Jul i Milano La Scala museet, Domkirken, Leonardo da Vinci Nationalmuseum for Videnskab og Teknologi, kunstmuseet Museo del Novecento m.m

Vores juleture er tilrettelagt med fokus på velvære og autentiske kulturindtryk, der krydres med interessante seværdigheder og dertil hørende baggrundshistorie.

I år går turen til Milano i Norditalien. For mange er storbyen lig med mode og shopping, hvilket der bliver mulighed for at se nærmere på i de rigt udsmykkede vinduer, når vi befinder os i f.eks. Quadrilatero della Moda ”den gyldne rektangel”, hvor 4 gader består af ren mode. Milano ligger i den norditalienske region Lombardiet, og er Italiens økonomiske og teknologiske førende storby. Bl.a. finder man her landets vigtigste børs og halvdelen af landets internationale selskabers hovedkvarterer.

Foruden at være kendt som messeby, har Milano landets største koncentration af uddannelses- og forskningsinstitutioner med bl.a. fem universiteter. Når man siger Milano, ledes tankerne måske hen på dækfabrikanten Pirelli, bilmærket Alfa Romeo, Campari eller Fernet Branca. Alle kendte ting der har sit ophav i Milano.

På rejsen ser vi nogle af de største turistattraktioner, bl.a. Domkirken, La Scala-museet, kunstmuseet ”Museo del Novecento” samt Bosco Vertical – to beboelseshuse med vertikal ”skov” på murene.

Rejsen ledes af Italiens ekspert Bo Rosasco, der har stor erfaring med grupperejser til hele Støvlelandet og som har ledet vores julerejser i en årrække. Bo er flydende på sproget, har boet i landet i perioder og har en bred kulturhistorisk viden om Italien, rækkende fra baggrundshistorie, kulturtraditioner og gastronomi til erhvervsliv og samfundspolitik i nyere tid.

Vi bor på Windsor Hotel Milan (4*) der er beliggende ca. 2 km fra det absolutte bycentrum. Dobbeltværelser benyttes som enkeltværelse.

Velkommen til jul i Milano!

