Bach Festival i Leipzig 2019 Med hele seks koncerter inkluderet og fuldt program

Rejsen gentages i juni 2019 (evt med mindre justeringer)
Nedestående pris er fra 2018 – prisen i 2019 foreligger i løbet af efteråret 2018. En mindre justering må forventes.

Tag med os på oplevelsesrejse ind i musikkens verden i Tysklands musikalske centrum. Med hele seks unikke koncerter er der lagt op til ekstraordinære kulturoplevelser i vidunderlige omgivelser og i historiske rammer.

Den store internationale Bach Festival, der hvert år afvikles over 10 dage med et righoldigt koncert- og korprogram, bliver rejsens omdrejningspunkt. I dette spektakulære forum vil vi bl.a. opleve værker af J. S. Bach, Händel, Chopin og Schostakowitsch.  Vi oplever nogle af tidens store Bach-fortolkere både som solister og som dirigenter, og oplever det verdensberømte drengekor Thomaner Drengekor.
Dertil kommer koncert i Gewandhaus’ store koncertsal og koncert i Nikolaikirche

Mellem de musiske indslag har vi byvandring i Leipzig, besøg på Bach Museet og i Mendelsohnhaus samt heldagsudflugt til byen Weimar med lokalguide og byvandring i den Unesco-fredede bymidte. vi besøger også med rundvisning den verdensberømte pianofabrik Blüthner Piano.

Gennem hele forløbet ledsages vi af Aksel Krogslund Olesen, der er konservatorieuddannet musiker, komponist og højskolelærer. Flere gange indbyder Aksel til oplæg og musikfortælling på hotellet, hvor vi vil høre historien og høre om musikværkerne.
Hotellet er 4-stjernet og attraktivt beliggende i inderste centrum, så vi er i gåafstand til det hele.
Busrejsen udgår fra Kolding Banegård, Christiansfeld og Rødekro pendlerplads.

 

