Kroatien UDSOLGT Split, Sibernik, øhavet, lokale oplevelser

Rejsen er udsolgt

Otte dage til dejlige Kroatien med det blå hav, dejlige temperaturer, gode lokale oplevelser hver dag og mere end 3/4 pension samt vin 3 dage.
Oplev de kringlede og stemningsfulde smalle gader med blomsterprydede vinduer i historiske Trogir, Sibernik og Split (UNESCO). Flere besøg ved produktion af lokale madvarer: fåreosteproducent på den vindomsuste Pag med maki-vegetation, saltsyderi som har været en særdeles lukrativ forretning, dalmatisk tørret skinke og vinbonde. Kroatiens natur er i fokus på udflugten til nationalparken Krka med de flotte vandfald og det rig fugleliv. Besøg ved fæstning Klis og ørnecenter. En dag med klart blåt vand, små charmerende øer og smukke strande – hvem kan ønske sig mere? Panoramasejlads mellem øerne, hvor man kan nyde de flotte udsigter og det gode liv.
Det hyggelige familienejede hotel ligger helt ud til den mindre havnefront i Tisno, hvor man kan spadsere over stenbroen over til øen Murter. Samme hotel alle dage.

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Sydvestjysk Landbo Senior – alle er meget velkommen.
Gruppen og rejseleder flyver fra Hamborg. Busopsamling: Vejle, Bramming, Ribe.
Meget få pladser tilbage – fly på forespørgsel. Mulighed for at flyve Kbh-Split på egen hånd.

Tidspunkt19. sep - 26. sep 2017
Pris 8.750 kr
Enkeltvær.+ 920 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse fra Hamborg – Split
Opsamlingsbus fra Bramming til Hamborg, med fly til Split kl 13:00, ankomst midt på eftermiddagen. Velkommen til Dalmatien – den smukkeste region i Kroatien. Det blå Adriaterhav, de stemningsfulde historiske byer, de mange ubeboede øer, indlandet med bjerge, vinmarker, olivenlunde og maki. Krigen i 90'erne satte en brat stopper for turismen, men nu er Kroatien igen på fode. Krigen var hård ved landet og dets indbyggere, og hvis man kigger på alle husenes nye røde tegltage, forstår man hvilke massive ødelæggelse, den forårsagede. Med bus til byen Tisno til Hotel Borovnik 3* på øen Murter. Her bor vi alle 8 dage. Hotel Borovnik er et dejligt beliggende familieejet hotel lige ud til havnemiljø med små butikker og caféer. Lille swimmingpool på hotellet. Mulighed for at bade i havet fra den offentlige strand (små perlesten) 200 m væk.
Dag 2
Trogir og Dalmatiske røget skinke
Udflugt til byen Trogir. Guidet byvandring i Trogir med lokal guide. Trogir har en historisk bykerne med snævre gyder og stræder belagt med store sten (UNESCO). Byen er præget af de forskellige folkeslag, der har regeret i byen: Grækerne grundlagde byen, senere blev byen beskyttet af byzantinerne, af saracenerne, af den ungarske konge og fra 1420 det venetianske styre. Smukke romanske kirker, renæssance og barok bygninger. Fra Trogir kører vi til ROCA – en lille svinefarm, der selv producerer den dalmatiske røgede skinke (prosciutto). Gården er et miks af turisme og landbrug. I hyggelige rustikke omgivelser nyder vi en frokost med lokale delikatesser på stedet. Middag på hotellet
Dag 3
Bådudflugt i Murter øhav
Sejltur ud i det Kroatiske øhav. Klart blåt vand, små charmerende øer og smukke strande – hvem kan ønske sig mere? Panoramasejlads mellem øerne, hvor man kan nyde de flotte udsigter og det gode liv. Frokost på båden inklusiv velkomstdrink og vin/vand/juice. Båden lægger til på den lille ø Vrgada i en skjult bugt, hvor der er mulighed for en spadseretur og at dyppe sig i det tillokkende vand. Tilbage i Tisno er der god tid til at nyde hotellet, det dejlige vejr og byens caféer. Tilbud om spadseretur i nærområdet. Fælles middag.
Dag 4
Murter øen og National Park Krka
Dagen starter med en lille køretur rundt på Murter Øen. Dejlige udsigter åbenbarer sig overalt – sol, bugter, vige, blåt vand, små huse og klippestrande. Stop i den lille by ved marinaen og mulighed for en spadseretur. Derefter kører vi ind i landet til National Park Krka, 142 km2 og oprettet i 1985 for at beskytte naturen omkring de nedre strækninger af floden Krka, der munder ud i Sibenik-bugten. Parken har et især et rigt fugleliv med bl.a. sølvhejre. Men den er mest kendt for sine imponerende vandfald – det største fald er 800 m højt og vandet falder ned over 17 afsatser. Spadseretur langs vandet på stier og broer. Middag på hotellet.
Dag 5
Sibenik og Jurlinovi dvori
Dagens udflugt går mod syd langs kysten til Jurlinovi Dvori. Jurlinovi Draga er et lille lokalhistorisk museum for Dalmatisk kultur og historie. Gården er bygget i det 16. eller 17. århundrede, og er nu drevet af staten som arkitektoniske arv. Vi bliver budt velkommen med hjemmelavet brandy, mandler og tørrede figner. Herfra køres mod Sibenik med den meget hyggelige gamle bydel med blomsterprydede vinduer og en smuk katedral, der blev stærkt beskadiget under krigen. Efter mange års restaurering står kirken igen flot. Gåtur rundt i byen. Fælles middag på hotellet.
Dag 6
Nin og Pag, ostefabrik, salt
Dagsudflugt nordpå til byen Nin og den store, golde ø Pag. Nin salt – det hvide guld – er blandt de fineste salte i Europa med en høj procent af jod. Gennem tiderne har salthandel været en meget lukrativ forretning, og saltsletterne har været årsag til flere krige. Besøg i saltsyderi. Vi kører over den lille bro til øen Pag, 63 km lang, tør og stenet. Stengærder, bygget gennem århundrede, ses overalt. Det forblæste ydre skyldes Bora-vinden, der blæser inde fra fastlandet. Øen er især kendt for sin smagfulde fåreost. De 30.000 får græsser på de udstrakte områder med maki med bl.a. salvie og timian. Boravinden strør salt over al vegetation – og samlet giver det en ekstra kraftig fåremælk og en aromatisk ost. Besøg på lokal ostefabrik. Pag er også kendt for fantastisk smukke og fine kniplinge, som syes med nål. Fælles middag på hotellet.
Dag 7
Falkecenter og vingård
Udflugt til Šibenik Falconry Centre, grundlagt i år 2000 for at beskytte landets rovfugle. En stor del af centrets daglige arbejde består i at modtage tilskadekomne fugle, for senere at sætte dem ud i naturen igen. Besøg og opvisning i centret. På turen tilbage til Tisno, vil vi stoppe ved en lokal vingård. Smagsprøver. Tid til de sidste oplevelser i Tisno. Fælles middag på hotellet.
Dag 8
Klis fæstning og Split. Hjemrejse
Fra morgenen køre vi ind i landet gennem mindre bjerge til fæstningen Klis på toppen af en klippe. Besøg i fæstningen. Herfra til Split, der ligger smukt placeret helt ud til Adriaterhavet. Sightseeing i Split. Split er Kroatiens næststørste by og en sprudlende by med både tradition og modernitet. Mulighed for at besøge Diocletians palads (UNESCO) - et stort romersk palads, hvoraf kun en lille del er tilbage. Alternativt kan man nyde stemningen, restauranterne og butikkerne mellem de gamle mure, hvor det har summet af liv i tusinder af år. Med fly hjem til Hamborg og med bus til Bramming. Hjemkomst ca midnat – mange dejlige oplevelser rigere.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