Tidspunkt22. dec - 27. dec 2018
Pris 10.725 kr
Enkeltvær.+ 1.325 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejsedag
Sporvogn
Vi flyver fra Kastrup til Milano (direkte fly) midt på eftermiddagen. Efter ankomsten til Milano kører vi til Hotel Windsor Milano. Vel ankommet til vort hotel er der indkvartering og middag på hotellet. Efter middagen begiver vi os ud på en lille gåtur i nærområdet.
Dag 2
Museo Teatro alla Scala, Domkirken, Castello Sforzesco og Bosco Verticale
Efter morgenmaden begiver vi os ud i Milanos pulserende liv. Vi tager med metroen ind til byens centrum, hvor vi skal ind og se Museo Teatro alla Scala, der er en del af et af de mest berømte operahuse i verden. Vi får en rundvisning i Teatermuseet, der giver et fint indblik i operaens historie. Man får også et kig ind i den smukke og imponerede teatersal. Herefter går vi den korte afstand hen til Domkirken – en spadseretur på ca. 10 minutter. Vi får en rundvisning i Duomo di Milan, der nogle steder angives til at være den 3. største kirke i verden og andre steder den 4. største. Domkirken er udsmykket med over 3.200 statuer. Heraf er de 2.245 statuer på kirkens ydermure. Den store og imponerende kirke er 158 meter lang og ca. 70 meter bred og 48 meter høj. Inde i kirken er der ikke mindre end 52 søjler til at holde hele. Der er plads til 40.000 personer i kirken. Turen op til taget foregår delvis med elevator. Her kan man studere nogle af de mange statuer. Og så skal man huske at nyde det utrolige vue ud over byen. Efter frokost skal I ud til Castello Sforzesco. Slottet Sforzesco rummer adskillige små museer, bl.a. antikke møbler og træskulpturmuseum, museum med musikinstrumenter og et arkæologisk museum med egyptiske og forhistoriske sektioner. På vej tilbage til hotellet lægges vejen forbi Bosco Verticale – det er to beboelseshøjhuse på henholdsvis 110 og 76m. Det specielle ved disse 2 bygninger er, at der på murene er en vertikal skov med ca. 800 træer, 4.500 buske og 15.00 blomsterplanter. Et flot og specielt syn midt i storbyen. Middagen er i dag på egen hånd, da der måske er mulighed for at komme i La Scala. Vi spiser middag på en restaurant nær hotellet (ikke inkluderet).
Dag 3
Basilika Sant` Ambrogio, Quadrilatero della Moda, Museo del Nocevento. Mulighed for midnatsmesse
Bosco Veritcale, 2 beboelseshøjhuse med vertikal skov
Vi starter dagen med at besøge en af Milanos ældste kirker; basilika Sant` Ambrogio. Fra omkring 400 efter Kristi fødsel har der været en kirke på dette sted. Kirken man ser i dag er dateret tilbage til omkring år 1100. Før man kommer ind i kirken, skal man gennem en flot gård med søjler. Kirken er rig på kunstværker. Vi forlader basilikaen for at opleve noget af det Milano er meget kendt for. Byen er en sand modemetropol og beskrives ofte som hjertet af modeverdenen, hvor man i butiksvinduerne kan se ting af kendte designere som Gucci, Ferragamo, Valentino og Prada. De fleste butikker ligger koncentreret i Quadrilatero della Moda-området. Frokost på egen hånd. Efter frokost mødes vi på et nærmere aftalt sted og spadserer vi til kunstmuseet ” Museo del Nocevento”, der er Milanos førende museum for 1900-tals kunst i et smukt ombygget Palazzo. Museet har en samling på mere end firetusinde værker, men det er kun omkring 350 værker der er udstillet i de ca. 4.000 kvadratmeter. Middag på hotellet. For interesserede er der mulighed for at komme til midnatsmesse.
Dag 4
Tid til egne oplevelser, f.eks. Galleria Vittorio Emanuele, italiensk julefrokost.
Galleria Vittorie Emanuele, arkade med caféer og butikker
Formiddag på egen hånd. Man kan eventuelt se Galleria Vittorio Emanuele II, en smuk gl. arkade med caféer & butikker. Da stort set alt er lukket denne dag, er der god plads til at se og opleve den smukke bygning. Først på eftermiddagen skal vi have en traditionel italiensk julefrokost. Italien har ikke de samme traditioner omkring juleaften den 24. december som vi danskere. Til gengæld er første juledag selve juledagen, der står i familiens tegn. Her spiser man også højtidens største måltid - en julefrokost der starter over middag og kan vare det meste af eftermiddagen og består af et utal af forskellige retter og delikatesser. Bagefter begiver vi os langsomt tilbage til hotellet, hvor der er tid til at slappe lidt af. Vi mødes igen om aften til et let måltid, hvis vi har fået lidt appetit igen. Eller måske for blot at nyde et glas vin på en af de hyggelige barer.
Dag 5
Museo Poldi Pezzoli, Leonardo da Vinci Nationalmuseet, middag i Navigli
Kanalkvarteret Navigli
under 2. verdenskrig, hvor så meget som muligt blev flyttet ud af huset og opbevaret et mere sikkert sted. Og det var godt, for Museo Poldi Pezzoli blev svært beskadiget. I perioden 1946 – 1951 blev huset genopbygget og åbnede igen i 1951. Herefter går turen til Leonardo da Vinci Nationalmuseet for Videnskab og Teknologi – enten til fods eller med offentlig transport. Det forholdsvis lille museum beskriver nogle af Leonardo da Vincis mest berømte opfindelser. Udstillingerne viser hans bidrag til Milanos byplanlægning, kunst, fly, musik, arkitektur og maskiner. Museet opbevarer også nogle af Leonardo da Vincis originale manuskripter. Der er træmodeller af nogle af hans opfindelser. Desuden indeholder museet en del interaktive udstillinger med hans opfindelser, hvor man via touch screen skærme finder ud af, hvordan hans opfindelser blev bygget. Efter en let frokost går turen til Milanos hyggelige kanalkvarter ”Navigli”, hvor vi tilbringer eftermiddagen. Venedig er kendt for sine kanaler, men ikke mange ved at Milano har haft vandveje der er ca. 3 gange så lange. Allerede i 1100-tallet gravede man en kanal med forbindelse til Po-floden, og senere fulgte flere kanaler. Omkring år 1500 forestod Leonardo da Vinci konstruktionen af kanalerne og lavede udkast til sluser, ligesom han havde tilsyn med byggeriet af godt 150 km kanal. Mange af kanalerne er siden hen blevet fyldt op og er omdannet til stærkt trafikerede boulevarder. I dag fremstår Navigli-kvarteret som et af Milanos mest livlige og bohemeagtige kvarterer. Vi spiser middag i Navigli-kvarteret før vi returnerer til hotellet.
Dag 6
Casa Boschi di Stefano. Hjemrejse.
Graffiti på husvæg
I dag er det hjemrejsedag. Efter morgenmaden pakker vi kufferterne og sætter bagagen til opbevaring på hotellet. Herefter tager vi med offentlig transport til Casa Museo Boschi di Stefano. Huset var engang var beboet af kunstner-ægteparret Antonio Boschi og Marieda Di Stefano, som døde i henholdsvis 1988 og 1968. Deres lejlighed blev i 2003 åbnet for offentligheden, hvor man kan se en lille del af den private samling af malerier og skulpturer fra det 20. århundrede (ca. 300 værker ud af 2.000). Vi spiser frokost og vender tilbage til hotellet, hvorefter vi køres til lufthavnen først på eftermiddagen. Der er flyafgang kl. 17:00 med ankomst til Kastrup kl. 19:05
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