Tidspunkt07. jun - 13. jun 2019
Pris 9.990 kr
Enkeltvær.+ 1.700 kr
Tilmelding og info:75 87 12 12
Dag 1
Udrejse fra Jylland til Leipzig, indkvartering og velkomst
Busrejsen udgår Kolding busstation kl. 08:00, Christiansfeld kl. 8:30, Rødekro kl. 09:15. Tiderne er afstemt med togenes ankomst fra hhv. København/Århus samt Esbjerg. Den samlede dagskørsel Kolding-Leipzig er 650 km. Kørsel mod Leipzig. Undervejs i bussen bliver der givet introduktioner til de kommende dages program og musikoplevelser. Frokostpause og nødvendige stop undervejs gennem Tyskland. Ankomst til kultur- og musikbyen Leipzig først på aftenen. I Leipzig indkvarteres vi på det meget centralt beliggende Seaside Park Hotel, hvorfra vi er i gåafstand til byens koncerter. Aftensmad kan købes på hotellet eller på restaurant i byen.
Dag 2
Oplæg, byvandring, Bach Museet, koncert i Nikolaikirche
Morgenmad på hotellet. Morgensamling på hotellet 8:30 – 10:00. Aksel Krogslund gennemgår dele af ugens musikprogram. Herefter tilbyder vi om formiddagen en guidet byvandring i Leipzigs historiske bykerne med lokalguide. Efter frokostpausen besøger vi samlet Johan Sebastian Bach Museet. Resten af dagen er til fri disposition og middag. Om aftenen går vi til Nikolaikirche, hvor vi kl. 20:00 skal nyde Kantaten-Ring 1 af J.S.Bach: Nun komm der Heiden Heiland, BWV 61 og flere kantater. Solister, Monteverdi kor under ledelse af Sir John Flint Gardiner.
Dag 3
Mendelsohn Haus, Koncerthaus Gewandhaus
Vi nyder hotellets dejlige morgenbord, og derefter går vi samlet til Mendelsohn Haus, hvor vi guides rundt og bringes ind i Mendelsohns liv og musik. Frokostpause i Leipzig. Kl. 14:00 indbyder Aksel Krogslund gruppen til samling på hotellet, hvor Aksel byder på musikforelæsning over emnet: Komponisten J. S. Bach. Efter aftensmaden går vi til Leipzigs store koncerthus Gewandhaus. I musikhusets store koncertsal opfører Gewandhaus´ store orkester under ledelse af Emmanuelle Haim og solist Lenneke Ruiten ”Grosses Concert”. G.F.Händel: Concerto grosso G-Dur, HWV 319, op. 6 Nr.1, Suite i G dur HWV 350, Suite i F dur HWV 348 og Da quell giorno fatale HWV 99
Dag 4
Højmesse, frieftermiddag, koncert i Salles de Pologne
Morgenmad på hotellet. Efter morgenmaden deltager vi i søndagens højmesse på Markt. Her opføres Kantaten-Ring 6 af J.S.Bach: Die Himmel erzählen die Ehre Gottes, BWV 76 med Dorothee Mields (sopran), Wiebke Lehmkuhl (alt), Patrick Grahl (tenor) og Tobias Berndt (bas) og Gaechinger Cantorey. Dirigent Hans-Christoph Rademann. Eftermiddagen er til fri disposition, til afslapning, museumsbesøg eller til deltagelse i andre af Bach-festivallens mange musikarrangementer. Rejselederen vil hjælpe med oplysninger om mulighederne. Efter aftensmad mødes vi igen og følges til den smukke baroksal Salles de Pologne. Her har vi billetter til aftenens store koncert Wohltemperiertes Klavier 1: J.S. Bach: Präludien und Fugen aus dem Wohltemperierten Klavier, del 1. Schostakowitsch: Præludier og Fuga fra samlingen op. 87. Andreas Staier på cembalo og Alexander Melnikov på klaver.
Dag 5
Blüthner pianofabrik, koncert i Gewandhaus
I dag kører vi uden for Leipzig til den lille by Grosspäsna. Her besøger vi Blüthner Pianofabrikken. Fabrikken blev grundlagt i 1853 af Julius Blüthner og blev hurtigt Europas største pianofabrik. Blüthners instrumenter er kendetegnet ved godt håndværk og materialer af højeste kvalitet. Siden starten har Blüthners fabrikker solgt over 150.000 instrumenter verden rundt. Fabrikken er familieejet på 5. generation. Vi får rundvisning på fabrikken og hører stedets interessante historie. Efter dette interessante besøg kører vi med bussen retur til Leipzig. Vi passerer Völkerschlachtdenkmal, Europas største krigsmonument, der beretter om Napoleons nederlag ved Leipzig 13.10.1813. Fra 20 nationer deltog 600.000 soldater i slaget og mere end 100.000 soldater omkom. Det blev det blodigste slag, der har fundet sted på Europas jord. Efterfølgende blev Leipzig ramt af en alvorlig tyfusepidemi, der kostede 10 % af byens befolkning. Pause i Leipzig midt eftermiddag og tid til aftensmad, før vi jgen går til Gewandhaus, denne gang til Mendelsohn-Saal til Wohltemperiertes Klavier del 2. Her opføres J.S.Bach: Präludien und Fugen,BWV 870-881 aus dem Wohltemperierten Klavier, Teil 2 og F. Chopin: Preludes, op. 28. Solist Nelson Goerner på Klaver.
Dag 6
Heldagstur til Weimar, koncert i Thomaskirche
Gewandhaus i Leipzig, © Gert Mothes
I dag har vi heldagstur til Weimar, der ligger ca. 120 km fra Leipzig. Vi kører med vor bus gennem delstaten Thüringen til den gamle kulturby, der er optaget på Unescos liste over Verdens kulturarv. Byen var brændpunktet i den tyske oplysningstid omkring år 1800. Her boede bl.a. Goethe og Schiller og mange af tidens største kulturpersonligheder fra hele Europa valfartede hertil, bl.a. Friedrich Nietzsche, Franz Liszt, Wieland og vor egen H. C. Andersen. Bauhaus bevægelsen blev stiftet i Weimar, og det var også her, at Tysklands første demokratiske forfatning blev underskrevet efter 1. verdenskrig, og byen lagde navn til Weimar-republikken. Vi får guidet bytur i centrum til de smukke og historiske bygninger, bl.a. Slottet, Skt. Peter og Paul kirken, markedspladsen med det gamle rådhus, Schiller museet, Nationalteateret med statuen af Goethe og Schiller foran mv. Byvandringen krydres med info og historier, der knytter sig til det højeste og ædleste af tysk åndsliv. Lidt tid på egen hånd før vi sidst på eftermiddagen kører retur til Leipzig. Efter aftensmad spadserer vi til Thomaskirche. Her indbydes til Klavierübung 2: Choralbearbeitung und Duette aus Klavierübung Teil III med Wolfgang Zeher på orgel.
Dag 7
Hjemrejse til Danmark
Morgenmad og hjemrejsedag. Vi pakker bagagen på bussen og kører hjemad mod Danmark med pauser undervejs gennem Tyskland. Hjemkomst til Jylland først på aftenen.
Se her hvad prisen dækker

