskælv, der ødelagde flere af byens berømte bygninger, bl.a. den smukke domkirke. Genopbygningen af byen vil tage flere år. En kort byrundtur. Hotel i Christchurch. Sidste fælles middag.
Dag 19
Dyrskue i Christchurch. Hjemrejse.
konkurrencer – fra bedste tomat til fåreklipning mv. Vi har god tid til at se det hele og til at nyde de sidste oplevelser. Midt på eftermiddagen kører bussen os til Christchurch Lufthavn, hvor vi flyver hjemad kl 18:45. Mellemlanding i Dubai (ingen overnatning).
Dag 20
Hjemkomst
Ankomst i Kastrup Lufthav kl 12:45 – rigtig mange oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

  • Fly: Kastrup – Auckland – Christchurch – Kastrup. Inkl hotelværelse i Dubai
  • Hotelovernatning på gode turisthoteller, 3½+4½*
  • Morgenmad hver dag
  • 11 frokoster
  • 12 middage
  • Forplejning på alle fly
  • Erfaren dansk rejseleder med på hele rejsen fra Danmark t/rt.
  • Alle fælles udflugter jf. programmet
  • Entreer, landbrugs/produktionsbesøg, nationalparkafgifter, sejlture:
   • Entré Skytower
   • Fiskemarked Auckland, rundvisning
   • Maritim Museum Auckland, entré og rundvisning
   • Produktionsbesøg:
    • Fåre- og kvægfarm, Nordøen
    • Kiwifrugtfarm, Nordøen
    • Maori farm, Rotorua, Nordøen
    • Mælkeproducent, Nordøen
    • Får- og kvægauktion, Feilding, Nordøen
    • Rundvisning og smagsprøver på vingård, Masterton, Nordøen
    • Hjortefarm, Charolais og Allflex øremærker, Carterton, Nordøen
    • Osteri inkl smagsprøver
    • Stort besøg hos danske gårdejere, Jersey malkekvæg, får, kødkvæg, Sydøen
    • Humleproducent, Motueka, Sydøen
    • Rundvisning bryggeri inkl middag og smagprøver, Nelson
    • Frugtplantage – stenfrugt som abrikos og fersken, Cromwell, Sydøen
    • Planteavlsgård, Canterbury Plains, Sydøen
    • Entré på laksefarm
    • Privat indkvartering på lokale landbrug i små grupper
   • Fåre- og kvægauktion, rundvisning
   • Dyrskue Christchurch, entré
   • Mulighed for 5-6 mindre gåture: bl.a. i Tongariro Nationalpark (vulkanområde), ved én af kystgletsjerne (kystregnskov), ved Blue Pools, ved Wanaka (storslåede naturscenerier med snedækkede bjerge, kløfter og søer), ved Mount Cook (bjergstier). Varighed: ½-1 time. Antallet af gåture afhænger af vejr og dagenes forløb
   • Entré nationalparker: Tongariro, Mt Cook
   • Maori Landsby, rundvisning
   • Færge Wellington-Picton
   • Termisk aktivitet, Craters of the moon, entré
   • Fuglepark Mt Bruce, rundvisning og entré
   • Guldhistorien, entré
   • Trætopvandring, entré
   • Jetboat safari op ad Haast floden inkl. picnic
   • BBQ dinnercruise Lake Wanaka
   • Naturfænomenet Pancake Rocks
   • Konge Albatrosser, naturguide og entré
   • Pingviner, naturguide og entré

   

  • Moderne 4**** bus i New Zealand
  • Lokale afgifter, vejskatter
  • Informationsmøde før afrejse for deltagere
  • Administrationsgebyr
  • Detaljeret håndbog over rejsen
  • Obligatorisk bidrag og ekstra indskud til Rejsegarantifonden
  • Udvidet Rejsebureau ansvarsforsikring
  • Obligatoriske drikkepenge til lokale guider
Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Private forsikringer, drikkevarer, øvrige måltider, drikkepenge til chauffører, private lommepenge, afrejseafgift i NZ, evt. øvrige entreer

Muligheder for tilkøb:

Jeeptur op i bjergene Wanaka                           kr. 990,-
Tasman Gletsjer sejltur ved Mt. Cook           kr. 755,-
Hangi, maori kultur aften                                      kr. 575,-

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Rejsens pris er beregnet efter skatter, afgifter og valutakurs pr. 24.02.2017 (kurs NZ$ 4,42). Vi tager forbehold for ændringer i skatter, valutakurs og afgifter. Vi tager forbehold for ændringer i programmet. De mange oplevelser på aktive gårde og fødevareproduktion afhænger af hvad, der lige foregår den dag, vi er på besøg.
Krav til fysik: helt selvhjulpen og godt gående. Minimum 20 deltagere på rejsen, max 34 gæster
Mols Rejser er medlem af rejsegarantifonden nr. 1626

Se kort over rejsen her