– Opsamlingsbus (Vejle-Bramming-Ribe-Hamborg t/r)
– Fly Hamborg – Split (1 mellemlanding) (Mulighed for Kbh – Split på egen hånd) Alle fly på forespørgsel.
– 7 nætter på Hotel Borovnik 3*
– Halvpension inkl vin 3 aftener (½ flaske pr person)
– 4 frokoster: 1 på bådturen 1 café-frokost, 2  picnic frokoster
– Dansk rejseleder på hele rejsen DK t/rt
– Alle udflugter og entréer
– Bus i Kroatien
– Lokalguide i Trogir og Split
– Besøg ROCA – Dalmatisk lufttørret skinke
– Bådudflugt i øhavet kl 9 – 14
– Indgang til National Park Krka
– Vinsmagning på vingård
– Jurlinovi dvori entré inkl. brandy
– Indgang til Nin Saltsyderi, Pag ostefabrik
– Entré Falke Center, Fæstningen Klis
– Skatter, afgifter og bidrag til Rejsegarantifonden samt EU ansvarsforsikring

Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige drikkevarer og måltider, drikkepenge og private forsikringer.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Hotel Borovnik er et godt familieejet 3*** turisthotel. Hotellet ligger ved havnemiljø med små butikker og caféer. Lille swimmingpool. Mulighed for at bade i havet ved den offentlige strand (små perlesten) 200 m væk. Alle værelser med privat brusebad og toilet. Værelser er af uens indretning og størrelse.
Ud- og hjemrejse: Gruppen og rejseleder flyver fra Hamborg. Busopsamling: Vejle, Bramming, Ribe. Mulighed for at flyve Kbh-Split på egen hånd (til dagsprisen).
Valuta: Kroatiske Kurona
Øvrigt: Prisen er beregnet pr 11.10.2016 ved minimum 30 gæster, max 48. Ret til mindre ændringer forbeholdes. Der tages forbehold for ændringer i valutakurser, skatter, moms og afgifter. Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1626.
Fysik: De historiske bykerner er fulde af trapper og ujævn flisebelægning, derfor skal man være godt til bens og kunne følge med i almindelig gruppen-tempo.
Rejsen er arrangeret i samarbejde med Sydvestjysk LandboSenior – alle  er meget  velkommen.

Se kort over rejsen her