Prisen dækker

·  Kørsel i moderne turistbus t/r og inkl. tyske vejskatter og moms
·  6 nætter i db på 4* Seaside Park Hotel Leipzig
·  6 x morgenmadsbuffet
·  J.S.Bach: Kantaten-Ring 1, Nikolaikirke, PG 2
·  Händel: Grosses Concert i Gewandhaus, PG 1
·  Kantaten-Ring 6 (gudstjeneste)
·  Wohltemperiertes Klavier 1 Salles de Pologne, PG 1
·  Wohltemperiertes Klavier 2 Mendelsohn-Saal PG 1
·  Klavierübung 2 i Thomaskirche PG 1
·  Heldagsudflugt til Weimar med guidet byvandring
·  Guidet byvandring i Leipzig
·  Entre til J. S. Bach museet og til Mendelsohnhaus 
·  Musikoplæg/foredrag om Bach m. fl.
·  Guidet besøg på Blüthner Pianofabrik
·  Lokaleleje til musikforedragene
·  Musikalsk turleder konservatorieuddannet musiker, komponist og højskolelærer Aksel Krogslund Olesen
·  Bidrag til Rejsegarantifonden, udvidet EU-ansvarsforsikring samt dansk og tysk moms

Se her hvad prisen ikke dækker

Prisen dækker ikke

Øvrige måltider, private forsikringer, drikkevarer, evt. selvvalgte entréer, drikkepenge

Se bemærkninger her

Bemærkninger

Hotel: Vi bor på 4* Seaside Park Hotel i det historiske centrum af Leipzig. Alle værelser er superior og har toilet/bad, telefon, TV, fri Wi-Fi og 24 timers reception.

Både Gewandhaus, Thomaskirche og Nikolajkirken er i gåafstand fra hotellet.

Fysiske krav: Byvandringerne og gøremål i centrum er baseret på færden til fods. Ønskes taxaer er det for egen regning.

Busrejse: Dansk moderne turistbus følger os på hele rejsen.
Afgang fra Kolding, Christiansfeld og Rødekro. Andre steder i Sønderjylland nær motorvejen efter nærmere aftale.

Varighed: 7 dage.

Valuta: Euro

Der tages forbehold for ændringer i skatter, afgifter, valutakurser og programrokeringer. Rejsen er udarbejdet og beregnet 15. oktober 2017.

Musikprogrammet er udarbejdet efter Bach Festival programmet den 1. oktober 2017. Mols Rejser tager forbehold for mulige ændringer/justeringer i koncertprogrammerne eller i de medvirkende kunstneres navne.

Rejsen er arrangeret i samarbejde med sangkoret Petruspassionen

 

Se kort over rejsen her
Se information om rejsemålet her

Info om rejsemålet

MUSIKBYEN LEIPZIG

Med sine ca. 600.000 indbyggere er Leipzig den største by i den tyske delstat Sachsen, anlagt i 1100-tallet ved floden Weisse Elster. Byen har gennem historien haft et righoldigt musikliv særligt knyttet til de to hovedkirker Nikolajkirken og Thomaskirken samt det tilstødende klosteranlæg. Her har fremtrædende musikere og komponister sat sig varige spor, bl.a. Schein, Kuhnau, J. S. Bach, Mendelsohn og Robert og Clara Schumann.

Mendelsohn har dirigeret byens berømte Gewandhausorkester med navn efter dets oprindelige spillested, tekstilkøbmændenes markedshal i Leipzig, hvor de offentlige koncerter blev afholdt fra 1781. Navnet blev bevaret, efter at koncerterne i 1884 flyttede ind i Neues Gewandhaus, en særligt indrettet koncertbygning med separate sale til orkester- og kammermusik.

Leipzig er også byen, hvor Richard Wagner og Hans Eisler er født og opvokset, og her har Furtwängler og Kurt Mazur været dirigenter. Byens musikalske ry understreges yderligere af det berømmede Thomaner-drengekor og oprettelsen af store kendte musikforlag.