Island - den store rundrejse, 2019 8 dage, Rundrejse med bl.a. virksomhedsbesøg. Fly fra Billund. Kastrup på forespørgsel

Rejsen gentages i 2019 med et næsten identisk program. Nedenfor ligger programmet fra 2018. Mindre justeringer i programmet og prisen forventes.
Ring gerne og bliv skrevet op til det 2019 programmet

Island er store naturoplevelser, vilde landskaber, ren natur og gammel kultur. Vores Island rejse på 8 dage bringer os landet rundt og til afvekslende og enestående naturområder, hvis lige ikke findes noget sted på kloden. Vi oplever vulkaner, geysere, varme kilder, vilde fjelde, lavamarker, isbjerge og isfjelde samt blåt hav. Vi hører om litteraturen i de gamle sagaer og om det moderne Islands politiske, sociale, økonomiske og erhvervsmæssige forhold. Vi besøger et center der i film og billeder fortæller om vulkanudbruddet i 2010 og det at leve med vulkanen som nabo. Besøgscenteret ligger ved en slægtsgård nær vulkanen Eyjafjallajøkull, hvis udbrud skabte stor ravage i 2010. Et interessant og unikt besøg. Vi besøger desuden et stort kraftværk, hvor der venter en spændende og informativ rundvisning.
På rejsen bliver der mulighed for flere mindre spadsereture i de fantastiske landskaber. Vor rejseleder har god viden om Island og vil sikre jer en enestående rejse- og naturoplevelse.

Tidspunkt14. jun - 21. jun 2019
Pris 18.775 kr
Enkeltvær.+ 3.995 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse fra Billund. Reykjavik
Mødetid i Billund Lufthavn kl. 12:30. Der er flyafgang kl. 14:40 direkte til Keflavik. Ankomst Keflavik kl. 15:30. Kastrup: Flyafgang kl. 14:30 med ankomst til Keflavik kl. 15:40. Vi kører straks til verdens reneste hovedstad Reykjavik, hvor vi får en bytur med bus. Vi passerer bl.a. forbi den smukke Hallgrimskirke, Domkirken, Altinget og til den specielle bygning ”Perlan”. Det er 6 store tanke, som hver kan rumme 4 mio. liter vand (vandet er 80o varmt og bruges til opvarmning af husene i Reykjavik). Øverst er en glaskuppel, som rummer en restaurant der roterer og giver en fantastisk udsigt over Reykjavik og omegn. Efter byrundturen kører vi til hotellet, hvor vi bliver indkvarteret. Middag på lokal restaurant
Dag 2
Tingvellir, Geysir og Gullfoss
Efter morgenmaden tjekker vi ud og kører til Hallgrimskirken og efterfølgende til den nye operabygning Harpa ved havnen. Den enestående smukke bygning er skabt af makkerparret bag Københavns Opera, Henning Larsen og Olafur Eliasson samt den islandske arkitekt Batteriid. Operaen blev indviet i august 2011. Vi forlader Reykjavik og kører østpå til Tingvellir, Islands Alting og Europas ældste parlament, hvor der var demokratiske samlinger fra år 930 – 1798. Vi går en tur gennem Almannagja til det gamle tingsted Løgberg. Vi besøger også Islands ældste domkirke Skálholt. Efter frokost kører vi til Islands største turistattraktion Geysir-området, hvor springkilderne sender kaskader af hedt vand 30 m i vejret. Turen går videre til Gullfoss ”Det Gyldne Vandfald”, hvor vandet i 2 fald styrter 32 m ned i en 70 m dyb og 2½ km lang kløft. Middag og overnatning i Laugarvatn.
Dag 3
Kjölur højsletten, Glaumbær og Vidimyri
I dag skal vi opleve det ægte, uberørte Island. Turen går ind over højsletten Kjølur ad grusvej gennem et mennesketomt område mellem gletsjerne Langjökull og Hofsjökull. Vejen er kun farbar få måneder om året. Vi spiser frokost ved de varme kilder i Hveravellir, hvor der er mulighed for friluftsbadning i den naturlige varmepot. Tidligere var stedet berygtet for de fredløse. Vi fortsætter til Nordlandet - Skagafjordur, hvor landmændene især er berømte for hesteavl. Turen bringer os gennem frodige landbrugsområder, dybe dale med lakseelve og besøger den gamle tørvegård Glaumbær. Vi kører det sidste lille stykke vej til Akureyri, der er Nordlandets hovedby. Indkvartering på hotellet, hvorefter der mulighed for at gå en tur i byen og finde et sted at spise middag, som denne dag er for egen regning. Aftentur til havnen og Botaniske Have anbefales.
Dag 4
Myvatn med kogende jord og vulkaner
Ikke alt dufter lige godt
Efter morgenmaden forlader vi hotellet for at køre til Godafoss, gudernes vandfald. Herfra kører vi videre til naturparadiset Mývatn. Området er verdensberømt for sin naturskønhed, sit fugleliv og geologiske særpræg. Vi oplever lavalandskabet med ejendommelige formationer, de mange fugle i fuglereservatet, varm damp der stiger op fra revner og sprækker i jorden, huler fyldt med næsten kogende vand, vulkankratere og meget mere. Vi besøger Myvatn Nature Baths med naturligt varmt geotermisk vand, en meget anderledes badeoplevelse. Entré: 275 kr. og seniorer 175 kr. Derefter besøges de varme kilder med boblende ler og svovl ved Namuskard og vulkankrateret Vidi. Vulkanen Krafla havde i 1980erne flere udbrud. Vi kører derefter over lavahøjsletten Búrfellshraun og det store indlandsplateau til Egilsstadir i øst. Middag og overnatning i Egilsstadir.
Dag 5
Østfjordene
Øst-Island er en stor naturoplevelse med kløftede fjelde og indskårne fjordarme med små fiskerbygder. På den ene side fjordene og det store hav, på den anden side fuglefjelde med tusinder af ynglende havfugle. I Stödvarfjördur besøges Petras interessante stensamling, indsamlet fra hele Island. I Djupivogur ligger endnu smukke huse fra danskertiden. Middag og overnatning på hotel i Höfn.
Dag 6
Isbjerge, Skaftafell Nationalpark, Skogar hjemstavnsmuseum
En fascinerende tur langs Islands højeste gletsjer Vatnajökull på 2119 m. Ved lagunen Jökulsárlón brækker gletsjerstykker af og danner isbjerge i de ejendommeligste former. Mulighed for sejltur i specialbyggede både på det rolige vand, så man på nærmeste hold kan se de smukke isbjerge (kr. 350,- bestilles ved køb af rejsen). Turen går videre til nationalparken Skaftafell og ismasserne fra Skaftafellsjöklen. Der er mulighed for en spadsere-tur til Svartifoss. Vi kører ind i gletsjeren Vatnajökulls enorme afsmeltningsområde, hvor uhyre ørkenlignende sandsletter gennemstrømmes af talrige smeltevandselve. Herfra fortsætter vi til hotellet nær Hvolsvöllur med et ophold undervejs ved hjemstavnsmuseet i Skogar. Indkvartering og middag.
Dag 7
Dyrholay, gårdbesøg, kraftværk
Efter morgenmaden kører vi til klippen Dyrholay halvøen, der er hjemsted for mange søfugle. Vi spadserer op til fuglefjeldene og søpapegøjernes reder. Efter denne imponerende naturoplevelse i den friske luft, kører vi til slægtsgården Thorvaldseyri ved foden af vulkanen Eyjafjallajøkull. Her er et besøgs-center med film og udstilling om, hvordan det var at være helt tæt på vulkanudbruddet i 2010, hvor alt blev dækket af et tykt lag aske. Efter dette interessante besøg kører vi mod Reykjavik. Vi gør stop ved et stort kraftværk, hvor der venter en spændende og informativ rundvisning. Sidst på eftermiddagen kører vi ind til Reykjavik til overnatning. Aftensmad på egen hånd.
Dag 8
Hjemrejse
Tidlig afrejse fra hotellet mod lufthavnen. Afrejse fra Keflavik kl. 08:00 og ankomst Billund kl. 12:45 - mange dejlige naturoplevelser rigere. Kastrup: afrejse fra Keflavik kl. 08:30 med ankomst til Kastrup kl. 13:25.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