·      Helpension undtagen 1 frokost og 2 middage (den dag vi har fået den store julefrokost)
·      Julemiddag juleaften og stor italiensk julefrokost
·      Dansk rejseleder, Bo Rosasco
·      Autoriseret guide flere steder
·      Byrundtur i nogle af Milano’s forskellige bydele
·    Mulighed for midnatsmesse juleaften
·      Alle entréer jfr. program:
          Domkirken med rundvisning og inkl. tagterrassen
          Kunstmuseet ”Museo del Novecento”
          La Scala museet med rundvisning
          Casa Museo Boschi di Stefano
          Slottet Sforzesco med flere små museer
          Leonardo da Vinci Nationalmuseet for Videnskab og Teknologi
          Kunstmuseet ”Poldi Pezzoli”
–       3-dages museumskort (23. – 25. december)

·      Drikkepenge til lokalguider
·      Flybillet Kastrup – Milano inkl. bagage, skatter og afgifter (direkte fly)
·      Lufthavnstransfer
·      Transport med metro m.m.

Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige måltider
Private forsikringer
Drikkevarer
Lommepenge
Drikkepenge til hotel og chauffør
Cityskat; 5,00 € pr. person pr. nat, i alt 25€, som betales direkte til hotellet.

 

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Fysiske krav:
Turene til det man skal se foregår til fods eller med offentlig transport, såvel metro som sporvogn.

Klima:
Gennemsnitstemperaturen i Milano i december ca. 7o C om dagen. Om natten kan opleves frost. DMI angiver en gennemsnitlig nattemperatur på -4o. Byen oplever i gennemsnit sne i omkring 7 dage om året.

Øvrigt:

Desværre er det ikke lykkedes at få billetter til at komme ind og se “Den sidste nadver” af Leonardo da Vinci, da der allerede er udsolgt i hele december måned. Vi er indstillet på at “prøve lykken” sidst på dagen den 23. december, sammen med de deltagere der er interesseret i at se det berømte maleri.

Der tages forbehold for rokeringer samt mindre ændringer i programmet.

Prisen er beregnet efter kendte valutakurser, skatter og afgifter den 22. maj 2018.

Forbehold for ændringer i flytider.

Materialet og kalkulationen er udarbejdet den 22.05.18

Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden med reg.nr. 1626.

 

 

Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

Hotellet:
Det 4**** Windsor Hotel Milan er beliggende ca. 2 km fra det absolutte bycentrum med blandt andet Domkirken og La Scala. Der er nem adgang til offentlig transport, som ofte vil blive benyttet. Alle indkvarteres i værelseskategorien ”Executive”.

Værelserne er gennemsnitlig på 20-22 m2. Dobbeltværelser benyttes som enkeltværelse. Badeværelserne er udstyret med badekar eller bruser. På værelserne er der hårtørrer, telefon, TV, aircondition og gratis ikke-alkoholholdig minibar. Gratis Wi-Fi.

I lobbyen er der et ”te og kaffe hjørne”. Middagene får vi enten på hotellet eller på lokale restauranter i området.