– Flyrejse Billund/Kastrup – Keflavik , 23 kg in-checket bagage
– Busrejse i islandsk bus
– 7 overnatninger på gode hoteller. Se mere under bemærkninger
 – Fuldt udflugtsprogram
– 7 x islandsk morgenmadsbuffet
– 5 x aftensmad inkl. kaffe
– Rejsen indeholder:
– Busrundtur i Reykjavik: Perlan – Hallgrimskirken – 
Domkirken – Det nye operahus, Haspa
– Den Gyldne Cirkel med Tingvellirsletten – Almannagja k
løften – Skalholt Domkirke
– Besøg ved vandfaldene Godafoss, Gullfoss, 
Svartifoss
– Besøg ved Djævelens Køkken og Krafla vulkanen
– Køretur over Kjölur højsletten
– Besøg ved Geysir – søen Myvatn – lavamarken 
Dimmuborgir
– Besøg på Glaumbær og Petras stensamling
– Besøg i Den botaniske Have i Akureyri – havnen i 
Akureyri
– 
Besøg på kraftværk med rundvisning
– Fortælling om diverse programpunkter
– Dansk rejseleder med stor erfaring i Island
– Bidrag til Rejsegarantifond og EU ansvarsforsikring
– Lufthavnsafgift og skat Billund-Keflavik

Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Drikkevarer, øvrige måltider, drikkepenge til chaufføren samt private forsikringer og selvvalgte entreer.
Tilkøb:
– Myvatn Nature Baths:
under 65 år: kr. 275,-
over 65 år:   kr. 175,-
– Sejltur ved isbjergene: kr. 350,-

Tilkøbene bestilles ved køb af rejsen.

Se bemærkninger her

Bemærkninger

– På alle hoteller er der bad og toilet på værelserne med undtagelse af hotellet i Akureyri, hvor der er fælles faciliteter.
Der er brusekabiner
– Alle hoteller har restaurant
– Valuta: islandske kroner
– Nogle udflugter er afhængige af vejret og gennemføres kun ved godt vejr.
– Der tages forbehold for prisændringer i entreer, afgifter, skatter, valuta, moms m.v.
– Prisen er beregnet ud fra kendte entreer, afgifter, skatter, moms, valuta pr. 24.10.2017
– Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes
– Mols Rejser er medlem af Rejsegarantifonden med registreringsnummer 1626

Rejseleder: Lisbeth Bay Schmidt, som har stor viden om Island, er med på hele turen. Hun møder jer I Billund lufthavn ved udrejsen og er sammen med på hele rejsen.

 

Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

– Krav til fysik: Rejsen er uegnet for dårligt gående
– På alle hoteller er der bad og toilet på værelserne med undtagelse af hotellet i Akureyri, hvor der er fælles faciliteter.
Der er brusekabiner
– Alle hoteller har restaurant